Julbelysning

Sen jag gick upp har jag hunnit skriva 2 paper, prata med mamma, dammsugit, kört tvättmaskinen och ätit lunch. Känner mig ganska så produktiv faktiskt.

När jag satt och pluggade blev jag störd av en lyftkran som kom dansades med en ljusslinga. De är ju alltid lika ivriga med att få upp den där julbelysningen överallt. Så nu är vår fasad i alla fall klädd. Det är ju mysigt... i December.

 
Satt intryckt vid datorn och smygfotade.

Ikväll är vi slappa. Blir nog take away från Mammas pasta, lite vin och Idol (som vanligt). Imorgon ska vi hem till Daniel och nya lägenheten.

DET GICK

Jag lyckades! Det var nog nåt av det jobbigaste jag gjort på länge. Får se om jag behåller designen som den är nu eller ej. "Känna in rummet" som Ernst Kirchsteiger skulle uttrycka sig. Nu orkar jag i alla fall inte trycka på en tangent till.


Hjälp med layout, någon?!

Någon som vet hur jag fixar den här fina layouten till min rubrik?

Det är min söta vän Elin som pillat. Hon är duktig och pysslar med sånt där på Nilssongroup. Ni vet skor och grejer.

I alla fall, någon som har lust att hjälpa mig som kan?


Har typ inte sovit något alls i natt. Har dessutom haft tre föreläsningar i skolan så jag känner mig halvt död. Imorgon skall jag skriva paper. Igen. Vi gör inget annat än skriver papers till den där portfolion. 

Timid?!

Var på hudmottagningen idag. Kollade lite prickar och eksemet. 260:- för 5 minuter och allt var fint. Känns inte så himla värt. Menmen, så är det att vara över 20. Funderar på att börja sola där igen om eksemet blir värre. Fast det kommer ju också kosta... förut var det gratis. Det var tider det.

Läkaren frågade om jag som alltid är så lugn (? kommer inte ihåg det första ordet) och timid, nånsin kan bli arg. Mitt svar löd: "Jag kan bli väldigt arg, så skenet bedrar".  Men vadå "timid"? Jag vill inte vara timid. Jag ÄR INTE timid. Vem är timid? Jag tänker mig att en timid människa är detsamma som en mjäkig människa som viskar när den pratar. Jag viskar verkligen inte. Jag är inte mjäkig. Han skulle bara veta. Jag kan explodera. Fråga Oscar. Eller mamma, pappa, Caroline. Kort sagt måste jag och läkaren ha väldigt olika uppfattning om vad timid är.

.... Eller så tar han väl mitt vardagsprat som en viskning. Men då bör han kolla hörseln. (Det lät dock som han menade det hela som något positivt....)

Har ni någon uppfattning om vad timid är?

Mmmm...

Hur gott låter inte det då? Mjölkchoklad med Nonstop. Funderar på att springa över till affären och köpa.

Svettiga drömmar

Två nätter i rad har jag drömt så sjukt verkliga mardrömmar. Har nästan mått dåligt när jag vaknat upp. Känner inte direkt för att gå närmare in på det, men den första drömmen handlade om en massaker och den andra om att bryta upp. Tror Doktor Zjivago påverkade mig. Där sköt de lite hej vilt, och gjorde slut fram och tillbaka. Filmen kanske inte var så bra trots allt.


Bild från den första filmatiseringen.

Ska snart ner till Varberg för idrott och rörelse och inspireras lite inför framtiden.
På fredag skall jag till frisören. Kommer jag våga klippa lugg? Tveksamt. När det gäller hår är jag så nojjig.  

Massa

Gekå's/Ullared idag. Fick köa in. När gjorde man det sist, typ 10 år sedan? Nästan så att det inte var värt det. Packat med folk. Kände mig alldeles virrig. Kom dock hem med en del grejer. Var det något av det som jag verkligen behövde då? Kanske, kanske inte. 

Film och mat

Idag har verkligen inget vettigt blivit gjort. Har bänkat mig framför Doktor Zjivago i några timmar, har dock lite kvar att se. Kostymdrama i ett snöigt Sovjetunionen. Nyinspelning med Keira Knigtley och Sam Niel, som spelar elak. (Förknippar honom endast med Jurassic park och B-film).

Avbröt filmvisningen med matlagning. Jag och Osc provade på att laga indiskt, det blev gott! Tyvärr är våran ugn den sämsta i hela världen, så kycklingen fick stå inne i något som kändes som en halv livstid. Måste ringa hyresvärden om det. Jobbigt, för tydligen måste man tjata. Oscar bjöd dessutom mig på avokado och räkröra. Har inte smakat det förrut, men det var riktigt gott det med. Eller ganska i alla fall.

Låt den rätte komma in var förresten grymt bra! Kanske inte "Sveriges bästa film på väldigt länge" (som någon recensent sa) men BLAND en av de bästa i alla fall. Den lilla killen påminde dessutom om Johan Palm i Idol, och det var ju lite charmigt.

  
Johan Palm. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Jag är en vampyr, jag suger och spyr.

Ikväll blir det bio. Låt den rätte komma in. En svensk vampyrfilm som för en gång skull fått jättefin kritik (!) Ska bli spännande att se, har ganska höga förväntningar nu faktiskt. Den enda bra vampyrfilmen som jag kan minnas att jag sett är En vampyrs bekännelse med Pitt, Cruise, Dunst och Banderas. Värsta rollistan ändå.


En helt annan vampyr.

Jag var helt fascinerad av vampyrer när jag var yngre. Läste böcker om dem och skrev egna noveller.
 
Är det inte halloween snart förresten? 

Slösa

Fanns det inte en gratistidning man fick i skolan när man var liten, där det var med en serie om syskonen Spara och Slösa? Va hette den? Typ Lyckoslanten eller nåt. 



Titta vad jag hittade! Google.se är bäst.

Idag kom pengarna, så jag och mamma har slösat och köpt lite kläder till oss själva. Hemskt att det kan vara så roligt. För min del blev det två stickade tröjor. Tänkte att man skulle vara snygg och varm när snön kommer. Eller snarare OM snön kommer.

Ikväll kommer Elin hit. Vi ska ha myskväll med räkor och Idol.

Hairdo

   

  

Veckorevyn.com har gjort sin egen version av yearbookyourself.
Minst lika roligt är det också! (Tack för tipset Jenny)

 

Här har ni min snygga pojkvän i sina senaste klipp också.

Mathématique

Rose var inte gravid (hon drog bara ett skämt om det), så manusskrivarna till Greyan har nog trots allt lite fantasi i alla fall.



PeterNiclas har börjat med Rock on the rocks (eller nåt, fånigt namn) på Onsdagar. Det innebär att de har öppet till 01:00, bara spelar rockmusik + att man kan få visa sina kunskaper i Guitar hero. Vi var där en sväng igår.  De hade inte gjort någon reklam, så det var inte så värst mycket folk, men nästa vecka kanske. Tror faktiskt att de skulle kunna få det att fungera. Folk är ändå sugna på att ta en öl i veckan, och för bara någon öl kan det vara bökigt att åka in till Göteborg, alltså kan det här vara ett alternativ. Kanske.

Har skrivit färdigt mitt sista och tredje paper om matematik i unga åldrar. Det är så mycket som är matte som man inte tänkt på förut. Varför envisas då lärare med att skriva på tavlan och låta elever räkna enformiga tal i boken? Det finns ju så sjukt mycket annat man kan göra, som skulle kunna leda till mycket mera lärande och utveckling. Sänder ut en efterlysning av mer varierad, problemlösande, diskuterande, mindre rätt & fel, reflekterande matematikundervisning som utgår från elevernas erfarenheter och intressen. Det vore nåt.  

Stjärna

Klockan 15:00 tar jag tåget till Varberg för att gå på mentorsträff. Hur motiverat känns det då? Om vi sitter tiden ut så är vi inte färdiga förrän 19:00. Segt. Har fått skrivit 2 av 3 paper idag i alla fall. Det är bra. Bara matten kvar. Tydligen skulle man referera det till litteraturen också... Alltså behöver jag kopiera lite matteböcker. Tjoho.

