Lata dagar

Just nu har jag och Oscar så kallad "minisemester". 4 dagar lediga tillsammans. Har haft spelkväll hos Kalle med kubb, streetfight, hockeyspel och Från A till Ö. Jag briljerade i Streetfighten och slog ut Simon, vilket han hade svårt att smälta. Tv-spels fighter är dock min dolda talang... Igår spenderade vi en lat dag på stranden och tog några öl på uteservering i götet på kvällen. Idag har vi fixat med Enerotharnas båt och skall snart åka till Tjolöholm och lägga i den. Hann dock åka dit på en tur där emellan och råkade då bränna upp mina axlar. Imorn skall vi plocka jordgubbar i Hanhals, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. På kvällen blir det antagligen första båtturen med Lina och Jonas i alla fall.     



Här är en bild från vår mysiga räkfrossa i torsdags.
Har stulit den från
Maria som även är fotografen.

Seize the day

Så sjukt synd att Hoffmaestro & Chraa inte kommer till Hultsfred! De är verkligen skitbra. Beställde precis skivan The Storm med dem på cdon. Ohja! (Grymme video här nedanför också).





Men när sommaren är över kommer jag åtminstone ha fått sett The Killers och Antony & the Johnsons, och de var ju med på listan jag skrev i bloggen i höstas över de 4 band jag har kvar som jag bara måste se någon gång i mitt liv! Sedan är det The Shins och Arcade fire som återstår. När blir det av?!


 



Sen sist har dagarna/kvällarna bestått av jobb, häng vid Skansen (den i Kungsbacka, inte allsången alltså), melon vid Hanhalsholme och lite solning. Imorgon blir det räkor och vitt vin med fina tösabitar! Man måste verkligen ta tillvara på solen när den kommer. Hur länge varar den?

Ticket to ride

Häromdan läste jag ut Jävla John. En bok som är fiction om John Lennon och en svensk tjej vid namn Katja som han träffade på The Beatles första spelning i Sverige. Känslor uppstår mellan dem och de har ett hemligt förhållande under några år och får en dotter tillsammans. Under denna tid fortsätter John vara gift med sin fru Cynthia, Beatles slår igenom och blir svinigt stora och Katja flyttar med till London, men hinner också återvända till Sverige efter alldeles för många svek. Boken slutar med att John dör. Så klart. Skjuten av Mark Chapman. Så klart. Boken var ganska underhållande. Författaren Dozzi ger en så tydlig bild av John att man tror att man känner honom och även att Katja existerat på riktigt. Enligt Dozzi var John äckligt svartsjuk, nedvärderande mot tjejer och hög hela tiden. Undra hur väl researchen stämmer?



En av mina Beatles-favoriter.
I boken skrev Lennon denna låten när han och Katja hade haft ett stort bråk och hon hotade med att åka hem till Sverige. Hehe.

Små grodorna

Midsommarkvällen blev lyckad! Fick inte ens något regn på oss. Mitt lag vann 5-kampen också, fast jag bidrog nog bara i  grenen där vi skulle spika i en stubbe. Och när vi skulle skicka runt en potatis. Spotta grodor var jag däremot helt värdelös på, och fotbollssnaps. Till hoppandet av säck ställer jag mig neutral. 

Fick min midsommarkrans också! Oscar köpte en på torget till mig. Hehe. Visade sig att Elin hade en likadan.

 

Får se om jag orkar lägga upp fler bilder.
(De här har jag snott av en Kristina)



Har jobbat idag och ätit mammas goda jordgubbstårta!

Mid som mar

Fan. Det kommer regna hela dagen imorgon. Hur blir det då med 5-kamps lekarna? Fast jag är fortfarande optimistisk. SMHI har snart haft fel varje dag i en månads tid, eller nåt.
 
Varför finns det inga blommor att plocka? Jag vill ha midsommarkrans. Här är en bild på förra gången som jag bar en sådan. Jag var 14 och kransen var inte ens min.



Dåvarande gänget firade midsommar i en kompis sommarstuga i Åsa. Försökte oss på att grilla själva för första gången. Det gick sådär. Fick aldrig nån fjutt på grillen. Det slutade med att vi åt halvrått kött som smakade tändvätska. Väldigt lyckat.  

AaaaW

Har after workat lite på Rumpanbar. Fast först var jag, Osc och Daniel på jakt efter partytält. Hann dock bara till ÖB och där fanns inget bra. Jysk och Clas Ohlsson, nästa (imorn)! Sedan slöt vi upp med Kalle och Linn. Åt mig mätt på vitlöksbröd och nachoschips. Ja, jag är gottegris. Osammanhängande inlägg?  

