Summering av 2009

Det är dags för min lista som jag kör med varje år! Hur har mitt 2009 sett ut? Läs nedan.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Druckit vin i badkaret, griljerat min egna julskinka, sett solnedgång och soluppgång samma natt vid Röda sten
Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte om jag gav något
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej
Dog någon som stod dig nära?
Nej
Vilka länder besökte du?
Danmark
Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
En resa till solen och en spontan weekend nånstans
Vilket datum från år 2009 kommer du alltid minnas, och varför?
24 september = 5 år med Oscar (!!)
Vad var din största framgång i år?
Precis som förra året; att skolan gått så bra
Största misstaget?
Att jag låtit skolan ta över spontaniteten
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite smått febrig och förkyld under hösten
Bästa köpet?
Way out west-biljetten och min röda jacka
Vad spenderade du mest pengar på?
Festival och bilskit
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag fick se 4 av mina favoritband! (Anthony & the Johnsons, Franz Ferdinand, The Killers och Kings of leon.) Och att vår 90-tals fest blev så SJUKT lyckad. 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2009?
Kings of leon - Use somebody
The Kooks - Naive
Hoffmaestro - Seize the day
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Glad som alla andra år
Vad önskar du att du gjort mer?
Någon form av träning - vilket har varit och är icke befintligt
Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar i onödan
Hur tillbringade du julen?
På dagen med Enerotharna i Åsa och Fjärås och på kvällen med min familj i Kungsbacka
Blev du kär i år?
Already in love
Hur många one night stands?
Zero
Favoritprogram på TV?
True blood, Halv åtta hos mig, Being human, Gossip girl
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej
Bästa boken du läste i år?
Taxi av Alexandra Pascalidou
Största musikaliska upptäckten?
Cold war kids och The Kooks
Något du önskade dig och fick?
Clean parfymen!! En härlig sommar.  
Något du önskade dig men inte fick?
 Problemfri bil och mer tid till spontana resor
Årets bästa film?
Inglorious basterds, Benjamin Buttons otroliga liv, Avatar
Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt på restaurang
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag slutade älta och oroa mig för saker i onödan
Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Sofie-ig
Vad fick dig att må bra?
Den underbara sommaren med mycket ledigt, sol, härliga roadtrips och lata dagar med Oscar + alla roliga fester som det här året bjudit på (det har varit massor av dem!) 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Kevin Zegers
Vilken politisk debatt engagerade dig mest? 
Sånt som involverar skolan
Vem saknade du?
Emely som flyttat härifrån
De bästa nya människorna du träffade? 
Några olika människor, som jag träffat på olika fester under året, som är enkla att umgås med och utan konstigheter
En värdefull läxa du lärt dig i år?
1. Inget är att ta för givet, det du minst anar kan drabba dig. Så jag har nog lärt mig att bli bättre på att uppskatta det jag har. Väldigt klyschigt lät det där, men sant.
2. Att aldrig mer sova i tält om jag åker på festival igen.
Citera en sångtext som summerar ditt år:
Seize the day!


Får passa på att önska GOTT NYTT ÅR också! Jag kommer fira hos Daniel med goda vänner, mat och ståhej.

3D

Avatar var ju faktiskt riktigt bra! Var till en början skeptisk och tänkte att jag inte ville se filmen då jag bara sett film trailern på TV och inte tyckte att den verkade speciellt bra. När jag sedan fick höra alla fina recensioner filmen fått och att det är världens dyraste film som James Cameron hållt på med i 10 år, plus att den skulle visas i 3D väcktes ett intresse hos mig. Och recensenterna hade rätt!  Filmen har en story med ett budskap som man kan förlika sig med och som vi bör tänka på. Och att filmen är i 3D gör den verkligen till en upplevelse! Otroligt effektfullt var det. Skogslandskapet avatarerna gick runt i var ju helt magiskt! Så nu väntar jag på att Tim Burtons, Alice in wonderland, skall komma upp på biograferna (5 mars). Den skall ju också vara i 3D så det vill jag absolut inte missa! Allt Tim Burton gör är ju minst lika magiskt UTAN 3D, så hur blir det då med? Jag är förväntansfull. 


