Valborg är kul!

dsc00546 (MMS)

Valborg är kul!


Tvång?

Jag brukar som sagt lyssna på Christer i P3. Världens bästa radioprogram, typ.

För några veckor sedan fick folk ringa in och berätta om internetsajter som de besöker dagligen - utan att egentligen förstå varför. Det var t ex en tjej som ringde in och talade om att hon flera gånger om dagen gick in på sitt sparkonto för att kontrollera ställningarna. Hon visste att ingen förändring i summan skulle visa sig, men hon var ändå tvungen att se. Tänk OM! 

Själv har jag tre sådana tvångssidor som jag går in på, näst intill, dagligen (förutom bloggar, fb och twitter, då).
1. SMHI - Jag har skapat mig ett veta-vädret-imorgon-och-en-vecka-framöver-beroende. NÄR kommer solen?!
2. Arbetsförmedlingen - Vilka jobb ligger ute? Vart hade jag kunnat tänka mig att arbeta?
3. Hemnet - Vilka sjuka miljonärsvillor ligger ute? Hur har folk inrett sina lägenheter? Hade jag kunnat tänka mig att bo där? Är priset rimligt? osv.

Vad kan man dra för slutsats av det här?
Jag har ett kontrollbehov av vädret (som jag ändå inte kan påverka) och är en drömmare. 


I det fina tunna ljuset står jag och väntar tyst


I just can't get enough

... av fylla-i-listor.

VISSTE NI...?

att jag vill köpa sommarklänningar i mängder.
att jag har en rolig sak att vänta ikväll.
att min senaste kyss var igår.
att jag lyssnar mycket på Christer i P3.
att jag funderar på hur livet ser ut om ett år! 
att jag pratar för mig själv ibland. 
att jag inte gillar idrottshallar.
att min första riktiga kyss är ett roligt minne.
att jag avskyr när folk snackar så jääävla gott om sig själva och så nedvärderande om andra.
att kärlek är så himla fint.
att jag gillar ost på mackan (med gruka och aromat) numera! En riktig sensation faktiskt.
att jag alltid kommer att vara sjukt nostalgiskt lagd.  
att jag är förälskad i min randiga-rosett cardigan.
att sist jag grät ville jag verkligen gråta.
att min mobiltelefon är min enda telefon. 
att när jag vaknar på morgonen så är det till tonerna av Tingsek på mobilen. 
att innan jag går och lägger mig brukar jag ställa mobilen på väckning.
att jag just nu tänker på att jag är hungrig.
att i morgon kommer jag kanske ta en fika hos mormor.
att jag hoppas sommaren blir lika fantastisk som den förra året.
att jag verkligen vill ha ljumma sommarkvällar NUUUUUUUUU!!!!!!


Do you know the muffin man?

Jag kan verkligen inte baka muffins. Inte för att det är speciellt svårt, men jag lyckas klanta mig varje gång. En gång (mitt näst senaste försök) glömde jag mjölken och förra veckan fick jag hjärnsläpp. Det stod "rumstempurerat smör" i receptet. Vet ni hur jag tänkte då? Jooooo, jag tar fram smöret och låter det tina upp utanför kylen. SMART DÄR! Eller inte. När jag lagt ner smöret i smeten (som blev en deg) och började vispa runt insåg jag genast mitt misstag. Fanns inte så mycket att göra åt det dock. Smeten (degen) blev ganska osmidig att jobba med, men jag fick ner den i formarna tillslut. Satte in plåten i ugnen och tog ut den efter 10 minuter, muffinsen såg då halvutvecklade ut. Men det fick gå, huvudsaken är ju att de smakar. 

Hur blev smaktestet av muffinsen då? 
God smak. Fast i kanterna och degig i mitten. Kan det ha att göra med smörincidenten, eller har jag tabbat mig på annat sätt? Nästa gång blir det intressant att se om jag lärt mig av mina misstag. Tror det.  

Oh, two of us know the muffin man.     

Fort, ge mig salt!

Helgen var bra.

Höjdpunkterna:
- Vin/öl/cider i Vasa
- Spelning och dans på Henriksberg
- Sunes sommar och världens bästa Rudolf Andersson

Jag och Oscar funderar på att starta en facebookgrupp "Vi som tycker att Peter Haber borde ägna sig åt att spela komedi", eller liknande. Förslag? Har även en till på lager, fast om en helt annan person: "Vi som tycker att Rickard Sjöberg schlibbat till sig". Sånt kan man ägna sig åt när man inte har något bättre för sig. Hade kunnat stå med på KP:s eller Grafittis "att-göra-lista-när-du-har-tråkigt-och-det-regnar-ute". Läste alltid sådana listor när jag var liten.  

Känns som att jag har damm i halsen. Inte okej.   



Fullt hus

Dagen började med ett samtal om att mami, moster, kusiner och kusinbarn ville komma över på fika (något vi pratat om länge men som inte blivit av). Panik. Fram med dammsugaren och damvippan (om jag hade haft någon). Skiten på golvet försvann i alla fall och ersattes av kak- och bullsmulor. Men det är bara mysigt. Var kul att träffa kusinerna och barnen, vi ses inte alltför ofta. 

Ikväll ser planen ut att innebära umgänge och alkohol i Göteborg. Möjligtvis någon förgrej i Mölndal. Jag har en bag in box som vill ta slut.   

Vive la France

Älskar La redoute reklamen för att:
- Låten är bra.
- Franska är snyggt.
- Reklamen får mig att tänka på ett vårigt Frankrike (och det går inte att motstå). 

