Mathématique

Rose var inte gravid (hon drog bara ett skämt om det), så manusskrivarna till Greyan har nog trots allt lite fantasi i alla fall.



PeterNiclas har börjat med Rock on the rocks (eller nåt, fånigt namn) på Onsdagar. Det innebär att de har öppet till 01:00, bara spelar rockmusik + att man kan få visa sina kunskaper i Guitar hero. Vi var där en sväng igår.  De hade inte gjort någon reklam, så det var inte så värst mycket folk, men nästa vecka kanske. Tror faktiskt att de skulle kunna få det att fungera. Folk är ändå sugna på att ta en öl i veckan, och för bara någon öl kan det vara bökigt att åka in till Göteborg, alltså kan det här vara ett alternativ. Kanske.

Har skrivit färdigt mitt sista och tredje paper om matematik i unga åldrar. Det är så mycket som är matte som man inte tänkt på förut. Varför envisas då lärare med att skriva på tavlan och låta elever räkna enformiga tal i boken? Det finns ju så sjukt mycket annat man kan göra, som skulle kunna leda till mycket mera lärande och utveckling. Sänder ut en efterlysning av mer varierad, problemlösande, diskuterande, mindre rätt & fel, reflekterande matematikundervisning som utgår från elevernas erfarenheter och intressen. Det vore nåt.  

Kommentarer
Postat av: jenny

jävla rose,skojas på det där sättet. fy! men visst, jag skrattade väl också till,det gjorde säkert manusförfattarna också. "gud vad vi är roliga" tänkte dom. o istapp i magen? vart är denna serie på väg. stackars dig som håller på med matte, det är säkert inte chalmersmatte, men ändå. Blö! puss

2008-10-23 @ 18:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback