Hårvård

Nu har jag gjort som Jenny! Köpt tulipaner. De står röda och fina på det svarta bordet.


Annars? Ruinerat mig på hårvårdsprodukter. Silverschampoo, värmeskyddande kräm och nåt balsam som tydligen inte alls var balsam, eller?  "Color saver liquessence" på sprayflaska. Va? Det ska väl vara "conditioner"? Måste läst fel på lappen under flaskan där det stod att det var balsam. Jag är inte så bra på sånt där. Brukar hålla mig till billiga varianter, men har fått lust att sköta om mitt hår lite bättre. Har typ fönat håret var och varannan dag i 10 år och har aldrig använt nåt skydd mot det, snacka om att jag har en risbuske ibland.

Tiny dancer

Nu blir jag tjatig igen, men i och med att jag kom in på Elton John igår så fann jag min favoritscen ur Almost famous som var en av mina absoluta älsklingsfilmer för några år sedan. Den handlar om bandet Stillwater. Det är 70-tal, Stillwater åker runt på turné med groupisar och allt vad det innebär. En ung, vilsen kille som fått äran (pga en del lögner) att skriva för Rolling stone magazine om Stillwater glider in och följer med på turnén. Det är storyn i stort. I alla fall, under scenen spelas Tiny dancer av Elton John och det är så sjuuuuuukt bra. 

   

Skolan handlade om hållbar utveckling idag, väldigt aktuellt om man säger så. Hade introduktion av vårt kommande projektarbete också, mycket info. På studiegruppsträffen diskuterade vi lite kring vårt perspektivtagande som vi skall göra om makt utifrån kursens innehåll. Allt är bara väldigt rörigt. Måste sätta igång med en gestaltning också kring ett dilemma som har med Polen att göra. Man vet liksom inte riktigt vilken ände man skall börja i, går inte att göra annat än ta en vecka i taget.

Imorn är det fredag i alla fall. Underbart. Tänker inte åka till skolan. Får bli hemmastudier istället och kaffe med semla och mami! 

Nu var det klippt

Nu har jag gjort det! Klippt lugg. Tror jag är ganska nöjd. Får se när jag fixar håret själv. Nu är ju hela håret plattångat.

 

Känns dock inte så ovant. Är väl van från mina unga år då jag hade en lugg som gick från det ena örat till det andra. Denna lugg var dessutom sne till och från då mami ibland valde att frisera den. Ni hör ju hur snyggt det låter.


Idag har jag annars pluggat. Skrivit mitt SST 2 (paper till studiegruppen, typ) om globalisering och hurvida den leder till kulturell mångfald eller kulturell imperialism. Det förstnämnda anser jag med visst inslag av kulturell imperialism (= en kultur slår ut en annan) ---> USA!

Ikväll startar Popcirkus på TV med Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen. Den lilla smålänning/skåningen (eller nu vad det är) som var programledare för Studio pop. Jag saknar Studio pop, det var bra! Här är den braiga vinjettlåten: Elton Johns, Are you ready for love?


Den blir kanske lite tjatig i längden, men jag gillart.

Den 31:e snart?

Nån mer än jag som tycker det känns som att januari-månad aldrig tar slut? Det finns liksom ingen ände, dagarna kryper sig lååångsamt fram. Det känns som om det var sjukt längesen det var nyår, men det har inte ens gått en månad. Hej och hå, kämpa på. Vill att vintern tar slut nu och att våren tittar fram. 
 
 Såhär snöigt såg det dessvärre ut i mars förra året...

 ... men jag vill ju ha vitsippor! 

Kommer du ihåg mig?

Hade en kul kväll igår. Förfest hos Linn med Helt hysteriskt och sedan utgång i lilla staden. Emely hade med sig Kajsa från Göteborg som (naturligtvis) aldrig varit ute här tidigare. En intressant upplevelse för henne. Hon sa att hon nu inte behöver kolla utelivet i Alingsås, där hennes pojkvän kommer ifrån, eftersom det lär vara samma sak. I Alingsås är det Stadshotellet som är it, här är det Esters. Haha. Visst är det så, men jag har kul ändå. Och där fick jag till det med rim och allt! 

Snart är det dags för Melodifestivalen på TV igen. Kulkulkul!
Därför bjuder jag på ett klipp från 1991 med Jim Jidhed.



Kul kuriosa 1: Han ställde även upp 1997 med låten Charlie.
Kul kuriosa 2: Enligt min mamma har han bott i Fjärås. 


Kommer ni ihåg B.I.G med Jag skall aldrig lämna dig, då? De var också med 1997. Jag tyckte de var asbra och att sångaren var jättesöt.



Tack och hej för mej!

Nomader

Igår va jag hemma hos mami och papi och åt den absolut godaste potatisgratängen som finns. Har faktiskt inte smakat någon bättre än mammas. Mina föräldrar är roliga. De går i flyttas-tankar, vill tillbaka till Kungsbacka, och i veckan kommer det besked om hur det blir. Tillsammans har mamma och pappa bott på 7 olika ställen, tror jag. Det här kan bli deras 8.e gemensamma flytt. Jag har varit med om tre av dessa flyttar, alla inom ett och samma område i Fjärås. De är nomader! Mormor och morfar är precis likadana. Ett intresse inom familjen kanske? Vem vet, jag kanske blir likadan.

Ikväll blir det utgång.
Imorn kommer Oscar hem.
Nu skall jag läsa "Könsmönster i förändring?" av Öhrn, har seminarium på tisdag.

TröttaKöpaSakna

Idag hade vi föreläsning om genus. Det är precis vad alla kurser handlade om förra året, så det var mest bara upprepning. Lite segt trots att det är väldigt intressant. Imorgon kommer det handla om globalisering och grejer. Har varit så sjukt trött hela veckan, stupar nästan i säng, vill bara att det skall bli helg.

Pengarna har kommit i alla fall! Det firade jag med att köpa några klädtrasor. En grön (färgen på bilden stämmer inte riktigt) tunika från Zara, en svart-vit randig topp med uringad rygg på JC samt ett par leggins i stentvättat-jeanstyg från Gina tricot. Varför blir man så glad av detta ständiga shoppandet? Lite hemskt ändå. Jag är verkligen en del av konsumtionsamhället.  

  

Oscar är i Åre och åker skidor. Det är alldeles tomt här utan honom.

Photoshoot

Vilket skämt! Var ju på den där plåtningen idag. Jag, Emely och Jennie var på plats strax innan fyra, hade blivit tillsagda att vara där prick. Får av receptionisten reda på att det är fördröjt med låååång väntetid, och att vi allt som allt kommer vara färdiga tre timmar senare (vilket visade sig vara en lögn). Segt känner vi, men går en runda till Top shop och sätter oss sedan och väntar på vår tur i sminket.

... Det tar typ två timmar innan vi slutligen får sätta oss i sminkstolen.  Ville ha en ganska diskret makeup eftersom jag ville att det skulle vara Jag på bilden och ingen fejk-Sofie. Efter ytterligare någon timmes väntetid får vi gå in i studion. Den var verkligen inget att hurra för. Fanns typ två lampor, en vit och en svart bakgrund samt lite olika stolar och plädar och grejer man kunde posa med. Tjejen som tog bilderna kändes som att hon precis gått ut en medieutbildning på Munkebäck eller nåt. Det visade sig i bilderna sedan också. Tog minst lika fina bilder om inte bättre själva när vi hade foto i skolan på gymnasiet. Fotografen var med andra ord helt oprofesionell. Blev halvt nöjd med bilderna och dem ville de att vi skulle betala 500:- STYCK för. Ett skämt??!! Nej. Emely valde i alla fall ut en av sina gratisbilder som hon vunnit och jag och Jennie tyckte att våra inte var värda att betala för, alltså grinade vi upp tjejen som ville pumpa oss på pengar ganska rejält. Men det var ju inget köptvång och vad fan begär dom när vi fått sitta och vänta i fyra timmar och sedan blir fotade av någon som inte kan ljussätta och ta bilder från ens bästa sida? Icke. Dessutom hade ju Emely vunnit grejen och fått ta med sig två vänner. Deras taktik att sälja gick dock inte hem. Mohaha. Kul att ha sett hur det går till i alla fall.
 

     

Hjärndöd

Mitt huvud är helt slut efter de här två skoldagarna! Våra lärare kan konsten i att tjoffa ihop allt och förvirra studenterna med en miljon uppgifter och ännu mera litteratur till dessa + 3 föreläsningar på en och samma dag, typ. 

Lärarna har i alla fall varit vänliga och delat in kursen i tre faser, så vi kan koncentrera oss på en åt gången. Den första delen är det mycket föreläsningar i och strukturerat studiegruppsarbete som vi skall vara förberedda till. Dessutom är det massor av workshops och seminarier. Andra delen går åt till gestaltning (där vi skall skapa något och framträda, tror jag), VFU och hemtenta. Den sista delen skall vi ägna åt projektarbete. Mitt i där nånstans skall vi göra ett perspektivtagande också, som jag har noll koll på vad det skall handla om. Maj gadd. Hjälp mig att stå ut. 

Idag har allt handlat om barnkonventionen. Bra grej som man är för lite insatt i.
 
 

När jag kom hem hade jag fått den här på posten! Min blogg i pocketformat. Blev hur bra som helst. Är supernöjd. Räknar med att göra en när 2009 är över. Men det är lååååååååååångt kvar. Tack och lov. Varför skall tiden gå så snabbt? Jag har inte bråttom.   

Love is my drug

Love is my drug med John ME är så äckligt bra va! Hans röst är helt fantastisk. Gamla sångaren i The Motorhomes för dom som inte visste!  

 

John ME gjorde ett framträdande på P3 Guld igår med Amanda Jensen, där hon fick avsluta låten. Grymt. Se och hör i klippet ovan.

På tal om P3 guld; Markus Krunegård fick slutligen priset till årets låt, så jag är nöjd. Det är ju trots allt P3 som jag brukar lyssna på, dom är att räkna med.

Dagen efter igår

Förnuft och känsla var jättebra! Den levde absolut upp till förväntningarna. Skådesspelet, scenografin och den moderna musiken mellan de olika akterna var strålande. De 3 timmarna var med andra ord inte alls jobbiga. Bortsett från träsmaken. 

Efter teaterns slut gick vi till Bishops arms och drack vin (fast öl hade nog passat stället bättre). Staffan och hans vän var där. Satt där tills jag tog kvart över två tåget hem. En himla trevlig kväll! Tack systrami :*

Idag är jag segare än vad jag trodde att jag skulle vara. Tänker inte ens tala om när vi gick upp. Är saltsugen. Vill ha tacos. Och coca cola. Det får bli dagens mål. Känns som söndag. Skönt att det inte är det. Huah!

Upplägg

IDAG:

  • Köpt smör och frimärke
  • Skrapat den jävla bilen, på både ut- och insidan
  • Fikat hos mormor och morfar med mamma
  • Dammsugit

SENARE:

  • Äta indiskt med syrran
  • Se Förnuft och känsla på stadsteatern med ovanstående

Syrebrist med köttbullar i munnen.

Var på Clas Ohlsson förut och köpte skruv. Vi skall sätta upp en grej i köket och hade inga skruvar som passar. Eftersom jag var ledig idag tog jag mig friheten till att gå och köpa detta.

När jag står och kikar på skruvarna gör jag något jag har en tendens av att göra och som jag kanske gör för mycket offentligt? Jag lägger upp en stor gäsp med öppet gap, utan att reflektera över det. En gubbe som också står och tittar på skruvar (eller om det var muttrar) noterar detta och flinar och kommenterar självfallet min gäsp. Han menade att de flesta försöker vara lite diskreta, men där stod jag öppet och gäspade utan att skämmas. Jag artighets-log och fortsatte titta på skruvarna. Då skulle han lägga sig i. Trodde nog inte att jag kunde något om skruvar. En äldre generation ni vet. Han frågade vad jag skulle ha och jag svarade att jag skulle ha en kort skruv med större yta där uppe, typ, och visade ett exempel. Då drog han med mig till nåt helt annat, nämligen till sina muttrar. Jaha sa jag, vi får se. Ville inte säga rakt ut till honom att det var helt fel eftersom han skulle vara snäll. Sedan gick han och betalade och jag fann de rätta skruvarna. Hamnade dock bakom honom i kassan och då skulle han självfallet titta på vad "den unga damen"  valt för nåt. "Jahaa, var det sånna du skulle ha!" var hans reaktion. Ja precis.

Saken är den att jag alltid (för att överdriva en aning) råkar ut för sånt där på grund av mina öppna gäspningar. På musiken i nian höll ACDC-Uffe på och kommenterade det. Sa bland annat att en fågel kunde bygga bo i munnen på mig. På pendeltåget en gång sa en äldre man att man skulle kunna ploppa i köttbullar i munnen på mig, och det vräkte han ur sig i all hast när han skulle kliva av. Ja, ni hör. Jag borde alltså sluta utsätta mig för detta. Men det är ju så svårt, det går inte att låta bli. Jag lider nog av syrebrist.



Tog en sväng till Åhléns också och köpte två skivor utan fodral för 14:- för båda. Travis - 12 memories och Olle Ljungström - En apa som liknar dig. Grymt! Bra musik för ingenting. Får leta reda på en låtlista till dem nånstans bara. 

Förnuft eller stolthet?

På fredag skall jag och min kära syster på teater och se Förnuft och känsla (en Jane Austen-roman, film osv). En julklapp från mig till henne. Kommer bli kul, skall äta nåt gott innan också. Jag gillar Jane Austen. Har dock inte läst böckerna men bäst, av det jag har sett, är Stolthet och fördom. Colin Firth i versionen från 90-talet är en hunk som Mr Darcy, hör och häpna!



Nu har jag en gång för alla bestämt mig. Vid nästa klipp blir det lugg. Det kan ju inte bli annat än fult eller snyggt. Så antingen kommer luggen få stanna eller så blir det till att spara ut. That´s it. 


Designade bloggen till lite våraktigare, men blev det för barnkammaraktigt nu?

DanceJam & F-klassen

Nu är jag anmäld till DanceJam! Det låg på en bättre dag (onsdagar då jag typ inte är i skolan denna kurs) och var dessutom 200:- blilligare än den afrikanska dansen. Fast jag har däremot bestämt att jag SKALL dansa afrikansk dans någon gång, det verkar så grymt kul! Nu får jag i alla fall röra lite på mig och träna upp konditionen, om jag nu har någon sådan kvar.

"Kombinera dans och aerobic. Mixa det med inslag från hiphop, funk och jazz. Ett kul sätt att träna kondition. Vi har en och samma koreografi som vi jobbar med hela terminen, missar du en gång så kommer du igen nästa vecka. Denna kurs är till för dig som vill ha dans som kondition och styrketräning. Så kom och skaka loss och svettas på ett pass fullt av energi och glädje!"

Visst låter det ganska kul ändå?

Lite av det här pratade vi om på seminariet idag:

Visste ni att man började med förskoleklass (0:an) för att integrera förskolan (dagis), fritidshemmet och grundskolan med varandra, samt göra en smidigare övergång från förskola (dagis) till skola för barnen? Dessutom hade man som syfte med denna reform att grundskolan skulle lära av förskolan hur man använder sig av lek när man lär och temaarbete. Förskolan i sin tur skulle lära av grundskolan hur man synliggör det barn lär. (Det stora dilemmat för förskolan, typ "vadåååååhh ni passar väl bara baaaarn???!!" som man alltid får höra) En mycket bra tanke! Hur slutade det då? Förskoleklassen blev skolifierad. Grundskolan fortsatte på samma vis som alltid. Fel, fel, FEL. Det finns så mycket att lära va?!    

Nya tag

Tillbaka i skolbänken. Har nästan haft en hel månads ledigt tack vare att jag skrev mitt didaktiska ställningstagande innan jul. Hur skönt som helst. Men nu är det igång igen, precis som vanligt. Hade bildseminarium idag och skall ha seminarium om miljön i skolan imorgon. Sedan är inriktningstermin 2 och kursen Det lärande barnet över. Måndag nästa vecka börjar allmänt utbildningsområde 2 och en kurs vid namn Demokratins villkor. Okej. Nu är det slut med det praktiska och den relativt roliga litteraturen. In kommer istället de tunga grejerna med plugg att bita i, precis som allra första terminen när vi hade allmänt utbildningsområde 1. Vi återgår dessutom till de studiegrupper vi hade då. Kul, jag gillade min. Oskar, Linda och Marie har dock droppat av och gått vidare, men vi övriga består. Hej studiegrupp 7! 



Såg på Pang i bygget för ett tag sedan. Det kan vara hysteriskt roligt, om man bortser från slapsticken som jag har lite svårt för. Det här var i alla fall en av scenerna som garvades en del till. Så långsökt-tråkigt att det blir kul.

"I speak English, I learn it from a book" 

Upp och hoppa

Jag har bestämt mig för att börja röra lite på mig. Sist jag gjorde det var väl typ 4 år sedan, om vi räknar bort varannan gång principen på gympan i skolan, och salsan två höstar i rad som mest bestod av lite höftvickningar och snurrar.

Jag har dansat i nästan hela mitt liv. Dans är den enda form av träning som jag kan tänka mig, då det är det enda jag finner roligt och motiverande. Jag är ingen sportmänniska, ingen muskelpumpare och defenetivt ingen joggare. Möjligtvis en yogare.  Men nu står valet i alla fall mellan att börja afrikansk dans eller dance jam. Får se till att bestämma mig snart. I februari skall det i alla fall vara klart. Ser faktiskt fram emot det. Har saknat dansen + att man får känna sig lite nyttig, för en gångs skull. 

Säg cheese!

Ikväll blir det räkor, vin och Blondinbella i Let's dance. Väldigt underhållande måste jag säga.
Imorgon blir det jacuzzi, öl/cider och socialt umgänge. Väldigt trevligt måste jag säga.

På måndag är det skola igen. Skönt att komma igång på ett sätt. Fast ändå inte. Kommer sluta sova som en bebis i alla fall, typ 10 timmar i sträck  men ändå grymt trött. Sjukt ändå. Vem behöver så mycket sömn? 

Ett litet ps! Emely har vunnit en sån där mode-plåtning på skoj, så hon skall dra med mig på det. Man blir mejkad, stajlad och får posa. Hon får en av sina bilder gratis, resten får man betala för. Kul ändå! Jag har aldrig blivit mejkad eller stajlad. Posa har man dock hunnit med. Höhö.

Grammisgalan

Årets låt gick till E.M.D med sin Jenny let me love you. Sämst av de nominerade, enligt mig. Erik och Danny hade varit bättre som duo, jag klarar inte av mjäket Mathias, varken hans sång eller uppsyn. Själv höll jag på Markus Krunegård - Jag är en vampyr, såklart. Det förstår nog alla som läst denna blogg under året då jag nämnt denna låt ett antal gånger. Hörde den för första gången i typ februari och tycker fortfarande den är sjukt lika bra! Då bör det även poängterats att jag nästan spelat den sönder och samman. Men som sagt, den håller än och då har man åstadkommit nåt grymt, anser jag. Menmen jag röstade inte, så jag får skylla mig själv.


Blir lika glad av den varje gång! Superklasse-Jens är med i videon också.

Mer om grammisgalan:
Jag tycker faktiskt att det är elakt av hela musiksverige att stå och skämta om dansbanden. De som spelar dansband tycker ju själva att det är bra, det är deras musik. Varför tar sig då alla andra musiker och icke musiker rätten att skoja om dem? Vem har gett dem lov till det och varför säger ingen nånting om det? Då kan man väl dra skämt om Inflames när de skall få sitt pris också. Fast prisutdelaren av årets hårdrock, Joey Tempest, uppenbarelse var i och för sig ganska underhållande. Sen när är han hårdrock?! (vilket de påstod)  

Kom igen

Idag har jag varit dålig. Skulle pluggat men fick först för mig att jag skulle lägga upp min blogg från 2008 på vulkan.se. Där kan man beställa hem sina texter i pocketformat. Värsta kul! Sagt och gjort. Det har tagit sin lilla tid. Får se om det blir något bra. Har dock inte publicerat den för jag vill bara att den skall kunna köpas av mig. Misstänker dessutom att jag kanske bidragit med lite väl mycket reklam i den än vad man får om man skall ha ut det i tryck för allmänheten... Alltså är den till bara för mig.

Annars är nu hela trilogin med Gudfadern avklarad. Mycket bra! Robert De niro var riktigt snygg som en ung don Corleone.

Var och såg Australia på bio i måndags också. 65 pix (15 för mig som hade en check på 50:-) Lätt värt det. Filmen var dock smörigare än vad jag väntat mig, och det är värt att notera då amerikanska storfilmer brukar vara smörigare än smörigast. Nicole Kidman var i alla fall bra! Oscar störde sig på barnet som han trodde de valt ut för att han var den sötaste de hittat. Hans skådesspel var enligt Osc inte det bästa, mest irriterande var tydligen hans onaturligt innerliga, hesa röst vid rörande stunder. Jag vet inte. Förstår faktiskt inte varför filmen fått så himla bra kritik då det annars är en sådan som inte brukar falla recensenterna i smaken. Wellwell.
 
 
Bilden gör absolut inte barnet rättvisa. Hittade dock ingen annan.

Bra lördag och frisk söndag

Gårdagskvällen var riktigt bra! Åkte hem till Jenny med Maria och satt där och snackade samt mölade chips, skruvar och grönsaksstänger med dipp. Planerade vad vi skall göra för att överleva den långa vintern som väntar oss. På bussen hem satt Oscar och Niclas som skulle ut, jag valde att haka på dem. Hamnade på Peterniclas där jag till en början var nykter, vilket kändes skumt bland alla fulla människor. Jag såg dock till att ändra på detta med lite vitt vin. Några australiensare var där, ganska malplacerat i Kungsbacka, men sant. Jag såg tydligen "typiskt svensk" ut, fast jag dementerade det eftersom jag inte är speciellt lång. Det tyckte de var kul av någon anledning. Fortsatte med nattamat och efterfest hos Lina & Jonas. Lade oss tillslut vid 05:00, eller nåt.

Idag har jag varit en friskis. Bestämde med Emely att vi skulle åka på liten utflykt. Fyllde en termos med varm choklad, packade ner några bullar i väskan och pälsade på oss med varma kläder och åkte i väg med bilen. Hamnade i Gottskär. Blåste iskallt, vilket man hade kunnat räkna ut att det skulle göra vid havet. Det stack som nålar i benen och om man tog av sig vantarna frös fingrarna till is. Men vi stod ut och belönade oss med vår lilla fika. Mycket mysigt.   

Snart blir det nog Gudfadern 2.      


Så här långt

Nyår firades som sagt hemma hos oss i goda vänners lag, som man så fint uttrycker sig. Åt skagentoast med rom och grejer till förrätt, fläskfilé smaksatt med tomat och basilika + potatisgratäng till huvudrätt och en glassaktig-marylandcookie-blåbärssorbet-grej till dessert. Riktigt gott. Underhöll oss med att spela olika slags spel, samtala, skåla och titta på raketerna (var dessutom nära att tända på en taxi-bil, men det är en annan historia). Ni får se lite grann av kvällen i bilder. Senare anslöt sig även Lina och Jonas, men de fastnade dessvärre inte på bild.

  
   
  

Vad har jag hunnit göra under det nya året då?
Segat, sett på första Gudfadern och No country for old men, tagit bort det mesta av julen, köpt blommor, tittat på Lina och Jonas nya lägenhet samt grattat pappa. Typ.

På måndag borde jag sätta igång med mitt plugg igen. Har helt kommit bort från det. Känns som efter sommarlovet. Har en bok att läsa och ett seminarium att förbereda. Jag är inte redo. Orkaorkaorka.

Årslistan

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade hemifrån, tog golflektioner och sade upp mig
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ger aldrig nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ett gäng klasskompisar
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej
5. Vilka länder besökte du?
Italien (Sardinien)
6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?
Mer tid till spontana resor och dylikt
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför?
1 maj, då fick jag och Oscar tillträde till vår fina lägenhet
8. Vad var din största framgång i år?
Att skolan gått så bra
9. Största misstaget?
Att jag inte köpte en rattkrycka med en gång till min ANDRA bil som blev stulen
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Endast förkyld
11. Bästa köpet?
Mina fynd
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resa och bilar
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
LÄGENHETEN!! Och att jag äntligen fick se Coldplay
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008?
Violet hill - Coldplay
En annan typ av disko - Detektivbyrån
Hero - Charlotte Perelli
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Aningen gladare kanske
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Legat i grönt gräs
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat upp mig
18. Hur tillbringade du julen?
Första halvan hos mormor och morfar med familjen, andra halvan hos Enerotharna
19. Blev du kär i år?
Har redan en käring
20. Hur många one night stands?
Inga
21. Favoritprogram på TV?
Gossip girl, Grey's anatomy, Desperate Housewives
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej
23. Bästa boken du läste i år?
Låt den rätte komma in
24. Största musikaliska upptäckten?
Detektivbyrån
25. Något du önskade dig och fick?
En stekgryta (haha), lägenheten
26. Något du önskade dig men inte fick? 
Min fina vita bil tillbaka 
27. Årets bästa film?
Into the wild, Låt den rätte komma in, Mamma mia!
28. Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt räksmörgås och tårta med min familj
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag sluppit bilkrånglet och stressen
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Blandad
31. Vad fick dig att må bra?
Familjen, vänner, medgångar. Klyschigt men sant. + Den ganska soliga sommaren med en hel del ledighet.
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jude Law
33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? 
Säg det 
34. Vem saknade du?
Emely som var borta i 9 månader
35. De bästa nya människorna du träffade? 
Det är ett litet gäng, bäst vet jag ej 
36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Hetsa inte upp dig i onödan. Ha alltid rattkrycka till gammal bil.
37. Citera en sångtext som summerar ditt år:
"Ba ba ba ba ba ba ba
ba ba ba ba ba ba ba"
- Miss Li