Småätande vid tristess

Fick åka hem efter två timmar på jobbet idag. Det var ganska så folktomt. Mindre pengar, men bra för magen. När jag inte har något att göra blir det nämligen att jag bara sitter där och glor, lyssnar på radion, dricker kaffe och föräter mig på bondkakor, kexchoklad, chokladboll eller annat gott. Ni hör ju, livsfarligt. På Majgården hann man ju liksom aldrig riktigt med småätandet, plus att suget aldrig riktigt infann sig. 

Ikväll ryktas det om tacos hos Niccokicken i Mölndal och utgång efter det. Jobbar dock sista dagen innan en veckas semester imorn, så vi får se hur det blir med det sistnämnda.  Skall bli skönt med ledighet! Tänker ta dagen som den kommer och åka iväg på småtripper. Har inte råd med någon restresa som var tanken från början. Men jag sörjer inte alls faktiskt. Nästa helg blir det barbequeparteey och övernattning på Välen med fina människor, det ser jag fram emot!

Oscar ligger och snarkar. Det skaver i mina öron. Finns det något värre ljud än ZzzZZZZzZZZZZZZ??!

25 notes

Skrev "25 random notes" om mig själv på facebook för ett tag sedan. Tyckte det var ganska kul och bara för att jag inte har något annat att skriva nu, så klistrar jag in dessa anteckningar här.

1. Jag åt kaninpellets en gång när jag var liten och tyckte det var helt okej, kan fortfarande känna smaken.
2. Det finns inget i filmväg jag njuter lika mycket av som banala kostymdramer.
3. Jag tycker Colin Firth är en riktig heting som Mr Darcy i Stolthet och fördom.
4. Jag har synts som en orange prick i publiken i Sikta mot stjärnorna.
5. Jag står fast vid att kall mjölk är den klart godaste drycken som finns.
6. Jag får dåliga vibbar när jag befinner mig i en gymnastiksal då det finns få saker jag tycker är så tråkigt som sportiga aktiviteter, speciellt dem som spelas i lag.
7. Dock finns det två undantag; badminton och innebandy, då jag var strålande i dessa sporter med mina mått mätta.
8. När jag och mina kompisar lekte med barbies sade jag att jag inte kunde låta som en kille bara för att jag inte ville vara Ken-dockan. Det levde jag vidare på i några år.
9. Jag har ett extremt bra människo-minne och får ibland låtsas att det är sämre än vad det är för att inte verka vara stalker.
10. Jag måste se en konsert med Antony & the Johnsons någon gång i mitt liv då det lär vara helt fantastiskt.
11. Som små klädde jag och mina kompisar ut oss och föreställde rösten när vi skulle köpa salta s i kiosken, bara för att vi varit där flera gånger samma dag och tyckte det var pinsamt att dyka upp igen.
12. Jag tycker att Eurovision song contest är den roligaste tv-händelsen om året då det länge varit en tradition att följa i min familj. Vi har avsnitt inspelade från 1996.
13. Jag skrattar högt åt Helge Skogs kommentarer i Halv åtta hos mig.
14. Jag läser nöjesnyheterna på text-tv varje kväll.
15. På senaste tiden har jag ätit popcorn flera gånger i veckan.
16. Jag har en dröm om att få sända radio igen, då det var det roligaste ämnet i skolan på gymnasiet.
17. Jag har kört bil på en gångväg och nedför en grässlänt utan att notera vad jag faktiskt gjorde förrän stunden efter.
18. Jag älskar kombinationen svart & vit i olika former och mönster både på kläder och i inredning.
19. Jag har en tendens att förstora upp saker så det bara blir jobbigt för mig själv.
20. Mitt frikort är Jude Law.
21. Jag är väldigt mammig av mig och pratar med henne om det mesta.
22. Jag börjar bli en fena i att koka soppa på en spik.
23. Jag suger i mig skvaller av olika slag utan minsta ansträngning och egentligt intresse.
24. Jag förstår inte grejen med ost då det enligt mig är en extremt ointressant smakupplevelse.
25. Jag läser Blondinbellas blogg och förstår verkligen inte varför.



Är fortfarande proppmätt efter en kväll hos Oscars mormor igår med han, Lina och Jonas. Och Bitte då, såklart. Vi förtärde räkmacka, vin, kaffe, vaniljhjärtan, pistagelängd och skumbananer. Jag rullar!

Laughing with

Jag älskar Regina Spektors nya singel. Laughing with. Inte lika bra som Fidelity. Men den är fin.



Nu skall jag åka och jobba!

Eller?

Golf, eller inte golf?
Äta, eller inte äta?

Being human ikväll! Har följt det via svtplay. Del 4 av 6 visas 21:00 på ettan idag.
Handling: En vampyr, en varulv och ett spöke i nutid. Låter aningen okult. Men o så kul.



Varulven är bäst! Det är han som sitter och pratar i falsett. Föreställ er honom förvandlas till en arg varg. 

Hej höst


Fast riktigt så sa jag ju inte. Plus att jag fick klämma fram ett svar.

Skall hem till mormor och morfar en sväng. Morfar fyller nämligen år idag. Sedan bär det av till Elin och nya lägenheten.

Annars tycker jag att det känns som att hösten är här. Vad hände med sommaren? Är inte riktigt redo för kyla och regn, än. Augusti månad kommer dock gå undan! Är massor av saker planerade. Det gillar vi. Ser nästan lite fram emot skolstarten också. Träffa alla + att jag kommer ha specialisering med bild och musik hela terminen. Det gillar vi också! Fast som sagt, hösten kan få hålla ut lite, jag välkomnar den när det är dags.

Graphic

H&M-katalogen för hösten har kommit! Jag tycker inte att deras kläder är så jätteroliga för tillfället, men deras heminredning är helt underbar! Vill bara ha och ha. Ge mig!


Nu svider det i plånboken. Har köpt biljett till WOW. Fast endast för fredagen, lördagen lockade bara med Lily Allen. Istället kommer jag ägna den kvällen åt inflyttningsferre i Sandarna! 

Polkagrisar

Idag har jag och Oscar haft ledigt. Kände för att åka nånstans långt bort, så bilen tog oss till Gränna av alla ställen. Lunchade, gick runt i den pyttelilla, fast väldigt mysiga, staden och köpte polkagrisar. Såklart. Det var vi, pensionärerna, tyskarna och barnfamiljerna. En bra dag!


  

   


En sak är säker. Gränna lever på sina grisar. Fanns till och med "Polkagrisens förskola". Borde de som bor där inte tröttna? 

Hope there's someone

Jag blev stoppad av Kungsbacka tidningen förut. De ställde mig frågan om det finns någon sevärdhet som turister bara inte får missa i Kungsbacka. Haha. Mitt huvud stod verkligen helt still. Vad finns det att titta på här liksom? Tillslut kom jag på Tjolöholm. Fina miljöer och historiskt, löd mitt svar. Reportern sa att ingen annan hade sagt det. Finns det ens något annat? Typ Bräckan  "man kan se hav och sjö samtidigt". Äskhultsby hade funkat förresten. Men mer då? Lars Gatenhielms grav? ÅÅÅÅH SÅ SPÄNNANDE!!!!!!

Måste köpa Way out west biljett till fredagen innan de tar slut. Får inte missa det musikaliska underverket Antony & the Johnsons. D e t  g å r  b a r a  i n t e. Fast jag är typ bankrutt för tillfället, men det är bara att glömma! Ett måste är ett måste.  



När jag såg ett liknande klipp med den här låten på Musikbyrån för typ 3 år sedan visste jag först inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag valde det sistnämnda. Fantastiskt hur denna udda figur berör mig med sin röst och musik.

Hultan utan blå skjorta

Tro det eller ej med jag överlevde Hultsfred! Har haft en grym festival trots regn, sjukdom och tält. Har fått se helt fantastiska band och det är svårt att slå. Några av godingarna var: The Killers, Kings of leon, Franz Ferdinand, Gossip, Regina Spektor och The Dora steins. Öppningsakten med Osomatli är nog det bästa jag sett live nånsin. Hela publiken dansade och bandet gick ut i publiken och alla föjlde typ efter i ett sambatåg och ställde sig kring dem i en ring och fortsatte dansandet. Sjukt grymt! Sedan är ju alltid Timbuktu sjukt rolig att se live. Mando diao likaså, kan ju näst intill varenda låt  och har verkligen varit med dem från starten då de släppte Mr Moon. 