Idag har jag varit och lunchat med Emely. Var på Pascha Lounge, de har en riktigt god buffé där. Fast dyr. Har även kikat runt på olika Räkcocktail recept (att ha till förrätt på nyår) + tårtrecept till Oscars (och Linas) födelsedag imorn. Vi skall fira lite med paj och tårta här hos oss.

Det var allt för nu.

   


Julstress

Julen har varit bra!

Julafton:
Började med julstrumpa och risgrynsgröt för mig och Osc på morgonen. Sedan bar det av till Enerotharna i Åsa där det serverades dopp i grytan. Första gången jag åt det och jag älskade det! Salt och gott. Har alltid tyckt att det låtit så motbjudande, men nej nej. Det blir mer dopp för mig! Efter doppet åkte vi vidare till Enerotharna i Myra, där såg vi bland annat på Kalle Anka och delade ut klappar. Slutligen åkte vi hem till mina päron i Kungsbacka där Caroline, Staffan, Lillan, Lars och Emelie också var och där avslutade vi kvällen. Åt, delade ut ännu mera julklappar, spelade julklappsspelet och sällskappspel. Som vanligt var jag den som lyckades sno åt mig mest julklappar i julklappsspelet, hehe... Oanad talang? Som ni kanske kan ana så blev det en ganska stressig jul, då vi nog var på ett ställe för mycket. Men allt som allt blev det ändå en mysig och bra julafton!  

Juldagen:
Började med julbrunch hos Oscars päron. På kvällen hade vi förfest hos oss med lite blandat folk. Tanken var att vi skulle gå ut efter, men förfesten mynnade ut till att bli en riktig fest och tillslut droppade det in allt möjligt folk. Så det slutade med att vi stannade här, vilket blev lyckat!  

Annandagen:
Gick jag och Oscar och fyndade lite på rea:n. Hysteriskt mycket folk var det, så jag kan inte säga att jag tittade speciellt noga. Fick med mig lite krafs hem i alla fall. Resten av dagen slappade vi. Åt tacos (gott efter all julmat) och såg på Stjärnorna på slottet (har inte riktigt lika svårt för Björn Ranelid längre) och Förtrollad.   

Idag då:
I eftermiddag blir det stor släktträff på mammas sida nånstans i Fiskebäck. Förr var det tradition att alla träffades på annandagen, men det rann ut i sanden för några år sedan. Men nu är det några släktingar som tagit upp det igen. Det är sådana släktingar som man träffar väldigt sällan. Typ mormors bror, mammas kusiner och deras barn osv. Det är en hel hög så man vet knappt vilka som är vilka. Några ser precis likadana ut också. Jaja. Mina kusiner kommer också och det är alltid kul.

Ikväll skall vi hinna med 3D bio också, Avatar. Är den bra?!       

Ready Steady GO

Allt är färdigt. Julklapparna är köpta och inslagna, skinkan griljerad, granen klädd och blablabla. Nu kan jag börja fira jul på riktigt! Det här måste i övrigt vara den första vita julen på typ 10 år??!



GOD JUL allihopa!

Nu väntar uppesittarkväll med Osc, god mat, mys och Bingolotto (svennebanan - javisst!) hos vännerna på Rosengatan.  

Lycka

Citat av okänd:

"LYCKA ÄR ATT TYCKA OM DET VARDAGLIGA"

Så jävla sant!

X-mas tree

Idag har vi varit och huggt vår alldeles egna gran. Den är lite skev men liten, söt och charmig. Ni förstår inte hur svårt det är att stå där i skogen och hitta den perfekta granen. Jag trodde att det bara skulle vara att gå dit och välja och vraka, men antingen är de skeva, glesa, veka, för breda eller halvvissna. Vi är dock nöjda med vårt val!

