Obsessions

Marina & the diamonds kommer till Pustervik i november. Vem mer kommer att vara där?! JAG!!!!!!!!



Min hals känns tjock och näsan är snorig. Är det dags för immunförsvaret att klappa ihop?

Slug som räven

Okej. Jag bloggar dåligt. Förlåt.

Idag är planen söndagsbio med Mats och Bea. Vi ska se I rymden finns inga känslor. Får se hur mini-Skarsgård sköter sig! Fram tills dess att filmen börjar blir det att spela vår nya drog. Tiger Woods på Wii. Så sjukt roligt. Min swing är grym. Varför är den inte likadan i verkligheten?! Fast sällan att jag spelar med Tiger. No-no. Han får stå sitt kast. Jag kör med Sörenstam istället. 

På tal om golf. Igår var
Myras - nu årliga - nattagolfstävling (med tillhörande kräftskiva). Nattagolfen innebär att alla går runt och spelar i mörker. Bollarna är självlysande och banan är märkt med neonljus. Riktigt häftigt. Ser nästan ut som ett flygfält. Jag var dock inte med och spelade, agerade fotograf istället. Någon som däremot var med i spelet var självaste räven. Nu ska ni få höra; på hål 3 hände nämligen något väldigt konstigt. Man såg ju absolut ingenting annat än neonljuset och bollen. Första man i vårt "lag" slog ut sin gröna lysande boll typ 150 m, inget konsigt med det. Men helt plötsligt ser vi hur den gröna bollen framför oss börjar dansa iväg. WTF, vi måste se i syne! Blåser det så?! Men inte. Helt plötsligt så dansar även den gula lysande bollen som låg 20 m framför oss bort. Vad händer?! Då ser vi konturerna av orsaken till det: räven! Haha. Samma sak hände alla som gick runt banan. I ett lag försvann hela 5 bollar. Folk garvade ihjäl sig när de märkte vad anledningen var. Frågan är vad räven skulle göra med alla bollarna, vad trodde den att bollarna var för nåt?! Det kan inte ha varit speciellt svårt att hitta rävens gryt i alla fall. Det lär ju lysa lång väg. Tävlingen fick i vilket fall som helt en kul och ovanlig tvist.   

  

Måste också nämna att min och Osc's årsdag har varit! Det firade vi med lammytterfilé och mousserande vin. Fint ska det vara ;)       

NEJ!

Helt jävla sjukt att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Jag skäms och blir rädd för de 5,7% som röstat på detta inskränkta och främlingsfientliga parti. Vad håller på att hända med Sverige?! Trodde folk var intelligentare än så.

Familjen



Familjen fortsätter med att få mig till att vilja dansa och sjunga på skånska!

Ta ställning

Den här veckan har verkligen rusat i väg. Det var ju nyss helg och imorn är det fredag igen. Men jag klagar inte, helgen är väldigt välkommen! 

Igår blev jag och Osc bjudna på kycklingwraps samtidigt som vi gluttade på Idol hos Jen & Seb. Vi hoppades att få se David sjunga skiten ur juryn, men det sker troligtvis idag istället! Det får ni inte missa, han är grym. 

Förtidsröstade igår också. Jobbigt att ta ställning när man håller med i en del frågor men inte tycker om alla och är insatt på vissa plan men inte andra. I mitt fall valde jag slutligen att se till det stora hela, hur jag vill att Sverige skall fungera.

Nu är mitt blodsocker i botten. Dags att göra något åt det. Hej!  

Chalmersutrymning

Gårdagskvällen spenderade jag med Jenny & co. De skulle på Chalmers avslutningsfest på nollningsveckan och hade en biljett över. 3000 pers, 9 barer och 7 dansgolv. Sjukt påkostat. Rnb och Nostalgi-golven var bäst. När vi som mest skrålade med till Robbie Williams Let me entertain you gick brandlarmet. 3000 pers utrymde lokalerna. Det regnade och blåste utanför. Kallt. Vi ville inget annat än att hämta ut våra jackor. Fick vänta i över en timma på det. Lagom kul. Hade bästa taxifärden hem med Adnan, en riktig lirare.

Vaknade vid ett idag men har ändå haft en ganska produktiv dag. Gjorde andra strykningen av köksluckorna. Började igår med första strykningen och sitter nu och väntar på den tredje. Sedan är det klart! Blir riktigt snyggt och bra i alla fall, har en känsla av att vi kommer bli helnöjda. Förutom måleriet har jag också planerat för barnens gymnastik som jag skall hålla i på tisdag. Hoppas på att det blir bra! 

