Hot hot heat

Min näsa är lika röd som Rudolfs och min panna är lika vit som snö. Är inte van att ha lugg när solen tittar fram.

Hade en mysig förmiddag med Maria idag. Fixade födelsedagspresent till Lisa och köpte varsinn latte och satte oss i gräset vid ån utanför Fyren och stekte. Känner verkligen sommarvibbar och jag älskar det.  


El hit och dit

Elkillarna dök aldrig upp sist. Hantverkare, ni vet. De kom idag istället när jag satt i morgonrock och åt frukost. Tack. De sa att jag fick tio minuter på mig. Tio minuter senare var jag påklädd och de ringer på dörren igen. Nu sitter de i min hall och lyssnar på nån jävla dålig techno och pillar i eluttaget. Vilken morgon. Untz, untz, untz.

Blev färdiga med projektarbetet igår så jag är ledig hela veckan! Hur gott som helst.    


Söndagsparty

Igår var jag på mitt livs andra möhippa. Det var för Linnea som skall gifta sig. Hon fick klä ut sig i kläder som var allt annat än snyggt, fick sälja kramar för 1 krona styck, gick 5 kamp på Liseberg med oss andra och sen bar det vidare på annat som jag inte kunde vara med på. Kul var det i alla fall. Men sjuk grej ändå, var kommer idén om möhippa/svensexa ifrån?
 
Min pollenskit har satt igång nu. Imorse kliade näsan som en idiot. Trodde jag hade kommit lindrigt undan eftersom jag inte känt av något trots att det i tidningen stått att halterna varit höga. Men så helt plötsligt slog det till. Fruktansvärt frustrerande, men det går ju över.

Skönt med den korta skolveckan som väntar. Valborg, Lisas födesedagsfest och mera sol. Gräjt.     

Nu väntar Fredrik och Filip.

Guld i mund

Nu undrar ni säkert varför jag är uppe såhär tidigt på min lediga dag. Svaret på det är att jag sitter och väntar på några elkillar. De var här igår och störde min och Emelys fika. De hann inte göra färdigt jobbet de påbörjat heller, så de sa att de skulle dyka upp 08:00 idag (efter att jag gjort tveksamma minen när de nämnde 07:00). Är de här än? Nej. Det är väl hantverkare som inte är att lita på när det gäller tider va? Har jag gått upp i onödan alltså?! Och när skall jag få äta frukost? Hade tänkt vänta tills de var färdiga, men om de aldrig kommer lär jag få vänta i en evighet. Vill ju inte sitta där och äta när dem befinner sig en halvmeter ifrån och grejar i telefonjacket.  När kan jag duscha? När kan jag bara få vara i min lägenhet utan att nån annan klampar runt? ÅÅÅÅÅÅÅH, kom då jobbiga människor.
 
Ikväll blir det mys av nåt slag med Elin. Det var längesen nu!
Och imorn händer det en kul grej som jag inte tänker nämna här, än.

Gick förresten caddy på golfrundan igår. Hade ingen lust att spela. Var dock riktigt kul eftersom vi alla var så flummiga.  

This is radio nowhere

Har precis druckit kaffe och delat på en hel giffelpåse med Emely på min soliga altan. Mys. Sedan skall jag kanske gå en golfrunda med Oscar och Daniel. Får se om jag har lust. Vem vet, jag kanske blir riktigt biten av den där sporten... Tveksamt.
 
Har typ skrivit klart projekarbetet nu. Det har gått alldeles strålande. Vi jobbar så bra ihop. Effektivt och smidigt.

Åkte tåg ner och lyssnade på Radio nowhere med Bruce Springsteen. I vanliga fall är jag inget fan av den där "bossen", vilket folk brukar förfäras över. Men av någon anledning har jag fastnat för denna gubbiga pop/rocklåt. Blir helt glad i hela kroppen. Högt bör låten spelas och helst skall man vara på resande fot nånstans och se landskapet passera förbi genom en ruta av något slag. Japp. 



(Fick tyvärr inte tillgång till den riktiga videon).

Raggmunk

Idag åkte jag och Amelie "raggarbil - limited edition" till skolan. Antingen hade det gått hål i avgasröret, eller så var ljuddämparen åt helvete, för det lät nåt helt sjukt. Hade behövt haft hörselskydd på oss. Hade en släng av huvudvärk när vi kom fram och ännu värre nu när vi väl kom hem. Men bilen rullade i alla fall! Haha.

På tal om bilar. Igår blev min rosaflammiga sak röd igen. Jag och Osc hade fått för oss att vaxa/rubba våra små rödingar som har en tendens att bli rosa med åren, om man inte sköter dem. Maskinen som skötte större delen av jobbet gick dock sönder när vi skulle över till Oscars bil. Men min skiner i alla fall! Så gott som den kan. Den är ju ändå 22 år. Men man får ju åka i lite stil i alla fall. Men en sak är säker - aldrig mera röd bil. 



Måste nämna att jag spelade golf i helgen också. Det gick inte så bra. Streckade 6 hål av 9 möjliga (får ej vara över 7 slag). Men jag gjorde par på ett (lika många slag som ett hål är avsatt för, 3 i det här fallet) och det var jag ganska nöjd med. Men shit vad sur man blir när det inte går något bra. Trodde inte jag var så farlig med det, men jodå.   

Hundfobi?

Vi har fått en grannhund som är stor som en kalv. Den var lös när jag och Osc kom upp ur trappuppgången förut. I vanliga fall är jag inte rädd för hundar, trots att extrem rädsla för det djuret ligger i släkten, men när besten kom hoppande emot oss hann jag tänka "va fan ska jag göra nu?!". Försökte hålla mig lugn och stod helt stilla, trots en liten panikkänsla. Den nosade sig in mellan benen, naturligtvis. Tack och lov kom ägaren och drog iväg med den, så gott han kunde. Kalv-hunden stretade ju emot med tassarna. Den lär vara riktigt starkt eftersom jag sett hur mannen som är ute och går med den får hålla i kopplet allt vad han kan när hunden vill åt ett håll. Om man skulle bli biten av den där saken skulle man nog vara halvt död. Den är tydligen "vild av sig till naturen" också, enligt ägaren. Men det låter ju JÄTTEbra, vad härligt och positivt! Då behöver jag ju veeeeeeerkligen inte vara rädd för att stå ansikte mot hundnylle med den. Verkligen inte. Eller?      

Tebax

Tillbaka på praktiken igen. Barnen är så mysiga. Har observerat inför projektarbetet idag. Kön var fokuset. Får bli ännu mera observationer imorgon. Ska bli intressant och se vad vi kommer fram till, om jag, Josefin och Christina får liknande resultat eller inte. Får möjligheten att hänga med på miljöutbildning imorn också, kan vara lite kul eftersom det är mycket av vad den här kursen har handlat om. Vill dock bara att den skall ta slut nu.  

Fick en chock när jag kom innanför dörren förrut. Det stod nämligen en ny spis i köket. Ingen hyper modern sak direkt men mycket bättre än den förra. Äntligen kan man göra klyftpotatis och rotfruktsplåtar! Det vattnas i munnen. Kanske skulle jag gå bort till Hemköp och handla på mig lite... 

Dubbelavsnitt av Despan ikväll. Yesbox!!  


Back to the 90's

Det var en riktigt lyckad fest igår! Alla verkade ha roligt. Nostalgin var på topp och dansen på högvarv. Vad mer finns att säga? Jag brände min hand på spisplattan. Onödigt, klantigt och sant. Sitter nu med blåsor i handen och en linda runt. Satan vad det sved. Men nu är det bättre. Bjuder på lite bilder från gårdagen, orkar inte skriva mer. 

 
 
 
 

Aqua limone, peace-tecken och Britney Spears, så klart.   

Vara vänner

Festfixar lite. Har varit i affären och köpt lite krafs. När Oscar kommer från jobbet blir det besök på systemet också. Halva världen lär vara där då.

Lyssnar på radion där de sänder ett reportage om Jakob Hellman. Så himla bra. Uppmärksammade honom på högstadiet, mamma och pappa hade LP:skivan. Det resulterade i att jag slutligen köpte Hellman på cd. Men det känns som att "Vara vänner" är något man känner igen, trots att man inte kan minnas att man hört låten. Kanske från mammas mage? Man tar ju in ljud redan då. Sjuuuukt ändå. Att man lär sig känna igen t ex sin mammas röst och andra ljud i omgivningen när man inte ens finns här i världen som en konkret person. Jaja. Nu spårade jag ur.
 

Pics

Okej. Alla mina bilder är väldigt splittrade mellan två datorer. På den jag sitter nu är det mest äldre bilder, så jag får hålla till godo med det som finns. Tja!

a picture of you very drunk



a picture of you on your birthday



the youngest picture you can find of yourself in digital form



a picture of you making a goofy face at the camera



a picture you miiiiiight have edited to make yourself more attractive



a picture of you truly being yourself



a picture of you being ridiculous



a picture of you showing off a new haircut/color



a picture of a time in your life that's over, but you wish it wasn't



a picture of you when you were anything but happy



a picture of you that you had no idea was being taken



a picture of you when you were a different person than you are now



a picture of you with someone you love



a picture of one of the best times of your life


Skurtrasan

Idag har jag varit i skolan nio till halv fyra. Segt som satan. Fast det gick ganska bra ändå. Har kommit igång med projektarbetet, men det tar sin tid. Det är svårt att sitta i grupp och skriva gemensamma texter för man formulerar sig ju så himla olika. Därför tar allt extra lång tid. Men det blir nog bra. 

När jag kom hem var det jättevarmt på altanen. Fick värsta rycket och började skura staketet som fått sig en grön/svart-aktig ton efter hösten och vinterns framfart. Granngubben kom förbi och vi började snacka om att hyresvärden borde skicka hit en högtryckstvätt och få bort skiten. Granngubben låg också på alla fyra och skurade för någon vecka sedan, så nu såg han en ny anledning till att ringa på fastighetsvärden och tjata eftersom jag också låg där. Sagt och gjort. Får se om värden dyker upp, han brukar vara aningen seg. Vi väntar på en spis. Har inte kunnat göra pommefrittes i ugnen på ett år. Hallå, jag levde ju på det förr. Har tvingats ändra om matvanorna, ganska bra i och för sig. 

På lööördag blire partaaaaaj.    

Kvantitativ eller kvalitativ?

Nu vet jag skillnaden i alla fall.

Helgen bestod av en himla massa flyttlass, enorma familjepizzor, fint väder samt Kings head och Pustervik med Emely och Kaisa. 

Har börjat tappa blogglusten. Är det solen som får mig på andra tankar?



En låt som gör mig vårglad när man sitter i bilen. Mgmt - Kids


Checklist

Hemtentan är färdig. Solen skiner. Har köpt födelsedagspresent till syrran. Ska snart laga thai. Tänker sätta mig i solen på altanen och läsa Taxi av Alexandra Pascalidou. Ska åka runt med Osceposk och dela ut MyraGK (www.myragolf.se) reklam i brevlådor i eftermiddag. Vill secondhandshoppa 90's skit med tjejorna imorn, men är rädd för att introduktionen till projektarbetet hindrar mig. Ska hjälpa mami och papi med flytten på lördag samt slå mig samman med Emely på kvällen. Är väldigt nöjd med mobilen som även är en mp3-spelare. Nåt mer i mitt huvud? Nej.