HUT-dag

Första delen av HUT-dagen var ganska meningslös. Handlade mest om utlandsstudier.
- Jaha, och om man inte är intresserad av det då? 
- Jo men ni måååste vara här för det är obligatooooriskt.
- Men om det inte handlar om det som sagts då och inte har med mig att göra?
- Jo men ni måste ändå vara här!
- Jaha, men tack så mycket.

Först pratade en gubbe från globala skolan om något som åkte in och ut ur örat. Sedan pratade en civilekonom om hur hon åkte till Puerto rico för att införa ett icke elektroniskt kylskåp där, kylskåpet hade formen av en lerkruka. Okej. Idén var tagen från Afrika och funkade inte i Colombias fuktiga klimat. Nähä. Sedan pratade en student som utbildar sig till gymnasielärare om sin VFU i Kenya. DET kunde däremot relateras till vår utblidning (om man nu vill åka på utlandsstudier då). Och sist av allt pratade en event-marknadsföringstjej om sitt arbete på SKF/Gothia cup. Intressant för dem som det berör, men inte mig.  

Andra halvan var dock mycket mer givande. Hade en workshop som gick ut på hur vi agerar i fördelning av resurser och i samspel med varandra. Vi var indelade i grupper med olika hjälpmedel som vi skulle förvandla till pengar och växla in på banken. Hjälpmedlerna var dock olika fördelade och banken var inte riktigt rättvis. De med mest hjälpmedel klarade sig nämligen också bäst. Vi fick bland annat känna hur giriga vi blev om vi hade mycket av något och hur utsatta vi kände oss med inga resurser alls, typ. Väldigt intressant.

Och för er som undrar vad det här har med förskolan att göra? Man får förståelse för sin omvärld, och det är sjukt viktigt i arbete med andra människor. Punkt.  

Jaja, inget roligt inlägg kanske.     

Kommentarer
Postat av: elin

jaaa! vi måste det snart! nästa helg? vi kanske kan gå ut och äta? dra med örn också! puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback