LäsaLäsaLäsa.

Vem vill plugga när man har jullov?
Varför kan man aldrig bara få andas ut?
Kommer mitt liv vara präglat av stress i tre år framöver?

Ikväll ska vi gå och se på Arn - tempelriddaren. Haha... Men man måste ju faktiskt, nästan.

Jag fick min önskade kaffekokare i julklapp!
Så snälla Hasse, kom igen nu.

After school

Äntligen är skolan över och jag får finally lite "ledighet" (trots att det är massor att göra under lovet). Ska dessutom vara tillbaka i skolan redan den tredje januari, kul. Eller inte. Har man änns hunnit hämta sig från nyår då?
 
Igår hade vi examination på en egen lek. Min grupp hade kommit på en lek kallad "Lek & lär med Trollet Trygve".Fick bra respons, så det klarade vi nog.
Efter det blev det en fika på Ströget med Josefin, Christina och Laura. Sedan åkte de två sistnämnda hem och Josefin påbörjade en guidning för mig runt halva (eller hela?) Varberg.
Vi åkte hem till hennes pojkvän och hämtade vin, åkte hem till Josefin själv och fikade + gluttade på Våra bästa år, sen åkte vi tillbaka till skolan för att se om våran grupptenta kommit tillbaka (icke), sen åkte vi hem till hennes syster och hennes barn som precis fått små, söta hamstrar (jag vill också ha!). Efter det hämtade vi Malin som varit hos frisören. Sen parkerade vi bilen och gick till Amelie där vi drack vin och slutligen entrade vi Beer n' bar där resten av några studiegruppsmedlemmar befann sig. Skojsigt värre.

  
Oskar, jag ,Sabina, Linda & Malin.
 
Käckbert, Flinet, Malin & Josefin.

Nu ska jag snart åka in till Kungsbacka och fika med några gamla Sp3A:are.
Måste också till systemet + köpa sista julklappen.
Ikväll blir det barrunda och imorgon och övermorgon jobb. Sedan är det julafton. Herregud.  


ps. Trots reparation skrapar fortfarande mina bromsar! Jävla bil.  

Tillfällig gäst.

Jonas Gardell va fantastiskt bra i fredags. Över mina förväntningar (!) 
Det var både hysteriskt roligt, känslosamt och fint.

Något mer? Nej.  

Typiiiiskt.

Här har jag suttit och pluggat på Karin Lundéns avhandling om omsorgssvikt och anknytning hela morgonen (bortsett från avbrotten av Våra bästa år, reprisen + dagens program), så får jag ett meddelande på Pingpong (skolans nätverk): 

"INFÖR SALSTENTAMEN I UTVECKLINGSSPYKOLOGI
Karin Lundéns avhandling kommer troligen inte att finnas med som tentamenslitteratur för påståendetentan. Fokusera istället på den övriga litteraturen som ni har fått sedan tidigare, se kurshandboken."
 

Tack så hemskt mycket.
Jag kunde ägnat morgonen åt "Att bli sig själv" eller "Vygotkij och pedagogiken".

Nu ska jag i alla fall lägga upp min del av översättningen på Astingtons artikel till mina kära studiegruppsmedlemmar. Sen ska jag nog ta mig en lussebulle, made by Sof&Em. 

Bromskloss.

Jag är hungrig som ett svin! Måste äta efter att jag skrivit färdigt det här.

Idag har vi haft grupptenta. Satt från klockan 08:00 till 14:30. Var ganska slut efteråt, men vi knåpade nog i hop något bra tillslut.

Mina bromsklossar på bilen fungerar knappt! Vågar snart inte sätta mig i den. Motorbromsar så mycket som möjligt men i och med att alla människor i det här landet (världen) är så stressade och otåliga av sig så vill de inte låta mig göra det. Innan rondeller och korsningar lägger de sig i häcken på mig, bokstavligt talat. Hata. Vill de att jag ska flyga ut trafiken och orsaka en seriekrock? Imorn ska pappa ringa verkstan i alla fall. Bra det.

Imorn ska jag och Osc på Jonas Gardell. Wieho! Första gången jag får se honom live.  







... Om man behöver ett ord för något, till exempel "det gröna på marken" (=gräs), uppkommer det och om "gräs" blir accepterat och används i tal så består det ordet.  

Med tanke på grupptentan.