Har hunnit med att köpa två stående julstjärnor också! De är svarta och skall vara i fönstret i sovrummet. Låter kanske inte så juligt med svart, men de var fina. Fick 25% rabatt dessutom, göööött. Någon mer än jag som börjar längta? Vill kika på julgardiner också. Undra varför det är så kul med inredning.
 


Typ en sånhär är det. Fast med foten helt i stål och en svart stjärna då.

Ikväll blir det kanske Rock on the rocks. Haha.

Hit och dit.

Den här veckan har jag tre "paper" att skriva. Ett om musik-workshopen från igår, ett om drama-workshopen, också från igår, och ett från matteföreläsningen som var idag. Det är bara att börja nöta. Hade ju dessutom tänkt göra Artprovet nu på torsdag, som jag missade när jag var på Coldplay. Men vad får jag reda på i helgen? Jo, omprovet är lagt i Borås och det blir inget i Varberg. Tack för det. Har ingen lust/ork/tid att åka till Borås för att skriva ett prov (som bara tog 20minuter att göra) den här veckan. Provansvarig lade upp övriga alternativ för mig: Antingen får jag skriva provet i Borås till våren istället då nästa grupp skall tenta, eller så gör jag det nästa höst med Varbergarna. Det är låååångt fram. Men ett poäng hit eller dit klarar jag mig utan, än så länge.

Hur jobbigt kommer inte Grey's anatomy vara imorgon då? Hon den där Rose eller vad hon heter är gravid med Derek. Precis när det ÅTERIGEN börjar ordna upp sig mellan honom och Meredith. NÅGON SOM ÄR FÖRVÅNAD?!  

Stor i Japan

Någon som minns Superklasse? Ett matlagningsprogram med två halvskabbiga killar (varav den ena hade långt, flottigt hår) som åkte runt bland folk och lagade mat i deras hem, vet inte om de hade någon slags kocktalang. Jag tyckte programmet var skitkul. Eller DE var roliga och sköna. För mig var de föregångare till Fredrik & Filip. En vän till mig tyckte att den ena halvan, Jens, var sjukt het. Hur hon kom fram till det har jag lite svårt att förstå. Men nu till saken; de är tillbaka! 

På 6:an varje söndagskväll åker de runt i Japan för att bli kända. Ett experiment som Henrik Schyffert håller i. De har hållt på ett litet tag nu och det verkar arta sig, varit med i nåt tv-prgram och spelat in någon låt. Rolig underhållning i vilket fall som helst som man inte får missa. 



Japaner verkar btw vara väldigt trevliga. Känner nästan mer för att åka dit än till Kina. Fast Japan har inte kinesiska muren.    

Kuriosa 1: Jens är även med i det där bandet Bring me the fucking riot... man.  
Kuriosa 2: Stor i Japan = Big in Japan = Alphaville

Stian

Igår var det släktkalas på Skårsgård. Ett jättemysigt ställe mitt ut i skogen (Gällinge). Oscars farmor Kerstin och kusin Thomas fyllde år. Vi åt massa gott och minglade. De har julmarknad där den första advent. Blev värsta sugen på att åka dit och få julstämning! www.skarsgard.se (Inte Stellan!)

Senare på kvällen stack vi vidare och festade loss på Klubb Stian. En utsökt tillställning hos Nyman. "Ett dansgolv, DJ's och en kareokemaskin". Kan det bli bättre? Jag blev spöad av Andreas i Build me up buttercup. Det var ett nederlag. Dock gick det aningen bättre med Spice girls. Jag kan mina tjejer.
 
Idag har vi slackerdag. Funderar på att gå en promenad. Björn kommer över på en kopp kaffe snart. Ikväll är det Gossip girl och imorgon is it back to school. Vi skall ha workshops i drama och musik. Roligt.

