Springtime

vitsippor oscar

Jag längtar efter våren. Jag längtar efter våren. Jag längtar efter våren. Jag vill ha vår.

A sky to talk about

Idag har jag min första lediga dag på lääänge och det är skööönt.
Nu borde jag ta tag i de där sakerna som jag inte hunnit göra, men bara för att så ooorkar jag inte.
Varför skall det vara så?

Snön yr och jag vill inte.

Nåt spännande som hänt på jobbet då?

¤ Tanten med blå mascara som stulit pengar från oss för ett tag sedan vägrar inse att hon inte får fika hos oss numera.
- Du är inte välkommen här längre.
- Men jag ska ju bara fika.
- Vi har pratat om det här innan. Nu är det polisens sak.

Det är sorgligt att hon inte förstår.

¤ Evert som skällde ut mig förra veckan hade beställt en ny tårta till igår. Den här gången stod det Evert på lappen och Lena i parentes. Förstod han kanske?

¤ I tisdags var det den hatade fettisdagen aka semledagen.
Vi sålde ca 300 semlor i timman. Det blev en himla massa efter dagens slut.
Jag var alldeles torr i munnen när mitt pass var färdigt. Flocken av kunder slutade nämligen aldrig att strömma så jag servade konstant från 07:30 till 13:00 låter kanske inte så länge, men det kändes så. 

 

Det värsta är att vi tydligen skall sälja semlor ända fram till påsk. Jag är så trött på dem!
De bara kladdar och är jobbiga att lägga i påsar. Muähw.


Ingenting är givet.

Så har jag börjat tänka det senaste och det är lite skrämmande.

Evert - den förskräcklige!

Idag var första gången som jag nästan började gråta på jobbet.

Det hela börjar med att en trevlig dam kommer in för att hämta en tårta åt en Evert.
Hon hade blivit tillsagd att det var en 12-bitars tårta och att det stod Larsson på beställningen.
För det första har vi inga 12-bitars tårtor, så jag sa till henne att det säkert var en 11-bitars då.
Jag började leta runt bland våra tårtskåp men fann ingen tårta skriven på Larsson. Jag frågade om hon verkligen var säker på att det stod Larsson "Ja" blev hennes svar. Sen frågade jag damen om hon visste vad det var för en tårta som var beställd, det hade hon ingen aning om. Då ringde jag ut till Onsala för att höra om de möjligtvis hade fått beställningen på Larsson-tårtan av misstag, det hade de inte. Under tiden försökte damen få tag på Evert. Det fick hon aldrig och det slutade med att hon struntade i tårtan och det hela blev ett mysterium.
 
Några timmar senare stormar en skrikande gubbe in i butiken. Han gastar högt, argt och länge. Jag hör inte vad han säger i svammlet  och förstår inte vad det är som han är så arg över och försöker lugna ner han på ett trevligt sätt. Det går inte. Efter 5 minuters spyende galla  över oss och spott flygande ur munnen får man fram att det handlar om en tårta, att han skall ha pengarna tillbaka och att den inte fanns. Då hajar jag. Jag frågar, fast han inte ville ge mig någon syl i vädret, om han möjligtvis heter Evert. "JAAAA!!!!!!!" Får jag höra tillbaka. Hela tårt-historian rivs upp igen.  DÅ visar det sig att det var en 15-bitars tårta han skulle ha. OCH det stod inte Larsson eller Evert på lappen utan LENA. Jaha! Och hur fan skulle vi veta det när damen i fråga sagt att hon var ute efter en 12-bitars tårta under namnet Larsson? 
Jag förklarade då för idiot-gubben, som samtidigt predikade att det inte gick att lita på oss, att den faktiskt stått hos oss ända sen imorse men att fel namn & storlek sagts. Han vägrade lyssna. Han har säkert alltid "rätt". Jag slutade upp med att försöka vara trevlig.
"JAG SKA HA PENGARNA TILLBAKA!! DET ÄR REDAN FÖRSENT, JAG VILL INTE HA TÅRTAN!!!" Han fick pengarna tillbaka. Tyvärr. "Tack" sa han då, jag sa ingenting.