Min bil mår inte så bra förresten. Var en del anmärkningar på den på besiktningen. Får se vad verkstaden säger, huruvida den är värd att fixa eller ej. Men jag har ju blivit beroende! Måste ha bil! Får köpa bilkudde så jag kan köra Oscars då. (När jag väl når fram till pedalerna försvinner jag nämligen bakom ratten) Men det känns ju lite... ja, ni förstår. 

Vem är den skyldige?

Något mycket märkligt har hänt. Läs här. Igår satte jag värmeljus i de små värmeljushållarna som jag har på altanen. Tänkte nämligen att det skulle se roligare ut, eftersom det ändå är det de är till för. När jag åt frukost i morse upptäckte jag dock att ett av värmeljusen var borta. Konstigt tänkte jag, hur har det gått till? Rykte dock på axlarna och tänkte inte vidare på det. Men när jag nu kom hem för en timma sedan, efter en fika med mami och mormor, upptäckte jag att ytterligare ett värmeljus saknades! What?! Förstår inte alls.

Skall jag beskylla grannarna, brevbäraren eller fåglarna??!

Bakis?

Var på bio förut. Såg på Baksmällan. Eller, The hangover, om man så vill kalla den. Den handlar kort om ett gäng med män i 30års åldern som åker till Las Vegas på svensexa. Där går allt (naturligtvis) fel. Dagen efter stora festen är nämligen brudgummen (heter det verkligen så?!) försvunnen och det kvarvarande gänget har enorma minnesluckor. Nu skall de alltså försöka reda ut allt och hitta brudgummen innan bröllopet blir en katastrof.  Ni får förlåta mig, det låter nämligen som en film som redan är väldigt gjord och bara överdrivet jobbig, men den var faktiskt väldigt rolig! Skrattade högt flera gånger. I stil med Superbad och På smällen. Jag gillar't!



Fredagskvällen spenderade jag med Emely, som blivit göteborgare över sommaren.
Vi åt först indiskt på New Delhi och ölhakade sedan med rödvin. Trevligt värre. 
Lördagen i sin tur bestod av jobb och mys. Bra helg.

Annarsannarsannars? Midsommarplanerna  är i full gång. Verkar som att det blir grill, 5-kamp och jacuzzi. Hoppas på fint väder.    

Järnsjuan

Golf, golf, golf.
 
Innan jag började jobba idag hade Osc's papi  Tommy fixat så att jag och Lina skulle gå en golfrunda med golfpro:et Matz. Tommy är nämligen väldigt enträgen med att jag och Lina skall komma igång med golfen. Sagt och gjort. Kan inte direkt påstå att rundan gick lysande, men de bollar jag fick iväg gick längre än vad de brukar i alla fall. Alltid något. Behöver dock bli jämnare. 

Annars har jobbdagarna bestått av gubbar från Fotskäl, upp-packning och påfyllning av varor, växling av pengar, kokande kaffe, beredning av mackor, svabbande av golv, med mera. Dagarna går. Det känns som när jag jobbade söndag på Majgården. Då var det lugnt så man hann gå och pilla med ditten och datten, fast ändå med lite tempo. Det gillar jag.

Nu skall jag äta sockerkaka som jag bakade igår kväll. Blev så inspirerad av allt bakeritjat. Jag är i gång Jenny! Skall vi börja med Sju sorters kakor också? ;D   

Baka liten kaka

Skatteåterbäringen har kommit! Vad gjorde jag då? Åkte med Jenny till Ikea.

Kom hem lite fattigare.

Vi blev helt lyriska över alla roliga bakgrejer de hade fått in. Låter som vi är två bulltanter, trots att jag väääldigt sällan bakar. Jenny shoppade loss på florsockerströare och mönster till kakor, hehe. Vi hittade även de här roliga tårtunderläggen (som ni ser nedanför) som går att använda flera gånger om, som vi båda bara var tvugna att ha.

Dessutom köpte jag på mig lite tyg som jag skall rama in. Låter skumt, men det är snyggt. Tro mig. Kanske lägger in en bild senare, som bevis.  
 
DRÖMMAR TårtunderläggDRÖMMAR Schablon, set om 5

Ikväll är det fotboll. Sverige - Malta. Inte för att jag är speciellt intresserad, men jag kan ju försöka.

Denna kväll har även kommunen fixat skolavslutning för högstadieelever med skumparty på torget. Jag har första parkett från mitt sovrumsfönster. Tydligen skall Promoe komma och göra den äran också. Kan ju vara spännande. Svennebanan.  

Ugglar

Sitter och surfar på Ikea, Bolagret och H&M:s heminredning, och blir så sjukt köpsugen. Antagligen för att jag inte har några pengar.




Funderar också över varför jag så fort tröttnar på kläder/inredning?

När nyhetens behag lagt sig, liksom.



 
Gjorde lövbiffsgryta nyss. Tinade upp köttet från frysen. När det var uppvärmt luktade det rått kött och blod i hela köket. Kan inte hjälpa det men jag är så sjukt äckelmagad att jag nästan spyr av det. Oscar brukar t ex få rensa fläskfilén för att jag jag helt enkelt inte klarar av det pga av kvällningarna jag får. Var kommer detta ifrån? 

Så var det Söndag igen.

Helgen har bestått av; dubbeldejt med Elin och Peter och god mat, magknip, grillkväll och födelsedagsfirande hos/för Kalle samt jobb. So far, so good. Minus magknipet då, det satt verkligen i hela dagen  - och natten.  

Jobbade första dagen idag. Gick fint. Växlade mest pengar och fixade kaffe. Roligast av allt var dock att få köra golfbilen.

På tal om bilar... Vill ni höra senaste nytt om min?
Ni som följt min blogg eller som känner mig har fått höra att folk har vääääldigt svårt för att hålla fingrarna borta från mina bilar. Efter två bilstölder har de nu varit där och tallat igen. När jag skulle köra iväg här om dagen såg jag att motorhuven såg aningen mystisk ut. Vet ni då vad som hade hänt? Jo, något flane hade hoppat in den. Men tack så hemskt mycket! Min lilla rishög är nu med andra ord ännu risigare, och vid regn kommer det att stå vatten på hela huven. Är ödmjukt tacksam. Eller inte. Får se om skorven går igenom besiktningen. Hoppas! Jag och Jenny skall ju åka och "bete oss" i den, det får vi ju inte missa...       

Sommarlov!

Nu har jag sommarlov. Woho!

Hade avslutning med studiegruppen hemma hos Josefin igår. Tanken var från början att vi skulle grillat vid fästningen, men det var ju vinter ute igår så det blev thaimat, vin och Singstar uppe i Josses fina lägenhet istället. Hade riktigt kul! Josefin har alla Singstar som finns, tror jag. Sjöng som galningar. Det visade sig att vi hade en schlager-Kicki bland oss. Dessvärre blev det ganska tidigt för mig på grund av att:
1. Tågen går bajsdåligt på kvällen, vilket är väldigt konstigt eftersom det är så många pendlare mellan Varberg-Göteborg.
2. Oscar skulle upp och jobba 05:00 och var inte så pigg på att hämta.
3. Jag är ingen miljonär som kan ta taxi. 
Synd men sant. Tycker om lilla studiegrupp 7. Sa att vi skulle försöka komma upp till Christina i Skephult och grilla där i sommar. Får se hur det går med det.
 
  

Hade ingen annan bild av el gruppo än den här på mig, Malin, Sabina och Josefin. Här övade vi på våran gestaltning om ett dilemma i Polen. (Det är svaret på varför vi har västar och kavajer på oss). Måste bara säga att Josefin måste vara en av de starkaste människor jag känner.



Nu väntar jag på Jenny. Vi skall gå och titta på glada studenter! 

LOST

I natt drömde jag att jag blev biten i midjan av en galen varg. Det blev stora märken av huggtänderna efteråt och det gjorde jätteont, men det var typ ingen som brydde sig. Alla bara såg det som en bagatell. Elakt.



Råkade halka in på LOST igår. Någon som kommer ihåg? Slutade följa den serien för typ 3-4 år sedan. Till en början tyckte man ju att den var helt fantastisk. Spännande och något som man inte hade sett förr. Då fattade man ju inte att den skulle hålla på i en jävla evighet. Själv trodde jag den skulle fungera som en miniserie. Men icke. Vid tidpunkten jag slutade titta hade inte ens författarna funderat ut ett slut. Jaha, så människorna springer runt på den där ön där massa övernaturliga saker händer, utan ett egentligt syfte som författarna bara hittar på i efterhand? Isbjörnern då och alla ledtrådarna som bara blev fler och fler hela tiden och som inte direkt ledde fram till något svar? Låter nästan som Day's of our lives, fast med en snyggare produktion. Orka.

Nu verkade det i alla fall som att folk lyckats ta sig bort från ön, men att de frivilligt ville återvända igen för att åstadkomma något... Eller ja, jag fattade inte riktigt. Tänker inte försöka heller. Jag är lost (höhö). Hej!

 

Nedräkning

I've got a head like a ping pong ball. En dag kvar i skolan. Redovisning av åtgärdsprogrammet som vi gjorde idag. Sen skall det firas! Underbara sommarlov. Skall bli så sjukt skönt. 

Igår kväll satt vi och fördrev tiden på altanen med Daniel och Maria. Det blev öl/cider och Med andra ord. (Världens bästa sällskapsspel som man dessutom aldrig tröttnar på). Skrattade så tårarna sprutade. Lättpåverkad eller solsting, det är frågan.