Måste lägga in en bild från vårt goda och fina julbord igår! Det var en kul kväll i härligt sällskap. Bubbel och nubbe är farligt. KOKO jaja. Spelade bland annat julklappsspelet där jag lyckades pricka in att få en grytlapp där det står "GOD JUL" på och INTE "LUJ DOG". Gött!


Jul på Liseberg

Igår pälsade jag och mina tjejer på oss och myste runt på ett svinkallt och juligt Liseberg. Jag slängde mina sista slantar på brända mandlar och våffla. Ganska värt, ändå. Det kom snö på oss också! Vi trodde först att det var fejk eftersom snön dök upp när vi kom ut från toaletterna. Trodde att någon stod och öste ner det från taket. Eftersom det var vår första tanke inser man att vi inte direkt är bortskämda med snö här längre.

Imorn blir det julbord hos Gammelweddan med Stian girlzzz. Väldigt mycket INTÄÄÄÄRNT blev det där nu. Hur härligt är det inte med intärna grejer då? Som ett hemligt språk ingen annan förstår.

Nu är det jul i lägenheten. Det firar jag och Oscar med rödvin, potatisgratäng och en fet köttabit.     

Mer jul

Har gjort en ny julskiva idag. På min förra som gjordes för två år sedan har jag mest klassiker, så nu ville jag ha lite annat. Har några nya favoriter som gått upp i toppen.

Mina tidigare favoriter är:
Merry Christmas (war is over) - John Lennon
Mer jul - Adolphsson & Falk
Julen är här - Sissel K & Körberg

Mina nuvarande favoriter är:
In a christmas duel - The Hives & Cyndi Lauper
I don't believe in angels - Melody club & Anna Järvinen 
Santa baby - Marilyn Monroe

Det är ju egentligen ganska cheesy med julmusik, men vilken stämning det ger. Oscar tycker att jag är skitjobbig som spelar låtarna om och om igen. Men det är ju bara jul en gång om året! 




Julgodis

Idag har jag gjort/bakat julgodis! Det blev sånna där goda och sjukt enkla Cornflakes/cocos/choklad grejer och Melins kaka (som egentligen heter nåt annat, men eftersom mamma tagit receptet från en Melin så blir det Melins kaka). Knäck, fudge, bullar och sånt tänker jag inte ge mig på. Kommer ju få äta det hos alla andra som vi skall vara runt hos i jul. Det får alltså räcka med Cornflakesgodiset, Melin och pepparkakorna. Mumsi. 

En sak är säker. Jag är ingen fena på det där med bakning. Det skall vara enkelt och gå så snabbt som möjligt att göra. Inga jobbiga krusiduller och ingredienser tack. Därför är Cornflakesgodisarna världens bästa! Se själva:

    

  • 200 g ljus eller mörk choklad
  • 2 msk olja eller 25 g kokosfett
  • 4 dl cornflakes
  • 2 dl kokosflingor

Smält chokladen tillsammans med olja eller kokosfett i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om.
Rör ner cornflakes och kokosflingor. Forma till små bitar och lägg på smörpapper, eller använd knäckformar.

Hämtade receptet från
www.recepten.se Brukar hitta massa goda grejer där.


Några varför

Jag förstår inte. Lade mig vid tolv igår, lagom trött. Vaknar och sover, vaknar och sover om vartannat hela natten. Slår upp ögonen vid sex och är helt klarvaken, fast trött. GÅR inte att somna om efter det. Tvingar mig att ligga kvar i försök att sova till åtta och går sedan upp. En ledig dag. Varför?

Dock var det ganska mysigt att vakna upp till snö.

Firade lucia med att se några avsnitt av Sunes jul. Så hejdlöst roligt. Måste vara bästa julkalendern! Avsnittet "Julbaket" gick om "Pulkapappa" i rolighetsgrad i år faktiskt. Rudolf Andersson är en stjärna. Varför spelar inte Peter Haber mer komedi?



"Älskling, i år tar jag knäcken".

To much of something

Ojoj. Det var en riktigt kul kväll igår, men idag mår jag INTE bra. Ibland blir det liksom... för mycket.
Vi åt aldrig på grekrestaurangen efter avrådan från fler än en person. Det blev Åsidan istället och kycklingfylld paprika. Sedan gick vi hem hit och umgicks och innan kvällen var slut svängde vi även våra lurviga på Esters.

Nu måste jag försöka ladda inför ikväll. Hej och hå. Skall vara borta om typ 4 timmar.    

Ny design

Jag kunde inte hålla mig! När jag väl började tänka på en ny design så gick det ju liksom inte att låta bli att börja på en. Men ni får hålla för ögonen så länge och inte öppna upp dem förrän den 1 januari 2010. Då får ni tänka att min blogg poppar upp med sin nya design med ljusare färger och en väntan på våren. Ni får liksom ignorera det faktum att den redan nu är färdigdesignad och ser ut så här.

11 december:

Dagen blir en väntan på kvällen med grekmat på Jamas (Rumpanbar har bytt skepnad) med Oscar, Jenny och Sebastian. Gott/trevligt/kul!

Nu skall jag köpa lim. Har använt det så flitigt till portfolion så det tagit slut.

Adios amigos!


Arga snickaren

Jag älskar Arga snickaren. Har börjat titta på honom på kanal5play.se När programmet började sändas för nåt år sedan tyckte jag bara att det verkade jättefånigt att han skulle gå runt och skälla på folk och vara arg. Men det funkar ju inte riktigt så. Visst skäller han och vräker ur sig grejer, men samtidigt är han värsta psykologen som läser folk och är hur ödmjuk och sympatisk som helst. Och vissa av människorna som är med i det där programmet behöver verkligen lite skäll för att fatta. Tydligen är det ju ingen annan som talar om för dem att man inte kan renovera ett helt hus om man varken kan nåt om det eller har förmågan till det. Idioti. I varje program är det dessutom en person i hushållet som är den drivande medan den andra inte alls vill renovera men mjäkar med bara för att "han kan ju bli arg annars", som någon uttryckte sig. Herregud, då säger jag som snickaren: "och vad gör det om han blir arg?" Säg vad du tycker människa, luften behöver ju dessutom rensas då och då.



Oj nu ser jag på tv:n att julkalendern börjat. Har inte sett nåt alls på den i år. Är den bra?    

Portfolipyssel

Måste säga att jag varit väldigt effektiv med min portfolio det senaste! Satt med den nästan hela dagen igår (förutom ett ganska långt avbrott med Emely på telefon), så nu är jag nästan färdig! När man väl sitter där går tiden så fort också. Kändes inte alls som att jag höll på så länge som jag gjorde. Det tar dock betydligt längre tid än vad jag trodde det skulle göra från början. Mer text än vad jag hade tänkt mig från början blir det också. Har valt att ta med VAD, HUR, VARFÖR på nästan alla uppgifter/övningar från lektionerna, så det fylls på.

Idag skall det inhandlas en udda glöggsort på systemet. Skall på glöggsmakarfest, "Ho ho Howdy", hos Elin och Peter på lördag. Som sagt; jag gör inget annat än dricker glögg.

Nu måste jag blåsa håret innan det möglar i turbanen. Måste ha en väldigt stark nacke så som jag balanserat alla dessa tunga handdukar i det blöta håret i alla år.   

Barbershop

Idag har jag ruinerat mig hos frisören. Johanna stod för klippningen och slingningen. Har gått hos henne i två år nu. Vi har mycket att prata om. Vi har Fjärås gemensamt. Hon är gammal kompis till min kusin. Vi känner till samma människor. Både Oscar och Lina klipper sig hos henne, osv osv. Det är så gött att gå till henne än att sitta och krysta hos en okänd frisör som man egentligen inte orkar prata med.

Nu ekar mitt konto tomt. Tur att nästan alla klappar är köpta. Nu blir det att leva snålt ett tag.

Hade sista skoldagen innan jul igår. Underbart! Frågan är bara vad jag skall sysselsätta mig med om dagarna nu när alla andra är upptagna på sitt håll? Måste ta tag i portfolion i och för sig, men den kommer bli färdig den här veckan. Sen då..?

