Forever young

Ja just det! Jakob Hellman och Alphaville återuppstår i slutet av sommaren på någon slags gemensam 80-tals turné kallad Forever young. Jag och Oscar kommer garanterat köpa biljett. Man vill ju inte missa Hellman, han kanske bara kommer och försvinner igen precis som man hörde att han gjorde under sin storhetstid.

Har redan lagt upp det klipp som finns med Hellman (från youtube) i bloggen, så det får bli lite Alphaville istället. Men inte Forever young, för den har alla garanterat hört.
  


Musikvideo när det är som bäst. Eller?
DÅ var det säkert hur high-tech som helst, nu ser vi det som ett skämt.

Vetenskapsteori

Är helt slut efter dessa dagar med vetenskapsteorier. Positivism hit och hermeneutik dit. Kvalitativ och kvantitativ. Imorgon går vi på fenomenologi. Här har vi inget påsklov!  

Fashion studio

Jag gör som Lisa! Stylar stilen på H&M.

Ungefär såhär kommer jag se ut när jag får hem denna blusen på posten:


Denna look kommer jag ha när jag köpt den otroligt söta rosett-tröjan:



Tredje varianten. Allt jag behöver är halsbandet! (Fast jag har ett liknande).



Underbart roligt tidsfördriv. Det satt fint efter föreläsning om vetenskapliga teorier.


Åk på spa

Tillbaka från en grym spavistelse på Stengungsbadens yacht club. Har haft det riktigt härligt och mysigt.

Spaavdelningen hade en stor bassäng och massa olika pooler som t ex jacuzzi och varma källor, plus ett bastulandskap och gratis fruktbuffé. Hade kunnat hoppa runt mellan poolerna i en oändlighet, men fingrarna skrumpnar ju ihop av allt vatten.

På kvällen fick vi tvårätters middag i restaurangen. Till förrätt var det någon skaldjurskompott och till huvudrätt blev det kalvkött med tillbehör. Var riktigt gott. Efter middagen satte vi oss och drack i baren. Då entrade Svänzons scenen. (Vad är grejen med efternamn, z:n och fulstavningar i dansbandnamn?!). Mjäkiga Jens som var med i Idol, och kom trea (?), för några år sedan var tydligen sångare i bandet. Det var ren underhållning att skåda folket som svängde sina lurviga till musiken. Det var speciellt en man som förgyllde hela kvällen med sin dans. Han svängde loss som en discodansande Mr Bean med lassoarmar och gjorde förtjusta utrop hela tiden och glömde bort tjejerna han dansade med. Murder on the dancefloor.

Kvällen var hur som helst riktigt svennig och rolig, och allt som allt kände man sig väldigt ompysslad och avslappnad under hela dagen. Alla borde åka på spa!    

Mars, april har knopp i håret

Vilket underbart väder! Sol och värme. Äntligen. Snälla, stanna!
Dagen till ära har jag köpt påskliljor och satt i krukorna på altanen. Det är vår.

Över till något annat:
Kvällen igår var kul. Först blev det öl på Kings head med trevligt sällskap (Björn är nere från Umeå) och sedan bar det vidare till Sticky för att lyssna på Jocke & co. Ni ser mitt oerhört detaljerade bildbevis i inlägget nedanför. Allt som allt blev jag lite full och mådde inte alls speciellt bra i morse. Men jag klagar inte!

Black suit order'

60983ada90540e01e77e81b17a5ca33f.png

Black suit order!


Kort sagt

1. Ikväll spelar Jockes band Black suit order på Sticky. Vi skall dit!
2. Snart tar jag tåget till Varberg för lite planering med Josefin om vårat kommande arbete. 
3. Efter det blir det mentorsträff. Inte kul. Alla bara sitter och tittar på varandra i 1, 30 h. Ganska meningslöst faktiskt.

Mmmmm...

Marabou med havssalt?

Choklad är gott.
Salt är gott.
I kombination?
Jag vet inte.

Någon som vågat smaka?

Tasselfetish

Efter dagens examination och mentorsträffen som är på onsdag börjar uppladdningen inför nästa vecka då kursstarten för AUP är. Får försöka göra mig redo. Hur det skall gå till är och blir dock ett mysterium. 

Annars är denna måndag ganska händelselös. Får pimpa upp dagen med "Ballerina kladdkaka" och Svenska hollywoodfruar. Man kan inte annat än älska Maria Montazami och hennes tassels.  



När jag var liten gillade jag att gå runt i tygbutiker och leka med just sådana där tasseltoffsar. De var så lena att dra över handflatan och dutta med. Konstig fetish kanske. Fast vilken fetish är inte konstig?  

KENT

Ikväll spelar Kent på Lisebergshallen. Oscar kommer vara där. Jag har sett dem live en gång tidigare men kände inte någon större dragning till att gå denna gång. Tycker inte att Kent under de senaste åren varit speciellt bra nämligen. Men under Kents tidiga år - då snackar vi! Allt lyssnande har jag att tacka min kära syster för. Hon hade alla skivorna vad jag minns, så man kan säga att jag är uppväxt på Kent. Och nu är jag tillsammans med en ännu större Kent-nörd. Jag är helt enkelt fast med Jocke Berg och bandet.

Det här är en av de Kent låtar jag tycker bäst om.
Spela HÖGT!


Spa och twittrande

På fredag om en vecka drar jag och Osc iväg på spa. Lyx! Vet inte riktigt om jag vågar visa mitt kritvita skinn i bikini, men what to do. Förhoppningsvis går alla runt där och bländar ikapp varandra. Det blir ett intressant besök i alla fall. Har aldrig varit på spa förut. Lufsar alla runt i badrockar och tofflor?   

Förresten! Om ni tittar till höger på bloggen ser ni kanske att det dykt upp något nytt? Numera kan ni nämligen följa mitt twittrande direkt här på bloggen. Dagens teknik ni vet. Jag känner mig så high-tech.


Blommor och grejer

Nya H&M-katalogen har kommit. Nedanför ser ni vad jag vill lägga i kundvagnen. Några av plaggen, som bara skriker sommar, är från The garden collection. Visit hm.com



Idag blir det lite plugg, fika och träning på det. Bra kombination.

Bockar av

Fejar och donar. Organiserar och planerar. Effektiv och produktiv.

Sådan är jag idag!

Spyr på vår "nya kurs i kursen", även kallad AUP (Att utforska pedagogisk verksamhet), som börjar v.13. Kommer inte göra något annat än att skriva och läsa, skriva och läsa, skriva och läsa. Ögonen kommer ploppa ur sina hålor och informationen i hjänan kommer snurra runt, runt. Den bilden får jag i alla fall när jag läser kurshandboken. Förhoppninsgvis överlever vi det här också som vi gjort med allt annat under dessa 3 år. Tänk bara alla miljoners SST:n från förra året, tentan från helvetet första terminen och för att inte tala om pandeldebatten. Vi frågade oss hur vi skulla fixa det, men nu sitter vi ju här. Mindre än ett år kvar i skolan. OMG!    

Walk-in-closet

Rensade min garderob igår. Det var ett halvt helvete. Tänk er kläder i överflöd, fina plagg som inte används men som man inte har hjärta att göra mig av med och för lite plats samt översikt av det man har. Fick i alla fall slutligen till det och känner nu sann tillfredställelse över vad jag åstadkommit. Har använt mig av små metoder för att lättare se vad som finns, t ex ligger det mesta nu i färgskala, det finns en hög med baströjor och en annan med roligare toppar osv. Det är så nära jag kan komma en walk in closet i min lägenhet. Frågan är dock hur länge detta mästerverk håller sig, snart är det väl samma oöverskåldiga röra igen.

På't

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att Anna vann Melodifestivalen
Vad gjorde du kl 08 i morse? Slog upp ögonen efter en dålig natts sömn
Vad gjorde du för 15 min sedan? Surfade på nätet
Det sista du sa högt? Åh, det är sommar och dom är bruna!
Det senaste någon sa till dig: Det kan jag tyvärr inte göra något åt
Vad har du druckit idag? Mjölk och kaffe
Vad var det senaste du åt? Grillchips och päron
Vad var det senaste du köpte? Thaimat
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit
Vad är det för väder hos dig nu? Mörkt, snö och kallt
Godaste glassmaken? Lakrits och polka i kombination
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Typ
Sover du tungt? Nej
Drömmer du mardrömmar? Det händer 
Trivs du med ditt jobb? Med plugg, ja
Favoritklädsel? Jeans som sitter som en smäck
Favoritlåt just nu? Charlotte Gainsbourg - Heaven can wait
Vad ser du om du tittar till höger? Ett bord och fönster
Vad gör dig glad just nu? Att jag är ledig imorgon
Vad ska du göra härnäst? Glo på TV kanske?
Höger el vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Gott och avslappnat 
Favoritgodis? Allt som är salt och går att suga på
Kläder just nu? Rutiga pyjamasbyxor och svart tröja
Sommarplaner? Magaluf, Skiathos, jobb och kul
Hur många kuddar sover du med? 1
Morgon eller nattmänniska? Både och
Vad är viktigast för dig? Mina nära och kära
Är du kittlig? Inte speciellt 
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Fiskarna
Äckligaste insekten? Tvestjärtar
Stökigt el välstädat? Välstädat
Vad längtar du mest efter just nu? Sol, värme och snöfria gator

Schrimp

Praktiken är slut. Sad but true. Kommer kanske dock tillbaka som vikarie. Fick en stor och fin tulpanbukett innan jag gick. De är för söta.  

Ikväll blir det räkor. Har varit sugen på det sen förra helgen när jag gick förbi fiskbilen och kände lukten (eeh?). Räkor för mig är precis som när jag äter grillat kött. Hur mätt och full i magen jag än är så får jag ändå ner mer och mer. Det finns inget stopp. En bra metod om jag skulle vilja utvidga magsäcken kanske.

Skiathos

Nu är resa nummer 2 bokad! Det svider lite på sparkontot, men vad skall man göra med pengarna om de bara växer på hög?


Don't let me be Misunderstood

Att bli missförstådd är nåt av det värsta jag vet. Speciellt när missförståndet inte går att rätta till. Vad skall man göra då? Finns inte så mycket annat än att acceptera läget, rycka på axlarna och gå vidare. Jag vet ju den egentliga meningen och det är hur som helst det viktigaste.

Snart kommer Lina på kaffe, idag fyller Jenny år, imorgon är sista dagen på praktiken och på lördag skall Elin firas i efterskott! Vad som händer däremellan återstår att se. 

Något jag hoppas på är att känningarna jag har i halsen INTE bryter ut. Orkar och vill inte bli förkyld/sjuk.    


Vad var det jag sa?!

7bb2e99b4726ce8f2ff85e715a078277.png

Vad var det jag sa?!


Majoriteten avgör

På musiken idag gjordes en omröstning om vem/vilka barnen vill skall vinna melodifestivalen. Om de får bestämma så står det mellan Erik Saade (Manboy) och Timoteij (Kom). Sedan var rösterna lite spridda men Ola och Pernilla fick en del. Jag tror faktiskt att barnens önskan slår in. Det kanske helt enkelt är de som är "hela svenska folket" som vi brukar kalla personerna som röstar i dessa sammanhang? Själv håller jag på Bergendahl, tror jag. Hon och Jöback fick dock inga röster alls. Resultatet på lördag blir hur som helst intressant!   

The sun is shining

Hade en väldigt bra födelsedag!
Familjen var här och åt tårta, solen sken och kvällen bjöd på restaurangbesök och Alice i underlandet. Lovely.

Det var förresten ett väldigt smart drag av mig att skriva ett inlägg om skor som jag ville ha. Nu är jag nämligen ägare av två par av de skor som jag lagt upp på bild i bloggen. Skor kan man ALDRIG NÅNSIN få för mycket av. Älskar att matcha in dem till det jag har på mig.  

Imorgon är det måndag igen. Denna helgen gick om möjligt ännu snabbare än den förra veckan.
Det stör mig.    

