En kvartett

Förlåt för dåligt bloggande, men nu är jag tillbaka igen!

I helgen var det fest och adventsmys. Gick promenad i snön som föll i söndags och antog skepnaden av en snögubbe. Det var väl det, typ.

Eftersom jag inte har så mycket mer att skriva bjuder jag på en lista.


4 TV-program jag ser:
1. True blood
2. Så mycket bättre
3. Arga snickaren
4. Halv åtta hos mig

4 saker jag gjort idag:
1. Haft mini-opponering
2. Pratat med Emely 
3. Lagat en god kasslerrätt
4. Nojjat

4 saker jag längtar efter:
1. Att vara helt färdig med examensarbete och opponering
2. Jul
3. Examensdagen!
4. Sommar

4 saker på önskelistan:
1. Ett bra 2011
2. En resa
3. Karolina Konst tavlor
4. Solsidan


Tåget står still. Dörrarna är öppna.

Tåget står still. Dörrarna är öppna. Vi fryser. Vi vill hem. Jag vill äta pommesfrittes. Nu kör vi!


Underlägg to die for

Åh! Nu har Karolina konst tryckt upp några av sina motiv på grytunderlägg.
Jag vet vad jag önskar mig i julklapp! 



www.kpalmer.se

Idag har jag adventspyntat! Så nu lyser ljusstakarna fint i fönstren. I like! 
Nu ska jag kila iväg och köpa vitt bröd till räkorna som ska mölas ikväll. Hej då.

Tellus

Vad sägs om en jordglob från Indiska?

DECO globe

Tjugofjärde

Idag är det en månad kvar till julafton. Här går det undan! Köpte pepparkakor och clementiner dagen till ära. Har faktiskt hållt mig tills nu! Har fått för mig att jag inte vill tjuvstarta. Fånigt, jag vet. Men man kan ju inte ta ut allt som händer i december i förskott, då förstörs hela grejen enligt mig. Det är nåt med mig och traditioner. På fredag eller lördag åker i alla fall ljusstakarna och julgardinerna fram. Mys! Och glögg måste jag dricka i helgen. Men då är det okej för på söndag är det ju första advent. När jag och Caroline var små köpte alltid mamma och pappa stora pepparkakshjärtan med kristyr till oss på just första advent. Jag kanske skulle införa det igen?     

Are you satisfied?

Ungefär såhär lät- och såg det ut igår!


Marina är sjukt cool. Och snygg. Dessutom ...

Marina är sjukt cool. Och snygg. Dessutom sjunger hon fantastiskt bra och gör grym musik. Spelningen va bra! Lite väl långa människor framför mig bara. Men jag är van med att bara se artistens panna på konserter. Jag är glad i alla fall. God natt!


X-arbetet fortlöper

Ny vecka, nya möjligheter. Eller? När jag och Josefin satte oss med arbetet idag var det som att vi ville kräkas. Kändes som att vi inte alls haft en ledig helg utan plugg, istället var det som att vi inte gjort annat än att sitta med näsan framför datorn. Men, men. Målsättningen är att vara klara på fredag med allt "grovarbete", dvs att vi skrivit färdigt allt och bara har finlir kvar. Kämpa på!  

Imorgon kväll är det spelning på Pustervik som gäller. Marina & the diamonds. Ska bli grymt. Kommer ju vara så nära att jag kan ta på henne. Iiiiiiih! 

Rödvinsfredag

Gick upp åtta i morse och satte mig vid datorn för att plugga. Förstår inte var jag får diciplinen ifrån. Men nu tänker jag inte plugga mer för den här veckan. Tack och hej! Har fått gjort allt vi skulle i alla fall, så det är bra. På måndag kör vi enligt planen i gång med diskussionsdelen. Huah.


Ikväll blir det "rödvinsfredag" med Osc. Mys. Det innebär att vi lagar nåt gott, lyssnar på bra musik, pratar om allt och inget samt pimplar vin. Kommer säkerligen glutta lite på Idol också.

