1 advent

Hade en väldigt rolig kväll igår. Lindholmen kändes som en isolerad liten värld. Studentlägenheten var värsta lyxig. Det spelades massa bra musik, dansades och minglades. Ett gäng gick vidare ut. Hamnade på Sticky. Kan knappt minnas sist jag var där, men det var sig likt. Träffade kul folk. Fick avstyra en del kläng. Dansade ännu mera. Tåget hem var inställt och ersattes med buss. Var hemma halv 5. Är sjukt seg idag.    

Det går runt massa tomeparader som  trumpetar utanför fönstret. Känner mig smått hjärntvättad. Luciorna åker dessutom runt på ett hästflak i vita dunkappor och vinkar som kungligheter. Vad är detta?

Händig

Alltså, det funkar inte att mobilblogga. Skickade in en bild igår kväll, var är den nu då? Inte i bloggen i alla fall.

Nu har det adventpyntats i lägenheten! Går runt och myser. Har alltid gillat sånt där tjaffs. Har tillverkat min egna tavla också (fast den har inget med julen att göra, fastän den är röd). Köpte en träram på IKEA som man spikar ihop och runt den kan man fästa vilket tyg man vill och vips så har man gjort sig en tavla för endast 80:- Skitbra. Tänkte att jag skulle göra en sån tavla innan vi flyttade in i lägenheten, men så glömde jag av det men blev dock påmind i torsdags. Så nu hänger den på vår vägg. Är nöjd, fast var sjukt irriterad när jag höll på med den. Jag, hammare och spikar som inte följer ens väg går sådär ihop. 
FIALENA MetervaraFIALENA Metervara
Det här tyget tog vi, men valde att fästa det på ramen så att mönstret kom lite annorlunda. Alltså inte på det sättet som bilden visar.

Ikväll skall jag, Emely och Nathalie hem till en klasskompis till den sistnämnda på förfest i Lindholmen, sen bär det väl ut eller nåt. Får snart dyka in i garderoben för att se vad man kan ta på sig.

Fredagsmysmat!

MMS

Fredagsmysmat!


Kissemiss

Den här veckan har gått hur fort som helst! Redan fredag imorgon, jag tyckte det var måndag nyss. Var helt slut efter skoldagen igår. Så är inte fallet idag! Jag vikte katter och hundar med barnen. Det tyckte de var väldigt roligt och var mäkta stolta över sina små djur som de döpte. Typ "Dödens katt" och "Sessan". Ja ni hör ju. 

Har hängt upp granrisslinga med ljus i på altanen. Här skall det julmysas nämligen. Imorgon blir det nog ännu mera av den varan. Jul på Liseberg väntar, om vädret tillåter.

Nu kommer snart Oscar, vi ska till IKEA.   

Silvermannen

Praktiken idag innebar huvudvärk. Men dagarna går så fort, så man lider inte direkt av det ändå. Imorgon skall vi vara ute i skogen i två timmar, så jag skall inviga mina termobyxor som är inköpta på Ullis. Det blir första gången jag använder termobyxor på ett ANTAL år, åker ju inte skidor.

Eftermiddagen har jag spenderat med Emely. Gick en köpmani runda. Köpte mössa och halsduk på H&M. De bjöd på den billigaste varan  av de båda. Bra! I och för sig hade jag inte köpt halsduken (som var dyrare) om det inte vore för erbjudandet, så man lurar sig allt.

                                              

Efter rundan gick vi hem till mig och drack kaffe och åt pepparkakor. Såg dessutom på ett avsnitt av Silvermannen, som hon hade med sig. En svensk serie från 90-talet av Ulf Malmros med Kjell Bergqvist i huvudrollen. Någon som hört talas om den? Trodde inte det. Det är dock konstigt, för typ alla kända svenskar är med i den. Antagligen beror det på att den är sjukt flummig. Kjell är en utomjording med långt hår och magtröja. Hur låter inte det? 


Katten också!

Om exakt en månad är det julafton. Jag myser. 
Idag har jag och Oscar storhandlat. Vi köpte pepparkakor.
Ikväll är det Boston tea party. Det skall handla om lögner (tror jag).
Imorgon kommer pengarna. Dem är jag i stort behov av.
Nu skall jag vika katter. Origami kallas det.

3-rätt

Kvällen igår var mys! Emely var brun som en pepparkaka och hade med sig presenter till oss. Jag fick ett jättefint halsband. Passande i och med att jag varit sugen på att köpa nåt nytt i just det stuket. 

Lagade som sagt tre-rätters:
Förrätt: Avokado och räkröra.
Huvudrätt: Stekt fläskfilé serverad med bulgur och lime/chilisås + färgglad sallad.
Dessert: Vaniljkesella blandat med blåbär/hallon och annanas.
Gottigott.

Idag skall nog badkaret invigas för första gången! Dåligt ändå. Har bott här sen Maj men har inte satt rumpan i botten på det än.

Julgrejer

Hade riktigt trevligt igår! Satt och snackade hela kvällen lång. Fick en Amaryllis av Lina. Får se om jag lyckas få den att överleva...

   

Idag kommer jag träffa bästis för första gången på 9 månader. Sjukt! Ringde henne förut och vi började nästan gråta. Härligt att ha henne hemma, har saknat. Skall bli kul att höra allt hon har att berätta. Men först skall jag Örn & El ta mögelbilen till Willy's och handla föda. 

Jenny och Rebecca är på julmarknad i Stockholm där det snöar. Blir man avundsjuk? Ja. På tal om jul och sånt. En liten kille i "min" klass berättade för mig att han har 6 adventskalendrar hemma som han väntar på att hugga tag i. "Du kommer inte göra nåt annat än att öppna luckor!" sa jag till honom. Det tyckte han var väldigt roligt och såg stolt ut. För visst var det så, man tävlade nästan om vem som hade flest kalendrar. Vilken oerhört spännande tävling. Eller? 

OkejOkej

Skönt med helg! Är helt slut efter den här veckan. Hade musik idag, barnen rockade loss till en Elefantsång.

Ikväll blir det lax. Skriver inte jag alltid att vi äter lax? Lina och Jonas kommer i alla fall över, det skriver jag däremot inte alltid.



När vi var uppe hos Jenny i Skövde började vi, som jag nämnt, snacka om att ha en 90-tals fest med allt vad det temat innebär. Fatta vilken nostalgi. Det ska bli av också! I januari, eller nåt sånt. Lisa och Jenny skall vara Brittan. Jag går lite längre bak och funderar på att fixa lite Lilli & Sussie friss. Sitter och söker massa roliga klipp på youtube. Här är Okey, okey med systrarna. Fast den är i och för sig från 1989, men skitsamma. 



Tror jag skall göra en följetong med lite 90-tals låtar. Det finns så mycket kul.
"Åh, det är ju den här!"

Åderbråck?

Det har varit en jättebra dag idag! Ibland är barnen så goa att man vill krama sönder dem. 

Imorgon kommer Emely hem efter 9 månader! På lördag blir det welcome-home-middag hos mig för henne med Örn och El. Vi håller på att luska ut vad vi skall äta. Det verkar som att det blir en nyttig 3-rättare, för de andra är hälsofreaks. Men vem är det som säger att nyttigt inte är gott? För det är det ju. Meeeeeeeen, jag tycker nog ändå att onyttigt (för det mesta) är godare än nyttigt, faktiskt. Det är synd om mina åderbrock. För det är väl de som täpper igen? Tror jag har tappat ordet...  (Jenny?) För åderbråck är väl blåsprängda grejer som spricker fram på benen. Nej, det är ju bristningar! Jag behöver hjälp. Enligt google har jag jättefel. Men vad är det, det heter?! Jag har hjärnsläpp. Åderförkalkning... låter bekant. Är det alla ådror då?

17:32

Jag känner att jag behöver klargöra lite saker här efter mitt förvirrande inlägg. Nej, jag har varken åderbrock, åderförkalkning(fettning) eller bristningar. Jag skojade bara till det eftersom jag tycker det är gott att äta en del onyttiga grejer. Men jag är inte utsatt för fara. Tack i alla fall syster J.

Det hade nog varit bättre att ändra "det är synd om mina åderbrock" till "ådror", för det är endast ådror det skall stå där. Jag var hungrig när jag skrev detta, så ni får ha lite överseende. Bilden nedan visar åderbråck, och det har jag absolut inte. Det är nog bäst att tänka lite, innan man skriver. Hehe.


Det är nog fortfarande ingen som fattar nånting. Ni får ursäkta.

Pås-öga

Jag är så sjukt trött! Huvudet är alldeles snurrigt över alla luddiga uppgifter vi skall göra på VFU:n (praktiken, alltså). Förstår inte varför det skall vara så oklart hela tiden. Är det för att de vill att man skall huvudbrya sig knäpp? Är dessutom inte van med att gå upp 06:30 och ha värsta ljudvolymen runt huvudet hela dagen. Men jag reder mig!

Fick vara med på ett intressant möte idag, integrationen mellan förskola och förskoleklass. Mycket av det vi läser i litteraturen stämmer, om man säger så... Har förutom matten börjat planera för min läs- och skrivutvecklings kartläggning också. Tycker inte om att påbörja flera saker samtidigt. Jag är av den sorten att jag vill avsluta det jag håller på med innan jag börjar på något nytt. Men med de här uppgifterna och under den här perioden går inte riktigt det. Men som sagt, jag reder mig.

Är dock väldigt skönt att klaga lite då och då.  

Hur långt är ett äppleskal?

Senaste nytt om min bil:
Nu möglar den också!

Nu skall jag fundera på en matteaktivitet, inspireras och kanske planera. Var ju tillbaka på VFU:n idag. Kändes lika bra som sist. Jag gillar't.  

Yesterday

Vi försökte oss på att mobilblogga i föregående inlägg. Det gick väl sådär. Skickade MMS:et i fredagskväll och det kom upp på bloggen igår eftermiddag. Ett antal timmars fördröjning. Illa.

Gårdagen var väldigt social. Vi hade överraskningfirande för min mosters man Lars som fyllde 60 hemma hos kusin Therese på Draget. Nästan hela släkten var där. Vi har blivit så sjukt många! Det var trevligt, gillar min släkt. Åt gott och såntdära. Efter tillställningen fortsatte jag och Oscar hem till Niclas där lite folk samlats. Det var värsta fnissiga stämningen hela kvällen. Var som att alla i rummet var höga på nåt, men så var inte fallet. Spelade Helt hysteriskt, som skulle vara helt hysteriskt roligt, det var det inte. Avslutade kvällen med en taxi hem och en hamburgetallrik på Wally's.

Nu vill jag hurta till det med en långpromenad.
Imorgon är det praktik igen, måste strukturera upp lite grejs.

Mina glada IDOL-vänner.

MMS

Mina glada IDOL-vänner.


När olyckan är framme

Det var en händelserik bilfärd till skolan idag. När vi kommit halvvägs på E6:an möts vi av massor av blått blinkande ljus. Längs vägkanten stod det brandbilar, poliser och ambulanser och ner på ett gärde ligger en voltad bil. Olyckan hade nog precis skett för det hade inte kommit ut något på radion och det kom körande ambulanser och brandbilar i ilfart på motsatt körbana (antagligen från Varberg). Vi blev illa berörda. Hoppas att den som satt i bilen klarade sig... Det verkade vara en singelolycka i alla fall eftersom de andra bilarna som stannat längs vägen inte hade några bucklor på sig.

När vi var påväg in mot Varberg råkade vi ut för nästa förare. Bilen som körde framför oss vinglade som bara den, var hela tiden snäppet nära att köra över i fel fil, dessutom blinkade den hej vilt utan att byta över. Vi vågade inte köra om. Polisen kom dock och lade sig mellan oss. Vi tänkte att de skulle stanna föraren, men icke. Antagligen kom de direkt från olyckan på E6:an, så våran teori är att de inte ens noterade hur bilen framför dem vinglade. Vi var i alla fall övertygade om det var ett rattfyllo. 

Det var det. 

Nu skall jag snart gå och köpa lite thai. Så sjukt tråkigt att laga mat till sig själv.   

Julien Doré

Alltså. Jag har fått en nytändning (höhö) på den där Julien Doré i Nouvelle star -Idol, Frankrike 2007.

