Min helg.

Helgen har varit lugn. Åt på Mammas pasta i fredags. Samma rätt som alltid. Varför är det så svårt att förnya sig när man fastnat för något? Det är ju bara att återgå till favoriten nästa gång. Antagligen för att man vet vad man får. Dessvärre var det inte alls lika gott som vanligt, så nästa gång får det bli nåt nytt.

Jobbade igår och vaktade/stängde golfen med Oscar på kvällen. Passade på att bada lite jacuzzi. Ren lyx. Såg en räv på nära håll. Blev livrädd och stampade i marken för att skrämma iväg den. Oscar ville kela med den och blev sur. Vadå, man kan väl inte kela med en räv, den är ju ett vilddjur. Han höll inte med, det var ju bara en nyfiken unge. Desto värre tyckte jag. Fortsatte kvällen med att se på Moliére, ett fransk kostymdrama om just Moliére. Bra och underhållande film! Lite som Shakespeare in love, fast jag tyckte nog bättre om denna. 

Jag och Emely fotade ju Moliéres grav i Paris. Han låg på samma kyrkogård som Edith Piaf, Jim Morrison, Oscar Wilde och resten. Kommer dock inte ihåg vad kyrkogården hette. Helt enorm var den i alla fall, och karta krävdes för att hitta.

 
 

Bild 1: Ur filmen Moliére. Vallmo är så sjukt fint.
Bild 2: Värsta skumma graven, högt upp i luften på ett par pelare.

Idag har vi annars söndagsåkt i Fotskäl och pallat äpplen!

Leka modeblogg

Idag har jag gjort av med lite för mycket pengar. Men så går det när man köper kläder PLUS nödvändigheter som schampoo, balsam och mat.

Så nu tänkte jag leka lite modeblogg bara för att jag inte har något annat för mig. 
Här är mina klädinköp för dagen:

1.
 2. 3. 

Nu står jag mig ett bra tag! Får inte köpa mer kläder den här månaden. Kom ihåg det, Sofie.
Ska satsa mer på basplagg i höst. Därav den svarta koftan. Man har så himla mycket användning av det.
Verkar i övrigt som att jag fastnat för orange, och svart. Fast jag är i och för sig svart året om. Det är den bästa och snyggaste färgen - alltid.



BILD 1:
Halsduk, Indiska 149:- 
Väska,
Indiska 59:-
Solpuder, 
Nivea 120:-
Mascara,
Nivea 79:-

BILD 2:
Stickad cardigan, Gina tricot 299:-
Randig tröja med dragkedja,
H&M 149:-

BILD 3:
Orange baströja, Gina tricot 129:-
Svart kofta,
Gina tricot 199:-

Dum läsare?

Har kommit på att jag är en ytlig läsare, dvs jag läser lättsmälta böcker som varken kräver tanke eller reflektion. Chiclit, självbiografier och Jonas Gardell (en del tanke dock). Gör det mig till en "dum" läsare? Orka boksnobberi. Försökte mig på Mannen som älskade Yngwe (igen) men författeren dribblade bort mig i harranger om jag vet inte vad. Boken har potential till att vara en sådan som jag gillar, ytlig, men så blir det mycket mer därtill som tappar bort mig. Tacka vet ja Marian Keyes!

Nu ska jag äta frukost. Sen blir det bibliotekt där jag skall låna lite experimentböcker till labbar som jag skall utföra med en barngrupp. Efter det blir det lite shopping. Något stickat och kanske en väska. Ikväll har jag ingen aning om vad som händer. Både jag och Osc ska jobba tidig morgon imorn. Det blir första gången jag jobbar på över en månad, känns helt skumt!

Byggstenar

Åh. Idag fick jag kurslitteraturen som jag beställt. Roligaste böckerna hittills, nästan. Massa fina bilder, lättlästa och riktade till barn. Kanon ju, inga som helst problem att förstå. Annat än Marthon och Booth med andra ord. Så se upp alla molekyler, atomer och fotosynteser - här kommer jag! (Igen, och förhoppningsvis tar jag mig till er på ett helt annat sätt än vad jag gjorde sist vi stiftade bekantskap). För det är ju det som är grejen: man måste själv förstå varför till exempel himlen är blå, för att på ett så enkelt sätt som möjligt förklara det för barnen. Himlen är faktiskt blå av en anledning. (För att blått ljus har kortast våglängd och blabla) Herregud. Trodde aldrig jag skulle ha mer med sånt att göra. Men som sagt; när man lär av en anledning och med ett syfte är det kul.

    

Misstänker en ganska stor skillnad på våra människokroppsböcker va, Jenny? (Hon läser till sjuksköterska). ;D

Labb och Flora

Jessica och Jocke åkte precis hem. De har varit här på kvällskaffe, så nu kommer ingen av oss sova gott i natt. Jessica hade lite frågor om skolan. Hon har precis börjat plugga till samma sak som jag, fast i Borås. Det är roligt att kunna hjälpa till! Hade varit skönt att kunna fråga någon när man själv började. Sålde lite fler böcker till Erica idag dessutom, så nu är jag några kronor rikare.

Det har varit en riktig mjukstart i skolan. Det är annat än de tidigare kurserna. Idag har vi bara labbat. Ljud & ljus + Människokroppen. Ljud & ljus- grejer har aldrig riktigt varit nåt för mig, men kroppen är kul. Har börjat sätta ihop en artlista också. Ska ju kunna gå runt i skogen och peka ut blommor och grejer och säga att det här är det och det. Ska på läger om två veckor och sova (helst utan så mycket tak som möjligt) i skogen i Markskommun nånstans. Dör om det spöregnar, för det är inget som blir inställt. Lärarna kommer ha massor av skrikande, fnittrande, muttrande studenter som springer runt bland träden och buskarna. Fast det kan bli ganska kul också. Amelie tycker att vi ska ha med oss en bag-in-box att ta fram när "undervisningen" om floran är över. Det tycker nästan jag med. Hur ska vi annars överleva natten?  

Tråkigt.

Sitter i skolan och håller på med artikelsök.
När jag kommer hem ska jag byta en lampskärm.
Det regnar idag.

Jaha.

Hörs det att ett träd faller i skogen om ingen är där och hör det?

Varför är himlen blå?
Vad är luft/vatten?
Hur kan en ballong/flygplan/fågel flyga?
Kan man trilla av jorden när man står på undre sidan av jorden?
Vem släcker stjärnorna på dagen?


Svara på det så att ett barn förstår, det är mitt framtida jobb.

Hade kursintro och möte med nya studiegruppen idag. För första gången behöver vi inte föra närvaro och studiegruppsprotokoll över mötena. Härligt! Tyvärr är kursen bara på en månad.

Kommer inte bli något tågåkande alls för min del den här terminen. Det blir till att bila istället! Lite tråkigt ändå, jag gillar att åka tåg. Kommer dock undan billigare med att åka bil, delat på fyra, så bil blir det.

Nästa stopp - storhandling på Willys.


Nomore housewife.

Nu är det slut med hemmafrusdagarna, imorgon är det skola igen! Tar Sofies bil (inte min alltså) 08:15 från Kungsbackastation med Sofie, Amelie och Linnea. Ska bli ganska gött. Back to school.

Har suttit på altanen i solskenet och läst Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra) av Martina Haag. Fick den av Emely för ett år sedan då hon jobbade på ICA där de i sin tur fått en bunt med böcker tillsammans med Delmonte-bananer eller nåt? Trots viss pessimism faller sig boken bra! Den är rolig, drar på munnen en massa.



Sen förstår jag inte varför Martina måste ha sig själv på framsidan. En släng av hybris?

Tyckte i övrigt att hennes man Erik Haag var så snygg när jag var liten, väldigt liten. Har jag bara fått för mig att han var bästa vän med Göran Gillinger, eller förknippar man bara dem med varandra för att de hade/har  långt hår?

Vad hände med Göran förresten?! 


Såsar, kamp och unibrow.

Idag har jag och Osc en sås/mysdag. Inget vettigt blir gjort, och onyttiga saker äts. Gluttar på OS och läser. På menyn idag står det Texmex-wraps som de tipsar om i Studentkokboken (Nicotext). Ikväll blir det film, Darling, samt godis och chips. Är liiiite sugen på en promenad också, fast bara lite.


Mitt lag vann 5-kampen! Jag var inte lika värdelöst, dålig som förra året. Kom riktigt bra till på Tanka bilen och Galoppbanan. Fick även till några träffar på luftgevärsskyttet trots min något tveksamma uppställning (Ihopknipna ben och geväret liggande i handflatan ovanför axeln). Ruinerade mig dessvärre på Restaurang Tyrolen. Ett glas rött kostade 59:-. Det är en hel flaska på systemet ju, illa.