När han gått ut från affären skakade alla kunderna på huvudet åt hans uppträdande. Jag var helt i chock efter att ha blivit attackerad helt oskyldig. Några tanter som satt vid ett bord frågade vad det egentligen handlade om. Jag drog hela historian i klarhet (som gubben inte lät mig göra) . De suckade och sa:
"men då var det ju hans eget fel och den person som hämtade"  Jag kunde inte annat än hålla med.
Sen gick jag in i fikarummet och samlade mig med gråten i halsen.
FY FAN, HUR KAN MAN VARA SÅ JÄVLA OFÖRSKÄMD??!!
Han brukar tydligen vara det. Enligt Sandra har sprungit in och skrikit på oss andra gånger + gått före de andra kunderna i kön. Det säger ju allt om honom. Ett otrevligt äckel. Säkert bitter över något och låter det gå ut över andra. En sån där som inte kan inse sina egna misstag. Alltså är det här inget man ska ta åt sig av, men det är svårt att låta bli när man får skit i ansiktet. Han är en skit.



I dag är det Desperat housewives :D :D :D       

Melodifestival & annat!

Delfinal 2:

Igår gick The Ark vidare i melodifestivalen! Ola var grym som alltid! Nästan så man föll tillbaka i högstadie-älska-ark-perioden som jag en gång hade. Det var på den tiden jag och mina kompisar sprang på signeringar och skröt om att man fått en kram av Ola + att Jepson log lite extra mot en (inbillning, säkert) osv. 

Den andra personen som gick vidare var en lärare från Munkedal som körde en sing&songwriter låt. Första gången hon stod på scen nånsin, typ. Låten var väl ganska "fin" men svenska folket missade tydligen att hennes röst inte höll måttet + att hon sjöng falskt. Dessutom finns det TUSEN GÅNGER bättre sing&songwriter låtar, men för några var det här kanske ett nytt fenomen, vad vet jag.
Regina Lund floppade och kom allra sist. Jimmy Jansson gick vidare till andra chansen med sin låt "Amanda". Låtiteln säger allt. Äkta dålig och töntig Jimmy Jansson anda med önskan att vara lite Håkan Hellström tokig. 

Så tycker jag.


I fredags badade vi tunna hos Oscar. Hur gott som helst. Det är det bästa som vintern har att erbjuda när man längtar efter våren. Krypa ner i ett ångande varmt bad med kylan kring huvudena och stjärnorna som blickfång.

tunna

En kall öl till slår inte heller fel. Trots att öl inte är speciellt gott.

Bäst just nu:  Paolo Nutini - Jenny don't be hasty & The Killers - Bones

Bokat.

Nu är flygbiljetterna som skall ta mig och Emely till Wien bokade. Den 29:onde april 06:45 lyfter planet från Landvetter mot vårat Europeiska-äventyr. Jag längtar.
Wien - Rom - Monaco - Nice - Marseille - Madrid (hälsa på Matilda).
Så ser färden ut, men det lär bli något stopp på vägen. 




Nu ligger arbetsprovet ute på hemsidan till en av de utbildningar jag funderar på att söka.
Det va inte direkt vad jag tänkt mig. Här kommer ett urval:

- Utgå från en av följande två ursprungsbefolkningar, Samerna eller de Nordamerikanska Indianerna och deras kulturer, skapa utifrån detta ett mönster som ska kunna användas till en prydnadskudde i måtten 50 x 70 cm.
Använd valfri teknik dock inte dator!


- I en butik ska du göra en varuexponering av en annonsvara, en blomkruka till lågt pris.
Hur går du till väga? Visa med en skiss samt beskriv i text hur du gör:
Valfri teknik


- Välj en egenskap du tycker om hos dig själv och beskriv den med en enkel form. Motivera varför du valt just den egenskapen och formen.
Valfri teknik dock inte dator!


Här får jag lite att bita i. Fast det kan bli kul!