F-9

Idag var jag med om en ganska märklig situation.
Praktiken började som bekant idag. Personalen på "min" förskola skulle på kompetensutveckling på Kungsbacka teater vilket jag följde med på. Kommunen hade bjudit in alla lärare från Fjärås-Gällinge området, vilket innebar att jag satt på föreläsning med allt från mina gamla förskole- till högstadielärare. Det var en väldigt skum känsla måste jag säga. Eva från dagis, Anna-Lena, Lars med gitarren, Eva-Sträng, Kemi-Stefan, Anders Zackrisson, Bajstanten, Teknik-Henrik, Biologi-Bruno, Wimar, Engelska-Marianne + massa fler. För inte alls speciellt längesedan undervisade de mig och nu satt jag och kompetens utvecklades tillsammans med dem. Sjuuukt. Hållbar utveckling handlade det om.

Hade myskväll med Elin hos Örnmark i helgen. Taco, film och vin.
På torsdag flyttar jag och Osc!
Köpte en jättefin dörrmatta på Bolagret igår.
Denna helgen ska Lisa firas som fyller år!

Det händer mycket nu.

Måste komma på och skriva en momentplanering till på onsdag nästa vecka. En lärare från högskolan ska komma och titta på mig. Det ser jag INTE fram emot. Gud vad jobbigt. Vill inte ha några vakande ögon på mig.
Ska sätta igång med observationerna också. Men det är svårt när man aldrig gjort det tidigare + att alla barnens vårdnadshavare inte godkänt att barnen få bli observerade. Då krånglas det hela till!
Menmen det löser sig, får ta en sak i taget...

Nu ska jag packa ner mitt rum.

Tid

FÖR 10 ÅR SEN,
1. var jag 11 år
2. hade jag och mina vänner massa tjejkvällar
3. var vi Markoolio och Popsie på Småstjärnorna i skolan  

FÖR 5 ÅR SEN,
1. gick jag sista terminen i nian och såg fram emot gymnasiet
2. regerade OFF
3. åkte vi på klassresa till Frankrike, Strasbourg.

FÖR 1 ÅR SEN,
1. åkte jag och tågluffade i Europa
2. valde jag mellan att utbilda mig till florist, förskolelärare eller butikskommunikatör
3. tog jag mitt körkort

FÖR 1 MÅNAD SEN,
1. fyllde jag 21
2. fick jag reda på att jag och Oscar fått en lägenhet
3. blev jag sjuk och deppig

IGÅR,
1. hade vi sista studiegruppsmötet på över en månad
2. såg jag på greys anatomy
3. drack jag och mamma kaffe i solen

IDAG,
1. har jag hämtat tentan (blev godkänd! :D)
2. åkt tåg och pratat inredning med Laura
3. förberett obeservationer och VFUmål. 

IMORGON,
1. ska jag shoppa loss på lön och bidrag
2. ska jag umgås med Osc
3. ska jag på middag 

OM EN MÅNAD,
1. har jag flyttat
2. är praktiken över
3. väntar sommaren och en resa till Sardinien

B&J

ÄR SJUKT SUGEN PÅ BEN & JERRY GLASS! (Har Maria att tacka för detta).

Idag ska vi köpa hylla!
I helgen kan vi få tillgång till nycklarna!
Då är det dax att börja flytta in grejerna!

Dock gör vi allt i långsamt tempo, tills mitt praktikande lugnat ner sig så man kan fokuseeeera, liksom. Annars kommer jag inte kunna koncentrera mig på plugg alls, kommer bara vilja inreda. Kommer med andra ord inte att BO där riktigt än. Kanske mitten av Maj. Underbaaaaart. :D
 

Jag vill också festivalaaa på Siestaaa.

Dagenslunch: Rotfruktsgratäng från Kulingen 50 pix och jättegott!
Tyvärr stänger de ner den 25:e och börjar bara servera glass igen.
I och för sig gör det mig inget eftersom jag inte kommer åka ner till Varberg på typ en månad pga praktiken. Ska bli skönt. Nu blir det inget nytt pendelkort som ruinerar mig förren till hösten! Känns fint. 1125:- rikare varje månad. Dock börjar snart allvaret, med hyra & mat & grejer.
 
Frågan är om min pollenskit sätter igång snart? Lyckades ju undvika det så fint med vår resa förra året eftersom allt redan blommat ut då i det södra Europa.  

NU EN HYLLNINGSKAVALKAD AV LITE VÅRIGA BILDER FRÅN EUROPA:
(Tagna av Emely under vår luff)
  
     
     
         
DET BÖR POÄNGTERAS ATT DET INTE BARA VAR SOLSKEN.
VI MÖTTES AV EN HEL DEL REGN OCH EN OCH ANNAN STORM.


Hämtade min bil för ANDRA gången idag. Om de inte åtgärdat problemet nu ska de döden dö.