Jag har en fundering. På kvällarna/nätterna när jag ställer mig framför spegeln och tvättat mitt ansikte ser jag helt plötsligt ögonbrynshår som är så pass långa att de bör nopprats bort men som jag av någon anledning inte upptäckt tidigare på dagen. Är det för att lamporna på något skumt sätt får extra bra ljus på nätterna? Eller är det för att man blir extra blek så att brynen framträder tydligare? Jag förstår inte. Det är samma sak varje gång, så nu kände jag att det var tid för mig att dela med mig av tankegången. Är det någon som upptäckt samma sak, eller är det bara jag som är konstig?


Frida Khalo hade nästan unibrow

There's a fire within my soul.

Mamma mia! var som förväntat - underhållande! Abba är/var grymma. Meryl Streep är begåvad. Pierce Brosnan kan inte sjunga, men det har ändå sin charm. Jag gillart! (Och vad är det med mig och Colin Firth? Stolthet & fördom har förvandlat honom till något attraktivt i mina ögon. Hjälp!)



Kan inte direkt säga att jag känner mig speciellt taggad på femkamp idag. Men så är det.

Ett litet P. S: Waterloo är ändå sämsta ABBA-låten. Resten kör ju över den totalt. Den är så käck.

Regular

Ikväll ska vi på bio och se Mamma mia! Får se om den är så underbar som alla säger.
Imorgon blir det 5kamp på Liseberg med Majis, fast först ska vi äta på Rumpanbaaaar.
Jag har dammat och dammsugit. Nu är jag varm. Vad är det med väggarna i den här lägenheten, jag har ju bara ett litet linne på mig? Måste köpa mjölk och fil också. Nu får faktiskt lön/lån/bidrag ta och komma!

Mindre än en månad kvar till Coldplay, wieho!
Det värsta är att jag missar artprovet i skolan...
Hatar när man kommer efter när det är så himla mycket annat hela tiden.

Tja!

Nya IKEA-katalogen har kommit.

Men det handlar inte det här inlägget om.

Dagen som flutit bestod av:
¤ Lunch hos mig med Caroline och pastasallad från Garlic.
¤ Besök hos tandläkaren där mami fixade våra tänder.
¤ Fika på Fyren aka Café Trubaduren. (Är det nånsin någon som kallar det vid sitt rätta namn?)

När jag kom hem vid sextiden och satte mig vid datorn upptäckte jag att de nya studiegrupperna kommit upp + litteraturlista och kurshandbok. Det verkar bli intensivt! Kursen sträcker sig bara från den 25/8 - 25/9. Har beställt tre böcker, över 500:-. Tack för den! Klarar mig nog från att köpa resten. Det blir att kopiera och låna och komma undan viss litteratur som inte är "nödvändig" då den "bara" riktar sig till en föreläsning och ingen examination.

Bästa sidan att beställa böcker från är
http://www.adlibris.com/
De har det mesta, dessutom är det fraktfritt!


Jämfört med Blondinbella..

Kom att tänka på en annan sak:
Jag blir glad när jag ser att jag i snitt har 14 stycken unika besökare i min blogg om dagen. Jämför det med den där Blondinbella som nästan har en halv miljon.


Det firar vi med att fluffa håret.

60 högskolepoäng, 150 kvar.

På måndag börjar skolan. Det ska bli ganska roligt faktiskt. Inte själva grejen att gå upp tidigt och stressa inför tentor/seminarier/inlämningar etc. Men att gå på intressanta föreläsningar, ta del av  ny kunskap och nya insikter. Kursen som börjar på måndag heter Barnet, natur och teknik (tror jag) och riktar sig mot förskoleklass. Ska bli spännande, denna terminen ska vi göra vår praktik där, sedan ska jag bestämma mig för var jag vill göra praktiken i fortsättningen -antingen i förskola eller förskoleklass. Har kikat på schemat och vi kommer läsa om astrologi, människokroppen, göra en del labbar om ljud och ljus, åka på läger och sova ute i naturen med mera. Ganska nyttigt att ta del av grunderna igen, det är inte mycket av det som jag kommer ihåg?!
 
Erica ringde igår också. Hon ska köpa lite böcker av mig. Skönt att bli av med en del och få igen LITE pengar i alla fall. Värdet av böckerna som jag tryckt in i min garderob är typ 4000:- Det är ändå helt sjukt. Varför är studentlitteratur så dyrt, när det redan är knapert som det är?!



Känner redan att jag börjar få in det här med frågeställningar. Det skulle vi verkligen ha med överallt, i vad vi än skrev förra året. Men frågeställningar är roliga, speciellt när de inte kräver ett svar och man kan spinna vidare på nya.     

