Boogie

Igår var en bra dag! Halvstekte i Emelys trädgård, hängde i Slottsskogen med folk, pimplade alkohol på Kontiki och gick på svartklubb på ett berg med utsikt över Älvsborgsbron. Där dansade vi hela natten lång till solen gick upp. Var hemma i min säng 07:00. Sovit typ 3 timmar. Trodde jag skulle känna mig risigare idag än vad jag faktiskt gör.



Idag har jag fikat hos mami och papi, välkomnat hem min sötkorv och grillat hos hans päron.
 

Är nu i behov av massage och sömn.

Albino

En av de mest skrämmande och konstigaste nyheterna som florerat det senaste halvåret måste ändå vara den om albinosarna i Tanzania och däromkring. De blir förföljda, mördade och styckade. Därefter säljs olika delar av deras kropp för hur mycket pengar som helst. Köparna tror genom att äga dessa delar att det skall bringa lycka i kärlek och arbete. Det är helt fruktansvärt och går knappt att ta in för det låter så overkligt och främmande. Händer det här år 2009? Låter som historier från förr där de brände häxor på bål och såg om de kunde flyta på vattnet. Okunskap...?  

Gone with the wind




Ännu mera nörderi:

Hittade det här klippet på youtube. Stämmer så bra. Love WILL tear them apart.
Fin tolkning av Joy divisions, Love will tear us apart, också.

Borta med vinden måste ha ett av de värsta sluten i filmhistorien ändå: En förtvivlad Scarlett som står gråtandes i dörröppningen och ser på när Reth går ut i dimman och ur hennes liv. Ett romatiskt drama får bara inte sluta på det sättet, de båda älskar ju forfarande varandra så sjukt mycket.
 
Det var väl därför de gjorde uppföljaren Scarlett 40 elller 50 år senare, med andra skådesspelare, som inte på långa vägar är lika bra som föregångaren. Men man får det slutet man vill ha i alla fall, och det kan det vara värt.

Scarlett O'Hara och Reth Butler is the shit. Mitt favorit-film-par.

Frankly my dear I don't give a damn

Var ju som sagt på Gekå's igår. Fick köpt en del bra grejer. Elin fyndade på som bara den till lägenheten hon och Peter snart skall flytta till. Måste alltid köpa film när jag är där. Igår blev det Middlemarch. Ett kosytmdrama som jag inte sett! Jag nördar alltså vidare. Den har i alla fall fått 8,3 av 10 på imdb, så jag blir förhoppningsvis inte besviken. Var tvungen att lägga ner Borta med vinden i kundvagnen också. Bästa filmen ever.

 

Vivien Leigh (Scarlett) är sjukt snygg.
Var avundsjuk på hennes klänningar när jag var liten.



Är färdig med rapporten nu som vi hade som inlämningsuppgift. Blev exakt 4 sidor. Nu orkar jag inte bry mig det minsta mer om den.   

I väderleksrapporterna för helgen visar de stor sol och över 20 grader. Underbart! Tänkte försöka bli lite brun den här gången.

Sort it out

Nedräkning: 2 dagar kvar i skolan nästa vecka + mentorsträff imorn. Orkar inte mer. Skall klämma fram ett arbete på 4 sidor innan man får gå på lov också. Det går inte för min tankeverksamhet har lagt ner för den här terminen. Tack och hej.

Efter mentorsträffen imorn kommer Elin och hämtar upp mig. Tänkte ta en ride till Gekå's. Ganska dumt med tanke på att jag inte fick fullt CSN-bidrag/lån denna månad, men vill man så vill man och då är det bara att offra sig.




På torsdag blir jag gräsänka (som mormor så fint uttrycker det) i några dagar. Oscar drar nämligen till Siestafestivalen, som varje år. Tycker personligen inte att det är så jätteintressanta band i år. Skulle vara Placebo då. Bättre var det förra året, som jag dessvärre missade. Caesar's (f d Caesar's palace) gjorde festivalen den äran. Tycker fortfarande att det är sjukt konstigt att jag aldrig sett dem trots att jag lyssnat på dem sen jag var 13. Hur går det ihop? Dåligt med spelningar antar jag.



Det här är den enda riktiga videon av bandet som jag hittade.
Inte ens Jerk it out (som var värsta hiten) fanns.
Är de ljusskygga eller?!

En lat dag

Den här dagen har gått i bakisandans tecken. Det blev en del dricka igår. Men kul var det och med trevligt folk! Känns som att jag snart stiftat bekantskap med alla delar av Mölndal, där Björn numera bor.  
  
Jag och Oscar har i alla fall gått runt i mjukiskläder hela dagen. Åt en sen frukost med kokade ägg, rostat bröd och O'boy. Har hängt vid datorn och drömt mig bort till resmålet Skiathos i Grekland. Läst ut Rävungen av Torey Hayden som jag skall sammanfatta till litteraturseminarium 5. Druckit kaffe i solen på altanen. Ätit pizza. Nu inväntar jag Gossip girl.

Man mår bra av att ha sådana här dagar, faktiskt.

Imorgon är det skola hela dagen lång. Skall börja med åtgärdsprogram. 4 dagar kvar i skolan + en mentorsträff. Det är bara att härda ut. 

Hultan 09

Dessa spelningar skall jag garanterat se på Hultsfred:

The Killers
Kings of Leon
Franz Ferdinand
Gossip

Dessa spelningar vill jag se på Hultsfred:

Markus Krunegård
Regina Spektor
A camp
Mando Diao
Timbuktu
Promoe
Slagsmålsklubben
John ME

Dessa spelningar kan jag halka in på, på Hultsfred, men är absolut inget måste:

Lars Winnerbäck
Anna Ternheim
Sahara Hotnights
The Sounds
White lies
Peter Bjorn and John
Melody Club
Dungen
Jenny Wilson
Adiam Dymott


FATTA VAD MÅNGA BRA BAND DET ÄR ÄNDÅ!!



Ikväll är det fest hos Björn som gäller.

9 hål

Det bränner i fötterna. Har gått himla massa idag. Först golfrunda med grabbsen och direkt efter det en långpromenix med Emely. Hade varit skönt med fotbad. Det är dock något jag aldrig gör. Badar fötterna alltså. I övrigt förstår jag inte varför jag inte ger mig med golfen. Går ju bara sämre och sämre för varje gång. Blir så frustrerad när swingen som funkat så bra går bajs och bollen bara slajsar.

Tittar på Debatt nu. Har svårt för Janne Josefsson i den här formen. Känns som att han bara ställer massa korkade frågor för att provocera, men som ändå inte funkar. Jaja. 

Behov

Hade föreläsning om den ständigt återkommande utvecklingspsykologin idag. Vi blir matade med orden att "bakom varje känsla ligger ett behov." Jag har haft en himla massa behov det senaste. Känns som att hela maj har varit fullt av extra mycket behov och alla de känslor som kommer därtill. De behoven får ta och bli bekräftade. Fast det börjar lugna sig nu, så det är på god väg. 

Stör mig på att jag är en sån där känslomänniska ibland bara. Blir ledsen/arg/glad i ett blixtslag och växlar dem i mellan hur lätt som helst. Har alltid varit så, hade dock varit skönt att inte alltid bry sig. Innebär det då förresten att känslomänniskor har mer behov än andra, eller är de bara så att de är mer krävande? Jag kan nog vara ganska krävande (läs: jobbig). Hehe. 

Snart kommer den bästa hem från jobbet och ikväll blir det vin, tjohej!      



ps. Välkomnar Linnea
www.parlalinnea.blogg.se till bloggosfären. Lite reklam är aldrig fel ;D

Hej, jag vrålar sönder stämbanden och slår sönder en och annan trumma.

Det är konsert utanför mitt fönster. På torget. Death metal. Hurra.

Mitt huvud.

Surt sa räven

Idag blir det två stycken föreläsningar, 3, 5 timmar sammanlagt. Matematik respektive svenska i ett specialpedagogiskt perspektiv. Väntar på Amelie som kommer och hämtar upp mig i bilen om 45 minuter. Har dötid att spendera. Förstår inte varför jag inte kan sova längre än till nio, högst tio på morgonen längre.

Har skickat in en beställning på en fotobok över bilderna från Sardinien förra året. Hade gjort ett skitsnyggt album på ifolor.se, men när det skulle skickas in för beställning godkände de inte min internetanslutning. Har försökt att fixa och trixa hur länge som helst utan resultat. Albumet ligger alltså färdigt på datorn utan att kunna framkallas och hånler åt mig. Igår fick jag nog och gjorde snabbt ett nytt, inte på långa vägar lika snyggt, på gordinegenbok.se. Kommer få hem det om 14 dagar.     

 

Jag vill bada!

Ägghuvud

Okej. Det gick dåligt för Sverige men bra för Norge i ESC. Får räkna med en resa till Oslo nästa år!

Som avslut på hela schlagertåget måste jag lägga upp ett klipp som man kan skratta nåt hysteriskt åt. Det gjorde i alla fall jag och mina vänner när de här killarna dök upp i rutan 2002 och tävlade för Cypern. Det är först och främst dansen jag syftar på, den är allt annat än fantastisk. De ser ut som några halta, taktlösa... saker, som kör sin egen show.
 




Nu över till något helt annat. Jag tycker väldigt mycket om vår lägenhet, men det finns två saker med den som hade kunnat vara bättre.

1. På sommaren blir den varmare än en bastu.
2. Duvorna som flyger runt och bajsar och fjädrar ner överallt.

Det är egentligen med fokus på duvorna som jag skriver. Vet ni vad som låg under stolen på altanen när jag skulle sätta mig där häromdan? Ett ägg. Ett kläckt ägg. Ett fågelägg med nåt torkat gojs i. Så äckligt. MEN, ägget var så litet. Så mini, mini pytte litet. Hur små är fågelungar egentligen?  Jag snackar storlek jämfört med en tumme här. Oscar var trots det övertygad om att det var ett ägg från en fågel. Jag tvivlar något, men vad skulle det annars vara? Så förutom att sitta och vara rädd för att få avföring i huvudet, skall man nu också hålla utkik efter ägg som rullar ner från taket. Suck.  

ESC 2009

Idag körde jag golfbil. Den lät ingenting. Det var bara att gasa så flög man iväg över banan lika tyst som en mus. Askul. Har fått mina jobbtider för i sommar nu. 12-18 på vardagar och 10-16 på helger. Helt överkomligt.
 
Snart kommer Elin och Jenny hit. Det blir fest med eurovision ikväll. Heja Sverige! 


Vinnaren 1978, Israel. A ba ni bi. Jag och Jenny går alltid igång på denna!

En potät

Igår gjorde Oscar potatismos från grunden åt oss. Det har jag nog inte ätit på några år. Var riktigt gott. Hade köttbullar och prinskorv till och dränkte det hela i ketchup. Kände mig som ett barn på nytt. Mumsfilibabba.

Under seminariet idag satt vi i studiegruppen och planerade vad vi skall göra när vi slutar den 4 juni. Kom fram till att det blir grill vid fästningen, vin och Singstar. Ser fram emot det redan nu. För då är all skolskit slut och sommaren väntar. Vad underbart det är med sommarlov ändå. Kommer ihåg vad man sörjde när man gick på gymnasiet och insåg att lovet mellan 2:an och 3:an var det sista. Nu är jag där igen. I och för sig är det inget riktigt sommarlov, för man måste ju jobba trots att man slitit hela året, för annars får man inga pengar. Och pengar måste man ju ha för att kunna betala hyra och köpa mat. Ansvar hit och ansvar dit. Det är väl det som kallas att bli vuxen, antar jag.

Färdigdravlat för idag!   

Everybody move your body

Godmorgon allihopa!

Sitter redo att plugga på litteraturseminarium 3. Tänker dock börja dagen med en upplyftande låt. Såg ju självfallet på första semifinalen av eurovision igår. Underbart att Malena gick vidare! (dock är låten verkligen ingen favorit från min sida). Grymt också att Finland (jaa.. jag är väl kvar i eurodiscon, lite granna) och Armenien gick till final. Man vill bara dansa till Armeniens. Gillade den första gången jag såg videon på inför programmen också. Låten har dock en tendens att bli liiite tjatig mot slutet, men det skiter jag i. Trodde i övrigt att jag typ var den enda som fastnat för dem, då schalgerpanelen dissade låten, men icke! Europa och Emely föll tydligen för den också. Gött.



Nu blir det Salamanca och Tre magiska G:n. Oh så roligt. Inte.

Ey yo hoe

I lördags var det temafest igen. Hip hop bling bling gangzta nånting. Tobbe var värd. Kul var det, trots att jag är noll hip hop. Letade igenom hela garderoben för att hitta något klädmässigt liknande, det var inte det lättaste. Fick låna en keps i alla fall som gjorde det mesta av outfiten. 






Annars är det som vanligt, plugg plugg plugg. Läser om samverkan för barn som behöver och hittar på lite frågeställningar på det. Gah, min hjärna har redan gått på sommarlov.

