En kägla, flera käglor.

Stavas det verkligen kägla?

Såhär glad var jag när vi bowlade i fredags:



Och sån här fin pose gjorde jag när jag kastade klotet:




Idag har jag lekt Rent hus. Kylskåpet och badkaret var offer.
Snart skall jag antingen agera shoppingsällskap eller slå upp studentlitteraturen och börja plugga. Tror med all säkerhet att det blir det förstnämnda alternativet. 

Haircut

Är nyss hemkommen från frisören. Fräschare i håret och mycket fattigare. Johanna stylade en Charlies Angels á la 70's frisyr på mig. Tuff.


Haha okej. Inte så grovt som på bilden, men ni fattar säkert grejen.
Jag har ju inte det fluffet och mittbenan.

Tänkte snart bege mig upp till mormor på fika och underhålla henne medan morfar går lös på saxen. Han är ju också frisör. Fast klipper gubbar, då. Och endast på tisdagar numera. Han är ju egentligen pensionär men vill inte sluta jobba helt.  

 
Här är en bild på mormor och morfar när de är unga.
Mormor i vita handskar och morfar i solglasögon. Med på bilden är också min lilla mamma med rosetten och min moster i den andra vita klänningen. Så sött!

Tandtroll

Nu har jag tryckt i mig en halv påse med maränger. Mina tänder mår jättebra!

Kom då!

Funderar på när min platt-locktång kommer som jag skall få för att jag blev lurad att prenumerera på en tidning. Grejen var den att ett konstigt nummer ringt mig några gånger. Jag var nyfiken på vem det kunde vara, men råkade missa alla samtal. Så vid ett tillfälle ringde numret igen, men då bestämde jag mig dock för att inte svara för jag "var inte på humör för det", eller nåt. Då tyckte Osc att jag var fånig och bara för det så svarade jag nästa gång, för att bevisa att jag inte alls är fånig. Då var det självfallet en försäljare som försökte pracka på mig en tidning för 250 spänn. Jag kom med den utmärkta ursäkten att jag är student och inte har råd. Då kom hon med dödsstöten. Hon "skräddarsydde" ett förslag för just mig, som hon säkert blivit tillsagd att göra om någon tvekar. Och självfallet gick jag på det som den idioten jag är. Jag kommer nu alltså få 8 nummer av Plaza kvinna + en platt-locktång från Baybliss (eller nu vad det heter) för 199:- Fast det var inte så dåligt ändå tyckte jag... Fast tidningen och tången kommer ju aldrig!   

STRIKE!

Heeeeeeeej.

Emely är hemma över helgen så jag träffade henne igår! I miss her.  Vi + fler drack vin på The square och discobowlade. Det var flera år sedan jag senast utövade denna sport. Om man nu kallar det för sport? Ja. Det gick ganska bra i alla fall! Slog en strike och några spärrar. Fast jag kom ändå sist i vårat lag, för resten bar på dolda talanger. Och Emely skall ju alltid vinna. Fast det gick i alla fall bättre för mig än för Hj ;D Avslutade kvällen med utgång i Kba:t. Det var dött, dött, dött. 

Ikväll är det födelsedags-/inflyttningfest hos Niiiiiclas. Då slår vi klackarna i taket. Oscar har fått äran att baka ihop en fin spotify spellista som även jag bidragit till. Nu äre fääzt.

Den här finns med:




Åt förresten på Mediterrano i torsdags. Det var mys och gott. Valde marinerat kycklingspett med råstekt potatis, grillade grönsaker och husets egen tzatsiki. Mmm-m-MMmm!     

En dag på museum

Idag har vi som sagt varit på museum. Besökte Konstmuseet, Hasselblad center (blev ganska uttjatat i fotot under gymnasiet), Världskulturmuseet och Röhsska. Röhsska var roligast. Visade gamla Coco Chanel kläder och andra prylar och 60-tals möbler, som jag gillar. Vuokko som designat en del för Marimekko ställde ut textil och kläder också. Älskar hennes grafiska mönster som hon har på sina tyger (och kläder). Ni vet, jag är ju svag för prickar, ränder, rakt, enkelt och svart-vitt.


Vuokko

Skall snart in till Göteborg, igen. Skall ut och äta med Osc! Det är ju den 24 september.
Våran dag.  

Uttråkad

Sitter i skolan och ugglar. Väntar på några av de andra tjejerna som skall göra en kompletteringsuppgift från förra kursen. Vill åka hem men får helt enkelt vänta, för tåget är inget alternativ. Jag är så gott som pank.