RIP

Igår var ingen rolig dag. Fick reda på att jag inte får tillbaka bilen, vilket de först sagt att jag antagligen skulle få. Kostnaderna för att reparera skulle tydligen överstiga priset som bilen är värd. Får 8000:- för den, betalade 10 000:- (fast den egentligen var mer värd än så). Jag älskade ju min lilla, fina bil. Nu sörjer jag.  Orka sätta sig på blocket.se för att hitta en ny billig sak i fint skick. Det tar sjukt mycket tid och kraft.

Nu ska jag titta på Oscar som spikar fast en sladd runt en list. 

Do the paddle

Idag har jag och lite annat folk suttit vid ån i solskenet (det är varmt!) och tittat på när Oscar och Niclas gått i mål i Kungsbacka river.  De kom på 19:e plats, hade kommit ännu bättre om det inte vore för att hjulen ramlade av kanoten när det skulle springa över från ett vattendrag till ett annat. Men 19 av 50 är inte så dåligt tycker jag. Om det varit jag hade jag inte ens avslutat loppet. Aj, mina armar! 

Har fikat med mamma och pappa också.
Ska iväg och köpa thaimat snart, orkar inte laga något idag. Dessvärre kommer vi nog inte orka laga något imorgon heller för då räknar vi med att vara bakis. Ikväll blir det nämligen fest i ladan, som hör traditionen till när det varit Kungsbacka river.

I övrigt var Marias lägenhet finfin. Maria gör dessutom jättegoda pita-vitlökssmör-parmesan-bröd i ugnen. Mumma!

Inget speciellt.

Skorna som jag tyckte var ett sånt klipp igår gav mig skoskav från helvetet idag. Höll på att dö när jag gick och kikade på inflyttningpresent till Maria. Fick gå in på toaletten och proppa hälarna med papper. Det fungerade dock inte speciellt bra.

Har satt upp spegeln som jag köpte på Åhléns förra veckan för ynka 28:- på väggen. Det blev bra. Ska ha massor av små ljuslyktor under på listen, tror jag. Tända ljus är mys. Kommer missbruka det i höst/vinter.



Det är sjukt varmt i vår lägenhet, som vanligt. Så fort solen tittar fram är det kört. Solen behöver inte titta fram längre. Bara om det blir riktigt varmt och badväder igen.

Jag är hungrig och vet inte vad jag ska ha på mig ikväll.

Köpmani

Idag har jag dejtat syrran. Vi gick en liten runda på stan, lunchade och tog en kaffe.
Jag fick köpt lite krafs som skor för 50 pix på Cheap mondays utförsäljning, ljusstakar från Bolagret och en kofta från Gina tricot. Fanns massor med fina höstkläder som man ville ha men av gammal erfarenhet vet jag att det är dumt att börja köpa nu innan hösten är här på allvar. För det första hinner jag tröttna på kläderna innan jag ens hunnit använda dem (för att de varit för varma i augusti och en bit in i september). För det andra kommer det komma in så mycket mer som överglänser det som är i butikerna nu.


Lätt värda 50:-  (Usel bildkvalité dock)


Nu ska jag rensa min garderob. Den är i stort behov av det.



Helgen som väntar:
Inflyttningsgrejs hos Maria.
After river-fest i Myra.

Bakdel.


Såhär såg det ut igår när jag och Oscar klättrade in i hans bil genom bakluckan. Hans centrallås hade hängt sig så ända sättet att ta sig in var via den vägen. Såg nog ganska roligt ut i ösregnet på parkeringen. Vi fick i alla fall ett skrattanfall när vi var på plats och upptäckte att man inte heller kunde låsa upp bilen på insidan. Alltså fick vi även ta oss ut genom bakluckan. En bil som behöver lite service kanske?

Köpte oss en lurvig ryamatta för 599:- på Chilli igår. Jag är nöjd. Har alltid velat ha en lurvig matta. 

Börjar känna mig som en hemmafru av att bara gå hemma. Har fått för mig att jag måste putsa fönstrerna, som visserligen är väldigt smutsiga, men ändå. Dagens projekt blir alltså att inhandla lite fönsterputs. Är det tidningspapper som fungerar så bra att putsa med, eller vart har jag hört det?

Visst finns det gudar i Alabama.

Kräftskivan hos Studten var utsökt! När man är hos Jenny hamnar man ALLTID på dansgolvet och där är man fast tills man inte orkar ta ett steg till och kroppen är uttömd på all vätska som rymt i den, typ. Och det är positivt. Skivan som vi hade i bilen på studenten kom på och det fanns ingen hejd, ingen chans i världen att stå still.
 
