Väderlek

När solen sken och det regnade och haglade samtidigt förut, kändes det som världens undergång.

Ikväll är det Desperate housewives. Äntligen. Minns dock inte hur det slutade sist? Eller jo, vi vet inte hur det gick med Lynettes familj efter stormen va?  Jo, det vet vi visst. De klarade ju sig, istället strök grannens vän med. Men vad var det som hände då?!



Nu är det ett gult konstigt sken ute också. Vad händer?

Pimp my kitchen

Efter att det senaste inlägget författades dammsög jag och sedan bar det av till IKEA. Bestämde mig för att pimpa till köket något, och nu är det gjort! Lite nytt krafs, underlägg, matta och mjölkskummare. Hittade även en fin handdocka i form av en gris som kan komma till använding i framtiden. Fanns massa roliga! Hästar, krokodiler, fiskar, elefanter. Ville egentligen ha fler, men det var onödigt. 29 kronor bara, fynd! (Som tidigare sagts, bildkvalitén är usel)

 
  
 
Gjorde mig en tonfisksallad när jag kom hem. Resterna tar jag med mig till imorn. Det blir en låång skoldag med konferens och en sex timmars lång föreläsning, om jag inte sett fel. Sheize.  

Ja just det, studiegruppsträffen blev inställd och framflyttad.
Snart Elin.

Konstig start

Morgonen började som en enda röra. Sofie kände sig krasslig så skjutsen till Varberg blev inställd. Tåget som hade kostat mig 105 spänn (va, sen när? brukar gå på 50-60:-) hann jag inte med. Nästa går inte förren klockan nio. Känner mig inte jättepigg på att komma och störa mitt i kursintrot. Så nu sitter jag här istället. Får åka ner till studiegruppsträffen som är lite senare.

Har fått gjort något bra denna morgon i alla fall! Fick ringt till min praktikplats och denna gång var min VFU-handledare där. Hon verkade gullig. Äldre. Påminde om någon. Hon kanske var där redan på min tid? I alla fall kom vi överrens om att jag skulle komma dit nästa vecka och presentera mig för henne och barnen. Kan ju vara bra. 

Vad ska jag göra med min tid nu då? Inte sitta och stirra i väggen i alla fall. Kanske ta upp mitt sims-spelande? Ni minns väl hur fanatisk jag kunde vara i det bitvis? Dock gick det inte speciellt bra för min och Oscars familj. Våra två tvillingar blev omhändertagna av socialen. Och våran enda kvarstående dotter som sedan själv bildar familj fick också barn som socialen kom och tog. Hur illa är inte det.

Fick reda på att vi börjar 14:45. Yes, en enda lång väntan. Då kanske jag kan åka med Elin till Kba:t... 

Electric Light Orchestra

Det var kul att skratta till stand-upen i fredags och gott att äta hamburgare på Hardrock. Tito Beltran skämten var bäst. Synd att jag inte kunde följa med tjejerna ut efteråt dock.

Jobbade min sista dag på Majgården igår. Har sopat och skurat det hemska golvet för sista gången. Gött.

Imorgon är det kursstart för "Det lärande barnet" och på eftermiddagen är en dejt med Elin bokad. 

Något mer? Nej. Jag har inget att skriva.   

Eller jo! Var på Mediamarkt förut. De har ett jättebra utbud av skivor där. Men det är inte det som saken gäller, utan jag upptäckte värsta hightecka grejen! När man ville lyssna på en skiva skannade man streckkoden på den och så vipps fanns skivan i högtalarna. Grymt. Hur länge har det funnits egentligen?

Lyssnar på ELO. Living thing är bra.

Godmorgon.

Våra bästa år är på tv och jag orkar inte titta längre. Vad hände? Trots att jag var sjukt trött på seriemördaren för en tid sedan ville jag ju ändå se. Nu är det bara segt som satan. Älta, älta, älta.

