Jag vill!

Se va härligt det ser ut. Jag vill ha sol och värme, kunna ligga i gröngräs och bara vara. Fan va underbart.

 

Bilderna föreställer "Seatons kulle" mitt ute i ingenstans, en stekhet dag i juli 2008 (Därav placeringen i skuggan). Gick knappt att vara i solen. En sån där sommardag som är ytterst sällsynt i Sverige, då man egentligen borde ligga vid havet. Men det blev kvällsdopp i sjön istället, om jag minns rätt. Jag vill, jag vill, jag vill!

Inflyttningsfesten är inställd och framflyttad en vecka. Så istället blir det häng med personerna på bilden ovan på lördag. Det var längesen nu.

Ork och tårteri

Jag borde plugga men orkar verkligen inte. Vill dock inte göra det i helgen (håller alltid lördag, söndag pluggfria) och vet att jag inte kommer ha ork till det  efter skolan på måndag och speciellt inte tisdag. Alltså kvarstår onsdag, eftersom seminariet är på torsdag, och då ska vi SOM VANLIGT när man minst önskar det ha mentorsträff vid fyra. Tack. Men jag behöver i alla fall två dagar.. kanske att jag fixar det imorn. Blä.  

Annars sitter jag och söker på tårtrecept. Fyller ju år nästa fredag och födelsedagen till ära hade jag tänkt göra min alldeles egna tårta till det lilla kalaseriet med familjen. Det lutar åt en Chokladtårta med chokladbottnar, grädde/bananfyllning samt chokladglasyr på toppen eller en Karibisk ananastårta med saftig cocossmak. I vanliga fall är jag ingen älskare av banan men det är svinigt gott ihop med glass/tårta, men ananas och cocos är ju också gott - i alla sammanhang - så jag är kluven.    

 
Bilder och recept hittade jag på recepten.se Finns massa gott där.

Pratkvarn

Idag har jag varit på jakt efter inflyttningspresent till Lisa och Markus som har fest på lördag. Det var klurigt, men gick tillslut. Hade dessutom tänkt köpa nåt snyggt till mig själv. Har sett massa fint de senaste dagarna när jag inte haft pengar. Men nu när jag har råd hittar jag inget alls. Typiskt.  

Efter shoppingrundan åkte jag hem till Emely och drack kaffe. Efter några timmar bar det av hem. Då ringde mamma som varit hos frisören på dörren. Ännu mera kaffe. När hon gått ringde jag Jenny och planerade grejs inför lördag. Efter det ringde Maria och hörde sig för om jag skulle vara med på inflyttningspresent, men så blev det ju inte. Nu sitter jag här och är alldeles torr i halsen som ett resultat av dagen.  

Varm är jag också. Har fått för mig att jag börjat få sådana där klimakteriesvallningar! Men det är ju inte dags än på mååånga år. Så det kan det ju inte vara...   

Curious case

Är trött, så trött. Douglas hade nästan bara positivt att säga om vår gestaltning i alla fall, så det känns bra. Behövde bara förlänga en scen något, dryga ut på musiken och stressa ner. Går förhoppningsvis prima på tisdag! Är ledig onsdag, torsdag, fredag. Förutom några timmars VFU-områdesdag på torsdag i kommunhuset i Kungsbacka. Skönt, så skönt. Kan i och för sig börja läsa till seminariet nästa vecka, men det orkar jag inte.

Mer då?

Var på bio igår kväll med mina gratis biljettter som jag fått från Göteborgsuniversitet genom att svara på massa frågor i en undersökning. Såg Benjamin Buttons otroliga liv med Brad Pitt och Kate Blanchett. Så bra, så fin, så ÅH!


<3 <3 <3

Dover calais

Lördag kväll artade sig riktigt bra! Det visade sig att Daniel har lika mycket schlager i sig som mig. Satte på min Melodifestivalen 50 år dvd och kikade på våra favoriter. Höll på att garva ihjäl oss åt videon till godingen Dover calais med Style. Titta och njut. Christer Sandelin har så mycket inevelse att han nästan spricker när han knyter sina nävar.



Annars måste jag säga att delfinal 3 inte var mycket att ha. Bäst var väl ändå E.M.D (så mycket bättre än allt annat de gjort), Red fox snubbarna som körde reggae av nåt slag och så gillade jag internationella juryns val, Sofia - Alla. Den hade verkligen gått hem i Eurovision i alla fall, för det är sådant som de andra länderna brukar komma med. När folket gått hem från oss gick jag och Oscar en promenad runt torget i den decimeterhöga snön som någon knappt rört. Mys.  

Idag har vi bara spelat teater i skolan. Ska få handledning imorn. Roeligt.

Blomster

Något som är fruktansvärt tråkigt är att vattna blommor.  Just därför har jag blommor som inte kräver ständigt underhåll. Det kan gå sisådär två veckor mellan vattningarna ibland. Jag gör det när jag känner för det eller får press på mig att nu kan blommorna faktiskt dö. Innan jag valde att plugga till förskolelärare var jag även inne på att bli florist. Hur hade det gått kan man undra? Kollade till en av blommorna i köket förut. Jordens konsistens var alldeles svampig och den tjocka själken var aningen lös, vickade lite på den och vips gick den av. Smart. Tryckte dock ner blomman igen, så den ser hel ut. Får se hur länge den kan stå. Får nog köpa en ny imorn. För trots att de är jobbiga att sköta, är de ändå fina att titta på.


Igår var jag på IKEA med mamma, moster och mormor. Jag köpte två söta runda mattor. En orange till sovrummet och en grön till hallen. Låter kanske inte så snyggt, men det blev det.

RINGUM Matta

Var på inflyttningmiddag hemma hos Lina och Jonas på kvällen. Åt lax, mums. Och denna kväll kommer några hit och kikar på Melodifestivalen. Nu leker Oscar händig och sätter upp persienner. Imorgon är det nåt Myragolf-möte som jag hakar med på. Känner nåt ont i min hals också, inte bra.

Seg råtta

Är helt slut. Har åkt massa bil idag. Var hemma hos Christina som bor mellan Skene, Kinna och Borås - närmare bestämt i Skephult. Huset låg mitt inne i skogen så där var det massor av snö. Tror inte jag sett den mängden på flera år. Kändes som att man kom till en fjällstuga när vi körde in på uppfarten. Värsta idylliskt. Sabina var helt lyrisk och knäppte bilder som en japan. Studiegruppen var där för att öva på våran gestaltning. Gick ganska bra. Lite svårt utan musiken och Josefin bara, men det tar vi igen på måndag! Christina gödde oss med kycklingklubbor, klyftpotatis, glass, bullar och sjukt mycket kaffe. Tror inte jag behöver äta mer idag.

En röd tomat

Igår fick jag en knäpp i bilen. Skämdes så jag höll på att dö, typ. Jag cirklade runt brottarhallen (där danskursen var) för att hitta en parkering. Det var fullt precis överallt. Det enda som var ledigt var förhyrda platser till de boende i området. Jag skulle dock köra upp för en liten backe till en av dessa stora parkeringar, bara för att kolla läget. Det är skum belysning och jag ser det lilla backkrönet, kör upp och får en ond aning. Ser dock den lilla backen ner till parkeringen och kör den vägen, bilen hoppar då till och skumpar över en trottoarkant. En tant och gubbe som står vid sin bil stirrar på mig, jag gasar därifrån. Vet ni vad jag hade gjort? Jag hade kört upp för en gångväg och ner för en liten grässlänt till parkeringen. Hahaha! Herregud. Hur lyckas man? Ungefär som att jag inte kört bil på 100 år och inte har nån syn. Men så är det ju inte. Frosten gjorde väl att allt såg lika grått ut som asfalt, bilen var immig och dessutom var jag stressad. Men ändå.  

När Oscar kommer hem efter jobbet ska vi storhandla. Är dock ganska fattiga båda två, men är det tomt så är det. När vi precis flyttat in tyckte vi det var kul att handla mat, hur man nu kan tycka det? Man gör ju bara av med pengar på sådant som äts upp i ett nafs. Alltså har vi ändrat oss angående handlingen. Ganska förståeligt.   

Ingen hurtbulle

Mitt dansande för den här gången är redan över. Så bra gick det med min impulsiva hurtighet!

Grejen var ju den att dancejamet lades ner eftersom vi var för få anmälda, därför ringde en person till mig och sa att jag kunde vara med på den afrikanske dansen istället. Jag tänkte ge det en chans och gick dit idag. Gruppen visade sig då vara överfull. Dansläraren hänvisade mig istället till fortsättninggruppen en timma senare, men att jag kunde vara med på nybörjarpasset och känna mig för. Vilket jag också gjorde. Beslutade mig dock för att inte gå över till nån annan grupp. Dansen va inte så sjukt kul som jag föreställde mig. Kan bero på att man knappt fick plats i rummet. Känner dessvärre inte för att dansa åtta till nio på en tisdagkväll. Dessutom sade dansläraren att hon arbetar mycket med "diagonalen". Det finns inget som jag hatar så mycket som "diagonalen" = Öva teknik och steg, en och en, tvärs över lokalen. Jag går inte till dansen för att lära mig tekniken till punkt och pricka, jag ska inte bli nåt proffs. Jag går till dansen för att DANSA. Inget annat. Det va ju bland annat därför jag lade ner dansen på Danshuset. Tillslut handlade det bara om styrka. Typ 45 minuters uppvärmning, styrka, diagonal, 10 minuter dans och 5 minuter strechning. Då är det inte kul längre, om man inte går där för att bli profesionell.

Alltså får jag fortsätta med att vara mitt slöa jag, tills jag får ett annat infall. (Dancejam igen?!) Inget mig emot dock. Yesbox.    

A song inside my head

Bara för att jag verkligen insåg på fullaste allvar i lördags hur fantastisk Frida Öhrns röst är var jag tvungen att köpa Oh Lauras skiva igår. A song inside my head, a demon in my bed. 69:- Deal. Skön skiva. Väntar på att få Detektivbyrån och deras Wermland i brevlådan från cdon också. Den är jag verkligt spänd på.

 
Hon är världens bästa!  Gåshudgåshudgåshud.

Imorgon sätter vi igång med våran gestaltning på allvar, ska bli kulkul. På torsdag åker vi hem till Christina och övar och kikar på hennes nya kök. Hehe. Hade redovisning av vårat perspektiv idag också. Gick fint, trots att vi var grymt flamsiga innan och knappt visste vad vi sa. Så ska det va. 

Melodifestival-review-2

Hade inte kunnat beskriva gårdagens melodifestival på ett bättre sätt än det här:

GP:s krönikör Jan Andersson (2009-02-15)

"Kvälls- och morgonpress var överens, bettingfirmorna eniga och den gamle väderspåmannen Enok Sarri såg redan 1977 en Mums-mums i sin uppsprättade aborre. Och det är bara att hålla med. Kvällen tillhörde Måns! Den rekordelige tv-favoriten gjorde ett lyckat framträdande och hans hårt lunkande eurodico med stråkar och Boney M-takter tog sig rättvist direkt till Globen.

Mindre så med skrällen H.E.A.T. Det är publiken som röstar, jag vet det, men varför skicka dit ett gäng som lever på harmlös tusenmilarock, trumspinnesnurr och knähöga luftsparkar som vore det fortfarande 1986? 

Internationella juryns val (vad det nu innebär) Amy Diamond tog sig till uppsamlingsheatet i Norrköping, och det med en låt som kändes betydligt blekare än förra årets Thank you.

Som alla medelålders gubbrockare blev jag mest förtjust i femteplacerade Cookies 'n beans och deras bedårande stämsång och vackra countryballad. Den borde defenetivt fått en andra chans, även om bandnamnet låter som en glassmak från Ben & Jerrys realåda.

Ingen överraskning att Markoolio visade sig ha en sångröst i klass med Björn Kjellman, även om det var modigt av honom att ge sig på en Lejonkungenballad istället för att återvinna nåt ur sin vanliga fatabur.

Jennifer Brown däremot tycker jag gjorde en stabil insats med sin dramatiska men kanske lite bleka ballad."



Stämmer ganska precis med vad jag själv tycker! När jag läste denna krönika för en stund sedan fann jag mig sitta vid frukostbordet och nicka instämmande. Det som stod var vad jag sa framför tv:n igår. Markoolios låt lät bitvis precis som Can you feel the love tonight i Lejonkungen, Amy's låt var SÅ mycket bättre förra året och H.E.A.T befann sig inte riktigt i rätt årtionde, det de framförde är redan gjort, liksom.

Måste också tillägga att Lilli & Sussie inte levde upp till sin låt Okey, okey som var med för hundra år sedan och Lasse Lindh försöker vara Håkan Hellström fast utan karisma, bra låt och musik. Finns så många bra musiker som gör det han gjorde igår 1000 gånger bättre, varför kan inte de få vara med??!! Sen tyckte jag faktiskt att Jennifer Browns låt inte var så blek, vilket jag på förhand trodde jag skulle göra... 

Rätt Måns gick till final i alla fall + att jag hade velat se Cookies 'n beans där.  Ena medlemmen där som är Oh Laura-sångerskan ger mig gåshud så fort hon öppnar munnen.

<3-dag!


Såhär gullig va Oscar imorse!


Igår var jag, Jenny och Maria hemma hos Lisa i Mölndal i hennes och Markus nya, fina lägenhet. Drack lite vin och begav oss in till stan och tapasrestaurangen Mañana vid  nio. Åt sjukt goda grejer. Marinerade kycklingspett, heta smördegsrullar, saltrostad potatis med mojorojo, vitlöksbröd  och vin för 29:- Grymt. Dock blev utgången efteråt inte den bästa världen skådat, men övriga kvällen och sällskapet vägde upp det hela! Puss på er.

Hello Africa

Igår hade vi mentorsträff. Vi var tre närvarande av åtta möjliga, väldigt meningsfullt. 

Fick ett samtal från Medborgarskolan nyss angående Dancejamet som börjar på Onsdag. Vi var bara två anmälda så det blev inget. Typiskt. Hon som ringde nämnde dock den Afrikanska dansen som jag funderade på från början. Den börjar på tisdag, så det blir nog att jag kör på den istället. Hon sa att jag kunde gå dit och känna mig för. Blir dock ytterligare 200:- fattigare, men det får det väl vara värt... Vill ju dansa och vara lite nyttig!  

Vid tre blir det fikus med Emely.
Imorn blir det tapas och partaj!

Bilder & dilemma

Lite bilder från i lördags tagna av Elin http://www.skicklig.blogg.se/



 

Måste få berömma mina poser på de två sista bilderna. Mycket vackert. Hrm.



Idag har vi klurat på vårat dilemma om Polen, som vi skall gestalta. För bara 5 år sedan var de värsta homofoberna, en högt uppsatt person gjorde bland annat ett uttalande om att homosexuella skulle gasas ihjäl och andra ville förbjuda homosexuella att arbeta som t ex lärare. Helt sjukt.  Valet av homofobi som ämne föll sig därför ganska naturligt eftersom det har med kursens innehåll att göra. Har i alla fall kommit igång riktigt bra, är som små idésprutor.

Schlagerörat är framme

Jag vaknade typ sex, halv sju imorse av att grannen borrade i väggen. What?! Vem fan gör det på en vardagsmorgon? Idioti. Trodde jag drömde. 

Snabb-melodifestival-review:
Jag tyckte att Alcazar var bäst, kommer bli en klassiker att dansa till! Han den menlösa Jonathan, eller nu vad han hette, var sämst. Sen gillade jag Caroline. Kanske inte värsta schlagern, men själva låten va go. Emilia var ganska bra, fast rösten var dock inte den bästa. Shirley - tråkig. Marie Serneholt ganska bra, men har dessvärre lite svårt för henne. Scotts - nej. Och den första låten missade jag (Gossip girl gick ju samtidigt) så den har jag inget att säga om.

Måndagsbio?

Dubbel 2 igår

Igår var det kul. Sjöng en massa Singstar, spelade Med andra ord, svängde våra lurviga, gick ut, drack tequila och körde efterfest på det. Hittade en jämlike i Kaisa, vi är lika dåliga på sångtexter. Lyssnar liksom aldrig riktigt på texten om den inte är övertydligt. Vi fastnar mer för annat i låtar.

Ska se reprisen av Melodifestivalen på svt 24 ikväll. Schpännande! Får bli cheddarpopcorn till det.

Fikus

Hade huvudvärk efter skoldagen full av workshops i drama, musik och dans igår. Kul var det dock! Träffade Elin när hon slutat jobbet för dagen. Vi fikade och fixade sista födelsedagspresenten till Emely på nolltid. Det blir "Dubbel 2" som Emely kallar det hos henne imorn. Förfest med plock + utgång. Missar dessvärre mitt älskade melodifestivalen! Har visserligen en mamma och pappa som spelar in varje år, men det är inte samma sak att se på i efterhand. Men jag överlever! Har en månad på mig att se resten. Måste flika in såhär på förhand att jag stör mig på Christer Björkman som bara tar med gammal skåpmat varje år. Ta bort honom och in med nya artister.  

Idag har det varit mamma och syster-fika. Värst vad mycket fika det blir ibland. Cheers!    


Skrivkramp

Har läst tre olika texter och skrivit två paper. Ett om hållbar utveckling i förskolan och ett annat om religion, makt samt identitet. Båda blev lika menlösa. Hela min skrivförmåga är idag som bortblåst. Tvingade dit lite reflektioner kring något som jag egentligen har lätt att reflektera och tycka kring. Men det är väl olika dagar kanske. Idag känner jag mig i alla fall helt väck, men det får gå ändå.

Nu snöar det ute. Hell också.

Imorn blir det fika med Elin, hon skall få berätta om sin Thailandsresa för mig, så man kan få drömma sig bort lite... Det är ändå det värsta med plugg på högskola, att inte få känna friheten i att bara sticka i väg. Om man väljer att göra det finns risken att man får så sjukt mycket efter sig, som man typ inte orkar ta igen. Det gäller liksom att  pricka in rätt vecka när det inte är så mycket i schemat. Men hur skall man veta det när man bokar in resan? Sen gäller det ju att prioritera också; en vardag med nåt extra eller en vardag utan? Det är frågan.

Hälften, hälften

Man har ändå sett och hört om mycket konstigt här i världen. Ta till exempel siamesiska tvillingar eller liknande. Det är ganska otroligt med dessa sammanhängande kroppar, men man kan ändå ta det till sig och förstå hur det är möjligt. Förra veckan hamnade jag dock i en dokumentär och blev fullständigt förundrad.  Dokumentären kallades "Hälften man, hälften träd". Först förstod jag inte alls titeln, men då jag fick se mannen den handlade om gick det in med en gång vad de menade.



Det ser ut som att han har bark som hud. Klumparna som liknar rötter är hans händer. Men det är inte bark, i själva verket är det vårtor som han fått  och som spritt sig då han inte har något immunförsvar. Vilket jävla livsöde!! Helt fruktansvärt. Jag ställer mig frågan; hur är det möjligt??!! Jag ryser.

Nåt av det värsta var ändå att en annan man samlade in folk med olika typer av avvikelser kroppsmässigt (en person hade stora bubblor över kroppen, en annan hade ett ansikte som till hälften hängde ner slappt på axeln och en tredje såg nästan mumifierad ut) och lät dessa människor uppträda på en cirkus. Där var det fritt fram för publiken att håna, skratta och förnedra. I skolan pratar vi om självbilder och alla människors lika värde, vad kan dessa som "uppträder" på cirkusen då tänka om sig själva? Man mår illa.    

MAT

Helt plötsligt är jag dålig på att blogga. Har inte så mycket i huvudet samt att helgen varit väldigt lugn. Gått långpromenad idag. Det bet i kinderna. Köpte med hallongrottor hem till kaffet. Sjukt goda. 

Jag och Osc pimplade vin igår med Daniel som sällskap. När han skulle hem följde vi med för att köpa Gyros på "Gårköket by night". Asgott! Gyros är pitabröd med kyckling, tzatsiki, fetaost, grönsaker och salsasås. Grekiskt är gott, fast det är nog tzatsikin som gör hela grejen.  

Idag blir det i alla fall tonfisksallad á la Sofie. Enkelt.