Welcome the new year 2009

Köttet är förberett, dukningen färdig (fin-middag ni vet), fördrinken skall testas, kläderna är framlagda, jag skall duscha. Fast först väntar vila till Kings of leons nya. Vid halv sju kommer gästerna.

Imorgon kommer (antagligen) den traditionella årsredovisningen över 2008 i form av en lista. 
 


GOTT NYTT ÅR!!!

2008 snart över

Nu har mobilbloggandet börjat krångla igen. Skickade en bild på mitt fina rea-fynd igår eftermiddag, har bilden dykt upp här? Nej. Irriterande.

Var inne i Göteborg med Oscar och Niclas som skulle byta lite julklappar. Jag kunde såklart inte hålla mig från rean och fick köpt ett par jeans, en kjol och två t-shirtar för 450:- Grymt. Ska ha på mig den finfina kjolen från Monki imorn på självaste nyårsafton, blev helt kär i den.
 
Idag fyller Oscar (och Lina) år! Han fick en morgon-sprucken "ja må du leva" sång, paket på sängen och färskpressad juice + nykokt ägg till frukost. Vilken fantastisk flickvän jag är va. Skämtåsido. Efter allt det där gick vi till systemet och köpte skumpa samt vidare till mataffären och införskaffade fläskfilé och lite tillbehör. Vi har ju tagit på oss att hålla i nyårsfirandet.

Hörs imorn, då blir det gott nytt!
Undra vad 2009 har att erbjuda...  

Vilken dag är det idag?

Fina Jenny kom som sagt över en sväng igår. Vi hade mys och snackade en massa. Hon är bra! Efter att hon gått vid ett låg jag och läste Vi som aldrig sa hora av Ronnie Sandahl till typ tre. Va sjukt trött när jag vaknade i morse. Har en del sömn att ta igen efter julhelgen. Fast tydligen så kan man inte "ta igen" utan snarare "sova bra", så jag får därmed se till att sova bra en natt. Gick i alla fall en sväng i stan med Emely och fikade. Hon köpte ett par stövlar som jag blev lite avundsjuk på och jag inhandlade en födelsedagspresent till Osc. Han fyller ju år på tisdag. Orka fylla år i samband med julen. Fast det är ju visserligen inget man kan välja själv.

Känns inte alls som att det är söndag idag. Alla dagar har blivit ett enda blurr, har ingen koll alls. Fast det är ganska skönt.

Nu skall jag se på lite SATC, fick säsong 4 av Caroline och Staffan i julklapp. Nu fattas bara 5:an och 6:an!

God fortsättning!

Julen har varit utsökt! Massa mys, mat och umgänge.

Startade julafton hemma hos mormor och morfar med mamma och pappa + morbror och kusiner. Åkte på kvällskvisten vidare till Enerotharna. Spelade julklappspel och grejer (Jag vann storvinsten!). Åkte hem med den trevligaste taxichauffören jag mött i mitt liv. Haha.

Juldagen åkte vi hem till Fjärås dit syrr och Staff också kom. Åt oss rultiga. På kvällen tog vi med oss Elin och gick hem till Daniel där Kalle och en Simon var (tydligen, om du läser Mathilda, så var det din lillebrors gamla kompis. Mycket lustigt). Där spelade vi ännu mera julklappsspel där jag återigen drog hem storvinsten. Efter att ha lyssnat på Five och delat med oss av inredningstips till Daniel åkte grabbsen vidare till Göteborg medan jag och Elin begav oss ut i Kungsbacka. Mötte lite folk från förr. Hängde hela kvällen med Philip och Johan, två gamla klasskompisar från ettan till nian. Gick vidare upp till mig och sjöng oss hesa till singstar samt shottade lite för mycket, vilket man hade känningar av dagen efter. Kul kväll i vilket fall som helst.

Idag har jag fyndat. Gina tricot har helt klart bästa rean. Sämst är nog H&M som plockar fram kläder från typ 5 säsonger tillbaka som de inte fått sålt. Illa.

Ikväll kommer Jenny över. Vi ska myspysa.   

Dagen före dopparedagen.

Påven har i sitt jultal tydligen sagt att "det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexuella handlingar som att rädda regnskogen från förstörelse". Homosexualitet är enligt honom "människans undergång". Vad är han för en människa som uttalar sig så då?! Galen, trångsynt och.... en gammal, katolsk gubbe.

Min och Oscars uppesittarkväll har som smått startat! Potatisgratäng med sjukt mycket vitlök, lövbiff och rödvin har redan hamnat i magen. Dock finns det även plats för polkagrisar, skummtomtar, after eight, risbräck och julmust. Dessutom väntar förhoppningsvis något underhållande (?!) på TV:n. 

GOD JUL (i förväg) kära vänner!  

Vi är och hugger gran!

MMS

Vi är och hugger gran! Oscar ser rolig ut med sågen i högsta hugg.

Det var faktiskt svårare att hitta gran i den stora skogen än vad jag trodde från början. Var nog ute i typ två timmar. Fast mellan allt letande drack vi kaffe och åt lite pepparkaka och clementin som Tommy hade med sig. Jag och Lina hittade en jättefin gran som vi tyckte att de skulle ta. Dessvärre var det inte på Eneroths marker. Typiskt.

Ikväll blir det Tropic thunder hemma hos Daniel.


Cripple fish

Var fantastiskt glad igår när jag fick syn på en notis i tidningen om att Antony & the Johnsons skulle spela på Cirkus i Stockholm i mars. Gick in på ticnet nu för att kika och kanske boka biljetter. Vad möts jag av? Ett svart fält. Uppbokat. Jag dör. Det är ANDRA gången jag missar en spelning med dem i Sverige.  Först Dalhalla, och nu det här. Jag MÅSTE få se dem!!! Snälla, snälla låt de spela en extra dag eller flytta dem till en större arena. Snälla, snälla, snälla. Det skulle vara helt magiskt.  

En lugn helg

Den hemmagjorda, onyttiga pizzan igår avlöstes med en hemmagjord, nyttig kycklingsallad idag. Oscar sa att han inte hade ätit nåt godare på länge. Han är rolig. 

Den här helgen har än så länge gått i vithetens-tecken. (Bortsett från en mugg vinglögg igår). Oscar är typ sjuk, jag är den skyldige som smittat ner honom. Dessutom har jag ingen som helst lust att göra i ordning mig eller vara direkt social. Alltså blir det hemmamys. Det var faktiskt längesen som vi ägnade en hel helg åt det. 

Kanske blir det att man gluttar på Dansbandskampen ikväll. Det skall ju vara underhållande. Eller lite Love actually, som mina kära väninnor älskar. Jag har ju endast sett den en gång och kommer bara ihåg små fragment. Får se om jag får med mig Oscar på den idén bara...    

Ikväll blir det homemade pizza.

MMS

Ikväll blir det homemade pizza.


Titta va fin amaryllisen blivit!

MMS

Titta va fin amaryllisen har blivit!


En tanke

Igår när jag låg och vred mig i sängen i försök att somna kom jag att tänka på något jag har väldigt svårt för. Översittare. Överlägsna människor som anser sig vara lite mer än alla andra. Det är vidrigt. Vart tog ödmjukheten vägen?

Var bara tvungen att kläcka ur mig det.



Annars har jag idag köpt absolut sista julklappen, slagit in paket och städat köket. Ni vet skurat ovanför skåpen, rengjort fläkten ovanför spisen osv. Höll på att spy. Jag kan vara extremt äckelmagad när det gäller lukter och när jag stod och diskade av fläkten kom en odör av fett (ingrodd mat-os) upp i näsan på mig. Sprang hulkande därifrån och maskerade mig med en sjal för näsan, a la Michael Jackson. Efter det gick det fortsatta diskandet riktigt smidigt. 

Nu när julen snart är över har en längtan som smått kommit smygande i mig... Jag vill ha VÅR!! Kan vi inte hoppa över januari, februari, mars och halva april? 

Bästa biofilmerna 2008

I dagens GP hade de gjort en lista över de bästa biofilmerna 2008. Jag blev inspirerad av att göra min egen lista över de bästa bio-filmerna jag sett 2008. Så här kommer den:

1. Into the wild
2. Låt den rätte komma in
3. Mamma Mia - the movie
4. The dark knight
5. Sex & the city - the movie
6. Sweeney Todd
7. Pingpong-kingen
8. Juno
9. Arn - riket vid vägens slut
10. I am legend


Listan är kanske inte precis, men sånär som.


Trailern till Into the wild. Det är en sann historia. Fråga Oprah Winfrey.



Nu är jag färdig med mitt didaktiska ställningstagande. Tack och lov. Blev cirka 3450 ord. Det får duga, annars får han/hon som rättar och går igenom texten äta mig.

