Play

Dricker honungste med smak av rabarber och grädde samt gluttar på Mysteriet på Greveholm på svtplay. Jag hjärtar alla kanaler som börjat med plays på sina websidor. Hela dagen igår underhöll jag mig med 45 minuter, Kalla fakta, High Chaparall och Outsiders. Nästan för bra för att vara sant.

Skola imorn? Låt mig vara helt reko. Hade varit bra att vara med på föreläsningen om enkäten som vi skall göra juee!

SVINIS!!

Igår trodde jag typ på fullaste allvar att jag fått mig en släng av svininfluensan. Har gått runt och hostat i en vecka, och igår hade denna hosta även utvecklat sig till ont i halsen, huvudvärk, trötthet och feber. Alla symptom för svinis eller andra influensor. Trodde därför att jag nu skulle bli sängliggande helt utslagen i en vecka eller nåt. Men vad hände när jag vaknade idag då? Febern - borta, värken - borta, tröttheten - borta, hosta - ja, ont i halsen - nja. Är det en vanlig förkylning/febersjuka jag dragit på mig? Antagligen. Men ändå kopplar man det till svinis det första man gör. Medias fel.


Inglorious basterds var förresten riktigt, riktigt bra! Tarantino kan sina grejer. Varje minut av den drygt 2,30h långa filmen var underhållande, intressant, till belåtenhet. Åh, ja!


Billgreeeen II

Ikväll blir det lax, vin och bio! Inglorious bastards. Hoppas den är braaaa. Känner för att se något som jag känner "åh, ja!" inför!

Var i skolan på infon om portfolion som vi skall göra under denna kurs. Fick pyttelite inspiration, fast har redan ganska klart i huvudet hur jag vill ha grunden till portfolio-scrapbooken redan. Efter infon gick jag och Linnea på Billgrens (både herr och fru) konstutställning på Hamnmagasinet. Även det ingår i kursen. Att besöka 6 stycken konstutställningar alltså, 4 i GBG och 2 i VBG. Gillade sättet som Ernst gjort sina målningar på, det var riktigt häftigt. Kändes som att man kunde gå in i tavlan. Nu skall jag bara plocka fram för mig själv hur jag inspirerats av detta, hur jag kan använda mig av den inspirationen i en barngrupp och varför jag gör det... 

Jaja, det tar vi inte idag. Nu är det ju helg!    

Ett brev

Hittade det här sjukt oseriösa brevet på datorn som jag, Emely och Matilda skrev till vår värdfamilj på Malta när vi skulle åka dit på språkresa. Måste bara publicera det, minns att vi var väldigt nöjda med det och tyckte att vi var fantastiskt roliga. Döm själva.


  

Dear Mrs Bugeja,


How are you? We're fine.

Soon the time has come for us to meet you, we are so excited.

This is the first time we're travelling to Malta and hopefully we're going to enjoy the time and the country a lot.

There will be interesting to see the differences between Malta and Sweden.


Then, what about us?

Well, we are three girls who's been friends since childhood.

Our name are (as you already know):

Emely, Matilda and Sofie.

We are all living in a little village called Fjärås, which is close to the big city Göteborg.


Emely is living in a yellow house with her parents and her little brother, 15 years old.

On her leisure time she's very active. She's playing football in the team IFK Fjärås.

She also dances jazz once a week.

Emely loves to run in the silent forest and let thoughts run through her mind.

She also likes to listen to music, but she doesn't play any instrument.

In the future Emely wants to be a photographer.


Matilda's living in a black house with her parents and one little brother, 11 years old.

She has also a four year older brother who's join the army.

On her leisure time Matilda dances a lot; ballet, jazz and funk.

Matilda's laughing very loud, so please protect your ears ;-)

Oh, we're just kidding with you. Matilda is a very nice girl who loves cheese-doodles and in the future she wants to be a dancer.


And at last, we have Sofie,

She's living in a grey house with her mum and dad. Sofies big sister, 23 years old, has moved out and is now living with her boyfriend.

On the leisure time Sofie ALSO dances jazz, with Matilda and Emely of course.

She likes to sit around at a café with her friends.

Sometimes it's hard to get contact with Sofie, cause she has her head up in the clouds.

But don't worry, she will notice you.

In the future Sofie wants to go the same way as the other two; to be a dancer or to be a photographer.. That's the question.


Well, that's all about us.

When we're staying with you, we hope we're going to know you better.


We're looking forward to meeting you!


See you soon.

  

Det här är de enda bilderna från Malta som finns på datorn.
Alla hade ju inte digitalkamera då ni vet.


Get together

Det var en kul och konstig kväll igår. Hade som sagt avskeds get-together-beer-drinkin' för Emely. Startade på 29:an bland alla småttingar, där en irländsk trubadur var som sjöng Kings of leon låtar, typ. Några öl senare gick vi vidare till Prinsen. Där var kareokemaskinen igång och självfallet var vi tvugna att höja stämmorna! Vi skrålade till Wham! - Wake me up before you go-go, Arvingarna - Eloise (eller Åh Denise, då) och Backstreet boys - Larger than life. Haha. Vi drog dock inte hem så många applåder på vår sång, Urban konkurrerade ut oss. Mer då? Hjärtat blödde lite för de ensamma i fönstret, hårdrockare med perfekt fönat hår går igång på Bon Jovis, Bed of roses och jag fick buggat till Beatles, Twist and shout. 

That's that.  


<3<3<3

En gammal bild på oss från PC med Rosa pantern i högsta hugg.

Varför bloggar jag?

Har funderat på det här med bloggande och varför jag bloggar egentligen.

Kom fram till 3 anledningar:

1. Jag tycker det är roligt att skriva och uttrycka tankar, funderingar och blaha i text.
2. Jag har skrivit dagbok sen urminnes tider. Det började i bok med lås som höll i sig i måååånga år. Så småningom började jag smått gå över till att skriva på Lunarstorm och Helgon, där en dagboksfunktion fanns. Till slut lade jag boken med låset på hyllan helt och hållet, och övergick till bloggvärlden. Skönt att slippa skrivkramp + kul att andra kunde läsa och kommentera det man skrev.  
3. Jag har ett behov av att skriva ner sånt som händer i mitt liv, för att kunna se tillbaka och minnas. Ofta när jag läser gamla dagböcker/internet inlägg drabbas jag av flashbacks  typ "ÅÅH, JA JUUUST DET!" Ungefär som när man träffar en gammal vän som man inte pratat med på länge som kommer ihåg något man själv inte minns och påminner en om det. Den känslan är det, och det är så kul. 

Det är anledningarna. Tror jag.      

Hängde och slängde uti en gardin.

Idag har jag gjort något jag ångrar att jag utsatte mig för. Har suttit och svettats vid en symaskin och helt glömt bort allt vad logiskt tänkande heter. Skulle sy en gardinkappa till köket. Hur svårt kan det va liksom? Inte speciellt tänkte jag, men det tog mig 4 timmar. FYRA?! Svar; ja. Mätte och nålade, började sy och insåg när jag var färdig att jag inte sytt rakt. Sprätta! Nästa fel jag upptäckte var att jag sytt själva kanalen för upphängningen, innan jag sytt in alla kanter runt gardinen. Alltså fick jag sprätta igen! Och så höll det på, typ. Resultatet blev dock ganska bra. Gardinen är visserligen lite skev på sina håll, men förhoppningvis är det bara jag som ser det. Nästa gång det blir tal om nya gardiner köper jag färdigsydda i alla fall. OH, JA.

 

Har inte skola förrän på fredag denna vecka. Snacka om mjukstart.
Imorn blir det avskeds-öl för Emely som skall flytta till Helsingborg.    

På't igen!

Om drygt en halvtimme är det dags att åka till skolan. Första gången på över 2 månader. Känns som det var sjukt längesen jag var där faktiskt. Skönt. Sommaren har varit bra och lång och det känns helt okej att sätta igång igen. Skulle ljuga om jag säger att jag är superladdad. Men miniladdad då! Det blir en kreativ höst i alla fall, med bild och musik. Wiiie!

Helgen var kul och händelserik osv, osv. Oscar och Niclas paddlade riktigt bra i rivern, och Lina och Malin (som ställde upp för första gången) knep åt sig en 3:dje plats i damklassen. Grymt jobbat! Bäst denna helg var dock Björns avskedsfest! Lycka till i Uuumeeee.

Ta det rätta - ta en Cloetta!

Roadtripen var mys! Åkte till Linköping i Lisas värstingbil. De andra ville stanna i Gränna (som jag redan besökt i sommar) på vägen dit. Så, så blev det. Åt frukost på ett snordyrt fik och köpte polkagrisar. Sedan bar det vidare. Kunde koppla in datorn i bilen, så Spotify gick på högvarv. Värsta lyxen. Väl framme åkte vi först till något som kallas för "Gamla Linköping". Typ som gamla stan. Ett helt område som är bevarat som det en gång var. Astrid Lindgren stil. Skitfint. Känns som att jag bara myspysat runt bland kullersten och röda stugor denna sommaren. Men jag gillar't. Efter ett besök i Cloettas chokladfabrik åkte vi vidare mot centrum. Där luchades, fikades, och strövades det runt i affärer. Tack finingar för en härlig dag!  




Igår kväll var jag på MINGEL för första gången på evigheter. 29:an var igång, fast ölen kostade ändå 45:-??!! Fattar inte. Hängde med Mathilda och hennes bror Oskar. Var ett år sedan vi sågs sist, så det var sjukt kul att träffa henne! Därför måste jag lägga upp denna bild på oss, tagen för drygt 8 (kan det verkligen stämma, hur gammal är jag?!) år sedan.  



Idag, då. Jag låste ute mig. Andra gången den här sommaren. Gick och gjorde av med pengar i några timmar i väntan på att Oscar skulle sluta jobbet. Har insett att ända sättet till att inte spendera pengar är att hålla sig undan allt vad affärer heter. Har varit ganska duktig på det i sommar ändå, men nu är det ju snart höst!    

    

Städerskan

Idag är jag en riktig fixare. Har sandpapprat och håller nu på att måla om badrumsskåpet. Blir nog bra. Det går från trä till vitt. Passar lite bättre där inne. Dessutom håller jag på att skura golven och funderar på om jag skulle göra ett facelift i köket. Förstår inte riktigt vad som tagit åt mig, men ibland får jag bara sådana här ryck! Ville ju bli "dammerska och torkerska" när jag var liten, tycker med andra ord inte att det är så tråkigt. När man spelar hög musik till blir det dessutom ännu mindre tråkigt. Förutom att dammsuga då, det är ALLTID en långsam död av tristess.

Helgen som var efter WOW bjöd på inflyttningfest hos Elin & Peter + stor släktträff bland Enerotharna i Åsa.
Veckan som väntar bjuder på girls-gone-wild med en roadtrip, Kungsbacka river och Adjö-nuåkerjagtillnorrlandochpluggar-fest för Björn.


Way Out West

Antony & the Johnsons och Göteborgs symfoniorkester var som väntat helt fantastiska. Trots att låtvalet inte var det bästa. När Antony entrade scenen fylldes jag av en gåshudsaktig känsla och blev fånigt nog tårögd. Helt sjukt, men sant. När han såg det stora publikhavet torkade han också en tår i ögonvrån. Fint. Hans uppenbarelse får en verkligen att känna, han berör. Och så söt! Och rolig. Och mäktig. Trollbindande <3 Att han inte spelade Hope there's someone var dock en stor besvikelse, det skulle ju bli det magiska ögonblicket. Antagligen är han så trött på den låten att han spyr.  

En artist som jag underskattat som däremot var helt grymt bra, typ bäst av det jag såg på festivalen, är Robyn. Helt fantastisk live! Så grymt cool och begåvad. Sverige borde vara stolta över henne. En av höjdpunkterna var när Dr Alban kom in och gästade, hehe. Då svängde hela publiken sina lurviga. 





Arctic monkeys däremot skall få ris. De körde typ bara nya låtar från en skiva som inte ens kommit ut och var bara allmänt dryga och otacksamma. 

Efter sista bandet hookade jag och Osc upp med Björn och Niklas på The Temple pub och sedan bar det vidare till Nef. Orkade inte joxa runt på WOW-klubbarna. En mycket rolig dag/kväll i alla fall, den var värd sina 1000:-  

Shake it like a polaroid picture

Helsingör:



Arild:




Åka båt:



Man får fantastiskt fin frisyr i vinden. Spana in Oscar, eller för all del min sidbena.

Dagens

DAGENS VILL HA: Ledigt. Pengar. Hur det nu går ihop?
DAGENS KLÄDSEL:  Jeans och Myragolf-tischa
DAGENS FRISYR: Truls på huvudet
DAGENS LÅT: Santogold - L.E.S. Artistes
DAGENS PLANER:  Jobba..? Vitlökspita och kulturkalas med Jenny och Maria..?  
DAGENS SAKNAD: Semester
DAGENS DUMMASTE: Att jag inte kan få svar på hur det blir med jobbet idag
DAGENS MISSLYCKANDE: Att jag inte kommer igång med städningen 
DAGENS DROG: Rostbiff med aromat
DAGENS KÖP: Inget!
DAGENS HUMÖR: Konstigt
DAGENS ROLIGASTE: Henrik Torehammar


Holiday Celebrate

Semesterveckan är över, men den har varit riktigt fin. Lyckades pricka in solen och värmen!  

Update:

Den startade förra lördagen hos Elin med vin och därefter vidare till Kviberg och en gammal klasskamrat från högstadiet. Kul med gammalt folk som man inte träffat på så länge!  

Söndagen var både Osc och jag smått bakfulla och sega och kom aningen försent till grillningen hos Enerotharna. Kvällen spenderade vi at Daniels place, där han firade sin början av semestern med bastkjol och drinkar av olika slag.

Måndagen hälsade vi på hos Caroline och Staffan i nya lägenheten i Majorna och fortsatte vidare till Bengans där man blir sjuk av alla skivor man vill köpa.

Tisdagen körde Osc och jag ner till Helsingborg och tog färjan över till Helsingör. Lunchade, fikade, gick runt och köpte öl/sprit. Förstår verkligen inte ett ord danska. Följande dialog utspelade sig:
- Ska ni spise?
- Nej, vi vill fika.
- Ja, spise!
- Hehe okej.

Varpå servitrisen kommer ut med en meny till oss, som visar sig vara full av olika maträtter.
Oscar förklarar för henne:
- Vi vill alltså fika, typ i c e - c r e a m?
Varpå servitrisen börjar föra värsta harrangen över allt de har, varpå det enda jag lyckas uppfatta är något med rabarber.
Min beställning blir kaffe och rabarber, när frågan går över till Oscar säger han omedelbart:
- Samma!
Haha, galet. Fick in nån halväcklig rabarberpaj.
På bilvägen hem stannade vi till i mysiga Arild. En gammal skånsk badort - sjukt backig, trång och gullig.

Onsdagen höll vi på att svettas sönder under en golfrunda med Daniel och Niclas. Bestämde oss för att ta en pizza på på Tio peppes nya uteservering och åkte sedan vidare till Mölndal där det förfestades och därefter väntade Nef och COLORS. Träffade massa folk, blev full och tog taxi hem, efter att vi noterat att vi inte hittade något nattöppet att äta. Varför Mc donalds inte föll oss i tanken förstår jag inte. Istället blev det köttbullemacka med aromat på hemma i lägenheten. Jag <3 salt.

Torsdagen låg jag och Osc på stranden och badade.

Fredagen åkte vi ut med båten och badade ännu mera. Hur gött som helst. Dock var badmöjligheterna på ön vi stannade till på inte de bästa så jag låg och krälade på det grunda, för att undvika tången. Kvällen bjöd på räkor, drinkar och musikspelet. 

Lördagen åkte ett gäng iväg till Jennys mysiga sommarstuga i Välen. Vi badade, grillade, shottade GUBBEN, snurrade runt på ängar, hoppade i poolen, dansade och blev uppätna av mygg, typ. En riktigt fin dag/kväll/natt! 

Gårdagen spenderades i soffan med Mandy Lane, Just buried och Being human.   

Och idag var det jobb, igen. Sista veckan nu. Snart dags för skola. Någon som vet när vi börjar??!!