Här är det fest!

dsc00664 (MMS)

Här är det fest!


I wanna do bad things with you

Jag säger bara True blood. Bästa serien. Spänningsfaktorn ligger på bristningsgränsen hela tiden. Mysterierna är många, karaktärerna är underbara, dialogen underhållande, de är snygga, det är passionerat. Jag älskar det.

Säsong tre har redan visats i USA och jag har väntat på att den ska komma till Sverige. Trodde den skulle ha premiär nu i höst, men nej. Fick nyligen reda på att säsongen inte ska börja visas förrän i vinter. Då fick jag nog. Tycker vanligtvis om att ha karamellen att suga på och vänta på avsnittet som visas en gång i veckan, men nu kan jag inte hålla mig längre. Nu streamas det för fulla muggar, har bara tre avsnitt kvar av tredje säsongen. Jag dör av spänning. Ge mig mer! Någon som vet när de börjar visa säsong fyra i USA? 


Allt flyter

Skolveckan är slut för denna gången. Intervju fyra av fem är avklarad. Allt är avlyssnat och nedskrivet. Det flyter på som bara den!

Helgen som väntar kan inte bli annat än bra. Imorgon blir det mys med fina Elin och Matilda. Det kommer innebära mat, dryck, Idol & snack. Lördagen fortsätter med liknande ingredienser. Vi firar att grymma Jenny är färdig sjuksköterska. Det gör vi med restaurangbesök på Qué pasa och utgång.

Som ni förstår välkomnar jag helgen med öppna armar!
   

Intensiv dag

Ojoj, nu är jag trött. Tog åtta tåget till skolan idag och kom hem fem. Har som sagt haft handledning och intervjuat två olika pedagoger till x-arbetet. Har även ringt lite samtal och fixat ytterligare två stycken som är redo för att ställa upp på intervju, varav en redan imorgon. Känns skönt att vi kommit igång och kul att ta del av de olika tankegångarna som pedagogerna har!

Nu ser jag fram emot att krypa upp i soffan framför den nya TV:n (som det velats fram och tillbaka med). Kanske dricker en kopp te med rabarber- & gräddesmak och knaprar på en kardemummaskorpa?
Vi får se. 

Trivialt

Alltså. Jag blir så trött på mig själv. Jag vill blogga, men har ingen inspiration till att skriva om något. Därmed är det bäst att hålla tyst och låta det vara. Men jag kan inte! Därför får ni nu inlägg fyllda av sådant ni lika väl hade kunnat vara utan. Fast det är nog det mitt bloggande brukar gå ut på. Jag är tacksam över att ni står ut och inte lämnar mig. Tycker om min lilla följarskara. 

Dagens fråga: Blir det köttbullar och pommefrittes till middag? 

Har inte ork till att göra något annat. Igår slog jag däremot på stort och trollade fram strimlad kyckling i gräddsås med smak av pesto, vitlök och soltorkade tomater. Serverades med ris till. Smakade förträffligt! 

Nu ska jag återgå till ugnen och studierna. Gräver ner mig i en bok om utemiljöns betydelse på förskolegården. Det är ju det som x-arbetet handlar om. Fast vi har fokus på pedagogernas tankar kring detta. 

Klart slut, varulvstjut.

Min drog

dsc00659 (MMS)

Min drog


Bonnie-outfit

Det blev ingen intervju idag. Den är framskjuten till på onsdag. Blir en heldag då med både handledning och två stycken intervjuer. Här går det undan.

Har jagat Bonniekläder till Halloween idag. 

¤ Basker
¤
Pistol
¤
Kjol
¤
Scarf
¤ Stickad-kortärmad-tröja ???

Tröjan kvarstår alltså. Trodde inte det skulle vara så svårt att hitta, men tydligen hade jag fel. Vill ju helst ha den åt gul-beige-senaps-hållet. Och gärna kabelstickad. Och kortärmad. Men vi får se hur det blir. Orkar inte lägga ner hela min själ i att få tag på tröjan jag har in mind. Men det är verkligen hysteriskt kul att klä ut sig! Måhända att jag är lättroad.  


River en vacker dröm

Helgen är redan över. Det gick fort, men dagarna/kvällarna bjöd på bra grejer. 5-kamp, goda vänner, affärer, rödvin, mys och fika.

Imorgon väntar intervju nr. 2 för mig och Josefin till x-arbetet. Kul ska det bli. Tror vi fick ihop bra svar på intervju 1 i fredags. Och vilken förskola vi var på! Helt fantastisk. Miljön, personalen, atmosfären. Barn som vuxna kan inte annat än stortrivas på det stället. Är glad att vi fick se det med egna ögon. Inspirationen flödar! Det finns så många möjligheter.  

Helgens låt: Håkan Hellströms River en vacker dröm. Åh vad bra han är. 

 


X-arbete

X-arbetet (c-uppsatsen) är som sagt igångsparkad! Det "firar" jag och Josefin med att köra första intervjun idag på fredag eftermiddag. Mindre rolig tidpunkt, men hellre ute i god tid så att det blir gjort. Det är vår filosofi. Då kan vi lägga fokus på resterande arbete med resultat och allt vad det innebär. Hur som helst ska det bli kul och spännande att se vad vi kommer fram till i uppsatsen. Let the work begin. 

... och vad vårt syfte och uppsatsobjekt är tar jag en annan gång!

Tåget går om en och en halvtimma. Vad ska jag äta innan dess?

Paint it black

Igår var jag kreativ och lekte konstnär. Målade nämligen mina egna tavlor. Hade köpt dukar, färg och penslar på Clas Ohlson. Jag utförde inget stordåd, men tycker om mina ringar och streck. Det är ju så jag vill ha det. Enkelt, abstrakt samt svart & rött. Får se om jag mobilbloggar in en bild. Håll utkik! 

Bonnie & Clyde

Dessa två mördare och bankrånare är förmodligen vad jag och Osc kommer att förvandlas till på Halloween. Håll i hatten!



Men jag hittar inte min film! Någon som vet med sig att han/hon lånat den av mig? :)

Så var det måndag

Började denna dag med föreläsning om matematik didaktik + studiegrupp på det. Allt är precis som vanligt och man finner sig i det med en gång. Men snart är denna vardag ett minne blott! Får försöka suga ut det sista av det för jag tycker ju ändå om att komma till skolan, träffa klasskompisarna och lyssna på intressanta grejer att fylla huvudet med.


Dagens "att se fram emot": Lite sällskap på kanal 5 med Filip och Fredrik. Blir så glad, helt klart bästa dejtingprogrammet 


Klackarna i taket

Har haft en fantastiskt bra helg! Det började i fredags med Halv-åtta-hos-mig-middag hos Jenny och Sebastian. Det bjöds på rödbetssoppa, älgkött, blåbärspaj och himla massa rödvin. En delikat meny med underbart värdskap som får 10 hela poäng, såklart! 

Lördagen fortsatte lika bra som fredagen slutade. Hade kvalitetstid med Emely som är hemma över helgen. Långfikade och snackade sönder sådant som vi missat. På kvällen spelade Jocke och Daniels band Black suit order på Parken. Självklart var vi där och suportade. Mycket bra! Festade sedan vidare på Styrbord babord med gött häng. 

Idag är jag trött fast glad och imorgon är det skola igen. Slutspurten är här och c-uppsatsen är redo för att kasta sig över oss. Kör, kör, KÖR! 

Nöjd & glad

Sådär. Då har jag fått det helt bekräftat från rektorn, jobbet (som är ett mamma-vik) är mitt och papprena är påväg med posten! Därför var avskedet av pedagogerna och barnen på förskolan inte så smärtsamt idag eftersom jag återser dem i januari. Känns helt underbart, ska bli så otroligt kul! Fick en flaska vin och choklad som tack och hej så länge, det ska jag lätt kalasa på ikväll!

