Fishermans(and my best)friend

Dagen i punkter:
- ONT i halsen
- Hemköp
- Portfolioplugg
- Halstabletter
- Naturgodis
- Sex & the city - the movie
Typ.

Imorn är det Borås som gäller. Skall ha workshop (eller nåt) och en redovisning. Känner mig så himla... omotiverad. Och så är jag sur över halsen. Var ju dålig nyss. Orkar inte. Sjdahdgaugajhbfjh.

Vill ni se mig som tomte förresten? 



   

Saturday

Igår var det glöggmys hos Lisa och idag har jag och Oscar gått runt och kikat på julklappar. Hittade lite smått och gott. Har några idéer i huvudet. Älskar att ge bort saker till andra, speciellt när man hittat den ultimata klappen/presenten! Avslutade rundan med en räkmacka och kaffe på Pascha Lounge. Gott. Fräscht ställe. Var mycket större än vad jag trodde. Tavlorna som hängde på väggarna var sjukt snygga. Tydligen så är det en Karolina Palmér som står för konsten. Vill ha!!

Tomten och sprutan

Tomteriet gick bra! Barnens ögon tindrade i kapp och ingen drog mig i skägget - de ville kramas istället. Trodde dock att 5 åringarna skulle vara aningen skeptiska. Jag har ändå vart där en del och är ingen jätte direkt och kan absolut inte agera med basröst, men de svalde det med hull och hår ändå. Vissa vågade knappt ens gå fram till mig. Sötast var ändå en liten tvååring vars högsta önskan var en discokula. Hoppas han får en sådan på julafton!

Nu har jag äntligen tagit min svinspruta också. Åkte till närsjukhuset igår kväll och fick gå direkt in och sprutas. Smidigt. Nu värker armen, som väntat. Hoppas på att febern håller sig borta bara. Har dock hört att andra dagen skall vara värst? Imorn då, alltså. Hoppas inte. Skall ju adventsmysa hos Lisa då!       

Grubblerier

Imorgon gör jag min tomtedebut. Börjar få kalla fötter. Får nog repa in några stolpar som jag kan spinna på. Typ att jag rest ända från Nordpolen och att renarna fick låna stallplats hos en bonde, eller nåt. Måste fixa ficklampa och lykta så jag ser nåt därute i skogen också. Herregud, varför skulle jag ge mig in på det här?


Befarar starkt att min dator fått virus. Känns som att den kommer lägga av när som helst. Får börja spara saker på en hårdisk, eller nåt. Men det finns ju inget ont som inte för nåt gott med sig, eller vad säger man? Nu kan jag ju äntligen skaffa en laptop! Det är av nån anledning mycket roligare att ha än en stationär dator.



De här trycken gjorde jag idag när vi testade olika tekniker och material på bilden.
Tror jag skall rama in dem, för jag tycker de blev ganska tuffa + att jag behöver två svartvita motiv till två ramar här hemma. Så passande.

Hur gjorde jag?
Först skar man ut mönster på en gummiplatta, sedan målade man med färg över hela gummiplattan. Efter det tryckte man plattan mot ett specialpapper och VOILÀ!  

   


Hej nöt

Efter skolan idag åkte jag och Amelie till Gekås. Det var så regningt och tråkigt och vi hade inget bättre för oss, så så fick det bli. 

Jag fick köpt första julklappen. Gött att vara ute i god tid. Dock gjorde jag även ett dåligt köp. Tänkte vara lite julig och såg till att köpa med mig en röd grytlapp som det stod "God Jul" på. Grejen är den att när jag kom hem och plockade upp sakerna upptäckte jag att det inte alls stod God Jul på grytlappen. Nej, för det står "luJ doG". Bara om man speglar sig med grytlappen står det God Jul. Nötterna har sytt fel, och jag är nog den största nöten av alla som inte ens såg att det stod luJ doG på just min grytlapp. Hur vore det om man tittade sig för innan? 

Så i jul kommer jag skylta med "luj dog" i mitt kök. Stackarn, vem är luj liksom?





... Eller så vänder jag bara på lappen, då blir den helröd istället.

Calle Ike-a

Jag tycker att Calle skall vinna Idol. Han har varit min favorit sedan auditionen med Walking in Memphis. Han har grym sångröst, är charmig och egen! Rolig är han också. Efter duetten med Mariette utspelade sig denna dialog:
Jihde: - Vad skulle erat band heta?
Calle: - ... Calle med kompis!
Haha. Lite Helge Skoog varning där.

  

Tvingade med Oscar till IKEA idag. Hade tänkt köpa lite julstuff. Men det fanns inte sånt julstuff som jag hade tänkt mig. Kom istället hem med en ny handdocka i form en en katt, doftljus, en kavel (måste ha till pepparkaksbaket som aldrig blev av förra året!) och två röda krukor. Väldigt spännande. Nu ligger i alla fall den arma kraken, Oscar alltså, i soffan och sover.  Hallå eller. Ikväll blir det fläskfilé, pepparkakor och Gran torino. Någon som vet om den är bra?


Myyyyyys

Det har varit en mysig dag med Elin i stan! Var så längesen vi träffades. Och hur nöjd är inte jag då? Klänningen jag blev kär i igår, köpte jag idag fast 150:- billigare. De hade sänkt priset. Det lönar sig att vänta, eller nåt.

Ikväll blir det ännu mera mys, fast med Maria och Jenny.

Herregud så mys-pys-tjatig jag har varit den här hösten. Men jag gillar't.     

På tal om mys så har ordet "fredagsmys" verkligen kommit för att stanna. Helt plötsligt skall alla fredagsmysa. Eller alla har kanske alltid gjort det, men inte har alla gått runt och tjatat om detta fredagsmys tidigare, eller? Det kanske bara är jag som är lite efter och har missat det? Eller så är det facebooks fel där var och varannan statusuppdatering innehåller just ordet "fredagsmys", och därför uppmärksammar jag det på ett annat sätt. Jaja, en liten parantes bara.   

Little black dress

Hade tänkt ta svinsprutan idag. Var duktig och gick upp i tid för att vara på husläkarna när de öppnade vid 9:00. Väl på plats var det näst intill kalabalik. Nummerlappar hit och dit, köer kors och tvärs, barn och vuxna. Så när jag väl börjat finna mig till rätta i detta kaos får jag dock reda på att jag inte alls får vaccinera mig denna dag. Det var för barn, ungdomar upp till 18 och riskgrupper. Jaha. Det var ju typiskt. Så nu måste jag dit nästa vecka, igen. Och då är det ju massa grejer i skolan, plus att jag skall vara tomte. Olägligt. Har en känsla av att jag kommer få feber av den där sprutan nämligen. Men nu skall vi vara positiva! 

Det var SÅ nära att jag köpte den lilla-svarta-nyår-jul-fest-it-klänningen som jag vill ha förut. Den satt som en smäck. Grejen är den att jag inte har pengar till sånt just nu (är inne på sparisarna). Dessutom skall jag in till Göteborg och Elin och gå en vända på stan imorn, så jag tänkte att det var dumt att göra slut på allt innan dess. Får dock inte klänningen ur huvudet. Då är det väl rätt att köpa, eller?   


In i bubblan

Jag älskar regninga dagar när molnen blockerar hela himlen och bildar en grå massa. Kan låta aningen deppigt men när jag är ledig en sån dag infinner sig ett lugn hos mig. Alla måsten försvinner och det är helt och hållet tillåtet att slappa hela dagen, grotta ner sig i filmer/serier och vräka i sig onyttigheter. Känns nästan som att jag försvinner in i en bubbla. Eller för att tala klarspråk; som när man är redigt bakis.

Därför skall jag ta tillvara på denna regniga, grå dag. 

Ingen portfolio/skola. 
Ingen direkt socialisation.
Inget städa/tvätta/.

Bara vara.     


Make a wish

Nu när december nalkas är det ju dags att börja tänka på om man har något att önska sig.
Grejen är ju den att man inte har några direkta önskningar längre. Det man vill ha köper man eftersom man tjänar sina egna pengar. Men det är ju inte julklapparna som gör julen. För mig är det familjen/släkten och allt mys runt om. Annat var det när man var liten. Då räknade man varenda liten klapp och jämförde bland kompisarna vem som hade fått flest. Det spelade liksom ingen roll VAD det var för klappar. Lustigt det där. Hur som helst så frågade mamma vad jag önskar mig, så därför kommer min lilla önskelista här nedanför.

Önskelista:


- Roliga kuddar
- Stavmixer
- Skålar i olika storlekar
- Sjalar
- Halsband/armband
- Mysiga tofflor
- Lösviktsteer
- Teburk
- Temuggar
- Hängande ljuslyktor att ha i fönstret
- Doftljus
- Sällskapsspel
- Modest mouse - We were dead before the ship even sank
- Beverly hills, box nr 2
- Sex & the city, säsong 5 & 6

+ massa annat som jag själv inte är medveten om än.
Folklore xl mug
marimekko cushion 146

                                       
 
Ljus: Åhlens 
Mugg: Indiska
Kuddar: Marimekko 
Sjal: Gina tricot
Tofflor: H&M


Shiny happy people

Har kommit på att jag älskar min nya röda jacka! Bra köp, klart slut.

Det har varit en bloggfri helg. Träffat massa folk hela tiden, så jag har inte hunnit klottra ner något, liksom.

Igår var jag och Oscar händiga. Vi bytte till vinterdäck på bilen. Eller ja, Oscar var händig. Jag räckte mest över muttrar till honom medan han skruvade, höjde och sänkte bilen och hade sig. Jag gillar händighet! 

Över till något annat: REM är sjukt bra ändå! 90-talsmusik när det är som bäst, typ.
Just den här låten brukade min syster spela. Om jag inte minns fel? Förknippar i alla fall den med dig Caroline.   


IN/UT

Veckans innelista:
- Spelkväll hos Kalle
- Rotfruktsplåtarna i Halv åtta hos mig
- Tummetott, slickepott, långeman, gullebrand och lilla vickevire
- Att sista seminariet för terminen är förbi
- Idéerna till temat i vår utställning

Veckans utelista:
- Stress
- Ältande
- Nare på läpparna
- Möglig leverpastej
- Meningslösa föreläsningar

Stoppljus och svin

Har precis köpt en röd vinterjacka. Ni kan kalla mig stoppljuset! Skall känna mig fram om det är en keeper eller om jag skall se till att få pengarna tillbaka. 

Nu är det bestämt. Nästa vecka skall jag vaccinera mig. Har äntligen lite tid då. Skall bli gött att få det gjort. Då kan alla svina på och jag slipper bli någon smittobärare som svinar ner någon annan. Fint att visa lite solidaritet för sina medmänniskor. 

Nu skall jag skriva ihop en komplettering till de missade mentorsträffarna. Kul, kul, jättekul. Inte.    

HUT-dag

Första delen av HUT-dagen var ganska meningslös. Handlade mest om utlandsstudier.
- Jaha, och om man inte är intresserad av det då? 
- Jo men ni måååste vara här för det är obligatooooriskt.
- Men om det inte handlar om det som sagts då och inte har med mig att göra?
- Jo men ni måste ändå vara här!
- Jaha, men tack så mycket.

Först pratade en gubbe från globala skolan om något som åkte in och ut ur örat. Sedan pratade en civilekonom om hur hon åkte till Puerto rico för att införa ett icke elektroniskt kylskåp där, kylskåpet hade formen av en lerkruka. Okej. Idén var tagen från Afrika och funkade inte i Colombias fuktiga klimat. Nähä. Sedan pratade en student som utbildar sig till gymnasielärare om sin VFU i Kenya. DET kunde däremot relateras till vår utblidning (om man nu vill åka på utlandsstudier då). Och sist av allt pratade en event-marknadsföringstjej om sitt arbete på SKF/Gothia cup. Intressant för dem som det berör, men inte mig.  

Andra halvan var dock mycket mer givande. Hade en workshop som gick ut på hur vi agerar i fördelning av resurser och i samspel med varandra. Vi var indelade i grupper med olika hjälpmedel som vi skulle förvandla till pengar och växla in på banken. Hjälpmedlerna var dock olika fördelade och banken var inte riktigt rättvis. De med mest hjälpmedel klarade sig nämligen också bäst. Vi fick bland annat känna hur giriga vi blev om vi hade mycket av något och hur utsatta vi kände oss med inga resurser alls, typ. Väldigt intressant.

Och för er som undrar vad det här har med förskolan att göra? Man får förståelse för sin omvärld, och det är sjukt viktigt i arbete med andra människor. Punkt.  

Jaja, inget roligt inlägg kanske.     

Hoho, finns det några snälla barn?

Idag var det som sagt sista VFU:n, barnen var väldans mysiga dagen till ära. Fick frågan om att vara tomte på förskolans fackeltåg i slutet av november, så så får det bli. Skall sitta i skogen och vänta på barnen och deras föräldrar, med en lykta och en säck med små julklappar. Haha. Det blir en intressant upplevelse. Har aldrig varit seriös tomte tidigare. Får hoppas att det inte spöregnar den dagen bara. Det gjorde det tydligen förra året. Det året glömde även tomten av att att det skulle komma 4 olika grupper. Så när den 4:e gruppen kom till platsen fanns ingen tomte där. De gick runt och ropade på tomten, men ingen tomte svarade. Det resulterade i att barnen började gråta. Allt var tydligen ganska hysteriskt. Så när gruppen börjat resonera om att "tomten kommer nog nästa år istället" så kommer en bil körande, och ur bilen slänger sig en halvspringande-haltande tomte med käpp. Så det slutade ju bra i alla fall, men såg nog ganska komiskt ut. Jag skall i alla fall försöka dra ner på dramatiken i år, vill ju inte ha en grupp gråtande barn i skogen... 

Imorn är det HUT-dag i skolan (Hållbar utveckling bla bla). Ser sådär fram emot det. Har gått igenom det så mycket så jag känner mig ganska mätt, liksom. Mitt medvetande finns ju där, fast man kan ju alltid bli bättre.    

En helg i HBG

Jag är trött. Helsingborg var kul! Jag och Emely relaxade och tog igen lite tid på fredagen. Åt sjukt gott kycklingspett på Mezo och frossade i morotskaka och kikade på Idol hos Lollo och Dea (som också pluggar där nere).

Och igår var det fest. Jenny (Fransson) kom ner då, vilket var kul! På kvällen tillagade vi (grå) lax från Netto, pimplade vin, spelade Med andra ord och dansade innan det bar vidare ut på Tempel. I kön träffade vi Hollywoodfrun Maria Montazamis bror som var med i Emelys nollningsgrupp, haha. Inne på Tempel shottades och dansades det. Blev indragen i en klunga med folk där det slutade med att jag dansade något salsaliknande med en Timbuktu-look-a-like. Det var kul. Han var så sjukt bra på att dansa, så det var liksom bara att följa. Varför inte mer pardans? Det är ju liksom mycket roligare än att skutta runt för sig själv.       



På tåget hem satt jag och Jenny och fnissade över att Per-Martin, vår gamla lärare från Smedingetiden, satt på sätet framför oss. Han hade precis samma blonda flygiga hår och pipskägg som då. En väldigt orginell människa.

Nu måste jag äta. Har typ bara fått i mig frukost och en vaniljlatte idag.

Punkt(ering)

Allmänt:
¤ Det är marknad utanför mitt fönster. 
¤ Idag kan jag prata. Eller det började redan igår. 
¤ Åker dock inte till Emely förrän imorn. Då är jag fit for fight. 
¤ Hoppade däremot skolan idag också. Att ha musik är inte direkt vad jag behöver nu. 
¤ Oscar är påväg till Tyskland, på Hallandsåsen låg det snö.

Idag skall jag:
¤ Bestämma en ny VFU-dag
¤ Packa det jag behöver
¤ Köpa en liten grej
¤ Kika in hos mamma och pappa

Snack om TV-serier:
¤ Jag ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR True blood. Den som inte tittar missar något. 
¤ Grey's däremot - det har gått ner sig, som Jenny säger.