Fredag

Men inte den Fredag Lisa tänker på. (Nu förstår ni inte alls). Ledtråd: Robinson Kruse.

Praktikveckan är över, men om en månad är jag tillbaka igen för att stanna i tre veckor. Kulkul.  Är dock sjukt trött idag. Inte van med att gå upp 06:15 varje dag och ha massa ljud runt huvudet i flera timmar. Men jag gillart, det finns så mycket som väger upp. 

Vet ni vad? Jag kommer att få tillbaka bilen! Fast det kostar ju lite, men det får det vara värt. Den här gången kommer rattkryckan sitta på innan bilen står parkerad på den där vidriga Varlaparkeringen. Förstår inte varför folk inte bara kan hålla sig till sitt och låta bli andras grejer.

Ikväll skall vi mysa och äta potatisgratäng med fläskfilé samt dricka vin. Gott!  

 

Random

Hade ju kommit in i värsta bloggstinget, men nu är lite av det borta. Kanske för att jag inte kan/får skriva så mycket om praktiken. Trivs i alla fall fortfarande hur bra som helst! Har kommit fram till att det nog är de lite äldre barnen jag vill jobba med i framtiden. Det är mer jag.

Jaha. Mer då? Min älskade Emely kommer hem den 21 november. Det var på tiden. Hon har varit borta sen mitten av februari. Lite för länge tycker jag!


Vi, utanför Louvren, Paris/Frankrike.

Måste beställa klipptid. Ugh.

Nostalgi & praktik

Jag trivs bra på praktiken hittills! Kände mig i princip hemma med en gång. Inte så konstigt i och med att lokalerna såg ut nästan precis som när jag gick där. Dock var de röda verktygslådorna borta. Men Kalles kompost stod kvar, de vita rostiga drikskranarna (som jag glömt av) och sofforna. Klädseln var sig lik i alla fall, men den borde ju bytts ut någon gång? Bamba var däremot annorlunda, och verkligen till det bättre. Min "golfkompis" jobbade och sa hej. Vilka lustiga kontakter man börjar få... Barngruppen var go också, så det här blir nog bra. Det är alltid lite nervigt i början innan man känner till saker, upplägg och människor. 

Ska sova hemma i Fjärås i natt, så jag gick till huset från skolan. Precis som för 11 år sedan, eller nu vad det blir. Samma hus, samma kossor, samma väg - men något roligare. Jag är en nostalgisk människa.


Tänkte bjuda på lite bilder från den gångna helgen. Stulna av den underbara värdinnan Jenny.
http://www.jms.blogg.se/

  



Ja. Det var lite roligt att locka håret på alla. Okej.

2 nights in Skövde

Har haft en rolig helg med mina söta vänner i Skövde! Idol, mat, alkohol, shopping, flams och utgång. Jenny bor i en mysig liten lägenhet i en studentkorridor. Så fem personer klämde in sig på bara några kvadratmeter, men det gick fint. Gick till något kallat för Bogrens på lördagkvällen. Det var packat med folk. Kan det ha berott på det enormt stora dragplåstret PANDORA som gästade kvällen till ära? Nja. Haha. Lever hon? Kändes ganska tragiskt att  hon stod där i sina silvriga tights och benvärmare, på en liten scen i Skövde och körde hits som var populära i början på 90-talet. Hon drog typ tre egna och två covers. I publiken fanns kanske fem hängivna manliga fans. Vi tyckte dock att det var sjukt kul med hela grejen, så vi såg nog nästan minst lika hängivna ut. Väntade på att Come on and do it skulle komma, men icke (missade det antagligen). Däremot gick vi igång på Trust me. Helt galet var det. 


Får lyssna på lite Come on and do it här istället.

Har bestämt oss för att ha någon slags 90-talsfest. Musiken skall spelas och kläderna skall bäras. Bästa temat!



Osc är på golfresa, jag saknar!

Goes banana!

Jag äter banan och funderar på hur man egentligen kan tycka det är gott? Det smakar ju.... mos.... kräk.