Resten av helgen då? Den är öppen för förslag!       


Min belöning

dsc00682 (MMS)

Kände att jag var värd denna klänning efter en veckas slit med plugg. Fyndade den för 150 pix på Gina tricot. Man ser inte så tydligt hur den ser ut på bilden, men jag kan lova att den är himla söt! Grovt tyg med mindre svarta leopardfläckar samt dragkedja i ryggen. Me like.


Äntligen en video!

The Suburbs - Arcade fire



Nu väntar mera plugg, hej hopp!

Tomt

Idag finns inte mycket att berätta. Har pluggat, druckit kaffe, ätit, varit en snabbis på biblioteket och pratat i telefon. Det ni. 

Det ilar i min tand. Skall fråga mamma-tandsköterska om Sensodyne verkligen hjälper. Jag vet i alla fall så mycket som att den smakar skit.   



Kladdkaka i bullform

dsc00681 (MMS)

Kladdkaka i bullform


Chez moi



Den perfekta julklappen till mormor & morfar. De är både matlagningsglada och fans till Halv åtta hos mig.

Det tog stopp

Jag tar tillbaka det jag skrev igår om x-arbetet. Idag har vi nämligen kört fast. Det kommer sitta fruktansvärt fint med lite handledning. Det var väl dags för svackan att komma, för helt smärtfritt kan det ju inte gå. En sak vet jag dock säkert; vi grejar det! 

Plugghästar

Nu är jag så där trött igen att ögonen går i kors. Jag och Josefin har suttit hela dagen och pluggat på x-arbetet. Märkte knappt att klockan gick, helt plötsligt var den halv fem. Men arbetet blir bra i alla fall, tror vi. Har börjat nysta och få ihop en del klarheter. Ska ha handledning på torsdag. Blir skönt att ventilera det vi fått fram än så länge. Sist det var handledning hade vi knappt påbörjat arbetet, så här har det hänt grejer sedan sist.

2 månader kvar i skolan nu. Helsjukt.

Morot är gott

Jag åkte till Ica maxi för att köpa toapapper och god mat till ikväll. Jag kom hem med maten och en hel del annat, men glömde pappret. Typiskt, men ganska vanligt förekommande. 

Jag har en ny favoritgrej att äta. Morotssoppa. Visste inte vad jag skulle laga för nåt igår, ville ha nåt lätt och hade en massa morötter i kylskåpet. Började googla på morotssoppa och fick upp några enkla recept. Och vad gott det blev! Jag är ju svag för vitlök och det är en av ingredienserna, råkade kanske lägga i liiite mycket, fast inget mig emot. Rostade vitt bröd till också. Det smälte nästan som vitlöksbröd i munnen. Gottigott. 

Receptet kommer från
kokaihop, och jag gjorde för 2-3 personer (se nedan):

4-5 morötter
0,75 l vatten
1 st buljongtärning
0,5 dl grädde
1 st vitlöksklyfta
(jag hade väl snarare två)
0,5 st gul lök

  • Skala morötterna och skär dem i små bitar. Koka upp med buljong i lättsaltat vatten tillsammans med mindre klyftor av den gula löken, tills grönsakerna är mjuka.
  • Sila av kokvattnet och spara det. Mixa i mixer eller mosa till en puré, späd med spadet allt eftersom. Häll tillbaka i grytan, späd med grädde och spad. Allt spad behöver inte användas, om man inte tar allt blir soppan "fylligare". Värm upp och smaka av med vitlök, salt och peppar.

  • Låt er väl smakas!


    Vill ha & vill ha

    Jag älskar Lagerhaus. När jag slösurfar och vill roa mig själv går jag in och tittar på deras grejer.
    Det finns alltid något jag vill ha.


    On a train

    Det blev till att plugga hemma idag. Tåget ville nämligen inte gå. Det hade skett en olycka utanför Varberg så tågen var (är säkert fortfarande) kraftigt försenade, och ersattes med bussar istället. Kände dock inte att det var värt att åka ner. Så jag och Josefin pluggar på varsitt håll. Typiskt att det var just idag jag hade valt att köpa vindruvor till oss bara. Men det går ju fler tåg *trumvirvel*  Höhö. 