Nu är det dags att börja ladda för en ny vecka. Lite sovmorgon imorn, skönt. 
     

Köksprojekt

Jag och Osc har varit och köpt färg. I helgen tänkte vi påbörja projekt "Måla köksluckor". Äntligen försvinner den blå färgen och ersätts av äggskalsvit, typ. Vitt är kanske inte världens roligaste färg, men det blir lätt att piffa till + att det lilla köket kommer att se större ut + att vi bor i en hyresrätt. Vilken färg som helst uppskattas nog inte av hyresvärden. Ska bli kul att måla i vilket fall som helst! Både görandet och resultatet. Dock har jag en tendens att bli aningen otålig. Orka vänta på att färgen ska torka liksom. Men jag får försöka hålla mig i skinnet, eller vad säger man?   

Husmorstips

Hemtex "Fixing tape" är en sjukt bra uppfinning! Med det här hjälpmedlet lägger man upp gardinerna på ett kick. Nål och tråd är ett minne blott. Det är bara att sätta fast tejpen mellan tyget, stryka med strykjärn över och så är det klart! Bättre kan det inte bli.


En bra dag!

Waaaah! JAG KLARADE TENTAN DENNA GÅNGEN! Fan vad skönt, helt jävla underbart. Har aldrig blivit så glad över ett tentaresultat. Trodde att den där människan skulle fälla mig denna gången också i och med att jag var tvungen att skrapa ihop 10 poäng av 14 dessutom. Men det gick tydligen. Nu är jag glad!

Har även haft en bra dag på praktiken! Det var kul att träffa alla barnen, gamla som nya.

Mer glada nyheter:

I helgen hade släkten sin årliga golftävling a.k.a "Pagoldh-slaget" i Töreboda. Töreboda är staden (läs: byn) som Pagoldh och Ljunggrens-familjen (mormor&morfar+barn) lämnade för västkusten nån gång under 60-talet. Eftersom det är så många i min släkt som spelar golf brukar de samlas uppe i Töreboda en gång om året för att tävla. Det har tydligen hållt på i 20 år. Helt galet. I alla fall så deltog Oscar i år och vet ni vad han gör? Han går och vinner! Mormor blev överlycklig för det var typ första gången som "våran sida av släkten" tog hem vinsten. Haha.  Jag var stolt flickvän i alla fall.     

Nu har jag huvudvärk (!). Men det gör mig absolut ingenting. Det här är en bra dag.


En gammal bild, men glad är jag i alla fall.

Rapport från föreläsning

Barn beter sig olika beroende på hur andra ser dem. Stämpla inte barnet negativt.


Snark

Trött, tröttare, tröttast.

Och magknip?

Gummi på fötterna

Mina älskade gummistövlar läcker in vatten. Det är dags att begrava dem.



Eftersom jag går ut på praktik nästa vecka är jag i stort behov av ett par nya stövlar. Har letat och letat och det finns massa fina MEN inte i min storlek. Kan ju inte gå runt med skidor på fötterna... 

Hittade i alla fall dessa (se nedan) på Skopunkten till lågt pris. De får duga tillsvidare. Tycker de är ganska fina i alla fall, speciellt till mitt nya regnställ. Matchimatchi!

    

Schvamp

Igår fick jag och Oscar för oss att plocka svamp. Verkar vara nån slags trend i år, eller är det bara jag som noterat att folk bär runt på massa kantareller hit och dit? Det kanske brukar vara så varje sensommar/höst? I sånna fall har jag missat det tidigare år. Oscars familj har i alla fall en egen bit skog så vi begav oss dit för att pröva lyckan.

Jag hade inga höga förväntingar. Var växer kantareller och hur trivs dom liksom? Mina tidigare svamperfarenheter består av en svamprundvandring med Eva-sträng i andra klass och pappas lilla svampbok som jag av nån anlednign brukade kika i förr när jag inte hade något annat att göra. Pappa försökte alltid få med familjen på svampplock men varken jag, mamma eller Caroline hade något större intresse av det. Stackarn. Nog om det. Jag och Osc traskade runt i skogen i cirka två timmar och hittade faktiskt massa små gulingar! De höll till under granar och på berg bland mossan. Vi fyllde en halv klädpåse. Hade säkert kunnat hitta mer, men det hade vi varken ork eller lust till.

Avslutade kvällen med lyxmacka. Smörstekta och saltade kantareller på vitt rostat formbröd. Yummie. Tror det får bli en repris på det idag.