Ikväll ska jag, Maria, Jenny + Marias vän som sagt till Storan och skratta lite.
Imorgon jobbar jag för sista gången på Majgården.
Nu ska jag skriva ut nya kurshandboken.

Tja.

Rollin'

Har spenderat en dag på stan med mami. Köpte fina kylskåpsmagneter. Mindre intressant att veta kanske.

Blev så sugen på chokladbollar alldeles nyss så jag och Oscar började rulla! Han ligger hemma och är sjuk, men jag tvingade upp honom på benen. Nu ligger de och kyler sig så där gottiga i kylen. Får sätta på kaffet snart, sen är det färdigt att servera!

    

Ringde min praktikplats förrut. Min vfu-lärare går dessvärre inte att nå förren på måndag. Det var ju bra! Inte. Har vfu-konferens på skolan på tisdag som de skulle bjudas in till, men som vanligt var skolans lärare ute med den informationen i sista stund. Alltså har jag inte hunnit bjuda in min. Inte mitt fel i alla fall.

Ny och tuffare kurs på måndag. De sköna dagarna är över.

Obladi Oblada...

Tvättmaskinen går på högvarv och golvet skakar. Undra om de i butiken nedanför märker något? Det borde de göra. Känns som att jag sitter i ett bullrande flygplan eller nåt.



Sandra från jobbet ringde förut. Hon berättade att de hade tänkt fixa nån avslutningsgrej för mig. Det värmde hjärtat något.

Annars har jag noll att komma med. Filmade ett kapitel om allemansrätten ur vår NO-saga idag. Målade en drakfigur (Dino) och en musfigur (Dina) som vi klippte ur, och tog in en halv skog (för att överdriva något) till skolan. Sedan filmade vi vår dockteater med Sabinas mobilkamera. Resultatet blev inte det bästa man sett, men ganska charmigt ändå. Inget blir dock bättre än våran Lollipop video i trean. Inte sant Jenny & Lisa? Synd att jag inte kan lägga ut den bara. Ganska teknisk är jag, men att fixa vhs till skiva till data till blogg kan jag inte. Skit då.

På fredag blir det Storan och Björn Gustafsson! Men jag ser nästan mer fram emot Måns Möller. Han är ju en stjärna. Haha.    



... Life goes on, aa-aah.

Blåmes

"En fågel som har samma färg som himlen och som är lite töntig"

I lördagskväll blev det spontan spelkväll hemma på Storgatan. Niclas, Patrik, Kalle, Daniel, Maria och Lina dök upp. Vi avverkade Buzz, Med andra ord och Singstar (som jag gått och köpt!) Sjukt roligt. Jag har verkligen ingen sångröst, men tonerna går ann att sätta i alla fall. Framåt spöktimmen gick vi ut. Allt var precis som vanligt i kba.t. Men det var ganska kul.

Igår åt vi våffelbuffe på Trubaduren. 69:- INTE VÄRT DET. Man fick stå och grädda sina våfflor själv och grädden var dessutom gammal. Jag åt nog två. Hade nästan varit bättre och köpt sig ett eget järn. Menmen.    

Speed of sound

Coldplay är nåt av det bästa jag sett i konsert-väg. Fantastiskt bra! Hur kan de ha gjort så många otroligt bra låtar? De spelade dessvärre lite för lite från första skivan, men när de rev av Yellow som extranummer var jag ändå fullständigt nöjd.
 
Kändisspaning:
1. Idol-Danny
2. Peter Jöback
3. Inredar-Jon
4. Martin och Jepson från The Ark
De tre första höll till på söder.

Hela dagen igår gick ut på att äta, dricka, kissa, gå, strosa i affärer, kika på Kevins Pixel family kontor och vara trött samt njuta av konserten då. Kevin tog med oss till en mysig indisk restaurang. Indria, eller nåt. De hade världens smalaste spiraltrappa ner till en källarvåning, fick knappt plats att gå i den. Timmarna som gick mellan konsertens slut och vårat morgontåg 06:05 vill jag helst glömma bort och inte ens tala om. Nu blev ni allt nyfikna va?

Var hemma vid tio och sov i några timmar. Ikväll blir det bio. Jag ville se Patrik 1,5  men salongen var full. Istället blir det andra Arn-filmen. Gud vad jag älskar att gå på bio.    

Torsdag

Imorgon blir det Stockholm, Globen och Coldplay. Grymt.

Gråsuggans släkting.

Sitter och knåpar ihop bilder på alla 150 olika arter som vi har med på listan till provet.
Hittade bland annat de här:

 
Världens sötaste KATTUGGLA. Titta så näpet den sticker ut foten. En hårboll till gullunge. 

 
VÄRLDENS (enligt mig) LÄSKIGASTE DJUR. Släkting till gråsuggan. Var kommer detta monster ifrån?! Finns det i våra öppna hav? Vad kallas den för? Ser ut att komma direkt från någon alien-film. Varför inte göra en skräckfilm om gråsuggans släkting? Jag hade blivit vettskrämd. 

Äckelpäckel

Jag har fått överta Oscars gamla golf. Inte lika fin som min dock. Hans bil har stått på deras gårdsplan i några månader. Ursprungsfärgen är röd, nu är den rosaflammig av nåt slag. Men den rullar. Körde för första gången på två månader igår och det är sjukt vad kul det är! Hade jag helt glömt av.

Glömde nämna Äckelpäckels besök på jobbet i gårdagens inlägg. Han är en av alkisarna i Kungsbacka som tydligen inte brukar få fika nån annanstans än hos oss. I vanliga fall brukar han vara sur och fåordig men i söndags var han som en strålande sol. Det första han sa till mig var:
- How do you do?
Vilket var väldigt roligt. Sedan kommenterar han vädret (som så många andra kunder):
- Vackert väder idag!
När nästa kund kommer för att köpa kardemummakrans är han även tvungen att kommentera det:
- Man kan få cancer av kardemumma.
Varpå den andra kunden svarar:
- Man kan få cancer av allt.
Så sant!    

Ska snart åka hem till Fjärås och mami som skadat sitt finger illa :(

Segla runt på en silversked.

Igår jobbade jag på Majis för näst sista gången. Dagen till ära var de flesta kunderna riktigt gulliga. Bortsett från några rötisar. Tant och gubbe kommer in klockan nio på morgonen och har bestämt sig för att klaga på ALLT. Wienerbröden är för stora. Hur fan kan ett wienerbröd vara för STORT, är det något att klaga på, ät inte upp hela då?!  Mjölkkannan är för full. Sen när är DET ett problem? Var glad att det finns mjölk i kannan. Priset är för dyrt (såklart). Och så vidare. Hur orkar man med sig själv? Personligen hade jag verkligen mått psykiskt dåligt av att gå runt som en klagomur. 

Studenterbjudande från ELLE! 4 nr för 99 kr + Lyxig ansiktskräm utan extra kostnad. Spara 369 kr. Tidsbegränsat erbjudande.
Dagen avrundades med en fika på Karma med Osc, Lina och Jonas. Vi började spinna på en plan om att starta eget. Café Förfest i Valands blommor (lokalen är till salu). Kom riktigt långt i planerna. Dock skulle Oscar och Jonas tydligen mest "segla runt på silversked" ** medan jag och Lina skulle få göra jobbet.

Kände i övrigt inte igen en kotte på Karma (bortsett från Rebecca och Nathalie). Vad är det som händer? Har alla små blivit så stora att man tar de som nyinflyttade i samma ålder som en själv, eller äldre eller va? Jag hänger inte med

<--- Det här gick jag precis med på. Brukar fastna för sådana erbjudanden. Jag är svag.

(** En ihopblandning av: Glida in på en räkmaka + Bli serverad på silverfat. )

Tillbaka från skogen.

Jag överlevde lägret, men det var knappt. Vi var ute 31 timmar i sträck (minus en halvtimmas frukost inomhus). För folk som inte är vana vid sådan lång utevistelse var det knäckande. Det var himmelriket när vi slutligen satte oss i bilen för att åka hem. 

På torsdagen när vi kom dit var allt bra i alla fall. Det regnade inte på oss (som det gjort på halva klassen som var där dagen innan) och vi hade en del roliga aktiviteter med Douglas. Spelade mänsklig Fia med knuff, lagade mat på stormkök och numera kan jag även urskilja fyra olika mosstyper, det ni. På kvällen var det grillning runt lägerelden med korv, m-mellows och vin. Myspys. 

Vad jag en gång för alla kommit fram till är att jag och tält absolut INTE går ihop. Sov nog max en timma på hela natten. Det var inte det att jag frös, utan det är nog snarare så att jag inte känner mig bekväm i de där jävla tälten. Det är något med lukten?! Att det låg massa snarkande människor runt om mig gjorde inte heller saken bättre. Låg bara och önskade att det skulle bli ljust så att man kunde gå upp. 

Den andra dagen var alla sjukt mörbultade och frusna. Ändå envisades ledarna med att vi skulle ha lärarkunskap, trädvandring, lära oss hur man färgar ull utav växter och massa annat. Noll entusiasm och energi fick de tillbaka. Vilket de borde förväntat sig. Vi ville bara hem Och hem kom jag tillslut. Med en rinnande och kliande näsa.  


Redo för camp.

Tog en fika förrut med Linnea, Amelie och Sofie och bestämde vad vi skulle köpa med oss för mat till vårat kära läger. Efter fikan besökte vi Willys och köpte det som stod på  listan. Nu är vi redo för camp! Är dock lite osäker på mina kläder, om de är tillräckligt varma osv. Får hoppas att det jag packat med duger... Vill inte bli sjuk. FÅR inte bli sjuk.

Måste se till att ladda kameran!


 








Visste ni förresten att det gick en man med ett automatvapen över torget i fredags natt?
Det är läskigt.

Friluftsmänniskan Sofie.

Det är så mycket i mitt huvud för tillfället, vet inte riktigt vart jag ska börja?!
Bil, litteraturseminarium, artprov som jag inte vet när jag får göra, stockholmsresa, läger, No-saga, fältuppgift osv. Hjälp.  

På torsdag blir det friluftsläger i alla fall, haha... Min grupp har fått i uppgift att göra upp elden på kvällen. Får se hur det går. De som känner mig väl vet att jag inte är speciellt friluftsig av mig. MEN jag bär på en del dodla talanger.

Vem i familjen var det som ville följa med pappa och plocka svamp för en massa år sedan? JAG.
Vem var det som överlevde natten sovandes på en rot från ett träd på Hultsfred? JAG.
Vem var det som fortfarande kommer ihåg svamparna och träden som Eva Sträng lärde oss på en skogsvandring i lågstadiet? JAG.
Vem var det som fiskade i Kungsbackaån, dock utan att få napp? JAG.
Vem var det som byggde kojor i "Lilla slingan" (en skog) med sina kompisar? JAG. (Var nog bara där två gånger, men ändå). 

Det kanske inte är några stora bedrifter men jag är inte hopplös. Har ju till och med två par olika uppsättning gummistövlar att välja mellan att ta med mig. Det är inte dåligt.



Jag vet att om Emely eller Elin skulle läsa det här skulle de påpeka att jag mest tittat på när de satt upp tält de gånger vi sovit i det, men det är ju för att de varit mer engagerade, företagsamma och inne på det där med tält. Jag kan om jag vill! Men många får uppfattningen om att jag är helt hopplös när det gäller sådant som att sätta ihop, fixa och trixa, varför? Jag och Billyhyllan är tillexempel ett när det gäller att montera. Faktiskt.