Årstidsväxling

Måste ändå säga att jag är glad över att hösten är här.

Jag älskar
... de mörka eftermiddagarna/kvällarna med tända ljus. 
... krispiga morgonar med bitande kinder och svag sol.
... att mysa ner mig i soffan och slippa alla "jag borde...".
... de gröna träden som blir röda, gula och orangea. 
... när oktober går mot november som blir till december.


Däremot är all som helst charm borta när december övergår till januari.
Då väntar månader av slask, grått och tråk.



Till något helt annat: Efter ett samtal som jag ska på här i veckan kommer jag troligtvis kunna berätta en sak som jag hållt tyst om här i bloggen. Det ni! Teaser.


Flowers in the window

Jag har blivit värsta blommomanen. Gör inget annat än köper blommor. Troligtvis för att de flesta dör ifrån mig. Med andra ord: om ni vill ha svar på hur man får en blomma att överleva så fråga inte mig. Min akilleshäl är att jag vattnar när jag känner för det. Detta händer inte speciellt ofta då jag finner vattningen fruktansvärt tråkigt. Så problemet bör vara att blommorna torkar ut. Synd bara att jag tycker om att ha levande blomster runt mig, annars hade jag tjänat in mängder på att ha plastblommor. Jaja, dagens i-landsproblem.      

My home is where my heart is

Köpte en begagnad skiva med Wannadies på cd-centralen för ett tag sedan. Lyssnade lite på dem på högstadiet. I alla fall så hade jag helt glömt av låten My hometown, och den är så sjukt äckligt BRA!! Säkert kan slänga sig i väggen med sin version på svenska. Se upp för grovt 90-tal i videon, hehe.  


Hittade en bloggenkät

1. hur länge har du bloggat?
sen 2005. borde haft ett 5års jubileum!
2. hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga?
kände inte till några "kända" bloggare när jag började. såg bara bloggen som en dagbok, vad var ens en blogg får nåt liksom? hade skrivit dagbok över internet på både lunarstorm och helgon i många år och tyckte det verkade roligt att ha dagboken i en blogg, helt enkelt.

3. vilken var den första blogg du förälskade dig i?
pappabloggen med Alex Schulman, och det var alldeles nyligen ska jag säga er!
4. hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg?
nostalgi. skrev inte så mycket annorlunda då mot nu. en dagbok är en dagbok, liksom.

5. hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
snittar på 12 stycken.
6. hur många procent av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar (som t.ex. teknik- eller modebloggar och politiska bloggar)?
90% dagboksblogg. resten kan ni själva räkna ut.

7. nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om.
hmmmmm..... Katrin Zytomierska kanske.

8. nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om.
det vet jag inte. skulle vara mina vänners bloggar då.

9. vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
de tycker nog inte så mycket. kul kanske?

10. tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
ja, det tror jag nog.

11. har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg?
ja. det är bara att välja ut de delar jag vill skriva om och dela med mig av.

12. nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till det.
jag skulle aldrig skriva ingående om mitt privatliv, för det är just mitt och ingen annans. jag skulle aldrig utelämna folk då det inte är rätt eller händelser på jobb och sånt som är sekretessbelagt

13. i vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
jag bloggar mest för att få skriva av mig. har av nån anledning behov av att dokumentera vad som händer i mitt liv, har alltid gjort det. sen är det såklart kul om folk läser och kommenterar, men det är inte därför jag skriver.

14. tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
möjligtvis. eller i alla fall EN DEL av personen. men en person består ju av många olika delar. men man kan säkert få sig en bild av personen. sen beror det naturligtvis på hur ärlig personen i fråga är i sin blogg. 

15. har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
nej.

16. kan det vara ”skadligt” att blogga?
nae, det tror jag inte. eller det beror väl på,  t ex om jag skulle lägga ut nakenbilder på mig själv skulle ju det kunna skada mig på många olika plan framöver.

17. bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då?
... det är frågan. på nåt sätt gör jag det. fast det skulle inte förvåna mig om fisen finns kvar. kanske skriver lite mindre dagbok då dock.