Men en sak är säker. OM jag någon gång skulle få för mig att åka på denna typ av festival igen, då får det fan bli husvagn. Eller så får festivalen innebära HÖGST två nätter i tält. Mer pallar jag liksom inte, har ändå utsatt mig för det 2 gånger nu. Fast det gick ändå förvånadsvärt bra. Trots att det en av dagarna regnat in i tältet så att det låg en halv sjö i det. Är kanske lite mer hardcore än vad jag själv tror? Eller inte.
 
 


Vi var ju roliga på vägen till Hultan. Hade rastat i Jönköping, körde ut på motorvägen och började leka lekar. Under färden noterade vi att vi åkte förbi Visingsö och Gränna och tänkte inte närmre på det förrän Jenny helt plötsligt utbrister "vi är ju påväg mot Stockholm!!" Haha. På grund av vår felkörning hamnade vi ute på småländska landsbygden, fick stifta bekantskap med Boxholm och förlängde vår bilresa med 2 timmar. För norrmännen från Oslo som vi träffade tog det 7 timmar att ta sig till Hultsfred, för oss tog det 6... Bra jobbat!    

Slutligen får jag tacka Sluteyes, Säckakärringen, Schvampbob och Öltältet för fint festivalsällskap!

XOXO // Christer Minimajsen Bergman

Simma lugnt

Jag och bloggen är i dvala.

På tisdag drar vi till Hultsfred. Peppen börjar komma!

Hejdååååååååååå.

En orange munk



I veckan såg jag tre stycken sådana här munkar komma gående längs gamla E6:an (tror jag) nuvarande Varbergsvägen. Väldigt skumt tyckte jag. Vad gör de här? Pilgrimsfärd? Knappast. Turistar? Nja. På flykt? Nej. Vad finns det mer för alternativ? För att besöka några svenska munkar kanske? Existerar det ens några sådana?! Jag är förvirrad. Det såg sjukt varmt ut i alla fall. De gick inte tillsammans heller utan med typ 1km mellanrum. Vad långtråkigt.  

Nu skall jag snart åka och jobba! Hade dock hellre åkt och badat.

Skitsnack

Herregud vad dåligt man bloggar när det är sommar. Ikväll har jag och Osc i alla fall varit hos Jenny och Sebastian i deras nya fina lägenhet. Trevligt värre! Och tidigare på dagen gjorde jag och Emely små Hultsfredförberedelser. Köpte varsin brassestol och plastvinglas. Allt man behöver. Typ. Eller inte. Vi ber till vädergudarna om att ovädret i Europa inte kommer hit nästa vecka!!!! Iiiiiiih.

Annars håller jag på att svettas ihop till en lite pöl. Mekanikerna vill skrota min bil. Imorn är det jobb. Jag har klippt och slingat håret. Smithska udden är värsta badparadiset. Min mage är brun. Jag har verkligen ingen lust till att skriva någonting.



Fast förresten, RIP Michael Jackson. Det är ju ändå värt att nämna.
Mina tankar är: Stackars människa. Varför hjälpte inte någon honom under alla år istället för att ta fram kniven och genomföra mängder av operationer? Vem som helst såg väl att han inte mådde bra, osv? Annars gör man ju faktiskt inte så mot sig själv. Han är (var) mannen utan barndom som beskrev sig som veteran redan som 10 åring. Vad är det? Vi snackar om Britney Spears, men vad har inte Michael egentligen gått igenom, eller snarare gått miste om? Känner att jag skriver alldeles osammanhängande, men jag är alldeles för varm för att tänka. (Testa att bo högst upp i ett trähus, med stora fönster åt både öst och väst, där solen STEKER in och det finns noll cirkulation. Där befinner jag mig)



En 13 årig Michael i The Jackson 5. Man känner inte direkt igen honom...