Subway

Lina kom hit förut för att äta lunch. Hon och Oscar hade köpt Subway-mackor åt oss. Gott tänkte vi, men det blev en besvikelse. Det fanns tydligen inte mycket tillbehör att välja på och brödet var riktigt B. Måste man välja toast-varianten för att det skall vara gott då? För det var det nämligen inte nu. Till och med Hemköp gör godare (vakuumförpackade!) baguetter.

Inte nu igen

Jag har tagit mitt förnuft till fånga. Struntar i att åka iväg på mentorsträffen. Blir ju inte direkt bättre av det. Får ta och komplettera istället, det är ju inte hela världen. Störigt att vi valt att samla alla tre träffarna på en och samma dag bara. Men shit the same.



MERA LISTOR ÅT FOLKET!!


Låt som när du är ledsen sörjer till: Allt som slår ann mina melankoliska strängar. Gärna en djup vemodig mansröst a la Nick Cave. Eller typ Red house painters, Anthony & the Johnsons eller dylikt.
Vad säger du för att imponera på någon? Säger inget för att imponera, är bara mig själv. Eller lite extra treeevlig kanske jag är, men sån är ju jag. Trevlig alltså ;)
Hur imponerar man på dig? Genom allmänbildning, människointresse, musikintresse, ödmjukhet, charm, bland annat
Är du allergisk mot något: Pollen. Får dessutom små fläskläppar av saftiga morötter och hela mandlar
Har du haft sex idag: Nope
Nästa mål i ditt liv: Ta examen, skaffa jobb
Hur svarar du i mobilen: Hallåååå
Vem ringde du senast? Mamma
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att jag skulle ta det lugnt med halsen
Antal timmar sömn inatt: Många! Vaknade dock lite då och då av min täpta näsa
Sov du ensam: Nej, Osc sov ju med mig
Brukar du komma i tid: Alltid! Vet inte hur man gör för att komma försent?
När mår du bra: När jag är hemma med tända ljus, Oscar och lite gott vin
När blev du fotad senast: På festen i lördags
Hur känner du dig nu: Not on top
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad saknar du: Min röst
Hade du en bra kväll igår: Jadå, fast inget utöver det vanliga 
Favoritdryck på morgonen: Mjölk
Rakar du benen: Ja, annars ser jag ut som en gorilla
När brukar du oftast gå och lägga dig: Typ elva
Sysslar du med någon idrott: Nej
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja
Vad använder du för shampoo? Frisör-silver-schampoo
Du samlar på: Brev, dagböcker, minnen
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma
Gillar du golf: När det går bra
Vilken tid gick du upp idag: Tio
Har du sovit i din egna säng inatt: Jaa
Har du strumpor på dig nu: Nej, tofflor
Solar du ofta: På sommaren, ja! Funderar på att gå till kapseln på hudmottagningen igen och sola mot eksemet också 
Är du flygrädd: Nej, fast det känns lite i magen innan man skall iväg
Hur vig är du: Inte splitt och spagat-vig, men stå med raka ben och sätta i handflatorna i golvet vig! Och nästan benet bakom huvudet vig. 
Vad dricker du helst när du är törstig: Coca cola, saft
Vad äter du helst när du ser på film: Popcorn eller godis
Senaste låt du hörde: The Kooks - Seaside


Kanske skulle sätta igång med portfolion idag då? Fast jag känner att jag vill ha allt material samlat först. Blir så splittrat annars och så kanske jag ångrar mig om jag sätter in något nu, som jag kommer på en bättre lösning till i december? Well, well. Vi får se.  

Making a list

Märks kanske att jag inte gör så mycket idag? Har fått pluggat till litteraturseminariet i alla fall.

