Fråga och svara

HAR DU ? ..
Folköl i kylen :
Ja, fast dom är inte mina
Något husdjur : Nej
Någon favoriträtt : Grillat kött (kan äta mängder), mammas potatisgratäng
Någon flick/pojkvän : Ja
Puder på dig :  Inte nu
Några framtidsplaner : Avsluta plugget, börja jobba. Vad som händer sedan får vi se!
Någon sjukdom : Nej
Gymkort : 10 gångers kort på Sportlife
Några kärleksproblem : Nej
En homosexuell kompis : Inte vad jag vet
Duschat idag : Alldeles nyss
Någon kompis som snarkar : Hehe, ja
Någon vän som spelar i ett band : Ja
Några mvg:n : Hade en del, mest i medieämnena och svenska 
Någon som förstår dig : Ja!
Tuff kompis som kan försvara dig : Det tror jag :P
Något beroende : Popcorn, True blood
Fikat idag : Nej
Nagellack : Avskavt. Genomskinligt och skimmrande, typ
Någon vän som bor i ett annat land : Jeao

VEM ? ..
Avskyr du : Carola Häggkvist (Okej, avsky är ganska starkt. Tycker illa om låter bättre)
Hånar du : ... någon jag tycker illa om, förmodligen. (Läs ovan!)
Delar du mest minnen med : Många olika människor! Konstig fråga egentligen. Barndom? Gymnasiet? Resor? osv. Det är ju inte en och samma person som delar alla dom minnena. Fast Emely är en stark kandidat.   
Längtar du mest efter : Oscar
Stör du dig på : Översittare
Gosar du med : Oscar
Lagar mat : Jag, för det mesta
Diskar : Oscar, för det mesta
Tror att den är någon : Anna Anka

VILKEN ? ..
Tidning läser du : GP, alla möjliga olika dam/tjejtidningar
Buss åker du oftast : Åker aldrig buss längre. Det blir pendeltåg eller Öresundståg 
Frisyr har du : Blont, långt, lugg
Dag fyller du år : 6 mars
Årstid föredrar du : Sommar!!!!!
Stad är du uppväxt i : Kungsbacka (Fjärås)

VAD ? ..
Gör du nu :
Sitter här, väntar på att Oscar skall komma hem
Gör dig till en bra människa : Jag vill att alla skall må bra runt mig, lyssnar gärna och är lyhörd
Gör dig till en dålig människa : Kan vara dålig på att ta kritik, kan säga väldigt dumma grejer när jag är arg (till dom som står mig närmast), är ganska dålig på att höra av mig, skänker alldeles för lite till välgörenhet
Vill du arbeta med : Människor, utveckling och pedagogik
Är roligast just nu : Att helgen är här och att vi bokat resa till Magaluf
Har du på dig nu : Jeans, vitt linne, svart tröja över + kofta och leopardsjal
Har du för smink idag : Mascara, kajal, L 300 bronze-tonande ansiktskräm och lite rouge
Äger du för skor : Många! Mycket tygskor, converse, stövlar osv
Har du för storlek i skor : 34-35 (36 funkar ibland)
Läser du för bok : En vampyrs bekännelse - Anne Rice
Ska du göra nu : Fredagsmysa och äta taco's som alla andra i svennebanan landet!

Afro

Kom hem från afro:n för en liten stund sedan. Det var roligt! Kommer lätt fortsätta med det. Fötterna är dock smått flådda nu, men de vänjer väl sig (man dansar ju barfota). Jag kände dock av att jag inte rört mig på 5 år. Blev nämligen smått yr av ansträgningen, fast flåset var det inget fel på!

Här skall vi bo i Magaluf. Lyx!

    



Och imorn kommer min älskling hem! Denna gång stannar han i 2 veckor innan det är dax att åka ner till kursen i Skåne igen. Tjohej!

Där måsarna skrattar sig hesa

Jenny och Maria har varit här ikväll. Vi har druckit te, ätit saltiner och kollat resor. Resultat: Vi skall till Magaluf den 5 juni!!! Det blir sol, bad och drinkar. 

Kul grej om missuppfattning och Magaluf:
En tjej som ringde in till Christer i P3 berättade att hon fram till vuxen ålder trott att Magaluf låg i Göteborg.
Varför? Jo, för att hon trodde att det bara fanns måsar på västkusten i Sverige och drog då slutsatsen att Magaluf var en plats i Göteborg (plus att det är svenska Orup som sjunger). Snille där!  

Behov och begär

Dagens middag, underhållning och begär:
(lista ut vad som är vad)

    DS_254577_A.tif


Runtime error

Igår kväll var vi ett gäng som överraskade Amelie på födelsedagen. Kort berättat så hade Sofie (den andra, alltså) fixat nyckeln till Amelies lägenhet. Så där tog vi oss in och fixade drinkar, ballonger, tårta och grejer. Sedan kidnappades Amelie efter en middag hos sina föräldrar och blev lurad hem till sig själv. Och där var vi; surprise! Alltid lika roligt när folk blir överraskade. Speciellt när de inte haft någon aning om det. 

Nu skall jag plugga. Skall läsa om grunderna i läs- och skrivinlärning. 
Och på torsdag skall jag och Jenny på afro! Försökte precis boka in mig på passet, men självfallet är det då "runtime error" på sidan, så jag får försöka senare. Hela min jävla dator är i övrigt ett runtime error. Mitt tålamod sätts verkligen på spel för varje klick jag gör. Måste köpa en ny. Inte så roligt.    

Kort sagt

Jag höll mitt mål. Träningskortet är köpt. Fick studentrabatt också. Thumbs up!

Oscar kom och åkte. Nu blir det åter en vecka på singeldiet/frossa.

Snart väntar måndags galej.
Sug på den.

Rör på fläskäää'!

Jag har ett mål nästa vecka. Det är att köpa ett 10 ggr träningskort på Sportlife. Okej, låter kanske inte mycket med 10 ggr, men om man tänker såhär:

- Jag är typen som vill träna MAX en gång i veckan.
- Jag är typen som inte tränat sedan gymnasiet (och då dansade jag).
- Jag är typen som när jag väl tränat, inte tränat mer än en gång i veckan.
- Jag är typen som vill börja träna (LITE!) för att jag varit en soffpotatis i snart 5 år.
- Jag är typen som tycker att 10 ggr täcker mina behov alldeles utmärkt.

Sedan när kortet går ut får vi väl se vad som händer.

Men i alla fall; 10 ggr (om man går en gång i veckan) är 2 och en halv månad. När jag är färdig är vi helt plötsligt inne i april. Sedan är ju typ beach 2010 säsongen här. Och när det är sol och sommar finns det så himla mycket annat jag vill ägna mig åt, än att träna.

Träningspasset jag kommer gå på då?
Afro dance power! (Och den här gången är det ingen jobbig Medborgarskola som håller i det, ni som läste bloggen för ett år sedan vet ju hur det gick då).


Tre slutsatser

Nu har Oscar varit borta i fyra dagar, av detta kan jag dra tre slutsatser:

Om jag hade bott ensam så hade jag...
1. Nästan alltid ätit ute.
2. Bara ätit skräpmat.
3. Inte ätit något alls.

Det är ju helt enormt tråkigt att laga mat till sig själv! Jag känner ingen lust alls. Det skall gå så snabbt och smidigt som möjligt innan maten hamnar i magen. Kan ju hända att det hade ändrat sig över tid, men om vi skall analysera denna veckan så är det illa. Tur att Osc kommer hem imorn.


Temafest

Jag och mina vänner funderar på temafest. Förra året var det 90-tals fest hos mig och Osc. Nu är det snart dax för något liknande igen. De alternativ vi har är Rejv-fest (läs för närmre instruktioner på Lisas blogg här) eller Filmtema (en klassiker) - ett måste är dock att det endast får spelas filmmusik.

Nu har jag ett nytt tema på G som jag bara måste dela med mig av! Kom på det för 30 sekunder sedan, så det är inte speciellt genomtänkt men det sprudlar så i tanken. Vad sägs om tema GALA? Alla är galaklädda. Musiken som spelas är låtar som hade varit grymma att gå in till på en gala när man skall presentera de som är nominerade och som vunnit. Under festens gång skulle man ha nån slags tävling, och alla måste ha förberett ett tacktal! Haha, det kanske bara är jag som tycker det är en bra idé. 

