Ett litet vykort. Här på Skiathos är livet...

Ett litet vykort. Här på Skiathos är livet gött! Är kär i den här vackra ön. Härliga stränder & mysiga restauranger/barer finns i överflöd! Puss&kram /Greken


Dubbel bogey

Hade en rolig kväll hos Jigrots igår! Tillställningarna i det där huset brukar bli lyckade. Är lite halvbakis idag. Borde börja packa resväskan men jag orkar inte riktigt än... 

Sitter och tittar på Scandinavian masters. Min greenkeeper är mest intresserad av banans uppbyggnad och skick. Men det är ganska kul att titta faktiskt. Golfarna är så grymt duktiga. Helt sjukt att de spelar som de gör. Vi spelade själva golf igår. Det gick som vanligt inte speciellt lysande. Men vad kan jag begära? Det var andra gången jag höll i en golfklubba i år. Halva tjocka släkten spelade i alla fall. Mami, papi, moster, hennes man, mormor, morfar och morbror. Oscar vann, jag kom sist. Haha.

Nu blir det bloggpaus på en vecka. Vi hörs igen när jag är tillbaka från Greklandet och Mamma Mia ön!

   


Åker båt på Lygnern!

dsc00612 (MMS)

Åker båt på Lygnern!


Beställning

Kunde inte låta bli.


Låsa sig ute och Leo

Sen sist vi hördes har jag och Oscar lyckats låsa oss ute ur lägenheten. Det är andra gången det händer. Kan hälsa hyresvärden att det är så det går när man väljer att ha "hotelldörrlås" för sina hyresgäster.

I alla fall: Jag och Osc skulle på bio. Jag tror att han har nycklar. Han tror att jag har nycklar. Han frågar mig om dem samtidigt som jag smäller igen dörren. BAM!! Faaaaaaaaaaan. Det blev ingen bio. Ringde runt alla nummer vi hade till hyresvärden. INGEN svarar. Om det inte vore för att de bytt lås hos oss i veckan så hade vi kommit in eftersom mami och papi har gamla extranyckeln, men nej nej. Vi hade maxad otur. Istället för bio blev det en övernattning i Myra och hyra av filmen Shutter island. SJUKT bra btw! Leonardo DiCaprio är faktiskt en otroligt bra skådesspelare. Det visade han i och för sig redan i Gilbert Grape. Sen blev han en babe i Romeo&Julia/Titanic/osv, och en babe tror man förlitar sig mest på utseendet, men icke då. Nu har han i och för sig inget utseende att hänga i granen kvar, men i alla fall, han är BRA!

Dagen efter (igår) fick vi i alla fall tag på Roger (den nya fastighetsskötaren) så nu sitter jag på plats i lägenheten igen. Skönt.

Död åt hotelldörrar i lägenhet.       

Änglagård

En film som jag tittat på många, många gånger när jag var yngre är Änglagård. Jag har växt upp med Änglagård. Jag tror jag älskar Änglagård och alla karaktärerna. Visst har jag lite svårt för Helena Bergström men hon är ju ändå Fanny Bengtsson. Och resten av alla människorna är ju bara helt ljuvliga. Änglagård är nostalgi på hög nivå för mig. Måste ha filmen på dvd - NU!

Anledningen till att jag kom att tänka på Änglagård är för att jag läste i tidningen igår att det nu skall komma en trea. Jag hoppas - HOPPAS verkligen - att Colin Nutley gör något bra av det så att det inte blir en pinsam, patetisk pannkaka. Man får inte förstöra Änglagård, så enkelt är det. 

Bara låten ger mig gåshudsnostalgi:

  

Jag har nu tre stycken nörderigrejer på listan över saker jag nördar om:

- Melodifestivalen
- Borta med vinden
- Änglagård

Haha, fantastiskt.

Mer Änglagård! Skratta och le.


Nittonde juli

Tankar i början av dagen:

- Hur gott är inte kylskåpskall Noblesse choklad?! Svar: 10 av 10.

- Varför lade Alex Schulman ner pappabloggen precis när jag börjat följa den på allvar?

- What to do today?

Lingon, lådvin och långkalsonger

Hade en mycket mysig/trevlig/rolig fredagskväll med Osc, Elin och Peter. Vi golfade, grillade på Hanhalsholme och spelade spel om vem som var mest svenne av oss. Jag blev dessvärre tilldelad svennetiteln. Låg bra till i början men sedan gick det utför. Det var bland annat dödsannonserna, vägandet av resväskan och frågan om jag äger ett foto som jag tagit från flygplansfönstret, som satte dit mig... Sjukt roligt spel var det i alla fall som Elin hade köpt, Lingon lådvin och långkalsonger heter det. Tror jag också kommer skaffa mig ett sådant.

Lingon_ladvin_ och_langkalsonger

Annars har jag bara jobbat hela helgen. Kan behöva lite pengar nu. Är fattiglapp.    

Fan vad det tar sig!

dsc00600 (MMS)

Fan vad det tar sig!


