Jadajada.

Jag funderar på om grannen klipper tånaglarna. Det låter tämligen så. Jag hör ett knips av något i nagelmotstånd i en jämn ström. Nu har det dock upphört. Men ligger deras toalett i sånna fall på övervåningen? Eller klipper han naglarna i "vardagsrummet"? Då måste de ha tånaglar över hela golvet.

Jag är sysslolös. Dagen har bestått av systemet och läsning av GT och Fredagsbilagan. Ikväll ska jag och Oscar äta räkor. Det avsöndras saliv bara jag tänker på det. Är sjukt sugen på räkor och aioli, oh ja. Jobbar imorgon. Kommer inte få den fetaste lönen jag skådat i slutet av juli tyvärr. Första jobbdagen på hela veckan liksom. Så går det när man anställer för mycket folk...
 
Våran box är fixad! En gubbe ringde på dörren i förrgår som frågade om han fick komma in och mäta nånting på tv:n. Tydligen så hade grannarna haft samma problem som oss med sändningen så nu hade tv-gubben varit och åtgärdat problemet, men han var tvungen att mäta för att se om det funkat (?) Grannen som ringt på honom var tydligen inte hemma eller nåt, så han fick komma in här istället. Det känns olustigt. Det är jobbigt med hantverkare i huset.

Vecka 29, 30 och 31 ska det vara samma skitväder som förra sommaren. Balle.

Jag vill ha mer av det här!

Spungoholic


SPUNG

Min kära syster är bäst. Hon har fixat alla SPUNG-avsnitt åt mig. En av de bästa serierna som SVT har sänt nånsin. Bra story, schysst agerande, snygga bilder, grymma låtlistor och sorgligt slut.

Vi var i övrigt på Bergis och såg på Sex & the city filmen igår. Den levde upp till förväntningarna! Kändes som en sjunde säsong. Samantha höll dock tillbaka något, hon blomstrade inte riktigt ut till sitt fulla jag, tyvärr. Men det var mycket skratt, lite gråt och många leenden. I curse the day when you were born.

Snart kommer mamma hit på en liten fika efter jobbet.
Jag har dammsugit alla 61kvm i, det är inte roligt.
På lördag blir det reunion. Kuligt värre! 

Dagens meny

Ugnsbakad lax samt färskpotatis serverat tillsammans med gräddfil och dillsås.

Dessert blir Ben & Jerrys hallonglass med browniedegsklumpar, mums!

Boxjox.



Våran box är ett jävla helvete. Det funkar att titta i fem minuter, sedan sätter den igång med störningar, frysningar av bilden samt helt svarta rutor. Håller på att bli helt galen! Adjöss med Våra bästa år till frukosten. Har försökt i två dagar nu, men icke. Den bestämmer sig för att vara som mest jobbig när det är som mest spännande också. I de avgörande scenerna av en film, eller när Italien-Spanien skulle lägga sina avgörande straffar i fotbollen. Måste fixa ett botmedel!




Bilderna från torgen ser aningen tomma ut, det beror på den omtalade siestan.
Orkar dessvärre inte lägga upp fler bilder, men ni får er i alla fall en liten aning.

Imorn blir det Sex & the city film!!

Back on track

Kom hem från Sardinien i onsdags. Har alltså varit hemma i knappt en vecka och det känns inte ens som att man varit iväg. Det är det som är så tråkigt. Att vardagen infinner sig så snabbt och tar över det som varit lite utöver det vanliga. Det var samma sak med tågluffen. Man var borta i fem veckor, kom hem, och efter några dagar kändes det hela som en dröm som aldrig existerat.

Vi hade det i alla fall jättebra! Alghero är en sjukt mysig stad på Sardinien som jag rekommenderar alla att åka till någon gång. Extremt trånga gränder, kullersten, beig-rosa hus och allt som jag älskar med Italien. Stränderna var också fina. En dag besökte vi James Bond stranden som är med i Golden eye "La pelosa" i Stintino. Har aldrig sett ett klarare och turkosare vatten. Det sträckte sig flera kilometer ut i havet, man såg inget annat än klarblått vatten. De säger ju också att Sardiniens vatten är medelhavets svar på karibien. En kväll åkte vi till ett Agriturismo dvs en bondgård där man får äta hur mycket man vill, och all mat man får i sig produceras på gården. Fick först tio stycken olika apertifs, sedan två sjukt goda primi piatis (som alltid består av pasta), efter det kom huvudrätten second piatiin som är sardernas specialitet - grillad spädgris. Låter makabert. Vi fick se hur den grillades i den öppna spisen innan måltiden. Det var inte det bästa jag har ätit heller. Även vinet vi drack producerades på gården och det flödade i mängder. Folk blev fulla, mig och Oscar inklusive. Så fort faten och glasen stod tomma kom det bara in mera. Vi fick dessutom äta en ost som larver gått in och lagt sina ägg i, en specialitet. Vidrigt. Vad mer? Massor. Vi missade bland annat båten hem från droppstensgrottorna. Vi hade inte så tur med vädret heller, det regnade och blåste en del, men i det sista fick vi sol och bad. Jag hade det i alla fall götta som jag önskat innan vi åkte. 

Midsommar firades i Hanhals hos Markus och Andrea. En galen kväll. Det kan ha varit Mirton (sardiniens nationaldryck som vi hade med oss) som ställde till det. Kul var det i alla fall! Fick inte tag på taxi hem. Så det blev att Oscar skjutsade mig på pakethållaren på en cykel där växel ett och två pajat. Hammerö-backen var djävulen själv. Men hem kom vi. 

Slutet gott, allting gott.
   


Ledig

Det var en bra långhelg.
Den började på onsdagkväll hos Kalle. Hans systrar tog studenten och han själv fyllde år, så vi bjöds på gratis dricka och mat. Det tackar man inte nej till. Torsdagen gick också i en matig anda. Vi åt grekiskt på Mykonos i Linné med Jocke och Jessica och avslutade det hela med att spy av glass. Fredagen bjöd på strålande solsken och picknick på Seatons kulle i ödemarken med Mats & Bea och avslutades med alkohol på våran altan. Lördagen gick åt till havsbad och sol samt födelsedagsfestigt hos Jocke i Kållered och Söndagen bestod av jobb på Majis och grillning hos Eneroths. Låter som att vi inte gör nåt annat än äter.


Ikväll blir det fotboll hos Niclas!

Imorgon bär det av till Sardinien och Alghero. Är tydligen inget superbra väder där. Det är skit. Men nu skall det ju inte vara så bra här hemma heller, så då är det väl inte hela världen. Dessutom behöver jag miljöombyte!

I september skall jag, Maria, Therese och Oscar till hufvudstaden och se Coldplay i Globen. ÄNTLIGEN! Jag missade ju det förra gången de var här.