Har skrivit färdigt papret och läser det sista ur böckerna till imorgon. Undra hur den där tentan kommer att gå. Känns som att jag inte bryr mig. Bara läser, rycker på axlarna och hoppas det kommer frågor som jag kan formulera utifrån det jag förstått och anser. Det blir nog skriva, skriva, skriva. Inte för mycket om Vygotskij, Piaget och gubbarna hoppas jag. Har krupp på dem efter den där KLS-tentan som som 300 elever fick göra om förra året.

Efter tentan blir det skynda hem och sen tåg till Skövde. Får därför förbereda massor idag. Näste vecka är det praktik också. Hej vad det går!  



Måste bjuda på en låt också! Riktigt höstigt och bra med Amy Macdonald. Enligt Oscar har hon hämtat melodin från Las Ketchup. Jag kan höra det om jag anstränger mig, fast VÄLDIGT vagt. Det här är dock mycket bättre än ketchuparna. Nähä?! 

Push-up?

Känndes som att jag inte gjorde något annat än att sitta i telefon hela eftermiddagen igår. Mami, papi, Maria, Caroline och Lisa.  Krävs lite planering inför Skövde vistelsen! Ska bli så roligt.

Annars hade jag ont i huvudet efter slutet av skoldagen igår. Började med att åka in tidigare igår för jag och bilen jag åker med hade ställt upp på en intervju om underkläder. Det var några management-tjejer som höll i det. Vi fick gratis kaffe och fralla. Är lite nyfiken på hur det blev, om de framställde våra svar rätt. Det handlade om push-up BH:ar, och det första som visade sig var att vi och de som intervjuade oss hade helt olika uppfattningar om vad det var. De menade att en vadderad BH är en push-up, det tänkte sig inte vi andra. Alltså vet jag inte om bilden blev rätt.

Sedan hade vi föreläsning med Mikael Jensen igen om lärande och utveckling 2. Måste skriva ett paper om det idag... Annars pluggar jag till tentan. Tjoho.

Beverly Hills 90210

De hade en rolig programpunkt i Morgonpasset på P3 idag. De gick igenom vem man identifierade sig med i Beverly Hills 90210 och vem man ville ha ihop det med. Identifikationen varierade något, men på tjejsidan kom man fram till 99% att alla ville vara med Dylan. Började själv fundera över det där och kom fram till att Brenda var min favorit bland tjejerna. Vet inte om jag identifierade mig med henne, hade ju faktiskt inga likheter alls, men kanske var det det att det var hon som hade Dylan? För vem ville inte ha Dylan?! Jag vill fortfarande ha Dylan. (Om jag får ha ett frikort för Osc ;P) Fast i den gamla tappningen då. Inte gamligen han är idag. Jag stod alltid på Brendas sida, även de gånger hon var en bitch. Och jag förlikade mig aldrig med tanken att  Kelly och Dylan blev ett par och att de gick bakom ryggen på Brenda. Det skulle vara Brenda och Dylan, punkt slut. 

 

Hade ni någon favorit?



Nu ska jag läsa Miljöer för lärande av Ingrid Carlgren. Har tenta på fredag och jag är tro det eller ej inte minsta uppstressad (vilket jag kanske borde vara?) Ganska sunt ändå. 

Sounds like a melody

Igår var vi hemma hos Mats & Bea. Hade kex-ost & vin kväll. Mats tog fram sin gamla  Alphaville skiva. De är så sjukt bra va!



Jag har alltid gillat synthmusik. Fast lite sådär i hemlighet. Nu tänker jag stå för det. Så det så.

Köpte ett par skor för 29:- igår. De ser ut som converse och är leopardfärgade. Låter aningen osmakligt, men jag tyckte de var tuffa. Med jeans och en svart enkel tröja till blir det snyggt. Lovar.

Avsked

Tjejerna hade ordnat knytkalas med massa goda pajer, räkbakelser, pastasallad och pannkakor. Satt på Majgården i flera timmar, snackade och åt. Folk som gick förbi utanför undrade nog om vi börjat ha kvällsöppet. Allt festande folk tittade aningen konstigt i alla fall. Kommer sakna!

Har skickat in en prenumeration på GP nu. 2:- om dagen, det är ändå bra. Får första numret på tisdag. Undra när min ELLE-tidning börjar dyka upp då? 



En skrattretande grej har hänt. Oscars bil som jag övertog har OCKSÅ blivit stulen från Varlaparkeringen. Historian upprepar sig och jag tänker inte ens kommentera det. Skulle dock varit snabbare i inhandligen av rattkrycka. Men de kostade ju 1000:-! Visserligen är en svindyr rattkrycka bättre än en stulen bil. Polisen hittade bilen i Västra Frölunda denna gång. Antar att den också är tjuvkopplad och inte värd reparationerna...

David

Dagens låt:  April & May med David Fridlund (sångaren från David & the citizens som tyvärr lagt ner).



Ja. Nu när Maria lärt mig hur man gör för att lägga upp youtube-klipp, kommer jag att missbruka det. Det är bara att vänja sig.  

Mediering

Hade en rolig och något filosofisk föreläsning om lärande och utveckling med Mikael Jensen (tror jag) idag. Blev en hel del tankenötter och skratt. Vi snöade in på artefakter och mediering, och medieringen fick det verkligen att snurra hos alla. Om jag förstod det hela rätt fanns det heller inget riktigt svar. Mediering är i alla fall relationen mellan en själv och ett objekt. Vi hade relationen till en sax som exempel. Vad har man för relation till en sax och finns den relationen inom eller utanför människan? Det enda vi kom fram till var att de sociokulturella snubbarna (som pratar om mediering) menade att det inte finns inom människan i alla fall, fast många av oss andra ansåg det. Krångligt va?  

Snart ska jag hoppa in i duschen.
Ikväll ska jag ha kjol på mig!

Yes!

Tack Maria, du är en ängel :*


Här har ni Australia med Shins. De gör massor med kufiska videos.

Shins är ett av 4 band (som jag nu kommer på) som jag måste ha sett innan jag dör!
Med på listan är också Antony and the Johnsons, Arcade fire och The Killers. Coldplay har jag redan avverkat, annars hade de också varit med, såklart.

Update

Oscar står och bankar + limmar ihop våra köksstolar. De håller på att falla isär. Ett gammalt second hand fynd som övertagits från mami och papi. Tänker sitta på de ett tag till i alla fall.

Imorgon blir det avslutning med Majgården. Vet inte riktigt vad de/vi ska hitta på. Skulle samlas där i alla fall. Sista gången för mig. Tråkigt. Inget mer julpynt och evighetslånga personalmöten med snack om kufiska kunder.
 
Nästa helg åker jag, Lisa, Maria och Anna upp till Jenny i Skövde! Ska bli riktigt roligt. Smaka på Skövdes studentliv kanske? Kul ändå. För 6 år sedan pratade min kära storasyster om det i den staden. Nu får jag själv se.  


To be continued

Ikväll är det veckans andra premiär (för min del):
Greys anatomy.
Finally!



Mitt minne svek mig gällande det sista avsnittet av husfruarna. Det gäller även anatomin. Jag har verkligen ingen aning hur det slutade? I baren nånstans eller? Meredith och Derek? Äsch. Klockan 21:00 kommer det hela att klarna.


Plugg och sånt

Så irriterande. Beställde böcker förra veckan som jag hade tänkt ha lagom till idag. Har de kommit? Nej. Har salstenta nästa fredag, så det hade passat ganska bra att börja läsa dessa två lediga dagar vi har. Går det? Nej.

Har fått skrivet mina personliga VFU-mål i alla fall, och printat ut lite information. Får väl strukturera upp lite då också. Få full koll på när alla examinationer är och vad som skall göras till vilken dag osv. Vi skall göra en portfolio över hela kursen, där typ ALLT ska in. Bara portfolion är på 12,5 högskolepoäng. Det är galet mycket. Här blir det att göra. Tjohej.