... fast jag älskar ett vårigt Italien ÄNNU mer!
Eller rättare sagt: Jag älskar Italien mest hela tiden.  



Den 29 april är det exakt TRE år sedan jag och Emely luffade runt i dessa underbara länder.
Snart är det Lina och hennes vänners tur att ge sig iväg på tågrälsarna. Jag är sådär lite lagom avundsjuk.



Jag får drömma om Magaluf och Skiathos istället!

Wazzzup

Idag är jag uppe med tuppen. Skulle egentligen till skolan, men jag och Josefin kom fram till att vi lika väl kunde strunta i det. Det som tas upp känns inte speciellt angeläget för vår undersökning nämligen. Så idag är jag fri.

To do:
- Plugga (lite)
- Städa
- Promenix?
- Afro power dance

Nu tänkte jag fortsätta läsa på Alex Schulmans Skynda att älska. Började för längesen, kom bara några sidor och sedan dess har tiden inte funnits. Tror jag börjar om så jag inte missar några betydelsefulla bitar.

Idioti

Nu får vatikanen ta och ge sig och se till att göra en sinnesundersökning.

Läste alldeles nyss på blocket.se: 

"Vatikanen: Vara gay orsakar pedofili

Världen 13 apr 14:12

Vatikanen skyller nu de många sexuella övergreppen inom katolska kyrkan på homosexualitet. En av Vatikanens mäktigaste ledare säger att det inte är livet i celibat som orsakar sexövergreppen mot barn utan homosexualitet.

Kardinal Tarcisio Bertone kallas ofta "vicepåven" eller "påvens utrikesminister". Han jämför nu homosexualitet och pedofili och påstår att det finns en koppling däremellan.

- Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon relation mellan celibat och pedofili. Men många andra har visat, har jag nyligen fått veta, att det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili. Det är det som är problemet, sa kardinal Tarcisio Bertone enligt Huffington Post under ett besök i Chile på måndagen."

Ska man skratta eller gråta?!

Gamla människor och fordon

Nyser som smått. Det får mig att fundera på när mitt pollenhelvete sätter igång och vilken styrka det tänker ha på mig i år?


Igår twittrade jag om oron jag har för gamla människor på cykel. Jag uttalade denna oro för första gången när jag och Oscar gick promenad i solskenet och såg en vinglande tant, 75+, på cykel. Hon for fram helt okontrollerat. Hur skall hon kunna hantera en hastig inbromsning om något oväntat händer? Och förstår ni vilka benbrott hon får om hon faller? Livsfara.

Eller ännu värre, den gamla gubben på 80+ i bil som jag såg vid Ikea. Han höll på att köra ut i mötande trafik på motorvägen!!!! Som tur var tutade folk på honom och han insåg vad som höll på att hända och backade in och tillbaka i rondellen igen. Mitt hjärtade hoppade till lite där. Men det är nog inget mot hur skärrad han måste ha varit. Stackarn.

Det var allt med oro, gamla människor och fordon jag hade att bjuda på idag.

Nu: GLASS!


Fri som en fågel

När jag körde bil tidigare idag gassade solen in genom rutorna och bra musik strömmade ur högtalarna. Då slog mig tanken, som så många gånger förr, att känslan som infinner sig i dessa stunder är helt underbar. Jag känner mig fri och osårbar när bilen susar fram i solskenet på vägen. Helt ljuvligt.

  
Tror ni förstår kopplingen.

Kunde inte motstå!

12131b3c717c8bcfa971da3932176f35.png

Kunde inte motstå!


Rosa skimmer

Det kom sol till oss idag trots allt! Därför har jag tillbringat delar av dagen på altanen med pluggböcker. Har dels läst om statistikens grunder (segt) men också börjat läsa på lite om ämnet jag och Josefin skall undersöka och skriva om i C-uppsatsen. Har riktat in oss på utomhuspedagogik men har ingen given frågeställning än.

Vad jag mer har gjort en dag som denna är att fantisera om dagar som kommer längre fram i vår. Dessa dagar har ett rosa skimmer kring sig med sol, japanska körsbärsträd, uteserveringar, lätta vårkläder och upprymdhet. Faktiskt så är hela maj-månad ett rosa skimmer. Denna månad innehåller de bitarna jag nämnde ovan men också förväntningar och förhoppningar om vad som komma skall. Avslut, andningshål och sommar. En fråga dyker upp i huvudet; är maj den bästa månaden på året?



Den obligatoriska vårbilden med sitt rosa skimmer!

Easter och diamanter

Påsken har gått ut på att äta, äta och äta, typ. Det var middag och födelsedagsfirande hos mina päron i fredags, första grillningen hos Mats och Bea i lördags och påskmat hos Oscars päron igår. Efter all mat och allt godis rullar man i vanlig ordning fram, känns det som.

Idag har jag gjort ett sjukt bra köp. Marina & the diamonds "The family jewels". Hon låter som en blandning mellan Laleh och Gwen Stefani. 

   

Glad påsk!


En lång fredag

Idag skall vi på middag hemma hos mami och papi. Mamma fyller år imorgon och Caroline fyllde år igår, så det blir två sorters firande: påsk och födelsedag! Senare ikväll ser det ut att bli lite bio. Flickan från ovan. Har hört både bra och dåligt om den, får se vad som stämmer.
Rättelse: Det är INTE fenomenologi, läran om fenomen och väsen i filosofi, som vi läser om i skolan just nu. Utan det är fenomenografi, en kvalitativ forskningsmetod som beskriver variationer, som vi grottar ner oss i. Kände att jag var tvungen att klargöra det så att inga missförstånd uppstår. Klart, slut.