Spåna på en ny layout till bloggen kanske. Det är dags efter nyår.

Take it easy on me

Sinnesstämningen jag har idag fångas upp av den här låten. Fick Feist skivan med denna låten på i julklapp 07 (om jag inte minns fel). En mycket bra skiva som jag lyssnat alldeles för lite på.



Fast den där sinnesstämningen måste bort. Skall ju baka pepparkakor idag - bäst att slänga på lite helylle julmusik så jag blir lite up and going.

Glögg

Var kommer detta konstiga ord från egentligen?

Idag hängde jag med mamma och moster till min kusin Therese och hennes barn i Gottskär. Dit kom även andra kusin Linda och hennes barn. Det var kul, var ett tag sedan jag träffade dem. Mitt yngsta kusinbarn Hilmer (eller "Himler" som storebror Albin brukade säga) är så sjukt söt. Världens blondaste, lockigaste hår och bruna ögon på det. Man smälter. Han ser ut som Heath Ledger, fast bebis då. 

Ikväll kommer Mats och Bea hit. Vår årliga glöggkväll kallar. Känns som att jag inte gör nåt annat än dricker glögg nu för tiden.  

"Ordet ’glögg’ kommer av glödga, som betyder uppvärma." Dvs uppvärmt vin.
Källa:
www.vinosprithistoriska.se


Pepparkakshus och annat

Har kommit hem från Varberg och Josefin nu. Förutom glögg, pepparkakshus, lussekatter och annat gott, så blev det även lite Singstar. Det går liksom inte att undvika när man är hos henne. Konstigt, men jag tröttnar verkligen aldrig på det - trots att jag låter som en kratta när jag sjunger. 

Nu skall jag ta på mig mina myskläder, krypa ner i soffan, äta nåt gott och underhålla mig med Halv åtta hos mig och underbara Helge Skog!

CLEAN

Såhär vill jag dofta i vinter/vår:



Så sjukt fräsch!


Old stuff och sånt

Jag har snor i hela huvudet. Förstår inte hur någon som helst tankeverksamhet kan ske där inne just nu.

Idag har jag gått promenad i det frostigt, härliga, kalla vädret. Nästan så jag kunde höra hur det knarrade under skorna, fastän det inte låg nån snö på marken.

Skall hem till Josefin imorn med de andra i studiegruppen och prata utställning, dricka glögg och göra pepparkakshus (till utställningen). För er som undrar varför vi skall ha med ett pepparkakshus på utställningen, så är det för att temat på vår utställning är fantasi/sagor.
Tänk: Hans och Greta.


Blev färdig med fotoboken till pappas 60-årsdag igår. Den innehåller bilder och anekdoter ur hans liv, från bebis till idag. Är riktigt nöjd. Här får ni ett litet urval av gamla bilder, för jag har inget mer att skriva.

1.
 2. 3. 

4. 5. 6. 

1. Pappa 5 år. Min farfar är mannen till höger.
2. Polisongpapi.
3. Sötmami.
4. Jag och min fina syster.
5. Semester på öland.
6. Längs vägkanten på semester nån annanstans.


Dejay

Har som sagt haft lektioner från tio till tre i Borås idag. Det gick fort. Fick leka DJ:s i ett gratis gör-egna-låtar-program på datorn. Roligt värre. Fick tillbaka lite vibbar från när man satt och klippte ihop ljud och grejer till radion på gymnasiet. Fan vad jag älskade att ha radio. Det är sorgligt att veta att jag aldrig mer kommer få sända och höra min röst i etern igen. Tror jag skall ta och leta reda på min, Lisas och Nathalies radioteater. Den var grym. Nog om det. Efter DJ:passet redovisade vi våra fyra musik-samlings-moment och sedan bar det av hem. Nu har jag bara en (eller två?) skoldagar kvar innan jul. Haha, det ni!  

Det ligger en korvmacka och väntar på mig i kylskåpet. Bäst att äta upp den nu.