Memory lane

Har suttit och diskuterat projektarbetet med Josefin och Christina på Blå dörren idag. Efter det åkte jag raka vägen till 3 butiken på Kungsmässan. Upptäckte nämligen igår att min bindningstid snart går ut och då kan det ju vara kul att fixa sig en ny mobil när man förlänger abonnemanget tänkte jag. Sagt och gjort. Nu har jag en ny Sony Ericsson i mina händer. Gick dock inte att kopiera över mina kontakter, tack och lov finns eniro.se.
 
  

Fortsätter att köra på den vita mobil-stilen som ni ser.  Har verkligen fastnat för den. Ovanför har ni en av mina tuffa kellog's tallrikar också. Me like.

Annars har jag hållt på en del med spelninglistan till festen. Är uppe i 120 låtar - rent 90-tal. Värsta nostalgitrippen. Har ändrat mig angående utstyrseln också. Lämnar det tidiga 90-talet och hoppar fram några år och hamnar på typ 1995, tror jag. Lite knästrumpor, orange, svart kort klänning med axelband, tight sammetsband runt halsen och ja. Ni får se.    


Loppis

Är hemma från kommersen och 500:- rikare. Gick riktigt bra att sälja! Kul var det också. De flesta var på glatt humör, råkade bara på några sura prutare. Jag och Lina fyndade dessutom lite sjäva. Hittade ett par jättetuffa tallrikar med gammal reklam för Kellogs på. Låter lite skumt kanske, får nog lägga in en bild i veckan för att visa.

Ikväll blir det fotboll, Sverige - Portugal, hos Daniel. Jag är måttligt road (som den sportfantast jag är). Men sällskapet lockar ju, så det får gå :) 

Dr feelgood

Vaknade upp till snö och slask idag. Inte roligt. Köpte ju påskliljor till krukan på altanen igår. Undra hur de små gulingarna mår nu. Pluggar hemtenta idag. Går aningen trögt. Har som sagt ingen motivation och lust för tillfället.
 
Imorgon ska ju vi sälja prylar på kommersen! Har börjat förbereda mig med lägsta-pris inne i huvudet, de prutar ju som idioter. Men alla bäckar små, har med mig hur mycket skit som helst. Det värsta är om priset för bordet blir mer än det man får sålt för bara, då har man stått där i onödan. Haha.  

 

Det här var en av de bästa låtarna jag visste när jag var liten. (Det har jag min syster att tacka för ;P) Lätt att den kommer spelas på festen! Cool James & Black Teacher. Ja jag vet, det är ett himla tjat på mig nu.

Våfflan

Idag invigde jag och Oscar vårat våffeljärn. Våfflorna smakade smaskens. Har även hunnit avverka ett seminarium, 3 stycken studiegruppsmöten + köpt grejer till 90's outfiten.

 

Imorgon blir det plugg till hemtentan och ett besök på pappas jobb. Har lite grejer att skriva ut, men mina patroner hemma är slut, då får man utnyttja de möjligheter man har - papi.

90's

Sitter och googlar kläder som inspiration till 90-tals festen. Är inne på lite Kelly och Donna stil á la Beverly hills 90210 - tidigt 90-tal. Eller ska man köra på FuckingÅmål-Elin? Adidasbyxor och Championtröja? Savannbyxor? Grunge med trasiga jeans och flanellskjorta/kofta? Eller varför inte lite Spice girls?





Måste säga att jag ser en del likheter med dagens mode. Svart spets (Kelly nedre bilden), blommiga och svarta tighta bodys (eller body och body, men nästan. På Donna båda bilderna) finns ju liknande grejer på Gina tricot. Jeansjacka, tights, väst, trasiga jeans, leopardmönstrat. Tror jag har fått en bild över hur jag vill se ut i alla fall!
Någon som vet om man kan få tag på USA-sockor nånstans?!

Tröttis

Igår bakade jag muffins. Glömde dock hälla i mjölken så de blev alldeles torra, fast ganska goda ändå!

Annars har jag en stark lust att rensa huvudet. Har haft två föreläsningar om svenska som andraspråk idag + information om hemtentan som skall in nästa vecka + att vi börjat snacka projektarbete. Vad det ska handla om, vilka vi ska jobba med, hur vi ska gå tillväga osv. Snälla, snälla, snälla - jag orkar inte. Skoltröttheten tar över mig.

Nu kommer Oscar med köttbullar!

Vardagsmys

Oscar jobbade bara halva dagen idag så vi tog bilen till Varberg. Visade min fina skola, åt pasta med kyckling, grädde, pesto och soltorkade tomater på Blå dörren och gick en sväng i affärer. Lite vardagsmys. Köpte med oss räkor hem. Tänkte kalasa på dem framför Seven pounds.

Har börjat skriva på mitt CV, är kanske ute i sista minuten men jag måste ju ha ett sommarjobb! Hade visserligen tänkt anmäla mig till vikariepoolen för förskolan, men de har väl stängt i juli?! Så jag måste ju ge mig själv en chans att ha något att falla på, om det inte skulle gå vägen. Har ju varit så bortskämd med Majgården under 3 år...    

En tät näsa

Praktiken är över för tillfället. På schemat idag har det varit plugg, IKEA och senare blir det catchin' up över en fika med Emely.

Angående plugget har jag helt tappat lusten. Har seminarium nästa vecka och som vanligt är allt kring uppgiften luddigare än luddigast, så jag bara känner blaha och noll motivation. Ska ha observerat  en konfliktsituation under praktiken som har med någon kulturell aspekt att göra. Någon sådan fanns inte där jag var. Helyllesvenskt är ordet. Får hitta på något helt enkelt.

På IKEA köpte jag jalucier för 39:- styck, bytte ut dem mot veporna på övervåningen. Har dessutom bytt stolar i köket, hade dock bara en så jag köpte stol nr. 2 också. Blev lite småplock med, såklart. Men allt som allt  blev det under tvåhundringen. Bra skit. Var dock nära att jag inte kom därifrån. Bilen ville inte starta, för första gången nånsin. Fick efter lite om och men igång den. Bilar med [schåk] (<- uttal, vet inte hur det stavas) är att lita på ;-)  

Sommarplaner

Nu är Hultsfred bokat! Och jag som sa "aldrig mer" efter förra gången. Men vad finns det att göra? Killers, Kings of leon och Franz ferdinand. Det går liksom inte att motstå. Ser ut att bli en biljett till Way out west också. Numera är ju Antony & the Johnsons bokade, och dem har jag ju missat TVÅ gånger. Det får jag inte lov att göra en tredje gång, då kan det vara kört. Alltså verkar det som att det blir en festivalsommar för min del. Men jag vill ju sola och bada också! Vi får hålla tummarna för en sommar med toppenväder helt enkelt, för jag har inte råd att åka utomlands också. Funderar lite på en tripp till Gotland dock. Det mest exotiska Sverige har att erbjuda. 

Hade en kul lördagkväll hemma hos Jenny! När man är där finns det ingen hejd på dansandet. Åt massa ölkorv, har börjat falla för det. Såg opera-Malena vinna Mello. Har inte så mycket att säga om det. Kan funka, eller så gör den det inte. Vi får se.    

Kul med skor

Har köpt två par skor för 288:- Fynd!


 


Fast jag valde att ha svarta snören på den svarta skon istället för de vita, tyckte det var roligare. Borde rensa när alla vårskor åker fram. Har hur mycket skor som helst. Köper för det mesta billigt eftersom det är roligt att matcha skorna efter kläderna, men då blir det en del på skohyllan också. Vissa använder man flitigt och andra inte alls. Köpte ett par chockrosa ballerina i siden på H&Ms barnavdelning förra året, dem har jag nog bara använt en gång så de får följa med till kommersen den 28:e.

Jag och Osc sitter och lyssnar på Modest mouse och förvånas över hur bra de är och vad de växer för varje gång!



Fick tyvärr inte tagt på videon, men det är ju låten som är det intressanta.
Black cadillacs - en av många bra.

Rivaler om en kung

Idag trollade jag barnen till djur, det tyckte de var roligt.

Skönt med helg nu, känner att jag behöver det. Har huvudvärk (vilket är ovanligt när det gäller mig) och näsan är helt smockfull med snor. Har slutat hosta som en idiot i alla fall, alltid något. Blir en lugn kväll med cheddar popcorn, cola och kostymdramat The other Boleyn girl. Man får passa på när Oscar inte är hemma. Den handlar om intriger och maktspel bland kungligheter. Vet med säkerhet att jag inte kommer bli besviken.

Imorn blir det fest hos den numera 22 åriga Jenny och Melodifestivalfinal. Då ska jag må bättre!  


Håglös

Har fått ont i halsen igen. Så sjukt jobbigt. Känner mig hängig och seg, är inte alls på humör. Typiskt att dra på sig sånt här nu när man är ute på praktik. Men det går! Hade bara lust att klaga lite. På lördag däremot slår vi klackarna i taket!

Chicken power position

Har haft en riktigt bra helg! Mysigt restaurangbesök i fredags och lite Mojitodrinkar på det, kalas på dagen igår där min tårta gjorde succé samt en riktigt rolig inflyttningfest hos Lisa och Markus. Det slutade dock med två bulor på båda min smalben (inte småben). Allt var Fatboys fel. 

Klicka f�r att st�nga bilden
In chicken power position. Bild tagen av gullet Maria www.stilla.blogg.se

Idag har det varit en mysig segdag med thaimat och förberedelser inför praktikveckan.
Snart ---> Gossip girl. Jag <3 Chuck Bass.