Igår kände jag ett enormt sug efter att läsa. Hela året efter allt nötande av studentlitteratur har jag sagt att "till sommaren DÅ ska jag plöja härlig skönlitteratur" Hur har det gått med det då? Dåligt. Av någon anledning har jag påbörjat böcker som inte får mig att vilja läsa vidare och därmed dödat lusten. Hade läst halva Mest om min mamma av Nina Lekander när jag insåg att jag tvingade mig att läsa bara för att den verkade bra, till en början. Jag kom kanske 80 sidor i Sagan om ringen innan jag gav upp den. Jag ögnade igenom Mr. Latte eller nu vad den heter och insåg att det var en sjukt tråkig bok med recept på varannan sida?! Så igår gav jag en bok jag började på för ett år sedan en chans. Visst finns det gudar i Alabama av Joshilyn Jackson. Det gjorde jag rätt i för nu är jag fast. Äntligen! Som jag suktat efter en bok som man inte kan släppa. Som man måste läsa liiite, liite till på innan man lägger ner den för stunden. Fast det där liiite, liiite till pågår i en evighet för boken går bara inte att släppa. Det är läsglädje. 

Nu kommer snart Mathilda. Vi ska fika.

Helan går.

Det gick ganska bra på golfen igår. Var inne på green på två slag och sånt ibland. Sen var det helvetesputtarna som ställde till det. Något jag bör öva på så jag inte sabbar alla poäng. Vet dock inte om jag har tålamod till det, men det får man väl ta sig.

Imorgon blir det kräftskiva! Det ser jag fram emot.

Vart tog regnovädret vägen som klass 2 varnades?

All summer long

Okej. Nu ska jag dela med mig av min absolut värsta skämslåt för tillfället: All summer long med Kid Rock. Vafan liksom? Sofie, vad har hänt? Jag kan inte rå för det, men det svänger ju! Texten fruktansvärd, Kid Rock fruktansvärd, musiken fruktansvärd EGENTLIGEN. Bara det att han tagit en del från Sweet home Alabama gör det fruktansvärt, men jag kan inte rå för det. Jag sjunger med och knäpper takten som en fjant. En country-neeerd.  


Herregud.

Om någon timma blir det golf med mattanten alias Carina.
Får hoppas att någon boll kommer iväg och att det inte bildas lång kö på banan. 

Knight

Okej. The dark Knight. Inte Night. Heath Ledger var strålande som väntat. Men det var Jack Nicholson i clown-rollen också. Så överdriver inte folk det hela bara för att han så tragiskt dog? Han kommer garanterat få Oscars-statyetten. Typiskt amerikanskt. Fast han är/var sig förtjänt av den också. 

Såg ett par fina jeans idag som jag måste köpa. Vet dock inte om jag är i behov av dem. Har ganska många mörka jeans. Men de här satt som en smäck, var så där riktigt, riktigt mörkblå och inte så dyra. Då bör man väl slå till?

Annars vill jag till IKEA. 
Kvar att införskaffa:
Tavla.
Nåt slags bord till Oscars laptop.
Matta under soffbordet.
Småkraffs.
Typ. 

Det regnade hela dagen igår. Jag gillar regn när man haft sol. Regn är mysigt. Tycker inte att hösten är så fel, faktiskt.  

Inflyttningsfest, regn och mat.

Idag skulle jag spelat golf med mattanten från kursen, men vi fick ställa in för regnet. Bestämde att vi får ta det senare i veckan när vädret tillåter. Istället blir det bio, The dark night, för 65:- Sen har jag bara Mamma Mia! kvar att se.

Den försenade inflyttningfesten var riktigt rolig. Kul att så många tillslut kunde komma. Första gästerna kom vid 19:00 på kvällen och de sista gick hem vid 07:00. Eller då gick jag och Oscar och lade oss i alla fall. Hade fått ett roligt meddelande på köksbordet när vi vaknade på morgonen. Eller "morgonen". 12:40 kallas det visst. Gårdagen spenderade vi med att städa, fika hos Oscars päron i Myra och äta middag på Rumpanbar med Lina och Jonas. Souvlaki blev det för mig. Inte lika god som den i Linné.



Nu är jag ledig fram till den 25:e, då skolan börjar igen. Häärligt. Inget jobb, inget plugg, ingenting. Bara jag inte blir uttråkad. Nu ska jag laga mat till mig och Oscar som snart kommer från jobbet. Ris och kyckling i nån göra med cocosmjölk får det bli.