På laddning

Var hemma hos Lina och Jonas igår och drack lite rosé, gluttade på Idol och spelade fotboll på xbox. Det gick inte så bra för mig och Lina. Min målvakt sprang bland annat rätt in och gjorde ett självmål. Fattade inte riktigt vad jag gjorde och vad som hände, men det såg hysteriskt roligtl ut. 

Nu laddas det inför ikväll!!  



Introt till filmen Nightmare before christmas. Älska Tim Burton!

Who let the dogs out?

Har fått reda på att vår grannhund, som är stor som en kalv, har epelepsi och ägarna misstänker även en psykisk störning i huvudet på hunden. Ojdå. Nu är jag ju inte det minsta rädd för att stöta på dem i trappuppgången! Det räckte ju liksom inte med att hunden drar och sliter i kopplet och skäller så fort den ser en, och kommer galopperande och ställer sig på bakbenen och blir lika lång som mig när ägarna inte har uppsikt. Och min kära mami som knappt vågar hälsa på om man inte möter upp henne (hon är livrädd även för de minsta hundarna) hon kommer ju inte sätta sin fot här om jag skulle tala om detta. Det är nog bäst att hålla tyst. 

... förstår inte grejen med att klämma in 4 vuxna människor, en gigantisk hund och en liten hund i en trea.



Här är mina fina tänder!

Watch out

Har kommit på bästa lösningen för vampyrtänderna till festen imorn. Jag får helt enkelt gå runt och bära dem i ett glas - det är ju mina löständer. Tar ju inte på dem förän jag skall bita någon. Mohaha. 

You better watch out
You better not cry
Better not pout
I'm telling you why 
Sofie the vampire is coming to town
She's making a list
And checking it twice;
Gonna find out Who's naughty and nice
Sofie the vampire is coming to town
She sees you when you're sleeping
She knows when you're awake
She knows if you've been bad or good
So be good for goodness sake!
O! You better watch out!
You better not cry
Better not pout
I'm telling you why
Sofie the vampire is coming to town
Sofie the vampire is coming to town



Om en timma kommer syrran. Vi skall hem till mamma och fika och smida planer inför pappas 60-årsdag. 60 år. Usch. Det låter gammalt...

  

Älskar den här bilden!
Det är min pappa när han är förberedd för första skoldagen, tror jag.
Såååå söööööööt!!


Hungrig som en varg

När jag var liten använde jag ofta uttrycket "jag är hungrig som en varg". Det uttrycket stämmer in på hur jag skulle beskriva känslan i magen nu. Det kurrar och knorrar. Måste orka göra något att äta bara. Det får bli smörgås. Oscars farmors bakade bröd. Gott. 

Skulle egentligen gjort sista dagen på VFU:n imorn. Men det blir bara tre barn på hela avdelningen (det är ju lov). Så jag skall göra sista dagen på tisdag istället. Skall hålla i en musikaktivitet med de små barnen då. Idag hade vi förresten en liten halloweenfest. Barnen fick bland annat leta godisråttor i ett mörkt rum med ficklampa. Det var lite "läskigt" men uppskattades.   

Det snurrar i huvudet, känner att jag inte riktigt har koll på saker och ting.
Har kommit fram till att nästa vecka ser full ut i alla fall.
Måndag: Bild med Mats
Tisdag: VFU
Onsdag: Mentorsträff
Torsdag: Musik med Marie och sedan ta tåget till Emely i Helsingborg
Fredag: Emely och Helsingborg
Lördag: Emely och Helsingborg
Så var det bara Söndag kvar.

Insåg precis att jag inte kommer ha nån tid till att plugga på nästa litteraturseminarium. Får försöka klämma in det nånstans. Jaja, det löser sig.  

  

Dalmas

Idag hade vi en slags musikworkshop med en manlig musikterapeut/förskolelärare/blabla från Dalarna. Män som talar dalmål är ju så sjukt charmigt! Man smälter typ när de pratar. Kanske är det för att jag förknippar dem med Mando diao och Hives, båda banden är ju från de trakterna och pratar sådär. När jag såg Mando diao på Liseberg 2003 blev man ju som hypnotiserad och när det var dax för Hives på Hultsfred 2005 blev man ju kär i sångaren Pelle. Tyyyyyyp. Båda banden är så fantastiskt bra/snygga/kaxiga live!



Skrev precis en massa som jag inte alls fick till, så nu skiter jag i det.
Här får ni istället en video med Mando diao från första skivan Bring 'em in.
Håll till godo!

Appropå ingenting. När jag vaknade imorse var mitt eksem-öga så svullet att jag såg ut som en alien (lazy-eye).

Hej för idag, nu väntar bönnerna.

Blah, blah..

Är galet trött. Skulle behöva sådana där ögonuppspärrargrejer som Alex i Clockwork orange. En, i övrigt, fruktansvärt rå film. Berördes inte alls lika illa av den när jag såg den i 8:an, som jag gör nu. Kunde nog inte riktigt ta till mig den då, av nån anledning.




Ikväll kommer sista avsnittet av Den stora resan. Har följt det på svtplay. Riktigt bra serie faktiskt. Handlar om tre svenska familjer som åker till tre olika urbefolkningar på tre olika ställen i världen och lever med dem i 3 veckor. Sjukt intressant, fantastiska människor. Vårt sätt att leva skiljer sig nåt enormt mot deras och man slås verkligen av tanken vad vi behöver all vår "skit" till. Vilka är egentligen lyckligast?     

Spökveckan

Skall till Gekå's idag. Risken är dock den att det är en miljon människor där (lov och grejer), men skit samma. Jag vill dit! Nu. Oscar och Lina skall bara sluta jobba först.

Och imorn är det VFU igen. Vi har "spökvecka" denna veckan. Så barnen får komma utklädda till förskolan vilka dagar de vill och till vad som helst. Blir massa pyssel och sånger i halloween-anda. Skall bli roligt att få vara med i dessa festligheter.

Spöket Göte
(melodi: Skala banan)


Det var en gång ett spöke
som faktiskt hette Göte.
Och Göte var så lycklig
för han skrämdes ju så bra.
Nu skrämmer jag dig BU BU
nu skrämmer jag dig BU BU
nu skrämmer jag dig
nu skrämmer jag dig
Nu skrämmer jag dig BU BU!

 


Kapten Morgan

Morgan-aftonen var riktigt rolig!
Tog halv 4 tåget hem (eller halv 3, då), så det säger väl det mesta. 

Kållered hade fått en alldeles egen halvlyxig mysrestaurang som låg inne i en villa, där man inte ens fattade att det var någon verksamhet. Jättekonstigt. Goda pizzor gjorde dom i alla fall och ägaren kändes som Gudfadern, eller nåt.


  

Tro mig, Oscar ser faktiskt sötare ut sådär.

Morgan och cola är förresten riktigt gott. Har faktiskt inte druckit det förut.
Är inte det minsta bakis idag heller. Gött är det!


Tänker inte sätta min fot utanför dörren denna regniga dag.  


Ett klipp!

Ananas måste vara tuffaste, konstigaste och godaste frukten.
Köpte precis en sådan på Hemköp för 10:- Me like!

Fix it

Om en liten stund skall jag möta upp Lisa på Kungsmässan. Vi skall fixa lite!

Annars är det en väldigt regning dag idag.

Veckans innelista:
- Sockermålning
- Löning
- Morgan-kväll
- Stora-svarta-långa halsband
- Att datumet när jag åker ner till Emely och Helsingborg är bokat

Veckans utelista:
- Mina fula naglar
- Räkningar som gör att pengarna tar slut med en gång
- Julpyntade affärer
- Konstiga kommunpolitiker som tar ännu konstigare beslut
- Bilar som läcker in vatten

Freaky Friday

Idag hade vi ett vääääldigt effektivt litteraturseminarium där ansträngningen låg på noll. Men så får man ha det ibland! 

För att fira att helgen är här och att pengarna kommit så gick jag och shoppade lite smått och gott. Bland annat kläder till halloweenfesten. Blev även kär i linnet som ni ser här under, det kommer bli skitsnyggt med mitt stora, svarta, långa pärlhalsband till. På tal om kläder. Fick hem H&M-katalogen för våren i brevlådan igår. De har shape-at up! Fanns massa fint. Förstår dock inte varför de kommer med en katalog med vårkläder nu? Vintern har ju knappt börjat och sommaren har ju precis tagit slut. Det verkar i alla fall som det blir mycket blommiga- och etniskamönster, spetsar och pasteller (som varje vår). 



Imorgon ser det ut som att min, Osc's, Jockes och Adams efterlängtade "Morgan-kväll" blir av. Denna kväll innebär pizza, Captain Morgan + cola och umgänge hos Jocke och Adam. Aningen grabbigt kanske, men trevligare (och underhållande) sällskap än Jocke och Adam är svårt att hitta, eller nåt. Haha. Snackade om Morgan-kvällen i slutet av augusti, så ni förstår att vi väntat länge - men nu är det dax!        



Angående vaccinering eller ej. Får lyssna på de blivande sjuksköterskorna Jenny och Anja och ta den där sprutan. Då blir mamma glad också.     

VFU

Är trött efter en dag i förskolan! Men det var roligt att vara tillbaka bland barnen. Många av dem har jag följt sen de knappt kunde prata till nu när de är 3-4-5 år. Så roligt att se utvecklingen.     

Börjar som smått få julfeeling. Är jag galen?

Bad ass

Jag bloggar dåligt, har ingen lust för tillfället. Dessutom har datorn fått spasmer och hänger sig hela tiden. Blir galen av att sitta här.

Imorn är det VFU.

Hej svej, lingongrej - som Bert skulle säga.

Tummen pekar...

Dags att återigen sumera veckan som gått i en inne- och utelista.

Tumme upp:

- Söndagsmiddag på restaurang
- Att dansbands-Camilla åkte ur Idol 
- Naturgodis, de med yoghurt/lakrits och yoghurt/russin
- Lättsamma människor
- Mina nya-varma-sköna skor

Tumme ner:

- Ödsliga uteställen med dräggigt folk
- Mitt eksem som kommit tillbaka, hösten till ära
- Att det skall vara så svårt att komma fram till vad jag skall göra på VFU:n nästa vecka
- Att vaccinera sig, eller inte?
- Frisörer som tror sig förstå men visar motsatsen

Mätt som en plätt

Kanelbulle-sockerkakan var svingod! Tack Pernilla Wahlgren.

Hennes recept var det som kom upp när man sökte på "enkel kanelbulle".
Har inte tålamod till att baka riktiga bullar ju.

New age

Har precis kommit fram till hur bra Enya är! Minns att mamma ofta lyssnade på henne när jag var yngre. Jag förstod inte riktigt grejen då, men det gör jag nu. Avslappnande, vackert och drömskt.



Om jag börjar med yoga (funderar om det skall bli ett nyårslöfte, ja jag tänker låååångt fram nu) och lyssnar på Enya så blir jag en riktig new age:are ju! Hehe.

Vardagslyxxxxa med mig själv

På fredag skall jag träffa de här sötnosarna:



Planerna för idag är att:
gå långpromenad, köpa skvaller-gotte-blaska, baka "Enkel kanelbulle/sockarkaka" a la Pernilla Wahlgren (fråga mig inte), bada bubbel, krypa upp i soffan och lyxa mig. Nånstans där emellan skall jag trycka in lite plugg också. Fast får se hur det blir med den saken. Låter inte riktigt som att det hör hemma en sån här dag. 

Kul grej:
Oscars kompis åkte till Biarritz i Frankrike för att gå en surfarkurs på en vecka (ja, låter... konstigt). Det var dock storm alla dagar så de fick aldrig några lektioner, utan festade hela veckan istället. Jag ställer mig frågan; är det alltid storm i Biarritz? Såhär såg det ut när jag och Emely var där i början av juni 2007.



Bilden speglar inte riktigt verkligheten. Vi blåste nämligen nästan bort.
Det vita i vattnet är i alla fall skum som bildats för att vattnet slungats fram och tillbaka. 
Såg helt sjukt ut, nästan som att allt var täckt av grädde. 


Tema: halloween

Jag och Oscar var i leksaksaffären förut och spanade på halloweenutstyrslar. Skall ju på halloweenfest i slutet av månaden. Skall bli roooligt, firar Maria då också!

Frankensteins monster kommer i alla fall att dyka upp på festen! Testade att provsminka Oscar till det, och han blev faktiskt riktigt bra. Kanske skulle satsat på att bli sminkös av nåt slag? Eller inte. Själv skall jag vara vampyr. Lite tråkigt kanske, men jag har alltid velat vara vampyr på maskerad så jag måste ju ta chansen när den dyker upp. Tänderna jag köpte var dock inte vad jag önskade. Ser ut som att jag har världens största snusläpp, dessutom får jag kvällningar och sluddrar när jag pratar. Låter som en attraktiv vampyr, inte sant? Får se om jag hittar nåt bättre att byta ut dem till. Vill ju gärna inte gå runt och dregla hela kvällen.

Det kompetenta barnet...

Den här underbara bebisen underhöll oss igår!
Han/hon försöker verkligen göra Beyonce movesen. Och lyckas! Nästan.




På tal om barn. Nu skall jag en gång för alla försöka förklara vad min utbildning handlar om och går ut på. Han tänkt göra det länge, men det är först nu som jag har ork och lust att formulera det.

Ofta när man träffar nya människor som frågar vad man gör och jag svarar, får man slängt i ansiktet "vadå, ni passar väl bara barn? Hur kan den utbildningen vara på 3,5 år??".  Det är så sjukt tråkigt att få det bemötandet. Det har varit vid enstaka tillfälle som jag fått kommentaren "det måste vara spännande/roligt att jobba med barn och utveckling." Det kändes befriande, att prata med någon som försökte förstå. För alla har ju en relation till förskolan/skolan - alla har någon gång gått där och fått sin bild av den. Men då har man sett allt ur elev- eller föräldraperspektivet, inte lärarperspektivet, som är det perspektiv jag tar mig ann nu.

Vad mycket av vår utbildning går ut på handlar nämligen om att bygga upp ett förhållningssätt. Hur man ser på barnet, utveckling och lärande och hur man väljer att förhålla sig gentemot barn, föräldrar och kollegor. Vi får ta del av olika teorier om vad lärande och utveckling är, vi går tillbaka i historien och ser på hur synsättet förändrats. Vi får ta del av olika förhållningssätt och ständigt reflektera över vårt eget sätt att tänka, att se på saker ur olika perspektiv och fundera på vilken sorts pedagog vi vill bli. 

Idag kan jag lägga märke till hur mitt tankesätt förändrats under mina 2 år i utbildningen. Jag har fått en helt annan förståelse för olika människor, bakgrund och behov, och har därmed blivit öppnare. Perspektivet har helt enkelt breddats. 

I förskolan arbetar man med människor. Stora som små. Självfallet är det då viktigt att ha kunskap i att bemöta dessa människor och det med ett bra förhållningssätt. Därför handlar vår utbildning inte om att "så här gör man när man passar barn" (för det är väl inget svårt?), utan om nåt som är så mycket större och abstraktare än så - därav svårigheten i att förklara vad vi verkligen gör. Men nu har jag försökt med en liten del i alla fall!  

Pust och stön.


Nu blir det mys!
Pitabröd med gojs i, godis, cola och fotboll.

Inne och ute

Veckans innelista:

- Ljuslyktor som står på golvet
- Att man snart måste ha på sig vantar när man går ut
- Att Halv åtta hos mig med Helge Skog är tillbaka
- Att Subway öppnar i KBA
- Alla snygga armband de börjat sälja på Kappahl (!!)

Veckans utelista:

- Camilla (hon den överenergiska dansbands/schlagersångerskan) i Idol
- Att man måste handla mat hela tiden
- Plaza kvinna som slarvat bort min prenumeration eller nåt
- Att jag gjorde sönder spärren till fönstret i sovrummet igår
- ÖB:s och Jysk's reklamblad som svämmar över brevlådan


Guldiga grodan

Hade VFU-områdesdag idag. Alla lärarstudenter, riktade till olika åldrar, från Kungsbacka hade våran på Kulturhuset Fyren. Bibliotikarierna pratade om böcker, högläsning och vad/vilka funktioner man kan använda dem och biblioteket till. Som om vi inte visste? Vi fick även se en konstutställning av Helena Blomqvist, The golden frog. Väldigt häftiga bilder som verkligen fick mig att fundera, tänka och reflektera. Syftet passar ju ypperligt till kursen vi läser nu, så tankarna kring utställningen skall lätt vara med i min portfolio eftersom jag blev så inspirerad.

Om du klickar
här kan du se en av Helena Blomqvists bilder som finns med på utställningen. Vågar inte lägga upp bilden på bloggen med tanke på upphovsrätten...


Imorn blir det burritos, mojitos och Idol hos Lisanflisan, süüüpergräjt!
Fast först väntar skolan med föreläsning med Marie Bendroth Karlsson som skrivit Bildskapande i förskola och skola. Ge mig helg nu!  

Musikterapi

Idag har jag sysslat med hemmastudier, läste om musikterapi. Låter ganska intressant men boken var dessvärre fasansfullt tråkig, så jag vet inte riktigt hur mycket som gick in. Jo, musik och andra kulturaktiviteter ger tydligen (om vi går på forskningen i boken) ett längre liv, förbättrad hälsa och mer livskvalitet. Det ni, hälsofreaks. Fast riktigt så simpelt är det inte, det finns en mängd förklaringar till hur detta går till och fungerar som jag inte orkar gå djupare in på nu. Frågan är om vi skall svälja eller förkasta det? Jag tror faktiskt att det kan ha en poäng, i alla fall angående hälsan och livskvaliten. Fast de två faktorerna borde i och för sig leda till ett längre liv. Så varför inte? Däremot är synen på vad livskvalitet inte densamma bland alla människor, så vad är det som avgör att just kulturaktiviteter skulle ge mer av den varan? Jaja, får väl se vad vi kommer fram till på seminariet.    

Nu har det blivit väldigt mycket teoretiskt musikprat i den här bloggen. Vi kanske skall ta och gå över till nåt annat? Men det gör vi inte nu, det får bli imorn.  



Någon som minns Trasdockorna? Jag blir alldeles varm när jag hör den här låten och ser bilderna. Förknippar den med mysiga stunder från min barndom. Det är bland annat något som musikterapi handlar om, om jag förstått det rätt. Ens påverkan av musik och de minnen och känslor som framkallas av den.  

Noter och takter

Att lära sig noter och deras system hit och dit är verkligen rena rama grekiskan. Men nu (efter dagens lektion) har jag faktiskt fått lite koll på det, tror jag. Hittade i alla fall, med hjälp av gitarren, precis takten och melodin till en låt som jag aldrig hört förut. Inte så illa om jag frågar mig själv. Har ju inte fattat ett skit av de där krumelurerna förut. 

Nu skall jag äta fralla med färskost och paprika på och peppa (med lite popcorn kanske?) inför Despan!! Vem gifter sig Mike med? Jag tror på Susan.   


Trumpeta som en elefant

Om ungefär en timma kommer Sofie och bilen. Då bär det av till skolan. Idag står det musik på schemat. Har Elefantboken under armen. En himla rolig sångbok som nog de flesta förskolor har i sin bokhylla. Det var ur den som jag sjöng och klinkade på gitarren häromdan. Underhållande och bra tidsfördriv. Fast min sångröst är inte den bästa. Tur att barn har överseende med det. Haha.   

"Äntligen Måndag!"

Så stod det på en buss jag såg förut. Själv är jag inget fan av måndagar.

Idag har jag varit och lunchat med min söta storasyster. Det var mys och trevligt. Åt en pesto-kyckling-pasta som nästan bara bestod av champinjoner. Jag gillar inte champinjoner. Det var med andra ord dagens miss.

Annars är jag förälskad i min nya halsduk från Monki och längtar efter Oscar som är på golfresa med jobbet.

Har varit ledig i en vecka nu och har typ inte fått nåt plugg gjort alls. Det är lite illa.
En slutsats jag kan dra av veckan är i alla fall att: det finns roligare saker i livet än att vara ledig när ingen annan är det.

Nattliga aktiviteter

Idag är det riktigt mysväder. Har ätit morotskaka och druckit massa kaffe. Jag och Oscar har hyrt film till ikväll. The boat that rocked. Skall laga nån kyckling-pasta-grekisksmak-göra att äta sedan. Får se hur gott det blir, det lät smaskigt i receptet i alla fall.

Kulturnattan igår med spelningen på torget blev väl som man tänkt sig. Nästan inget folk var där vilket bidrog till en jobbig känsla eftersom man kände med artisterna som spelade gratis och typ inte fick nån uppskattning. Det var bra i alla fall och de visade spelglädje ändå. Teodor Jensen spelade lite The Plan låtar och Ebbot körde Johnny Cash's, Hurt. Den är så himla fin. Ååååååååh.

Maria (inte Holmbergaren utan Johanssonaren) var också där och kikade. Hon följde med oss hem en sväng efteråt och pimplade lite vin. Himla kul! Vi hade lite att ta igen. Några år eller så ;)



Under natten till idag, vid 05:00 eller nåt, vaknade jag av ett sjukt ljud. Det lät som ett enormt jet-plan landade på torget eller nåt. Hela lägenheten skakade dessutom. Var tvungen att kika ut genom fönstret för att se vad det var. Då visade det sig att det var en liten lastbil som körde runt med gula blinkande lampor. Fick det inte alls att gå ihop att denna sak gjorde sådant väsen ifrån sig. Vad kan det ha varit? Inte en renhållningsmaskin i alla fall, för den hade inga borstar fram. Väldigt skumt. Den körde typ runt i en halvtimma och lät. Mycket störande.   

Plans

Idag:

- Plugg till litteraturseminarium
- Icke fungerande 3-skit
- Klinkande på gitarr
- Planering av musikaktivitet

Ikväll:

- Potatisgratäng
- Vin
- Folk kommer hit
- Augustifamiljen & Ebbot på torget
(Hoppas de spelar någon Soundtrack of our lives låt.)

Tidsfördriv

Det märks kanske att jag inte haft något speciellt för mig idag?


När gick du upp idag?
09:20

Diamanter eller pärlor?
Pärlor, tycker det är finare

Senaste filmen du såg på bio
Inglorious basterds

Favorit-TV- program?
True blood

Vad åt du till frukost?
En lingongrova med pepparot på och havrepuffar i mjölk

Vad är ditt andranamn?
Pernilla

Din favoritmat?
Grillat, rotfruktsplåt, mammas potatisgratäng.. typ

Vilken mat gillar du inte?
Ärtsoppa, lever

Favoritchips?
Grillchips eller vanliga saltade potatischips

Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Lyssnar inte på nån skiva för tillfället

Favoritmacka?
Chiabatta med nåt gott på, räkor kanske?

Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Egenkära, dryga, "jag-är-bättre-än-dig", översittare - helt enkelt

Vilka är dina favoritkläder?
Jeansleggings och nån slags tunika, typ

Om du fick åka vart du ville på semester?
Kina, Nya Zeeland, eller nåt exotiskt och varmt

Favoritklädmärke?
Har jag inget

Var vill du dra dig tillbaka?
I soffhörnet med en pläd

Favorittid på dagen?
15:00 skolan är slut, dagen är kvar och kvällen väntar

Var är du född?
Varbergs BB

Vilken är din favoritsport att se på?
Pft... fri-idrott, då

Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Både och

Pedikyr eller manikyr?
Pedikyr

Några spännande nyheter att berätta för oss?
Har som smått börjat planera papis 60-års dag

Vad ville du bli när du var liten?
Veterinär, jobba på hunddagis, tv-hallåa, "diskerska- och torkerska"

Varit i Afrika ?
Nej

Nånsin rullat in någon i toapapper?
Ja!

Varit med om en bilolycka?
Nej

Favoritdag i veckan?
Fredag

Favoritrestaurant?
Har ingen direkt. Men gärna nåt grekiskt eller Italienskt.

Favoritblommor?
Solros

Favorit-snabbmatsrestaurant
Mc donalds

Äger du en cykel?
En som inte fungerar

Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Åhléns, de har allt. Fina kläder och inredningsprylar

Läggdags?
23 snåret

Senaste personen du delade en middag med?
Oscar

Vad lyssnar du till just nu?
Min mixpod på bloggen

Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms


När såg du senast din mamma?
I förrgår

Vilken är din favoritjulsång?
Julen är här - Tommy Körberg & Sissel


Vilken är din favoritplats?
Hemma


Vilken plats föredrar du minst?
Bajamaja på festival


Vad skrämde dig om natten som barn?
Konstiga skuggfigurer. Därför bullade jag upp täcket som en sköld mot det.


Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Flams med Osc


Kan du spela poker?
Nej, fast jag har ett bra pokerface


Tycker du om att mysa/kela?
Ja


Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet!


Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder, inredning, roligheter


Vad har du för ringsignal?
Collection of stamps - I'm from Barcelona


Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Min plastficka med skolgrejer


Kan du byta olja på bilen?
Nej, kanske om jag försöker


Läser du någon dagstidning?
GP


Dansar du i bilen?
Sjunger, speciellt när det bara är jag och radion/stereon


Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3!!!


Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Mejladressen till Plaza kvinna


När var du i kyrkan senast?
Farmors begravning :(


Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Karin Barseö (svenska och franska), Marianne Lövendahl (engelska)


Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Antingen på campingsemestern med familjen Svensson när jag var 13, 14 eller så var det nog faktiskt Hultsfred i år. Herregud!


En orgie av doftljus

Jag har fått nille på doftljus! I köket luktar det äpple och framför tv:n luktar det jordgubb. Fast när jordgubben brunnit ut så får det bli lite vanilj. En orgie av dofter.

Och på tal om nåt helt annat. Jag älskar vinjetten till True blood.



True blood har i övrigt gått upp i toppen och blivit min absoluta favoritserie.
Ser dock fram emot Desperate housewives säsongstart nästa vecka och Grey's anatomy satt fint igår. George :(