Barbeque

Hade första grillningen igår (med fuskgrill) på Daniels balkong. Sjukt gott. Inget är godare än grillat kött!
Förra året grillade vi hysteriskt mycket. Konstigt ändå om man tänker på hur värdelös sommaren va.

 20199-135 20199-136

Imorgon ska vi fortsätta jämförelserna mellan förskolan i Österrike och den i Sverige.
Kunde vi inte fått ett roligare land som skiljer sig värsta?
Jaja. Sista veckan nu innan praktiken.

Tiden går fort!

Min lilla kråksång

Idag är jag hemma och pluggar. Har läst "Utvecklingssamtalet - ett möte mellan hem och institution" + skrivit hur man kan lägga upp ett utvecklingssamtal i förskolan. Vad som är så roligt är att det är så himla mycket som man aldrig tänkt på när man gick i skolan. Man såg allt (självklart) ur elevperspektivet, man tänkte aldrig på den andra sidan, lärarperspektivet. Lite spännande.

Fick ett samtal från australien idag också. Första gången jag pratade med Emely på läääääänge. Saknar henne, som sagt. Hon kommer antagligen inte hem förren i slutet av juli/början av augusti. Det är tråk.

Vad har jag mer gjort? Hämtat in gitarren från garaget. Har bestämt mig för att jag skall bli en spelande fröken, så jag tänkte ta upp mina forna gitarr skills. Det går fint! Ackorden sitter där de ska. Dock är gitarren sjukt ostämd och jag är inte direkt någon fena på det där med att stämma.. Jag fick nämligen aldrig lära mig det av gitarr-Mats-med-långa-krulliga-näshår. Det var nog nästa steg, men jag hann hoppa av innan dess. Spelade nog bara i två terminer i en period mellan fyran och femman.


Nu ska jag laga mat. Något med kyckling.
Äter numera en mer varierad kost än innan föreläsningen om mat förra veckan.
Haha...


Nollställd

Gårdagen spenderades på akuten med Osc och avslutades med indiskt och film hos Jock och Jess.
Min bil står stilla på Majgården och går inte att starta. Är tjockmätt på pizza och borde plugga. Saknar Emely. Snart är det exakt ett år sedan vi åkte iväg på tågluffen. Har ont i benen. Tycker det är äckligt att ta emot blöta tjugolappar från svettiga cyklister. Känner mig blek som en fis. Fisen.  
  

Jailhouse rock

Ska snart åka in och fika med min syster. Hon ska få sin försenade födelsedagspresent. 
Hoppas bara att bilen startar.. Sjukt jobbigt att den ska vara så osäker. Men solen skiner ju och jag körde den senast igår kväll så oddsen talar för mig. Var dock helt livrädd att jag inte skulle få start på den när jag var och tankade i veckan. (Den brukar bråka när det är fuktigt och när jag just haft igång den och ska köra igen). Känner mig som ett allmänt fån på bensimackar och det hade ju inte blivit bättre om jag hade fått ställa mig och putta på bilen. Lyckligtvis gick den igång! 

Köpte massa bra saker på gekå's igår.
Elvisp, strykjärn, durkslag, rivjärn, konservöppnare, potatisskalare, spagettislev och sånt. + Elvis-tavla, filmer och grejs. Fler anhalter att besöka är IKEA, Bolagret, Chilli och kanske något mer. 

 
Elvismotivet på tavlan ser ni ovan.
Ska leta upp min best of skiva med honom, the King.

Våren känns i mig.

Jag kommer vara hyperstressad hela Maj-månad. Flytt + en miljon uppgifter att göra under praktiken. Ska skriva rapport, göra en VFU-portfolio, massor av skriftliga momentplaneringar som skall följas upp samt observationer. (+ en omtenta om jag har otur). Kommer få magsår.
 
Börjar uppskatta Caesars skivan.
Men Youth is wasted on the young och Cherry kicks är bättre.
Varför är de flesta band bäst i början?

Bilder från förr.

   

Som jag tycker om!


Strawberry weed

Hade föreläsning med en dietist om "Barn & mat" igår.  Har bestämt mig för att jag ska bli sundare. Om man inte tränar får man ju i alla fall anstränga sig med att inte bara äta en massa skräp, som jag vanligtvis gör. 

Vet ni varför man ska dricka grön mjölk istället för röd? 
Jo, de tillsätter D-vitamin i grön mjölk och det motverkar benskörhet som varannan kvinna drabbas av när de blir äldre.  ... Jag som alltid röstat för röd mjölk!  

Impulsköpte Caesars (palace) nya skiva igår. Vet inte om det var dumt gjort.
Imorn efter skola och jobb ska jag & Osc antagligen till gekå's och köpa roligheter.
Min bil är cepe. Den startar bara när den känner för det. aqjduegfaegfiareufauiehgfyu.
Jag kan väl få behålla den över sommaren i alla fall utan att behöva lägga ut en massa pengar på den?!


Andar och grejer.

Vem har ringt mig på ett tyskt nummer??!
Blir alldeles förvirrad. Känner varken nån som bor eller är där på visit.
Kanske en felringning. Jag vågar inte ringa upp i alla fall.
 
14:10 på tv4+ vardagar ---> Mannen som kan prata med andar.
Tittade på det hela förra veckan. Visstvisst det kan vara fixat...
Men i vilket fall som helst tror jag på andar! Mediet i Sundstorp (här i Fjärås, typ) har sagt helt sjuka saker om folk, till folk som är fullständigt osannolikt att hon skulle kunna veta. Massor från mammas bekantskapskrets har varit där + en jag jobbar med. Man får gåshud när de berättar vad som sagts. Man vet inte vad man skall tro... 
Men likaväl som universum är oändligt (vilket man kan bli helt galen på när man börjar tänka ingående) likaväl kan det finnas andar. Ja, jag låter galen och hokus pokus. Men hur osannolikt är det inte att vi bor på en liiiten, liiiten planet i ett helt enormt solsystem och galaxer och universum och hej och hå som aldrig tar slut. Varför skulle vi vara just bara vi?  Folk trodde en gång i tiden stenhårt på att jorden var platt, nu är den inte det. Men hur jävla otroligt är det inte att den är rund då? Varför skulle andar inte kunna finnas då? 



Hur skall man annars förklara det faktum att Sundstorps-mediet får kontakt med en avliden man till den personen som är där på besök? Mannen talar via mediet om saker från mannen och besökarens (i det här fallet en kvinna)gemensamma liv (små petitesser t. ex en fadäs för flera år sedan), om kvinnans innersta tankar, om att deras son tvivlar på sin utbildning och och vet inte om han orkar mer, att hon borde bygga huset som de så länge pratat om, att han vill prata med deras "lilla flicka", att kvinnan skötte han med sån värdighet när han var sjuk, osv osv. Det kan ju inte vara en tillfällighet? På kvällen samma dag som kvinnan kom hem från mötet med mediet kom hennes son och sa att han funderade på att hoppa av utbildningen. Det var precis vad mediet hade förmedlat. DET ÄR SJUKT. Jag tror, att jag tror på någon slags andlighet, faktiskt.

The Black Pearl

Idag har jag och Oscar målat våra bord och stolar. Det blir skitsnyggt! Black is the shit.
Är dock helt mör i hela kroppen efter diverse konstiga kroppsställningar och vinklar.

Nu vill jag köpa hyllor och soffbord!

... och flytta in, förståss.

Annars har jag underhållt kusiner från stockholm, sett dålig film, varit på Allum (helt värdelöst juuue), druckit vin och blivit på gott humör sen sist.

Japan och körsbär

Ett japanskt körsbärsträd så att man blir lite glad!

Det är nog nåt av det bästa med våren...
Blommande japanska körsbärsträd. 

Uttråkad

Har haft en galet tråkig vecka. Den tråkigaste på flera år, tror jag.
Det börjar med att Oscar blir sjuk. Och självfallet blir jag smittad (jag var naiv nog och trodde att jag hade massa antikroppar i mig efter min lilla förkylning). Har gått runt i mjukisbyxor sen i lördags. Känner mig helt avskärmad från omvärlden. Har nästan vant mig vid att ha det såhär, nästan så att man blivit folkskygg. Men imorgon ska jag våga mig ur huset. Var ute en liten kortis idag. Sjukt fint väder! Dock njöt jag inte av det. Köpte blommor åt mamma (som fyller år) i den lilla presentbutiken som de öppnat i Fjärås centrum. Det är för tragiskt. Hon kommer konkursa när som helst. När ska de fatta att det enda som fungerar här är pizzeria och mataffär? Jag har varit inne i butiken två gånger. Första gången var när jag hämtade ut studentlitteratur och andra gången var idag. Båda gångerna har jag varit enda kunden. Hon som står där borde också vara galet uttråkad. 

Bakade en kaka åt mamma också. Den blev jättefin och hon blev överraskad av mitt lilla tilltag.
Har pluggat också. Läst Möten för lärande, ska skriva ett paper till. Blahblah. Jag har ingen lust med nåt.
Nästan så att man glömt av att vi flyttar den 1 maj! Måste få börja måla bordet och stolarna snart. Har kliat i fingrarna läääääänge.   

You give me fever

Jag är sjuk. Har varit sängliggande. Är dock lite bättre nu. En sådan här situation får mig att tänka på Jonas Gardells boktitel: "SÅ GÅR EN DAG IFRÅN VÅRT LIV OCH KOMMER ALDRIG ÅTER". Känns deprimerande att tänka så.

Missade introduktionen av nya kursen idag. Leka Leva Lära. Inte bra.