Hade enkätredovisning idag. Gick fint. Fick väldigt bra på allt förutom att syftet hade kunnat vara lite smalare. Gött kött. Imorgon skall vi i studiegrupp 15 gå och besöka massa museum, vilket ingår i den här kursen. Hej vad vi är kulturella!

En liten lista kanske?

Klädsel
Vad har du på dig idag:
Jeans, kofta i massa olika färger och vit tröja under.
Vad använder du just nu för skor: Växlar mellan converse och lite andra jympadojjor. Snart dax för stövlar!
Favoritfärg på kläder: Svart!

Senaste person som
Sov i din säng:
Oscar, såklart
Du pratade med: Oscar
Du delade en drink med: Dricker sällan drinkar, så det var längesen.. Typ Jenny/Lisa/Maria?
Du gick på bio med: Oscar, Niclas, Kalle
Du gick på stan med: Oscar och Lina
Skällde på dig: ... Mamma??

Senaste
Låt du hörde:
Back in your head - Tegan and Sara
Film du såg: Hotel Rwanda
Mat du åt: Köttfärs (eller min variant av chili con carnen från igår då) men jag tog fel matlåda och fick inget ris till :(
Kram: Oscar
Puss: Oscar
Fest: Avskedsfesten för Björn
Känslan: "Vill krypa ner i soffan, slå på tv:n och tända ljus"
Ilska: råkade nog Oscar ut för.
Resa: Räknas roadtripen till Linköping?
Glädje: Att fotoboken från fujifilm kom på posten idag!
Dröm: Typ att Anna Anka sprang runt och jagade mig i Kungsbacka
Boken du läste: Caipirinha med döden
Personen du träffade: Sofie, Åsa, Amelie, Linnea
Personen du pratade i telefon med: Oscar
Personen du fick sms av: Emely
Gången du åt en 7-eleven korv: Har jag nånsin ätit 7-eleven korv?
Gången du var utomhus: För nån timma sen när jag gick från Sofies bil till lägenheten.
Gången du sov: Natten som var.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I somras.
Saken du köpte:
En prickig tröja från Monki.

Out of my mind

Dagens favorit i repris:


Lyssnade jättemycket på den för några år sedan och nu är det dax igen.

Så bra!


Chili med kött

Nu har jag tagit en långpromenad (sa ju att jag skulle börja med det!), varit i affären och köpt nödvändigheter och funderar nu på vad jag skall laga för mat idag. Fick massa ris över från igår när Lina och Jonas var här och åt thai, så det är nästan så jag borde göra något med ris. Frågan är bara vad. Har köttfärs, köttbullar, en liten kycklingfilé, prinskorv och lite grönsaker att välja till. Chili corn carne kanske? Det har jag aldrig gjort. Fast utan vita bönor då, för det har jag inga. Då kanske man inte kan kalla det för chili con carne... utan då blir det snarare "köttfärs med chilismak som man serverar med ris till". Fast jag hade ju ändå petat bort bönorna, så då gör det ju inte så mycket.


Här är två olika 
recept för 4 personer.
Det får bli en blandning av dem båda!

500 g köttfärs
2 2 st gula lökar, hackade
1 1 st paprika, tärnad
500 500 g krossade tomater med chili
2 2 klyftor vitlök, hackade
1 1 msk vetemjöl
1-2 1-2 tsk chilipulver
1 1 burk vita bönor
persilja, hackad
salt och peppar

eller...

400 g nötfärs
4 4 gula lökar
olja
1 1 tsk malen chilipeppar
salt och malen vitpeppar
2-3 2-3 vitlöksklyftor
1 1 burk krossade tomater
2 1/2 2 1/2 dl köttbuljong
1 1 lagerblad
2 2 burkar vita bönor i tomatsås


Min con carne blandning utan bönor:


Köttfärs
Hackad lök
Tärnad paprika
Massa vitlök!
Chilipulver
Krossade tomater
Köttbuljong
Salt och peppar (både svart och vit)
Och nåt grönt som finns hemma!

Serveras med ris.

... fast det låter ju som min vanliga köttfärs.

Jag är ingen vidare matbloggare.


Sunday, cozy Sunday

Måste säga att jag är ganska nöjd med min nya design. Det är Sofie-upp-i-dagen!

Det har varit en relativt lugn helg. Det var kaos att komma in på Liseberg och Håkan i fredags. Började bra med lite pimplande vid kajkanten av Mölndalsån (eller nu vad det är). När vi slutligen bestämde oss för att gå in var köerna vid stora entrén helt enorma. Vi tänkte att vi skulle vara smarta och glida in vid lilla entren istället "för det har säkert ingen annan tänkt på!". Så fel vi hade. Där var det nästan ännu värre. Stod och tryckte i kön i över en timma. Det var typ värre än trycket som var när vi stod längst fram på Franz Ferdinand på Hulstfred. Helt sjukt. Och som vanligt hamnar jag bakom den längsta människan i världen och kan knapt andas. Fast vi hade ganska kul i kön ändå. Det blir ju vad man gör det till, som vi alla så väl känner till.