Fick ett trevligt litet avbrott av papi som kom upp på en snabb-fika. Han skulle till Norra halland och kolla deras ventilation eller nåt. Papi hade i alla fall med sig kanelbullar från Majgården. Det var ett tag sedan nu. Majgården gör helt klart mina favorit-bullar. Föråt mig på dem under de åren jag jobbade där. Tröttnade dock aldrig. Fick in ett klagomål skrivet på en serviett av en fikagäst en gång. Bullen var tydligen "torr och smakade inget" och det skulle fikagästen sprida vidare till "ALLA sina vänner". Det tog jag aldrig till mig. Kunde inte förstå hur någon kunde klaga på dessa smarriga bullar. Vi vidarebefodrade det aldrig ens till bagarna. HA-HA! Kunden vet absolut inte alls alltid bäst. Fast det vet nog alla som någon gång arbetat i butik.

Den här tisdagen

¤ Hade sista skoldagen innan "jullovet" idag. Gött. Fick dock åka tåg vilket innebär att jag är 110:- fattigare. Mitt kort fungerade inte i automaten när jag skulle köpa biljett hem. Som tur var kom Mirdita som en räddande ängel. Får inte glömma att jag är skyldig henne. Då är jag i och för sig bara 55:- fattigare, än så länge.

¤ Är nyss hemkommen från långfika med Emely. Drack rabarber & grädde te, precis som in the good old days. Har köpt hem ett eget sådant i lösvikt från Willy´s. Gottigt värre.

¤
Har slagit in lite julklappar idag också. Det är kul, hur man nu kan tycka det. Låter jag inte sådär juligt-käck? Glögg,
julbak, julsånger, julklappar, julpynt... Det har varit ett himla tjat på mig den här månaden. Men snart är det över. För att vara exakt så blir det en vecka. Tiden rusar.

¤ Imorgon ska jag se till att bli färdig med mitt ställningstagande. Tänker INTE sitta med det under julhelgen, NO-NO. Beställde hem Bildskapande i förskola och skola från adlibris (bäst och billigast!) dagen till ära. Har seminarium på den när vi är tillbaka i skolan igen. Aldrig kan man bara få vara.


Ord & innehåll

sjhzdgfdjhgbfdhbvjhbvxjhbvjhbfhvsjdhgfjhdbvajhfdbvajdfhvjhdfv.


Sitter och skriver mitt didaktiska ställningstagande. Brukar inte ha så svårt för sånt, men idag satt det trögt inne. Har hört att det skulle bli typ 4 sidor. Har nu fått ihop 4 sidor, till och med lite mer. Dock skall det innehålla cirka 4000 ord. Vad får jag fram när datorn räknar ihop orden? 2638. Jag orkar inte. Är ändå relativt nöjd med mina 2638 ord som borde räcka gott och väl. Men icke. Nu måste jag ordbajsa ihop 1362 ord som bara kommer göra mitt ställningstagande fullt av massa omskrivningar, upprepningar och blaha. Varför inte sätta en minimum och max-gräns istället? Eller helt enkelt låta studenten avgöra när den fått ihop nåt tillräckligt bra som är värt att lämna in? Orden avgör liksom inte innehållet, men med det här systemet kommer mitt innehåll bestå av ord utan betydelse istället. Good work.  

Natten går tunga fjät runt gård och stuva.

Jag har följt IDOL hela hösten och typ det första avsnittet jag missade var det som var igår, finalen. Kevin vann dock, som väntat. Det var kul för den lilla maltesen. Han är duktig. Tycker dock han är bättre när man inte behöver se honom, klarar inte av hans scenspråk. Det blir för mycket av det goda för min del.

Julbordet var jättegott! Jag åt mer än bara skinkan. Till och med sill, och det är bravur! Konsistensen var inte så farlig som jag uppfattade den förra året. Jag växer och blir gammal.

Det blir ingen luciafest ikväll. Värden hade lite dålig framförhållning. Istället blir det traditionsenlig glöggafton hos Mats und Bea. Allt går i en julig anda.  

1.
  2.

Bild 1: Min lilla mamma som tärna till vänster om min moster som är lucia (+ övriga släktningar). Början av 60-talet kanske.
Bild 2: Systrarna Ström klär julgranen. Caroline posar fint och jag är tjock i tomteluva.

Love will tear us apart

Såg på Control igår. En film om Ian Curtis, sångaren i Joy Division, uppgång och fall. Han tog livet av sig 1980, 23 år gammal dagen innan bandet skulle bege sig ut på sin första USA-turné. Gillade filmen som var snygg i svart-vitt. Han som spelade Ian (Sam Riley, tror jag) var bitvis sjukt lik Fredrik Wikingsson. Det var lite kul tyckte jag.


Joy division - Love will tear us apart, klipp ur filmen Control.


Idag har jag julbakat med mamma och ikväll skall jag somsagt äta julskinka.

Blablabla

Nu är jag färdig med alla julklappar, hur skönt som helst. Mindre kul för kontot dock. Det blir en fattig december. Annars finns det inte mycket att berätta. Har lock för öronen. Skall på Lucia-fest på lördag. Nej, vi skall inte gå dit vitklädda med ljus i håret. Det handlar nog helt enkelt om att det är den 13 december då. Så fantasifullt.

Läser förresten Låt den rätte komma in, som jag såg på bio för ett tag sedan. Boken och filmen skiljer sig ganska stort åt. Boken är mycket råare och fler karaktärer, historier och beskrivningar får plats i den. Är faktiskt glad för att jag såg filmen innan jag läste boken, för annars hade det kanske varit en besvikelse då så mycket utelämnats. Dock är båda väldans bra. OH. SÅ. BRA.

Segt som kolan

Nu har jag börjat hosta också. Fast då går det åt rätt håll i alla fall. När det gäller mina förkylningar slår det aldrig fel. Steg 1: Halsont. Steg 2: Snuva. Steg 3: Hosta. Förhoppningsvis är jag snart friskförklarad.

Idag var det storhandling på schemat. Lunchade även thai med Osc & Lina. Tog 3 tåget till Varberg för dubbel mentorsträff. Satt där i en hel evighet. Skulle ta 18:50 tåget hem, men det gick inget (min tidtabell är inaktuell), så jag var inte hemma förrän 19:50. Segt. Men nu har jag bara en dag kvar i skolan innan jul och det är himmelriket. Har dock ett didaktiskt ställningtagande att bita tag i. Men det får vänta. Lite. 

På fredag blir det julbord. Jag ser fram emot skinkan. Något mer? Nej.  

Xmas-songs

I helgen började jag spela min julskiva som jag brände ihop förra året. Oscar hade nog lust att strypa mig, men jag kunde inte låta bli. Det är stämning ju. Jag har en absolut favorit julsång som jag förknippar med när jag var liten. Det är Julen är här med Tommy Körberg och hon den där Sissel. Får en speciell känsla i mig när jag hör den. Det är jul för mig, så här kommer den! (Fast man skulle ju kunna vänta med att lyssna till nån dag innan julafton, men jag har väntat i typ ett år nu).



Andra julgodingar är:
Adolphson & Falk - Mer jul
John Lennon - Happy Xmas (war is over)
Triad - Tänd ett ljus

Dagens fråga: Hur kan det rymmas så mycket snor i en liten, liten näsa?

Och så MÅSTE jag få tillbaka min Sunes jul dvd!!!! Börjar få abstinens efter Pulkapappa och Julbaket! 

Snöre

Började få sandpapper i halsen igår och det har fortsatt idag. Var riktigt plågsamt att gå upp till skolan imorse, men var så illa tvungen. Hade VFU-uppföljning, utvärdering, seminarium i läs- och skriv samt dubbel studiegruppsträff, som visserligen var ganska flummig fast effektiv (för en gångs skull). Är helt slut nu! Skönt med "ledighet" imorn. Har börjat snora nu också, så förhoppningsvis släpper halsen snart. Tycker det är värre med halsont än snorighet, för det sistnämnda kan man fräsa bort.


Såhär kul hade jag i lördags.

Betyder inte snöre "snor" på norska?

Helgredovisning

Trams light var lagom kul. Det var ju inte i klass med Efter plugget och Trams live, men det skulle det ju inte heller. Föreställningen varade typ bara i en timma och de hade med både nytt (för mig) och gammalt. Rödluvan var dock bäst.

Efter teatern gick jag, Emely, Elin och Peter hem hit. Oscar hade lite folk här. Drack, spelade spel och hade oss. Allt avrundades med en utgång. Kul den med. En lyckad afton med andra ord.

Pantade massa burkar idag. Fast det blev bara 18,50. Köpte O'boy och julmust med hjälp av det! Gotta.

Imorgon är det skola igen. Fick precis ett sammanbrott då jag märkte att jag gjort en hel uppgift helt i onödan. Lärarnas luddighet tar kol på oss studenter. Hur orkar man med det? Får klaga på mittkursvärderingen som också är imorgon. Har inte varit med om någon oklarare än den här kursen. Skämmes, ta mej faen!


Adjöken sa fröken

Hade sista dagen på praktiken idag. Tråkigt. Kommer sakna barnen! Har hunnit få en ganska stark anknytning till dem under dessa tre veckor faktiskt. Alla var väldigt noga att krama mig när de skulle gå. Barn är så underbara för de kan ge så mycket av sig själva. Min handeldare sa att jag varit väldigt lyhörd, vilket jag blev väldigt glad över, och att jag är någon hon absolut skulle kunna tänka sig att arbeta med i framtiden. Hon frågade om hon skulle skicka hem ett skriftligt omdöme till mig, det kan ju vara bra tänkte jag. Får se om det dimper ner i brevlådan eller om hon glömmer av.

Ikväll skall jag och Osc dricka glögg och julbaka lite smått. Mys. 
Imorgon blir det Trams Light på Lindälvsteatern.

Fjortis

Är hemma från en mycket trevlig fika med Studten! Vi kikade lite julklappar också, men hittade bara en tröja till mig själv som jag egentligen inte har råd med. Det är illa. Tittade dock på lite julklappar igår också, och då fann jag en del. Det är bra. Hatar att stressa in i det sista, mycket skönare att ha det mesta färdigt så man slipper tänka sedan.

Imorgon är näst sista dagen på VFU:n. Det är tråkigt! Kommer sakna barngruppen. Hade ett roligt snack när vi gick till skogen idag. Några killar i ettan frågade hur gammal jag var. 21. "Du ser inte ut som 21" sade den ena då. "Min bror ser mycket äldre ut och han är 18!" De kom fram till att det antagligen var för att brorsan var mycket längre än mig. "Hur gammal ser jag ut att vara då?" undrade jag naturligtvis. "Typ 14" Haha! Tack för den. Har nog inte hört nåt värre. Men som sagt, de snackade längd...

My little pony

När jag var liten lekte jag mycket med ponny-hästar. Ni vet My little pony. De hade så fina färger, stora ögon och långt hår, eller ja maaaaan, dårå. 

Igår på rasten hade några tjejer med sig sådana ponny-hästar ut. Reflekterade inte så mycket över det mer än att de var väldigt använda och att jag kände igen en av ponnierna eftersom jag själv haft en sådan. Idag tog tjejerna med sig dessa ponnysar ut igen. Tittade lite nogrannare på dem den här gången och kände igen varenda en. Blev mer och mer säker på min sak. Det är MINA gamla ponny-hästar som barnen leker med. Det var avklippt hår på några av dem, för att de skulle föreställa killar. Andra hade ihoptrasslade flätor som ingen nånsin hade kunnat reda ut, andra hade målade hovar, och en hade jag fått från min syster. Mina ponny-hästar. Till och med den medtagna lådan de låg i kände jag tillslut igen. För förr hade vi massor av sådana lådor hemma, som vi bevarade leksaker och teckningar och sånt i. Mitt, mitt, mitt. Efter dessa intryck kom det även upp nåt bekant i mitt huvud. Skänkte inte vi mina ponny-hästar till fritids? Måste ringa mamma och fråga. Skumt ändå. Ett avtryck från mig har hängt kvar där i något som måste vara typ 12 år.
 

Slut

Idag har varit en lång dag. Först VFU där läraren i ettan var sjuk så jag och min handledare fick klara ettan och F-klassen för oss själva. Efter skolan hem en snabbis och sedan tåg till Varberg där det var VFU-seminarium. Blev sittande där från 14:30 till 16:45 utan någon som helst liten bensträckare. Helt utmattande. Sedan skjuts hem av Amelie. Var helt slut när jag kom hem och ringde på dörren (orkade inte leta efter nycklarna i väskan). Förväntade mig att Oscar skulle öppna dörren, får värsta choken av att Herreys nuna dyker upp istället. Han och Jenny (som har en bebis i magen) hade fikat med Osc och var nyfikna på lägenheten. Fick vara ännu mera social. Nu väntar jag bara på Boston tea party. Orkar inte med någon som helst tankeverksamhet. Tack.