Flashback

Har 3 stycken litteraturseminarium nästa vecka. Är nu färdig med papret till det första. 2 kvar. Pust och stön. Det blir att plöja ytterligare 2 böcker samt Salamancadeklarationen och en publikation från Skolverket + reflektioner på det. Orka, orka, orka. Sommarlov - ja tack!


 
Igår blev jag påmind om en tjej som legat glömd i mitt inre sedan barndomen. Det var Josefine (myntas.blogg.se) som tog upp henne till ytan igen. Lady Lovelylocks. Jag älskade henne! När jag ser klippen på youtube så minns jag varenda scen, vilka tankar jag hade kring figurerna och hur mycket jag tyckte om theme-låten.  





När jag sökte på Lady Lovelylock dök automatiskt Jem upp. En annan tjej jag gillade.
Läste bland kommentarerna att Hannah Montana storyn är en kopia av Jem. Sant!





Automatiskt vidare från Jem dök en annan favorit upp. My little pony.
Gillade filmen jättemycket. Det lila slajmet var läskigt och draken Spike söt.





Är det någon barndomsfavorit jag glömt?

Inclusion

Hade föreläsning på engelska idag av en professor i specialpedagogik från Skottland vid namn Julie Allen. Tack och lov pratade hon inte på obegriplig skotska, men hon hade ju ändå accenten med sig. Så himla go. Just den accenten är det enda jag tycker är bra med det hypade bandet Glasvegas. Nog om det.

Snart blir det tillagning av köttfärsås och plugg till ett litteraturseminarium som handlar om elevers olikheter och specialpedagogisk kunskap. 

Först vill jag bara nämna en stadsdel i lilla staden Kungsbacka som känns bortglömd och som jag blivit lite förälskad i. Västra villastaden. Så himla mysig. Gick och delade ut Myra-reklam där förut. Husen är gamla och stora, trädgårdarna lummiga och gröna och dessutom är inget hus det andra likt. Jag gillar't. 

Nu kurrar magen ihjäl sig.        

Johan, Kevin och Lars.

Vad gör man när man sitter vid datorn inte orkar plugga, har läst alla bloggar och surfat på facebook? Mitt svar är att kika musik på youtube.
 
Fick upp Johan Palms Emma-lee och jag måste erkänna att jag tycker den är lite catchig. Sommarplåga? Nu väntar vi med spänning på vad Lars Eriksson kan komma att erbjuda med sin skiva, som jag har för mig skall släppas. Han och Johan var ju faktiskt såhär i efterhand de enda roliga med stjärnglans i Idol 2008. Kevin Borg liksom, hallå? Visst han sjunger bra osv, men han är ju lika kul som ett slätstruket lakan.

Hellre skräniga toner och känsla, än perfekt sångröst och opersonligt-tråkigt.



Johan Palm


 
Lars Eriksson

Hur bra är inte Lars då?! Köper lätt skivan NÄR den kommer.

Pluggeri & jobb

Blev godkänd på både hemtentan och projektarbetet så nu kan man pusta ut och hämta andan inför den kommande månaden med ny kurs och mera plugg. Den 5 juni går vi på sommarlov. Skall bli så himla skönt! Då har jag avklarat två år på högskolan. Det är helt sjukt vad tiden går. Jag kan inte fatta. Om ett och ett halvt år skall jag ut på arbetsmarknaden med en utbildning i ryggen där jag kan kalla mig för förskollärare. Schyst.
 
I sommar blir det i övrigt jobb på Myragolf, skall stå i kiosken/kansliet. Svara på frågor, ta betalt, växla pengar osv. Skall bli ganska kul faktiskt. Var lite orolig där ett tag att det inte skulle bli nåt jobb alls, men jodå allt artar sig. Nu får vi bara hålla tummarna för att solen visar sig från sin bästa sida juni, juli, augusti.     

Älgen

Det har varit en bra helg! Grillpremiär hos Kalle på valborg, golfspelande som gick rysligt dåligt i fredags och födelsedagsfirande hos Lisa med fina vänner igår. 

Resultat: En seg fast glad Sofie.   

Imorn får vi reda på om vi är godkända på projektarbetet. Skall även opponera på några andras arbete.
På tisdag är det kursstart för specialpedagogiskt perspektiv, skall bli intressant.

Annars är allt jag har att skriva bloggtorka.