Ni som har följt min blogg en lååång tid vet att jag tjatade en massa om honom när jag och Emely precis kommit hem från tågluffen. Vi följde ju Idol lite halvt om halvt på de franska tv-apparaterna i Europa. Vi fastnade för Julien direkt. Farligt snygg och charmig, och efter att vi sett det här framträdandet (som ni ser nedan) dog vi nästan. Det räcker ju att titta på tjejen i juryn som vill sluka honom med hull och hår. Han går inte att motstå. Så sjunger han FANTASTISKT bra. Mer personlighet i rösten än vad den där Maltesiska-Kevin har.  (Fick dessvärre inte tag på ett bättre klipp, då man inte fick lov att kopiera html-koden på youtube). 
 


Och här hade han inte ens vunnit än!!

I nästa klipp kör han Baby one more time med Britney. Ingen jättebra version precis men han är ju bara underbar.  Engelskan är dock fruktansvärd, men vad förväntar vi oss från fransmännen? Jag undrar bara varför vi aldrig hittat någon Julien i Svenska-Idol? Möjligtvis var Sebastian en Julien, fast en ganska blek sådan. 




Här är adressen till den gemensamma låten som alla Idolerna sjöng det året.
http://www.youtube.com/watch?v=kuyiRRcLPyY Skitfånig! Men nu har jag nördat färdigt med Nouvelle star snack. Skall inte ta upp det något mer, lovar.

LÅTLISTA

Idag har jag gjort allt möjligt förutom att plugga. Har litteraturseminarium imorn, men jag fixade allt färdigt inför det i tisdags, så jag tänkte att jag bara skulla ha det skönt denna dag. Fick pratat med Caroline, köpte fika och hade mamma här på kaffe. Måste till Facklan och köpa bio-checkar till moster och hennes man. Och jag som typ inte har några pengar kvar denna månaden, självklart skall det då komma en massa småjox  att lägga pengar på.

Nu lyssnar jag på min braiga skiva jag brände igår. Inte för att någon är speciellt intresserad, men jag tänker ändå lägga upp låtlistan här. Håll till godo.

Alphabeat - Fascination. Gladpop
M.I.A - Paper planes.
Amy Mcdonald - This is the life.
Familjen - Det snurrar i min skalle. Synth från Skåne
Julien - Moi lolita. Världens bästa Idol-deltagare (Frankrike 07)
Fionna Apple - Paper bag.
Weezer - Island in the sun.
Saybia - Gypsy. Grymma danskar
Detektivbyrån - Dansbanan. Får inte nog av Detektiverna
The Gossip - Standing in the way of control.
Edith Backlund - True believer. Finstämt
The Decemberists - We both go down together. Ännu mera dragspel, 60-taligt
Duffy - Mercy.
Dolly Parton - Joline. Dollys bästa
Vampire Weekend - Cape cod kwassa kwassa.
Ashlee Simpson - Outta my head. Låter typ som Madonna eller Kim Wilde på 80/90-talet, eller nåt... (fastän det är en såndär Simpson!)
The format - Timebomb. Gladpop
RHCP - I could have lied. Favorit RHCP-låt
The Killers - Romeo and Juliet. En cover

Inga direkta färskingar, men bra skit.


Imorn kommer Jenny och Lisa hit på mys.

Smaklig måltid.

Jag är hungrig. Orkar inte laga något, så idag skall jag äta det här:


Riktigt god, faktiskt. Med citronpeppar och tomat!

Igår gjorde jag en egen pastasallad med grillkryddad kyckling, oljad och pepprade pastaskruvar, couscous, tomat, gurka, majs,  paprika, rödlök och pesto. Blev mycked nöjd med resultatet. Det slutade med att jag åt det till både middag och kvällsmat. Inte speciellt varierad kost kanske.
 

Måste ringa systrami om planera lite inför lördag. (Släktmojs och sånt). Men det får bli efter middagen som jag tänker avnjuta tillsammans med Bevvan. Brenda och Dylan har börjat flirta nu, jag älskar det. Bon appétit!

En annan typ av disco

Jag har fått en ny kärlek! Detektivbyrån. Ett instrumentalt band som spelar dragspel. Hur låter det då? Som Slagsmålsklubben fast med dragspel istället för synth. Oscar introducerade mig för någon månad sedan. Han hade hört det på P3, fastnade och visste att jag skulle gilla det. Han känner mig väl om man säger så.  Man blir alldeles lycklig av att höra det.



Det här var tyvärr den enda videon med bra ljud som jag fick tag på. Lyssna istället!

Har genom det här förstått att det är nånting med mig och dragspel. När jag och Lisa gjorde en radioteater i trean på gymnasiet behövde vi bakgrundsljud av ett dragspel och började söka på det. Hittade en del svängiga grejer. Ganska ocoolt tyckte jag då, men inte nu längre.

Vet vad jag skall önska mig i julklapp. 

Ingen rubrik

Hade en mycket rolig lördagskväll med Maria & co! Förfest på Övrebesvärsgatan (ja, backarna dit är fruktansvärt jobbiga) med godaste ugnade-vitlöks-parmesanska-pitabröden, som Maria numera börjar bli känd för. Därefter bar det vidare till Trädgårn som bjöd på gratis inträde. Träffade massa folk som vi kände och hade allmänt kul.

Igår var det massa fika, mat och pappor. Sov som en kratta i natt och "vaknade upp" till en regnstorm. Hade med glädje stannat hemma från skolan, men vi hade dessvärre en temaredovisning att genomföra. Imorn blir det dock hemmastudier med Trageton. "Skriva sig till läsning" Istället för tvärtom. Det ni. 

Nästa vecka är det praktik igen, mitt huvud börjar bli fullt. Måste tänka på att försöka ta en dag i taget.

00790210

James och jag är fortfarande inga bra vänner. Han gjorde mig faktiskt lite besviken igår. Klarar inte av alla namedroppers och punchlines. Fast han får en stjärna i kanten för att han låter bli de tekniska finesserna. Istället använder han sig av en liten pistol och kroppshyddan. Och DET är inte illa. Hyddan, alltså.

Vet ni vad jag fyndade igår då? Första säsongen av Beverly Hills 90210 för 250:- Lätt värt det! De hade 50% på massor av filmer (Åhléns/Kungsbacka). Antar att de börjar sälja ut eftersom de snart skall lägga ner här.

Tar kvart i sju tåget till Maria ikväll. Hinner nog avverka några bevan-avsnitt innan dess.  
Nu ----> kaffe med min Osc.

tjugohundranio & nollnollsju

Titta min fina almenacka! Man kan designa sina egna (med ganska stor begränsning ) på www.personligalmanacka.se Kan knappt vänta till 2009 så jag kan börja skriva i den. Fast ganska onödigt med 275:- ändå, men det gick faktiskt inte att motstå trots att jag använder almenackor halvdant. Men det skall det bli ändring på 2009!

 

Ikväll blir det 007 och ännu mera bio-popcorn. Jag och James är inga direkta vänner, men han den nya är inte lika fånig och prylgalen som de gamla, så det kan komma att bli ändring på det! 

Vad mycket ändring det blev.

Min sanning

Det är lustigt ändå vad alla vill ha ut olika saker av livet. Det finns de som ständigt söker, är i rörelse och aldrig vill stå still. Samtidigt finns det andra som mår som bäst i det stillsamma, i vardagen. Äventyrssökaren kan ha svårt att förstå vardagspersonens perspektiv och vice versa. Vad är det som gör att vi vill och trivs med så olika saker? 

Jag har ansett mig själv vara äventyrsökaren. Jag har haft bilder i huvudet, föreställningar om hur saker skulle vara. Nu har jag insett att det inte riktigt är så. Jag är inte sådan.  Att ständigt vara på språng och söka skulle jag få ut noll av. Antagligen skulle jag mest må dåligt av det rastlösa tillståndet av att inte finna något lugn. Personligen mår jag som bäst när jag bara är och omringas av det och dem som jag tycker allra bäst om. Varför sträva efter något annat, något nytt, något spännande bara för att? För så känns det ibland. Gör si, handla så, upplev det... bara för ATT. Sen kan du vara nöjd. Om jag mår bra och får ut saker av livet som det är nu då, är det fel? Tråkigt? Det kan det ju faktiskt inte vara så länge som det är min sanning.

