Why can't I be you?

Lyssnar på min Cure skiva "GALORE the singles 1987-1997" Mycket bra singelmakare är dom. Som skivmakare i helhet vet jag inte.

Har suttit på altanen och svettats bort lite i solen, druckit cola och uppdaterat mig om kungsbackas lokabefolkning i Kungsbacka posten. Det är sånt man får lov att göra efter en dag i skolan.  Hade seminarium om omsorgssituationer idag samt ett mycket oseriöst studiegruppsmöte. Jag har dock MASSOR att plugga de närmsta dagarna. Det ska ju bli 30 grader i helgen, så jag känner mig inte vidare motiverad. Om det inte vore för alla jävla inlämningar så hade jag hängt på Oscar till Siesta! Men icke. Ibland får man bita i det sura äpplet.



Fixade nytt pass igår. Det blev om möjligt ännu fulare än mitt förra. Ser ut som en grottmänniska. 400:- kostade det också. Åker ju till Sardinien den 11:e. Hoppas på sol, massa bad och bara götta.

En skruv lös

Jag är frustrerad. Har försökt skruva ut den fula hatthyllan i säkert en halvtimma, men den sista skruven sitter som ett isberg eller liknande. Den går inte att rubba! Så nu hänger hyllan där på snedden och väntar på en Oscar som kanske lyckas bättre. Men om inte, måste jag ha den där då, eller riva väggen eller nåt, vaaa??

Va hemma i Fjärås-huset förut och pluggade. Har inte hunnit/orkat flytta hit min dator än, så den står kvar där tillsammans med all studentlitteratur. Skrev färdigt mina VAD, HUR, VARFÖR över en omvårdnadssituation som jag utförde under praktiken + knöt det hela till litteratur som man alltid måååste göra. På hemvägen tog jag en sväng förbi Ica Maxi. Köpte fleeceplädar för 10:- /styck att ha på altanen. Värsta klippet. Sen var de kanske inte finast i världen men jag orkar inte bry mig. Blev lite O'boy, saltgurka, leverpastej, mjöl, socker, cocosmjölk och äpplen också. 

I lördags var det Eurovision-kväll här med JennyLisaMaria. Räkor, alkohol, vit chokladmousse med bär och andra onyttigheter avnjöts. Ryssarna vann. Tråkig låt av många andra tråkiga. Jag höll på Frankrike. Sebastian Tellier är bra. Har gillat honom ända sedan de sände ett helt program om honom på Kobra för ett tag sedan. Fransmännen var tydligen upprörda över att han inte ville sjunga på franska, då kom ett bästing citat. "Ni behöver inte oroa er, baguetten kommer att smaka precis likadant imorgon." Underbart!  

Sebastien Tellier

Jajaja.

Om 20 minuter är det Grey's. Jag väntar. Min käre pojkvän är hos Fredrik och tittar på fotbollen. Vilken fotboll undrar jag förresten? Spelar Sverige? Jag är i alla fall alldeles ensam. Men det känns bra. Blir inte det minsta mörkrädd här. Idag har jag handlat lite saker inför lördagen. Ruinerar mig. Men nu kommer ju lön och bidrag på fredag. Otroligt, jag har inte köpt mig ett enda klädesplagg för pengarna den här månaden. Det har gått till hemprylar istället. Lika roligt det, i och för sig. Mamma hjälper mig med att sy till köksgardinerna. De är jättefina. Lägger ut bilder när allt här är ytterligare lite mer färdigt. Annars då? Nada. Åt nudlar på altanen i solen. Njuter.  

Nu vet jag.

Kvarg är detsamma som Kesella. Google är bästa hjälpen!
Ska experimentera med en ny efterrätt på lördag, så förbered er JennyLisaMaria!

Callgirl

Jag stör mig på "En callgirls dagbok" som går söndagkvällarna på kanal 5. Varför glamoriserar de att vara prostituerad? Huvudpersonen som är en hon älskar sex, sina kunder och pengarna + att hon lever en allmänt lyxig tillvaro. Kan tänka mig att ungt folk som ser serien skulle kunna se prostitution, om den framställs som den gör där, som ett schysst sätt att tjäna pengar på. Ofta att callgirls tycker det är så glamoröst? Om de hade haft chansen hade de då inte hellre tagit ett annat jobb? Varför lyfta fram det som så sjukt POSITIIVT? Förstår verkligen inte. Billie Piper spelar huvudrollen. Jag har en polaroidbild på henne med autograf från en OKEJ-dag på Liseberg för 100 år sedan, haha. Hon var aldrig ens bra och vad gjorde hon? En halvkänd halvhit. Hon var ju tillsammans med Rich i Five också. Det ni! Vad fruktansvärt onödig kunskap jag går runt och bär på. Kan inte hjälpa det, suger in allt sånt där om nöjesliv. Vare sig jag vill det eller ej.  

Shit det låter som att tvättmaskinen ska explodera!!!

Onsdag 14/5

Det var längesen jag skrev, men det händer så himla mycket nu!

Trivs riktigt bra i lägenheten. Börjar som smått få ordning på saker och ting. Allt stort är på plats i alla fall, förutom utemöbeln från Jysk som aldrig hör av sig om ifall den inkommit.

Praktiken går också fint. Har bara en och en halv vecka kvar. Tråkigt att det tar slut när man blivit varm i kläderna. Har dock varit en del problematik på vissa områden, men jag bär på tystnadsplikt så mer än så delar jag inte med mig av.

Var på födelsedagsfest hos Jocke förra helgen. Riktigt roligt. Fostret gjorde succe.

Hade paus i praktikandet idag. Var på föreläsning i Borås. Jag och Linnea tog bilen upp. Och vet ni vad? Det regnade inte utan solen lyste glatt i Borås. Det ni! 

Imorgon ska det däremot regna här. Inte bra, vi ska ha Groddenlopp med barnen ju.

Valborgsfirande + flytt!



På Valborg var vi till en början hemma hos Kalle. Grillade, lät Niclas och Daniel fuska i spel, och så vidare. Gick därefter ut, till Esters. Jag blev lite överförfriskad. Hade efterfest på Linas balkong.



Igår började jag och Oscar med våran flytt! Fick ordnat det mesta i köket och badrummet + att sängen kom på plats. Imorgon drar vi dit resten. Typ soffa, fåtöljer, hylla med mera. Träffade två av grannarna idag. De verkade bra! Tyckte det var kul med ungt folk som flyttade in. De har bara en åldring där uppe, en 70 årig liten gubbe som tydligen skulle vara söt. Kanske en Majgården-kund? Nedan ser ni lite bilder från innan vi fått in grejer och börjat göra i ordning. Inte världens snyggaste luckor i köket direkt, men det får bli ett senare projekt.