Håkan var i alla fall BRA! Det lilla vi såg då. Missade ju hälften + att vi hamnade så långt bak att jag bara såg lamporna runt scenen. Fast det är ju jag i och för sig van vid.

Resten av helgen har ägnats åt kaffe, promenad och mys! 

Och vad mer finns att säga? Inte mycket.

Midsommarnattsdröm?

Ikväll är det Liseberg och Håkan som gäller! Han är nog en av de artister som jag sett live flest gånger. Fast nu kan jag inte ens minnas när den senaste gången var, så det är nog ett tag sen. Under sommarn som var har Håkan i alla fall gått varm i skivspelarna på våra grillfester. Så det här blir ett perfekt avslut innan kylan och hösten helt tar över.



Har pyntat massa fint med ljung och kål i krukorna på altanen. Florist - ja visst. Eller nej, fingrarna är inte så gröna som jag utger dem för att vara.   

Ducktale

Nu är jag ledig fram till tisdag! Hihi.

Enkätuppgiften är nog det tråkigaste som vi gjort under alla 4 terminer i skolan. Seriöst alltså!
Jag skall aldrig mer göra en enkät. I sånna fall får någon tvinga mig.  



Såg på det hjärndöda programmet Svenska Hollywoodfruar när det gick häromdan. Fru Anka är nog det vidrigaste som världen skådat. Vilken fruktansvärd människa. Finns det någon hejd för hur bra man kan tycka om sig själv och se ner på andra?!


R I P Patrick Swayze





Eftersom vi kommer in på Dirty dancing här så måste jag tala om att det är en av mina absoluta favoritfilmer, som jag nog sett ett hundratals gånger. Dansen, musiken, STORYN - det gör filmen underbar. Kommer ihåg att det var till den filmen som jag upptäckte att jag hann läsa med i den svenska texten för första gången. Fatta vad liten jag var då, och sedan dess har Dirty dancing hängt med mig <3 

I can buy you, oh yeah

Är så trött att ögonen går i kors. Det har suttit i hela dagen. Förstår inte varför.

Hade musik idag och gick bland annat igenom en liten grundkurs i gitarr. Mina gamla kunskaper satt i. Hade tänkt börja klinka mera hemma, det är roligt. Men nu är ju inte Björn här som kan stämma gitarren åt mig, som han gjorde sist. Grrr. Får köpa en sån där stämapparat kanske? Sjukt praktiskt.

Angående föregående mening med ordet "köpa" i har jag satt ett tvång på mig. I var och vartannat inlägg i min blogg har jag nämligen lagt märke till att jag har med ordet "KÖP". Ungefär som om jag har någon slags köpmani. Jag får krupp på mig själv av allt detta prat om att köpa. Därför har jag nu satt ett tvång på mig att jag INTE får nämna det ordet i bloggen på ett bra tag. Låter som en fin deal. Bort med köpmanin, tack. 

Nu har jag ätit kladdkaka varje dag i en veckas tid! Behöver hjälp att äta upp den. Glömde bjuda i fredags ju.  

Knokk

Har skickat efter en turkos Knokk-klocka. Är så där lite smått förälskad i dem. De är så snyggfula. På bilden står jag och posar med Marias fina vita klocka. Det är åter igen hon som kommit med tipset. Maria har koll på grejerna.



Har gått en riktig långpromenad idag. Det var skönt. Har fått för mig att jag skall börja promenera i höst. Någon gång (helst fler) i veckan i alla fall. Antingen med musik i öronen eller med någon trevligs sällskap. Jenny, vi som typ är de enda Kungsbackaborna numera, du har kanske lust att haka?

Måste förresten ge tummen upp för en rolig kväll i fredags. Det räkades, shottades, pest eller kolera-des och dansades på Miiiingel.

Matblogg

Jag och Oscar tog oss halvbakis in till Göteborg idag. Jag hittade en jättesöt termosmugg på Åhléns som jag bara var tvungen att ha. Köper ju kaffe för 10:- varje dag i skolan, låter ju inte så mycket men det blir en del om man lägger ihop allt på en månad. Så fatta vilket ekonomiskt klipp termosmuggen är!
 




Vad gjorde vi mer?
Gick till Saluhallen och lunchade världens godaste lasagne och blev mätta som en plättar.

Nu: Mer mat.  