Prickigkorv

Hur söt är inte den här då?! Vill ha. H&M kan sina prickar och rosetter.


Wiiiiii!

Igår hade jag världens otursdag. Bilar är helt klart inte min grej, det räcker att uttrycka det så. Kvällen slutade dock bättre än dagen. Var med Emely och Jenny i Göteborg, drack vin i Vasa och dansade på Colors som hade tema lila. Det finns ytterst lite lila att välja på i min garderob, däremot fann jag ett nagelack i badrumsskåpet i den rätta färgen. Snyggt blev det också!

Har världens träningsvärk i armarna och axlarna, men det är inte pga gårdagens dans. Anledningen heter Wii Sports resort. Jag skojar inte! I en av sportgrenarna kan man paddla, vilket jag gjorde och tog i som bara den, svetten rann nästan. Här behöver man inget träningskort! 

Imorn åker systeryster och Staffan till Vietnam. Jag är liiite avundsjuk. Fast om mindre än två veckor drar ju jag och Osc till Skiathos, det är inte helt fel heller.   


Colors med lila naglar!

Colors med lila naglar!


We used to wait

Jag har inte riktigt tjatat färdigt om Arcade fire än. På P3 har de börjat spela singeln som Arcade körde som ett extranummer på Dalhalla. Så äckligt bra. Jag hade aldrig hört den innan (det hade nog nästan ingen i publiken eftersom nya albumet inte är släppt än), men alla var med på noterna och tycktes älska låten lika mycket. Jublet efteråt och responsen under låten var grym. 



Allt och inget

Det är inget nytt att bloggen går på lågvarv på sommaren. De senaste dagarna har í alla fall bestått av sköna bad, jobb, fotbollskvällar, fest, häng på en fin balkong i Linné samt massa Wii-spelande. Sommaren är här med sin värme och salta bad men har valt att göra ett break idag med regn och prat om åska. 

Det var väl det. Typ. 

Måste dedikera ett blogg-grattis till fina
Amelie också som fick en liten flicka igår! :D   

A cup of coffe

Jobbet blev inställt idag på grund av regnet. Inte så många som vill spela golf när himlen häller ner vatten. Så istället för att jobba har jag tillbringat dagen med familjen. Mami och papi har precis gått på semester och Caroline skulle dit på kaffe så jag gjorde detsamma. Blev mat på det också så nu slipper jag laga något idag, fint.

Har tänkt på det här med kaffe förresten. Det är gott och jag har druckit det i flera år MEN än har jag inte skapat något beroende av det. Hur kommer det sig? De flesta jag känner får huvudvärk om de inte får sin morgonkopp, men det är inget som jag nånsin känt av. Jag kan dricka det på rutin och utan men behovet av kaffet uteblir hur jag än gör. Gött ändå. Slutsatsen bör vara den att jag inte är någon beroende människa. Fast hur förklarar jag då mina cravings efter godis och popcorn? Sug på den.  


Dalhalla - Arcade fire - och annat

Alltså Arcade fire var så sjukt bra. Vilket liveband! Vilken musik! Vilka låtar! Konserten går helt klart in på min topp 3 lista över det bästa jag sett. Och platsen de spelade på då, Dalhalla. En mäktig upplevelse. Tänk er det själva; placera en scen i botten på ett stenbrott med flytande vatten omkring, berg som väggar och öppen himmel som tak. Fint.

Vikarbyn som vi bodde i var ett idylliskt litet samhälle som sluttade ner mot sjön Siljan. Husen var rödmålade med vita knutar och bed and breakfastet vi bodde på var hur mysigt som helst.

På hemvägen valde jag och Oscar att göra lite avstickare och stanna ytterligare en natt nånstans. Åkte en sväng till Leksand, gick strandpromenaden och kikade runt. Sedan bar det av till Kristinehamn där vi tog in på ett hotell. Kristinehamn finns det däremot nästan inget positivt att säga om. Håll er undan, eller nåt. Åt på en restaurang vid nån å i alla fall, det var det bästa där. Fanns typ bara två restauranger att välja på dessutom. Kommunen skröt om sin jävla Picassoskulptur som de hade i skärgården (som inte var nåt speciellt) också. Kände oss tvugna att åka och titta på den, det hade vi likaväl kunnat låta bli. 

På avresedagen kände vi för att göra ytterligare några stopp. Stannade nånstans på vägen och badade i Vänern. Härligt. Svängde även av mot Sjötorp och Göta kanal för att lulla runt där och titta på slussarna. Otroligt fint och mysigt var det där med. Hela resan vi gjorde kändes som en idyll, bortsett från Kristinehamn. Satte oss i alla fall och åt räkor vid kanalen och såg båtarna slussas in.

   

Är helglad och nöjd över vår lilla tripp. Kändes som att vi var borta så himla mycket mer än bara två nätter, det är så det ska vara.         

Helt fantastiskt mäktigt!

dsc00592 (MMS)

Helt fantastiskt mäktigt!


Så fantastiskt bra!

dsc00594 (MMS)

Så fantastiskt bra!