Waiting on the world to change

Hade kursstart idag. Didaktik och barns meningsskapande i svenska och matematik.
Skall faktiskt bli kul att gå på föreläsningar igen. Gjorde ju inte det på hela hösten. 

P3 Guld ikväll. Jag kommer titta! Hade önskat att jag kunde vara där live. Om det inte vore för att Oscar är borta så hade vi nog också varit det. Men det går ju fler tåg. Vem var det som myntade det uttrycket egentligen? Jag hittade på massa egna sådana där lustiga (eller inte) ordtjofräs för några år sedan. De enda jag kommer ihåg nu är "Tuff som tåget" och "Kassa krattan". Tåget låter ju "tuff", och när någon är dålig kan man ju kalla denne för "kratta". Jag tyckte att jag var väldigt fyndig då i alla fall. Det kan man ju ha delad mening om.  

När vi ändå är inne på musik och TV. Svtplayade Skavlan i söndags. John Mayer var där. Han visade sig vara en riktigt dryg jävel som satte sig på de andra i studion, typ Carolina Gynning. Vem ger han rätten? MEN, i vilket fall, det går ju inte att undgå att han har en skön röst och att Waiting on the world to change är en väldigt bra låt. Fastnade för den när jag hörde den för första gången i So you think you can dance för några år sedan. Sjukt bra koreografi till den också. Lööööv it.     



Min mage är fortfarande konstig. Nu får den ta och lägga ner.

Fest x2

Helgen var fullspäckad och rolig! Den Alternativa nyårsaftonen bjöd på 3 rätters, bubbel och grymt umgänge. Fick äntligen tittat på videon från Halloweenfesten. Hade ju satt upp en videokamera i ett rum som skulle fungera som Big brother-bikten. Ja, ni kan ju tänka er vad som sades där bland alla fulla människor. Väldigt roligt. Det finns några linslusar bland oss.   

Dagen därpå var det överraskningsfest för Oscars farbror Roland som fyllde 60. 90 pers var inbjudna till Hanhalsgården. Även där var det 3 rätters och bordsplacering och grejer. Jag hamnade jämte en Mehmet som trodde att jag var 18 och en Jesper som rekommenderade mig till att INTE åka till Indien. Vidare hölls det en massa tal och dansades och grejer. 

Dock slutade helgen inte lika bra som den började. Tiiiiidigt på söndagmorgon vaknade jag av världens illamående (OBS, inte av alkohol). Detta satt i sig hela dagen. Hade ett molande, illamående, hål i magen. Hade ingen matlust alls och när jag väl fick i mig något smakade det som att tugga på en träbit eller nåt. (Var det så du också kände det Lisa?) Idag är det väldigt mycket bättre. Fast jag har fortfarande ingen lust att äta något, och när jag låter bli får jag den där illamåendeklumpen. Mycket störande.

Snart skall jag träffa mami och syrran. 
Osc har åkt iväg på kurs, han blir borta i 5 dagar. Det blir ensamt här.   

Disträää

Jag har köpt tulpaner! Måste haft en vaxpropp eller nåt i örat när jag skulle betala för dem, följande dialog utspelade sig nämligen.

Hon i kassan bah:
- Så ställer du dem i vatten med plasten på i en timma.
Fast det var inte vad jag hörde, utan jag tyckte hon sa:
- Skall jag lägga dem i vatten innan jag packar in dem? (typ)
Jag bah:
- Eeh, nej
Hon bah:
- Jo!
Då gick det upp för mig vad det vad hon egentligen sagt, men som jag hört fel på.
Vi bah:
- Hehe!

Det är det mest spännande som hänt mig idag. 



Mästerkocken i fantasilandet

Slängde precis ihop en sjukt god köttfärsås. Tog lite av det vi hade hemma. Istället för tomatkross blev det soltorkade tomater, grön pesto, paprika och lite broccoli + det gamla vanliga då, dvs; köttbuljong, tomatpuré, vitlök, gullök, paprikapulver, salt & peppar + en skvätt mjölk. Mumsi! Den där kombinationen kommer jag göra om fler gånger.

Nu är jag ledig resten av veckan. Finns inget mer att berätta om utställningen förutom att det kom lite fler glada barn och tittade idag. Nu är i alla fall allt nerplockat och kastat i en container. Tråkigt att bara kasta bort saker som man arbetat med och satt ihop till nåt fint. Men vad skall man annars göra? Vill gärna inte ha ett lila fantasi träd, en stjärnhimmel av svarta sopsäckar och en rosa tyg-gran med svarta kottar i lägenheten. No-no.   

Resten av veckan blir festlig.
Fredag: Alternativ nyårsafton
Lördag: Överraskningsfest för Oscars farbror som fyller 60   

Reddish

Idag slapp vi sitta hela dagen på utställningen. Vi hade nämligen delat upp studiegruppen, så ena halvan satt förmiddagen och andra halvan (min tur) satt eftermiddagen. Eftermiddagen var typ lika död som gårdagen. Men på förmiddagen hade det tydligen hänt grejer. Några barngrupper var där och härjade runt och gjorde förtjusta utrop. Dessutom fick utställningen besök av en borgmästare från nån stad i Tyskland. Han var i Varberg på möte med ägaren av Campus, eller nåt. Han var tydligen imponerad och väldigt intresserad av integrationen i de svenska skolorna.

Nog om det.

Jag har upptäckt nåt nytt med mig själv. När jag äter stark mat med chilli i svullnar min näsa upp och blir lika röd som Rudolfs. Whaaat?! Det har hänt två eller tre gånger nu. Väldigt skumt. Jag älskar ju stark mat.  

Utställning och bilder

Nu är första skoldagen avklarad. Hade utställning - En seg sådan som var helt död. Får hoppas det kommer mer folk imorn. Annars kommer vi sitta där och avlida av tristess efter tre dagar. Vi lyckades i alla fall skapa en liten fantasivärld att visa upp, av det vi gjort. Får se om jag orkar lägga upp några bilder senare i veckan.

Här är några andra bilder. Nämligen mitt 2009 (i bilder) enligt Facebook! Himla rolig applikation som jag bara var tvuuuuungen att göra. 


Filmtokig

Det senaste har jag och Osc börjat titta på en himla massa film. Kanske för att det bara går skit på tv, plus att det är svinkallt ute, plus att vi varit lediga väldigt länge. Har hängt en hel del på Hemmakväll och köpt 3 filmer för 99kr typ varannan dag (om man får lov att överdriva en del). Grymt är det. Finns massa bra nyheter i den där filmlådan, men nu är vi lite less på det som ligger där. Har sett det mesta av det som är bra nämligen. Är därför glad över att ha fyndat lite på cdon:s vinterrea idag. 

Filmpaketet som kommer komma på posten innehåller:
- Office space
- De misstänka
- Benjamin button
- The Fountain
- Dubbelpack med Wolverine och Elektra
- Säsong 1 av Sex & the city (har inte hela, nämligen)

Älskar att fynda!!!

Resivrig

Jag har fått nille på resor! Kanske för att det var så lite av den varan förra året. Planerar i alla fall en weekend i vår med Oscar. Det lutar åt Prag eller Venedig. Får se vad som lockar mest. Har dock varit en del i Italien men aldrig i Tjeckien, och Venedig kommer man ju ändå åka till nån gång. Men vi får se. I början av sommaren blir det även en resa till medelhavet med tjejerna. Sol, schteeek och drinkar. Dessutom funderar jag och Oscar på att göra en resa till annan kontinent precis efter att jag tagit examen om ett år. Får passa på innan jobb kallar. Dominikanska republiken lockar... Finns massa braiga temaresor att göra (gött att hålla sig till om man, som jag, är bekväm och inte speciellt äventyrslysten). Vecka 1: se och uppleva, vecka 2: slappa och gotta sig. Låter inte alls fel. 

Som sagt... nille på resor.


   


På jakt

- Som inte har med vargar att göra.

Idag: IKEA med Oscar på jakt efter en byrå som inte fanns i lager, men som kommer in imorn. Tack. Därefter ett besök i Göteborg med Emely och Helena. Där startade jakt nummer 2 där bytet var en skidjacka (dock inte till mig). Det hela avslutades med en fika på Café Ängeln (??).

Nu: Köttbullemacka och sallad med örtagårdsdressing (den bästa!) och Sex & the city i dvd-spelaren. Gött!

Pics

Här kommer lite bilder från nyår för dom som är intresserade.





Det var väl det.



Hell, yeah.


Idag är vi nästan insnöade. Det är mysigt.


Kalas och uppdatering

Idag blir det kalas hos mamma och pappa. Släkten kommer och firar 60 åringen. Det har verkligen varit något nästan varje dag hela denna julen. Man får liksom aldrig någon chans att bara vara. Skall bli skönt att få återkomma till det.

På måndag börjar skolan igen. Då är det utställning som gäller. Pratade med Josefin förut och fick lite uppdatering. Jag hade inte ens någon koll på vilken tid som vi börjar. Har blivit helt väck den här "lediga" månaden. Har nästan glömt av vad det är vi skall ställa ut. Kan vara bra att få koll på sakerna. Det är ju ändå en examination och troligtvis kommer det utomstående folk, lokaltidningar och grejer. Skall bli skönt och kul att börja en ny kurs sedan! Då blir det matematik och läs- och skrivinlärning, typ. Yesyes.    

Bort och välkommen in

Underbart. Nu är julen utstädad. Förrutom tomtegardinerna. Mina vanliga gardiner ligger nämligen hemma hos mamma, av den anledningen att jag skulle sy till dem där. Jag hade ju så himla många lediga dagar innan jul. Har jag fått sytt dem då? Svar nej. Vet inte riktigt vad som hände. Så nu får gardinerna istället forsätta vara för breda, orkar inte fixa till det längre. Kan inte sy ju. Dessutom vill jag ta bort tomtegardinerna nu, nu, nu! 

Idag fyndade jag en skjorta på H&M som kostat 199:-. Jag fick den för 20:- Det kallas KAP. Jag bokstaverar K-A-P! Annars är jag sjukt sugen på vårkläder. Det kliar i fingrarna efter allt pastelligt och icke stickat. Synd att man är blekare än ett lakan bara och att det är 10 minusgrader ute... 


Den här är fin tycker jag. Romantisk (fast inte för söt), pastellig och vårig!
Tänk er: ljusa blåjeans, vita tygskor och smått brunbränd. Mmmmm!

Nu blir det BUZZ!!!    

Sextio

Det nya året har börjat bra!

Nyårsafton var kul och igår firade vi papi som fyllde 60. Hade en heldag med la famila. Det startade med ett överraskningmoment där vi drog iväg papi på bowling. Han var nämligen typ "bowlingproffs" för 40 år sedan, eller nåt, och vi i familjen har aldrig spelat tillsammans, så han blev minst sagt överraskad. Väldigt roligt. Han vann också. Tur det kanske? Efter det blev det lunch i Majorna på ett mysigt ställe. Sedan checkade vi in på vårat hotell, Radisson. Gjorde i ordning oss, delade ut presenter (han blev jätteglad och rörd över boken) och drack champagne på rummet.  Därefter åkte vi vidare till operan där vi såg på Guys and dolls (blev dock lite besviken, tyckte inte det var så roliga dans- och sångnummer). Sedan galen taxifärd till SOHO där vi åt supergod mat, speciellt förrätten "Vegetarish" med krämig svampsoppa, soltorkade-olivoljsmarinerade-svingoda-tomater, och nån rödbetskompott. Dagen avsultades därefter med ytterligare lite vin och bubbel. Kort sagt: en jättebra, kul och lyckad dag! 

Idag åt vi även vrålgod hotellfrukost. Finns det nåt godare än det? 

Nu är jag och Osc sjukt sega. Sov inte många timmar i natt. Så idag har vi glott på film hela dagen, typ. Har hunnit avverka Revolutionary road och Pingvinresan. Nu väntar Stardust.