Idag...

... fyller min kära vän Maria 21 år. Grattis till henne! På lördag skall folk hem till henne i Landala och fira. Då blir det fullt ös, medvetslös. Om man så vill.

... har jag huvudvärk. Gruppen satt och skrev ett paper om vårt temaarbete halva dagen och hade 1,5 h föreläsning utan paus på det, då blir man trött.



     Lyssnar på Modest mouse (Good news for people who love bad news) och blir glad.



Nu skall jag läsa min ELLE-tidning som låg i brevlådan när jag kom hem och kanske äta en och annan kardemumma-skorpa. De är så små att det lätt slinker ner ett dussin. Eller hur var det nu, är dussin detsamma som 20? För om det är så, då vilseleder jag. Men uppåt 10 i alla fall!

Huset

Idag hade alla lärarstudenter som gör sin VFU i Kungsbacka föreläsning på Åsaskolan. En kurator var där och pratade bland annat om anmälningsplikten vi har. Andra halvan av föreläsningen höll två socionomer från Familjehuset i Kungsbacka i. De erbjuder bland annat hjälp till gravida som är osäkra på livet efter graviditeten och familjer med småbarn som de kanske inte vet hur de skall hantera pga ditt och datt. Hade ingen aning om att det fanns något sådant, så det var intressant. 

Imorgon skall vi fortsätta och förhoppningsvis färdigställa vårat temaarbete. 

Det var allt om skolan för idag, hej!    

C-J

Fick nyss reda på att jag blev godkänd på tentan. 13 poäng av 16 möjliga, så jag är nöjd!

Såg på Boston tea party igår. Carl-Jan Granqvist var gäst. En mycket märklig människa. Obehaglig. Hade sprungit om jag mött honom i en mörk gränd. 

 

Gomsegel hit och gomsegel dit. Champagne?!

Poppisar

Igår kväll gjorde jag något som jag funderat på att göra ett tag, men aldrig fått tummen ur till. Jag har ett stort behov av bio-popcorn. Det är nåt av det godaste som finns i snacks-väg. Jag bor näst intill granne med en biograf och igår var behovet så stort att jag gick dit och köpte med mig deras popcorn hem. Funderade på om någon skulle titta snett, men det var faktiskt ingen som såg mig. Kanske funderade hon som stod i kassan på varför jag inte gick in i biografen, istället för ut genom dörren. Men ändå skulle det inte förvåna mig om det var fler än jag som gjort detta. Varför inte liksom?!

 

Jag och Emely gjorde förresten ett tappert popcorn-försök nånstans i Europa också när vi var så sjukt saltsugna. Men biografgubben sade att popcornmaskinen inte var på eftersom filmvisningen inte satt igång för dagen än. Det var ju synd.

Stereotyp

Hos Daniel spelade vi Kampen mellan kvinna och man, tjejerna mot killarna - såklart. Spelet stod för allt som vi i förskolan skall arbeta bort. I läroplanen står det nämligen att vi skall motverka de stereotypiska könsrollerna. Det var det enda som spelet gick ut på. Tjejerna hade rosa spel-pluppar och killarna blå. Killarnas frågor bestod av ekonomi och sport medan tjejernas behandlade matlagning och kungligheter. Alltså hade det inte varit speciellt pedagogiskt att ha ett barn närvarande. Det var ganska kul, dock. Fast väldigt överdrivet.












Idag fick vi gratis inträdesbiljetter till Svenskamässan där de hade Villa & Fritid-tema. Fanns lite halvroliga inredningsgrejer, men inget värt att köpa.

Nu ska vi äta lax!

Johnnyboy

Helt plötsligt blev det ett himla tjat om Johan Palm i den här bloggen, men jag måste hylla honom för att han körde den bästa Magnus Uggla låten genom tiderna igår. Johnny the rocker.



Men Palm slog verkligen inte Uggla. Han är för söt i sitt rosa zebra-linne.



Johanna råkade göra mig smått gråhårig under slingningen igår. Fick med mig en beige-rosa inpackning hem om det inte skulle försvinna. Vad är bäst då? Grått hår vs. rosa-beiget?