Vi skall göra räkmackor på räkorna som blev över från igår. Mumma.

Jag är matgalen idag.  


Vi = räkor

Ikväll kommer de här gojtingarna hit:



Vi skall äta räkor och se till att vinet flödar. Typ.
Vi äter nästan alltid räkor tillsammans. Vi är räkgalna.

Annars har jag sprungit runt i affärer med mami idag. Hon köpte ett par fina salladsbestick till mig som jag ville ha. Det är trevligt att bli lite bortskämd ibland. Nu skall jag försöka hitta något att ta på mig ikväll.  

Hurtbulla

Idag har jag varit hurtig. I alla fall för att vara Sofie. Efter skolan, som gav om möjligt ännu mera huvudvärk än igår, tog jag en lååååång promenad till ÖB. Tänkte att jag skulle lufta huvudet, röra på benen och få köpt scrapbookgrejs till portfolion (som finns billigt på just ÖB). Kom hem efter 1, 30h med fötter som brände (hade inga bra gå-skor på mig), varm och med ett album för 79:- och lite småkrafs. Jag gillar ju som sagt att pyssla. Har köpt mönstersaxar också! Men det kommer ju jag ha användning av vid fler tillfällen. Kul, kul, kul.

Nu är jag i alla fall värd en stor bit av kladdkakan som jag bakade igår kväll. Vågar faktiskt påstå att receptet på just den kladdkakan är det absolut godaste som finns. Jag svär. 10 fingrar upp till Gud, eller nu vad man säger - om man är troende. Vilket jag i och för sig inte är då.

     

Så här fin (ful) gjorde jag kladdkakan en gång för 100 år sedan
när jag och Oscar hade varit tillsammans i 5 månader. Mohaha. 
Så söt jag var.  

Vem är jag?

Har bara massa siffror som rullar runt i huvudet. Studiegruppen satt och sammanställde alla våra 80 enkäter idag, och jämförde svaren mellan könen och alla åldrarna. Snacka om att det är ett enda virrvarr i huvudet nu. Och imorn fortsätter det...

I bilen hem från skolan roade vi oss med en lek. Den går ut på att man tänker på en känd person och de andra i leken skall lista ut vem det är. Har för mig att vi brukade leka den leken på rasterna i mellanstadiet.  I vilket fall som helst gick vi bland annat igenom Astrid Lindgren, Anders Bagge och Kalle Anka. Imorn är det min tur att starta tänka på någon, får se vem det blir.

Teve

Snart kommer en tv-gubbe hit för att se om han kan göra något åt att 3:an och 5:an helt plötsligt bara försvann från vårat kanalutbud. 5:an är ju den enda kanalen jag tittar på, typ. Ni vet Desperate housewives, Grey's anatomy och Gossip girl. Lyckligtvis har säsongerna inte börjat sändas än. Ja, jag är sorglig.

Annars så har jag faktiskt börjat titta mycket mer på svt det senaste året. De sänder bra dokumentärer, Debatt brukar vara intressant, Kobra är underhållande likaså Hype och alla Fredrik Lindströms språkprogram. Nu har jag även fastnat för True blood som svt börjat sända. Oscars fel. Jag tänkte inte titta, men han envisades med att jag visst skulle gilla serien. Och han har så rätt. Fattar inte grejen med vampyrvågen nu bara? Själv var jag helt fast i den mellan 5:an till 8:an, eller nåt. Bästa bokserien som jag läste var Vampyrens kärlek. Ååh. Blir nostalgisk bara jag tänker på den. Faktiskt så står de böckerna fortfarande kvar i bokhyllan. Hade tänkt att jag skulle läsa om dem, någon gång. 


 



Kräftskivan i lördags satte inte igång förän 00:30 på natten. Så lång tid tog golfandet i mörkret, trots att bollarna gick ut 21:00. Galet. Jag och Lina vinade på PeterNiclas medan Jonas kollade fotbollen, i väntan på att golfarna skulle bli färdiga med spelandet (eftersom vi själva inte skulle vara med och tävla). Det tog längre tid än vad alla trodde. När folk väl började äta sina kräftor vid 01:00 var alla redigt sega, så det blev inte så många snapsvisor.

Helan går? 

Fotobok

Fotoböcker är ju något som jag hållt på med ett tag. Det är hur kul som helst. Man designar sin egna bok på internet med sina egna bilder. Resultatet brukar bli väldigt snyggt. Hör här, nu har man chansen att få en GRATIS fotobok från http://www.fujidirekt.se/fotobok/om man skriver 100 ord om denna i sin blogg. Ett fantastiskt erbjudande som man bara inte får missa! Själv blev jag tipsad om denna kampanj i Marias blogg.

Med den erfarenheten jag har av fotoböcker tycker jag speciellt mycket om fujifilms fotobok eftersom det finns så många olika alternativ till att designa den precis som man själv vill. Det finns olika bakgrunder man kan välja mellan och olika ramar till bilderna. Man kan skriva texter till bilderna, välja typsnitt, bestämma storleken på bilderna samt välja en hård pärm eller mjuk pärm till boken, med mera. Om man vill kan man göra en bok med ett speciellt tema, till exempel om man just tagit studenten. Eller varför inte göra en bok full med massa roliga festbilder? Dessutom är fotoboken en utmärkt present som man kan göra väldigt personlig. En gång gav jag till exempel bort en fotobok till mina morföräldrar i julklapp, boken innehöll bilder på barn, barnbarn, barnsbarnsbarn och alla olika jular och andra träffar som vi firat tillsammans. Det var väldigt uppskattat!

Så tag du också chansen och gör din egen snygga fotobok från fujifilm. Det är bara att klicka på länken ovan!  

Semesterlycka
Fotobok

Exempel på olika typer av fotoböcker från fujifilm, och hur de kan se ut.


Punktform

Storm.
Huvudvärk.

Spelkväll i kväll.
Nån slags kräftskiva (och nattagolf där jag inte tänker delta) imorn.

Äta.
Snart.

Frisk, typ.

... och så kom regnet. Hurra! Nu kan man kanske få börja använda nyinköpta höstkläder?

Idag har jag varit ute i civilisationen. Skolan kallade och den receptbelagda hostmedicinen verkar ha gjort ganska bra ifrån sig. Studiegruppen hade i alla fall handledning om enkäten idag, och färdigställde den sedan därefter. Så nu blir det till att fråga folk. Så förbered er, kanske frågar jag dig.  



Funderar på att köpa den här skon. Det är verkligen inte Sofie. Men jag tycker den är rolig, och det kan kanske bli Sofie i höst. Får ju passa på när det finns sådana typer av skor på barnavdelningen. Om jag skulle vilja ha ett par liknande från vuxenavdelningen hade jag antingen tappat skorna eller sett ut som en clown.

Pass på?
DS_247521_A.tif 
DS_247521_B.tif


Skon är lite väääääl glansig på bilden.
Snyggare i verkligheten, alltså.  


Ja, vi får väl se. 


Sjukblogg nr. 3

Varför är det så satans jävla varmt ute? Jag kokar upp och försvinner här inne i lägenheten (läs: BASTUN). Känner mig fresh, fresh, f r e s h ! Eller inte. Har snarare en hinna av svett och sjukdom över mig. Mmmm! Nån som vill komma och joina?

Jaja. Jag mår rätt så bra i alla fall. Det är bara den där hostan jag skall få bukt med. Mamma har tvingat iväg mig till sjukan som öppnar vid fem. Jag har ju ätit en hostmedicin för "hosta med segt slem", när jag i själva verket skall ha en för rethosta. Smart. Därför tyckte hon att jag skulle se till att få ett recept utskrivet. Det är för den hostmedicinen som smakar lakrits, tror jag. Älskade den när jag var liten. Hur som helst så höll jag Oscar vaken halva natten med mina hostattacker. Fast nu har jag inte hostat på 2 timmar eller nåt, så jag vet inte om det är så nödvändigt i alla fall. Att gå till sjukan alltså.  

Idag har jag fått pluggat lite i alla fall. Läst Vygotskij-boken som kom på posten igår, och skrivit 6 frågor kring vårat syfte med enkäten som skall med till handledningen imorn.  

På återseende!

Sjukbloggen fortsätter....

Det blev ingen skola för mig idag. Går på hostmedicin och blir aldrig av med den tjocka halsen och till viss mån hängigheten. Men imorn hoppas jag! Idag är fjärde dagen som jag inte stuckit näsan utanför dörren, om man bortser från när jag kollar brevlådan och tar det djupaste andetaget jag bara kan för att få in så mycket frisk luft i kroppen som är möjligt. Så det blir ytterligare en dag liggandes på sängen och gluttandes på webb-tv. Känner dock att jag borde göra någon nytta. Typ läsa studentlitteratur, som jag inte har än. Hade varit väldigt bra om jag fått kopierat enkät-boken till föreläsningen idag, som jag och Linnea var på gång att göra i fredags. Dock upptäckte jag då att jag hade fel plånbok - den där kopieringskortet INTE ligger i. Såklart. Men what to do? Kan ju inte rå för att jag skulle sjuka ner mig...



Lite musik gör en oftast på humör.