    Så går vi vidare till dagens låt. Med tanke på tågincidenten kom jag tänka på
    On a train med Eskobar. Och med tanke på Eskobar fick jag lust att lyssna på Sun in my eyes. Bästa låten! Förknippar den med mig, Elin, Pärs rum, sjuan och Göteborgskalaset. Fina minnen!

     

    Tips! Hela Eskobars första album 'til we're dead är fantastiskt fint och bra. Känslosamt plus lite sväng.

    Gott & blandat

    Igår och idag har jag och Josefin haft två effektiva pluggdagar. Känner att vi fått ihop bra grejer och ganska mycket. Men många sidor ska det bli! Pust och stön.

    Och så kom den första snön. Känns som att det var alldeles nyss den lämnade landet. Den hade gärna fått vänta till julafton på att dyka upp och så hade den kunnat avlägsna sig i januari nån gång. Mer än så vill jag inte ha. Snö och slask tillhör inte favoritväderleken precis.  

    Till sist: Tror att jag slagit nåt nytt slags rekord. På 1,5 vecka har jag ätit 5 poppade popcornpåsar. Inte så bra. Lärdomen jag drar av det här är att det aldrig är bra att köpa 3-pack. 

    Maskerad

    Det var en fantastiskt rolig Halloweenfest at Holmbergs mansion i lördags! Det misslyckas aldrig. Så roligt när folk verkligen går in för att klä ut sig. Några av gästerna var Rödluvan, Asterix och Obelix, Mimmi och Musse, Sumobrottare, Kleopatra, Bender från Futurama, Brandkvinna och American Psycho.

    Jag och Oscar kände oss som Bonnie och Clyde. Har inte orkat lägga in bilderna vi tagit på datorn dock. Snor en från Facebook istället, så kanske våra egna bilder dyker upp nån annan dag.

     
      

    Nöjd med dagens skörd!

    dsc00674 (MMS)

    Nöjd med dagens skörd!


    Filmtips

    Igår såg jag och Osc den fina, söta, charmiga, roliga och bedårande filmen Upp.
    Om ni inte sett den redan, gör det.


    Vi drar till Ullared



    Imorse stod barometern på grönt. Bäst att den går ner till det igen! Jag och tjejerna planerar ett besök på Gekås idag nämligen. Lisa kommer med bilen vid halv ett. Jag är laddad för att fynda! Otroligt att man kan tycka att det är så roligt ändå. Sjukligt, nästan.  


    I Love Jeans

    Jeans. Jag behöver ett par nya favoritjeans. Har inte några sånna för tillfället och det stör mig. Krav är att favoritjeansen sitter som en smäck, att jag känner mig bekväm i dem och att de har en snygg färg. Med ett par jeans som stämmer med denna beskrivningen känner jag mig klädd hur som, när som. Därför är ett par favoritjeans ett MÅSTE i min garderob. Annars känner jag mig "exposed" som Maria Montazami skulle uttrycka det.

    Det bästa är att jeans nuförtiden inte behöver kosta speciellt mycket för att vara snygga. Det är bra, jag är ju som bekant student. Kanske ska jag ge mig iväg till affärerna och testa dessa par?


    Congratz

    Hörde precis att Anthony Kiedis fyller 48 år idag, sångaren i Red hot chili peppers. Är sjukt nöjd över att jag sett dem live i Globen. Känns stort på nåt sätt. För att fira honom lägger jag upp en bra låt.


    Vintervit

    Det här är vad jag tänker lägga vantarna på idag!



    Någon som smakat och kan ge mig ett kort utlåtande?!

    Qué pasa?

    Vi hade det riktigt roligt i lördags! Då gör man sånna här graciösa hopp: 



    Tapasen var goda, humöret glatt och gänget bestod av härliga människor. Vad mer kan man begära?

    Bilden har jag snott från
    Lisa.