Hipphipphurra!

Idag fyller jag 22. Hjälp. Jag börjar bli gammal. Blev firad på sängen i morse av Osc. Fick min efterlängtade morgonrock och lite annat. Annars har jag överösts av sms och en del telefonsamtal. Har satt igång med tårtan också som jag skall bjuda på imorn. Det blev den karibiska (som receptuppfinnaren valt att kalla den) ananastårtan. Botten blev lite skev, men skönhetsfel fixar garneringen lätt till. Ska ut och äta ikväll och imorn blir det kalas med familj på dagen och fest i Mölndal till kvällen.


Jag är kluven. Är sugen på festival i sommar men vet inte vilken som lockar mest.

1. Festival internacional de Benicassim
Plats: Spanien, strax utanför Valencia
Än så länge har de bokat Kings of leon, The killers, Franz ferdinand och Oasis.
Tre av dessa band är några jag bara måste se i mitt liv! Ett plus är ju klart att man är garanterad fint väder, men det kanske blir föööör fint? Jag vet ju vilken tälthatare jag är, och att sova i tält i hetta = mardröm. Skulle jag stå ut eller skulle hela upplevelsen bara bli förstörd? Ett himla bök att ta sig ner också, massa extrapengar. Fast det ligger ju vid havet, det blir som festival och charter i ett. Och det låter ju inte fel...

2. Hultsfred
Plats: Sverige, Småland
The killers och Franz ferdinand kommer! + lite smått och gott. Vad kan mer dyka upp?
Många man känner skall dit, men ändå känns det som en festival med småttingar. Synd att man inte är garanterad fint väder, dock är det bra att de flyttat fram festivalen till juli. Hade riktig tur 2005 då juni bjöd på strålande dagar med solsken. Vet inte hur jag, festival, lera, regn och tält hade funkat...

3. Way out west
Plats: Göteborg, Slottskogen
Arctic monkeys och Lilly Allen är bokade. Grymt!
Har velat se Arctic monkeys så länge, och Lilly Allen är ju inte alls fel. Plusset här är att jag slipper tälta och annat bök. Minus är att det är på hemmaplan, fast å andra sidan gör det, det hela smidigare.

Vet inte vad som skall avgöra. Nästa bandbokning kanske. Men jag är ju ändå ganska bekväm av mig. Vad är då mest värt?

En vanlig dag

Teatern gick prima skinka! Får alltid en liten kick efteråt när man gjort något sådant, man vill göra om det. Fick bra kritik också, då är det ännu roligare.

Nu sitter jag med mitt våta hår i turban och har pluggat färdigt för dagen. Har skrivit papret till seminariet imorn. Ska dock ta 3-tåget till Varberg, tyvärr. Mentorsträffen kallar. Har en känsla av att ingen kommer vara där idag heller. Men jag har ju numera rollen som "samordnare" eller vad man skall kalla det, så jag får väl ta och närvara. Orkar dessutom inte göra nån komplettering som man måste göra om man missar. Det går vår utbildning för Borås högskola ut på - KOMPLETTERING. Det är därför man aldrig kan vara sjuk eller liknande, för kompletteringen är 1000 gånger värre än själva huvuduppgiften.


Livet är konstigt ändå. Helt plötsligt inträffar något som man i sin vildaste fantasi inte hade kunnat föreställa sig. I ett vindsvep står allt på ända och ingenting blir längre som förr. Jag blir så ledsen när jag tänkter på vad en vän till mig går igenom just nu. Allt är så bräckligt. Inget är att ta för givet... Det borde man leva efter.  

Hospital beds

Melodifestival-review-4: Tänker inte skriva så mycket om festivalen i lördags. Den var tråk. Agnes har såå mycket mer potential än det hon uppvisade, inte mycket go alls i låten ju. Star pilots hade plagierat sig själva med singeln vi hört på radion en miljon gånger. Enligt mig var Sarah Dawn Finer bäst, hon kan verkligen sjunga, det tyckte internationella juryn också. Vi har faktiskt tyckt ganska lika, bortsett från valet av Amy Diamond.
 
Imorgon är det uppvisning av teatern. Ska bli kul och lite nervigt. Skönt när det är över i alla fall. Nästa vecka blir det praktik. Sen går det mot projektarbete, härliga våren och special pedagogik. Tjoho.

Jag, Osc och Lina har bokat bord på kommersen den 28:e. Ska försöka kränga lite prylar, har en uppsjö av skit. Nån som har lust att haka kanske? Förutom att rensa ut gör man ju också en god gärning för miljön och den hållbara utvecklingen. Inte illa. (Hjärntvätt).




Det här är min favoritlåt för tillfället! Hospital beds med Cold war kids.
Bör spelas högt!