du heter: sofie
smeknamn: kallas ytterst sällan för nåt annat än sofie, men om det händer sof, soffan
vad tror folk om dig? det skiljer sig beroende på vilka människor det handlar om. men har hört från några att de t ex tror att jag inte kan bli arg 
stämmer det? vilket inte stämmer över huvudtaget. jag kan bli sjukt arg
vad får du oftast komplimanger för? hår, händer, fötter, leende
brukar du skratta för dig själv? haha ja, det händer, t ex om jag får ett roligt sms eller kommer att tänka på nån kul anekdot 
vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Gött, då blir dom glada! Jag hade gärna gått, men jag är hemma typ sju ikväll! Usch :( Kan vi gå imorn kanske? Puss"
var bor du? kungsbacka
trivs du där: tro det eller ej, men det gör jag!
äger du några converse: en hel hög 
brukar du bli för full: jaaa. tydligen var jag det i lördags, haha. fast jag spyr och deckar inte 
är du blyg? njae
vill du hellre ha mail än brev: nej, brev är exotiskt nu för tiden
tror du på kärlek vid första ögonkastet: ja, typ
har du spytt offentligt: ja, tyvärr 
är du nöjd med ditt liv: ja, än så länge har jag inget att klaga på :)
är du bortskämd: lite
vad gör du i morgon: måste åka på hatad mentorsträff, får sitta där stum så tiden kommer gå långsammare än vanligt - om det nu är möjligt
vad är det värsta du vet? översittare, sport
hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? det varierar. när pengarna kommer slösas det oftast för mycket, sedan står det still
vilken kändis tycker du är en bra förebild? ... ... vet int' 
vad längtar du till? att få tillbaka rösten, åka ner till emely, december 
är det okej att gråta: självklart
när grät du senast: var ett tag sen nu faktiskt. brukar dock ha lätt till gråten
vad skulle du göra om du vann en miljon: köpa, spara, dela med mig 
bär du glasögon eller linser: nej
tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: verkligen inte
vill du gifta dig: ja
vill du ha barn: ja
är du bra på att laga mat: börjar bli. oscar tycker det i alla fall.
är du musikalisk? jovars. har ingen sångröst, men däremot taktkänsla och kan spela lite piano och gitarr 
tror du på ett liv efter döden: på något sätt, kanske
bor dina föräldrar tillsammans: ja
har du tandläkarskräck: nej. har alltid blivit bortskämd hos tandläkarn för att mami jobbar där
har du någon gång gråtit dej till sömns: jaaa
biter du på naglarna: ja, tyvärr

Ett citat

"Ett barn har 100 språk men berövas 99
Skolan och kulturen skiljer huvudet från kroppen
De tvingar en att tänka utan kropp och handla utan huvud
Leken och arbetet
verkligheten och fantasin
vetenskapen och fantasteriet
det inre och det yttre
görs till varandras motsatser"


- Loris Malaguzzi


The lost voice

Jag har fortfarande ingen röst! Någon som har en bra huskur? Googlade på "tappat rösten" och läste mig till att man inte skall prata alls och framförallt inte viska. Och helst skall man hålla upp med detta i en vecka! OMG, hoppas att det inte är så illa med mig. Hur skall jag då stå ut?

Här kommer tre bilder från halloween.


Vampyren med tänderna i glaset och den döda 1700-tals damen!


Björnligan! (Oscar var aldrig Frankenstein som ni ser)


Finisar! <3

Halloween och en försvunnen röst

Det var en grymt rolig fest hos Maria! Vi åt gott, hon hade pyntat fint, alla var utklädda, dansgolvet rockade, folket var skönt och vi hade installerat en "bikt" i ett av rummen, där videokameran gick på högvarv. Vet dock inte om man vågar se den filmen så här i efterhand? Den som vann pris för bästa utklädnad var Johan. Han var på pricken lik Greger eller Kapten Klänning (Robert Gustavsson) så han tog hem vinsten med all rätt. Annars fanns Djävulen, ett inkassokrav, Björnligan, Michael Jackson, Jultomten och annat löst drällande - dött och levande - folk på plats. Får se om det dyker upp några bilder, själv missade jag att ta med kameran.

Mer då? Jag har gått och tappat rösten. När jag försöker få fram ord kommer det bara ut ett väsande ljud. Sjukt frustrerande. Känner att det bubblar i mig av prat bara för det. Klarade i alla fall av bildlektionen i skolan, trots mina kära klasskompisar som tycker om att retas ;) Däremot blir det ingen avslutande VFU imorn. Kan ju gärna inte hålla i en musikaktivitet utan att varken tala eller sjunga. MÅÅSTE bli av med det här innan torsdag bara!! Skall ju ner till Emely och åka på "studentkryssning" då ju, Helsingborg-Helsingör. Haha.