Minikräftis

Ska räka och kräfta lite ikväll med Mats und Bea. Minikräftskiva blir det. Fick gratis aioli av killarna i fiskbilen. De kände säkert igen mig från Majgården. De brukar vara där och äta frukost på helgerna. Man känner direkt när de entrat butiken för det stinker fisk i varje liten vrå. Vad som förvånar mig är att ingen av de andra kunderna kommenterat det. Jag är i alla fall van med att det luktar bulle på ett konditori och inte räka.

Lyssnar på Saybias nya skiva*, den är fantastiskt bra.

* Eyes on the highway.

Experiment och offer

Idag har jag varit i Onsala hos några av mina kusinbarn och gjort experiment med dem och deras kompisar. Det är en av uppgifterna vi har i den här kursen. (Att göra experiment med en barngrupp alltså). Ska sen skriva ett paper på 3 st A4 om hur jag gick tillväga, vad jag gjorde och varför. Ställa mig de didaktiska frågorna med andra ord, som är en av lärares största uppgift. Det gick bra i alla fall. Har förresten fått reda på min praktikplats och självfallet hamnade jag på Bräckan (min gamla skola). Kände dock inte igen namnet på min handledare, vilket var gött. Annars kunde det kanske blivit en olustig situation. Från min sida i alla fall. "Hej min gamla lärare, handled mig till att bli som dig!"

Tv-hösten har som smått börjat sätta igång med IDOL. Jag gillart!
När börjar Grey's, Husfruarna  och Gossip då?! Det står inget om det på kanal 5:s hemsida vad jag sett i alla fall?! (Nej, jag låter som ett TV-offer. Vill inte vara en sådan.. men får nog ta och erkänna att jag är det. Lite smått.)   
 

Gossip girl. Riktigt bra, faktiskt. Ser fram emot nya säsongen.

Perfekt sysselsättning.

Vaknade sent idag, men trots att jag var redigt utsövd var det nästintill omöjligt att gå upp. Antagligen hade jag sovit FÖR gott. Drömde i och för sig inte så trevligt. Var i ett Thailandaktigt land med lite folk när en slags tsunami kom som slukade hela stranden i det område vi var i. Jag lyckades komma undan två gånger, men vattnet tog med sig Oscars syster andra gången. Jag och Oscar gömde oss då i en tv-spels affär. Helskumt. Sen vaknade jag, men det känndes som att det inte hade varit svårt att komma in i drömmen igen om jag blundat.

Idag har jag förberett för barnintervjuerna och experimenten jag skall göra imorgon. De får välja bland experiment med färg, stark andedräkt eller flytande ägg, möjligtvis någon ballonggrej, tror jag. Måste köpa krasse också och börja odlingen som vi skall dokumentera. Har även en NO-saga att planera. Somsagt; allt kommer köra ihop sig på slutet.
 
 Har lekt lite med yearbook. Vilken Sofie tycker ni bäst om?
(Måste leta reda på en bättre bild med luggen bort från ansiktet och leka lite till)

66'
 82' 84'

Ser ut som ABC-Anna Bok (eller nåt) på den sista. Snälla kom och hjälp mig! 
Perfekt sysselsättning.


Adjö Majis

Jag har sagt upp mig! Det är slut med våndan att inte få känna sig ledig när helgen kommer efter en skolvecka. Det känns så skönt, för den känslan har jag haft i nästan tre års tid. Fast samtidigt känns det tråkigt. Har trivts så otroligt bra på Majis! Söta arbetskamrater med en go stämning emellan och för det mesta trevliga kunder. Hade inte kunnat haft en bättre arbetsplats. Så lite kommer jag allt sakna det, men det känns ändå som att jag gör helt rätt. Kommer dock få lite mindre pengar i månaden, men det är det värt. En lättnad.