23 jordsnurr

7abff8369d40b9f9f63abc73954221ee.png

23 jordsnurr idag!


Skattjakt

0bc879d70a23763b620864e11b9805c4.png

Skattjakt


Tell no one about tonight

Dagens humör: Glad!

Dagens borde: Sova middag, haha

Dagens frisyr: Uppsatt med rufs på huvudet

Dagens smink: Mascara, kajal, solpuder

Dagens klädsel: Jeans, svart-vit randig tunn kofta, svart (ihopsydd) halsduk 

Dagens planer: Afro power dance, förbereda VFU-uppgiften och hämta ut paket från H&M

Dagens materiella vill ha: Vårkläder av alla dess slag!

Dagens fundering: Vad jag skall äta för något till middag

Dagens beroende: Choklad/kladdkaksrester

Dagens tråkigaste: Att jag är så trött och att det är lite för kallt

Dagens längtan: Till helgen

Dagens superlängtan: Till våren och alla planer som väntar

Dagens tidning: GP

Dagens låt: Favorit i repris med Le Sport. Se nedan (eller blunda för videon är inte bra), lyssna och känn våren!!


Vår?

Är helt slut efter en lång dag i förskoleklassen och på fritids. Vilken tur att jag då har världens bästa kille som hade lagat supergod kycklinggryta som stod på bordet när jag kom hem. Det var precis vad jag behövde.

Över till inläggets huvudsakliga ämne:

När jag blundar och låter solen smeka kinderna känner jag vår, VÅR, VÅÅÅÅÅR!!!
Granen som legat begravd av hundra lager snö på vår altan sen i julas har töat fram. Det säger ett och annat om  hur djävulskt länge snön har haft oss i sitt grepp. Jag blir typ chockad när jag ser bar mark. Varje gång tänker jag; är det sant? Bar mark? Existerar det? Tydligen så gör det, det.

Nu fattas bara utrotning av snöhögarna, plusgrader, fågelkvitter, en sopmaskin som rensar gruset från gatorna och lite krokusar. Sedan snackar vi!

Tidningsprenumeration

Sugen på en gratis prenumeration på en tidning värd mellan 120-450 kr?

Allt man behöver göra är att gå in på
Tidningskungen skrolla ner på sidan för att där läsa hur man skall gå tillväga. Tidningskungen är i övrigt en väldigt bra sida för att hitta olika tidningsprenumerationer. Jag har använt mig av denna sida flera gånger tidigare. Både i eget syfte och med anledning att ge bort en prenumeration i present.

Det här är en chans man bara inte får missa! Ta den.  
www.tidningskungen.se


Mowgli's road

Nu spammar jag, men jag måste bara få med det här också.

Denna människa kommer till Way out west i år och det här är så bra!


Lärdom

Två av dagens lärdomar:

1. EMD:s och Måns Zelmerlöfs fan-skara består av 5, 6 och 7 åringar
2. Familjen Annorlunda är barnens favoritprogram på TV

Förklaring:
1). På musiken spelade läraren introt på låtar med både EMD och Måns. 40 barn ställde sig entusiastiskt upp samtidigt och skrek vilka det var på första tonen. De sa dessutom i kör att "EMD/Måns är så braaaa!!"
2). Nästan alla barnen ser på Familjen Annorlunda på TV. När jag frågade varför de tyckte det var så bra fick jag som svar att det var så roligt när en av tjejerna i en av familjerna sa "frigdebod" istället för "friggebod".       

Barn och blommor

Nu är första dagen på praktiken avklarad. 9 kvarstår. Det var kul att vara tillbaka i förskoleklassen! De barn som jag hade förra hösten gick i ettan nu och nästan alla av dem kom ihåg mig. En pojke frågade om jag använt "presenterna" (2 pennor) som jag fick min sista praktikdag där hösten 2008. Vilket minne :P

Jag har skickat efter de här legginsen från H&M. Såg dem i ett annonsblad och kunde inte motstå tanken att ha blommiga ben till våren/sommaren (precis som på bilden). Sanna hade ett par liknande på våran 90-tals fest förra året... Så 90's, here I come.