18. har bloggarna någon inverkan på vår kultur?
ja det tror jag nog. eftersom vår kultur har med samhället vi lever och verkar i så har ju bloggarna en inverkan eftersom de blivit en så stor del av samhället. speciellt hos kategorin unga tjejer. så naturligtvis gör bloggarna då sina avtryck i kulturen, på ett eller annat sätt, tror jag.  
19. vad har bloggskrivandet betytt för dig?
haha ja.. inte så mycket mer än att jag flyttat mitt skrivande från hemlig bok hemma, till offentlig sida på nätet. och den betydelsen är inte så stor, lite rolig kanske. fast det betyder också att jag är mindre privat i skrivandet eller väljer att skriva kryptiska meddelanden. tidvis är dock bloggen som min lilla bebis! tycker om att pyssla om den. 

20. vad har bloggläsandet betytt för dig?
inget egentligen. fast det är kul att få se en glimt av icke kända personers liv som kan fascinera, inspirera och irritera. typ.   


Swisch sa det!

Ännu en vecka är avklarad. Fattar inte hur fort tiden går. Har redan avverkat 5 av 6 veckors VFU. Stört.

Ikväll väntar Idolmys och möjlig utgång med fina tjejer hos Lisa i Mölndal. Ska bli kul att träffa den blandade kompotten! Sist vi alla sågs slutade kvällen i kallabalik, tror inte vi upprepar samma misstag idag ;)

Annars finns det inte så mycket annat att berätta mer än att jag är otroligt sugen på vitlöksosande potatisgratäng.

Karolina konst

Jag har skrivit om Karolina Palmér tidigare i bloggen och jag måste göra det igen. Jag fullkomligt ÄLSKAR hennes tavlor. Blir så glad av att se dem med alla dess färger och former. Satt och beundrade dem när jag och Osc åt kvällsräkmacka på Pascha lounge igår. Måste köpa en tavla av henne nåndag då jag inte är urfattig student längre.

Har lånat bilderna från Karolina Palmérs sida "Karolina konst" på facebook. Hon finns även på
www.kpalmer.se

 

Datahacker

Jag lyckades lösa dataproblemet! Gjorde en "systemåterställning". Datorn talade dock om att återställningen inte fungerade. Nähä tänkte jag, det var ju skit. Vad ska jag nu göra åt problemet? När jag senare på dagen loggade ut på nätet talade datorn om för mig att Norton inte fanns tillgängligt längre och att det behövde uppdateras. Jag tänkte att det var lika bra och satte igång uppdateringen. Två av tre punkter uppdaterades. Okej, det var det. Då testade jag att streama på nytt, bara för att. Och vet ni vad? Nu fungerade det! Har inte den blekaste aning om vad jag gjorde som fixade det hela, men något av momenten var det i alla fall. Är mycket nöjd. Det tog dock två dagar att lösa problemet ;)

Idol 2010

Linnea är en av mina absoluta favoriter i Idol i år. Att hon valde att sjunga en av mina absoluta favoritlåtar med Antony & the Johnsons i ett av kvalen i veckan gör henne inte precis sämre. Åh så sprött, vackert och fint! 




För tillfället ägnar jag dagarna åt att tillfriskna från min feber och förkylning. Måste vara intakt på måndag så jag inte missar allt för många dagar av praktiken. Har inte orkat göra mycket annat än att ligga i sängen och glo på film + playat. Dessvärre gjorde datan någon slags uppdatering mitt i playandet av Efterlyst så nu funkar det knappt att se på något alls. Testade med råd från syster att uppdatera flashplayer, men det hjälpte inte. Förmodligen är det nån jävla säkerhetsgrej med HP och Norton som satt igång. Hatar Norton som alltid ska ställa till en massa problem. Får se om vi lyckas lösa detta. Har ju blivit beroende av att playa/streama alla program!   

Biljetter kirrade!

dsc00647 (MMS)

Biljetter kirrade!