Dalhalla - Arcade fire - och annat

Alltså Arcade fire var så sjukt bra. Vilket liveband! Vilken musik! Vilka låtar! Konserten går helt klart in på min topp 3 lista över det bästa jag sett. Och platsen de spelade på då, Dalhalla. En mäktig upplevelse. Tänk er det själva; placera en scen i botten på ett stenbrott med flytande vatten omkring, berg som väggar och öppen himmel som tak. Fint.

Vikarbyn som vi bodde i var ett idylliskt litet samhälle som sluttade ner mot sjön Siljan. Husen var rödmålade med vita knutar och bed and breakfastet vi bodde på var hur mysigt som helst.

På hemvägen valde jag och Oscar att göra lite avstickare och stanna ytterligare en natt nånstans. Åkte en sväng till Leksand, gick strandpromenaden och kikade runt. Sedan bar det av till Kristinehamn där vi tog in på ett hotell. Kristinehamn finns det däremot nästan inget positivt att säga om. Håll er undan, eller nåt. Åt på en restaurang vid nån å i alla fall, det var det bästa där. Fanns typ bara två restauranger att välja på dessutom. Kommunen skröt om sin jävla Picassoskulptur som de hade i skärgården (som inte var nåt speciellt) också. Kände oss tvugna att åka och titta på den, det hade vi likaväl kunnat låta bli. 

På avresedagen kände vi för att göra ytterligare några stopp. Stannade nånstans på vägen och badade i Vänern. Härligt. Svängde även av mot Sjötorp och Göta kanal för att lulla runt där och titta på slussarna. Otroligt fint och mysigt var det där med. Hela resan vi gjorde kändes som en idyll, bortsett från Kristinehamn. Satte oss i alla fall och åt räkor vid kanalen och såg båtarna slussas in.

   

Är helglad och nöjd över vår lilla tripp. Kändes som att vi var borta så himla mycket mer än bara två nätter, det är så det ska vara.         

Kommentarer
Postat av: elin

Åh va underbart det låter Sofie! Jag vill också iväg på en tripp!

Postat av: elin

Peter måste hitta på något... mitt "möte" är ett nytt jobb på G :)

2010-07-06 @ 15:29:01
URL: http://skicklig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback